HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Haziran 2021 Pazartesi - 19:16

Harabeydi, umut oldu... Büyükşehir'in vizyon projesi yola çıktı

Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi'nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Burası gerçekten harabeye dönüşmüş bir yapıydı, her santimetrekaresi gelecek nüfuslara aktarılabilecek bir kampus haline getirildi. Yerleşkemizin engelli bireylere, kadınlara, çocuklara ve tüm İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Harabeydi, umut oldu... Büyükşehir in vizyon projesi yola çıktı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Eşit Bir Yurttaşlık Mümkün” vizyonuyla yola çıktığı ve Türkiye’ye örnek olacak yeni bir anlayışı olmasını planladığı Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Kadın, çocuk, genç ve engelli bireyler için fırsat eşitliği sağlayacak birimleri tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan projenin açılış törenine İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı  Tunç Soyer'in yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP İzmir Milletvekilli Kani Beko, İzmir Büyükşehri Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

DEZAVANTAJLI BİRYELERİ AYNI ÇATI ALTINDA TOPLAYCAĞIZ
Yeni açılan yerleşkeye gelen kadınlara çeşitli eğitimlerin verileceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün “Eşit Bir Yurttaşlık Mümkün” vizyonumuz ile bir ilki daha gerçekleştirmenin, ülkemize örnek olacak bir projeyi daha şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. kütüphaneden etüt salonları, yoga atölyesi, sinema ve konferans salonlarına kadar pek Çok üniteyi bir araya getiren bu benzersiz tesisi bugün hizmete sokmuş oluyoruz. Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan hizmetlere erişimde, dezavantajlı konumda olan kadın, çocuk, genç ve engelli bireyler için bir fırsat eşitliği sağlayacak birimleri, burada, tek bir yerleşke de bir araya getirmiş olduk. Kadınların güçlenmesi, toplumsal yaşamdaki varıyetini görünür kılmak, katılımını artırmak için ortak yaşam ve dayanışma merkezi olarak tasarladığımız, “Güçlü Geleceğin Anahtarı” sloganıyla kapılarını açan anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi, yerleşkemizin lokomotifi olarak öne çıkıyor. Bu merkezimizde; toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın sağlığı, şiddetle mücadelede önleyici tedbirler, ayrımcılık, iletişim gibi konularda, kadınlara pek çok eğitim veriliyor. Anahtar birimimizde kadınlar için ayrıca istihdam ve girişimcilik kursları, psiko-sosyal destek hizmetleri ve hukuki danışmanlık ile spor ve sanat etkinlikleri yer alıyor" dedi.

KENDİ ÇALIŞTAYLARINI YAPABİLECEKLER
Seçim projelerinden olan Masal Evi projesinin de burada yer aldığını belirten Soyer, "Burada, kadın alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının toplantılarını, seminerlerini, eğitimlerini ve çalıştaylarını yapabilecekleri alanlar da yer alıyor. Böylece bu merkezimizde; kadınların güçlendirilmesi, şiddete karşı mücadele gibi pek çok alanda, ortak aklı harekete geçirmiş oluyoruz. Yerleşkemize gelen kadınlar, 3-6 yaş arasındaki çocuklarını buradaki Masal Evi’yle buluşturabilecekler. Kendileri ise Meslek Fabrikamız bünyesindeki kurslardan faydalanarak meslek kazanıyor. Böylece kadın istihdamına katkı sağlıyoruz.  Çocuklara oyun ve aktif öğrenmeye dayalı hizmet sunan Masal Evimiz ile beraber 7-14 yaş grubunun, keyifli ve güvenli bir ortamda gelişimlerini desteklemek üzere Çocuk ve Gençlik Merkezimiz (ÇOGEM) de bu kampüsümüzde yer alıyor" dedi.

FARKINDALIĞI VE  TOPLUMSAL DUYARLILIĞI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ
Toplumda yer alan tüm kesimlerin farkındalığını artırmayı hedeflediklerinin altını çizen Başkan Soyer, "Yerleşkemizde bulunan “Genç İzmir”de ise, gençlerin sesini, coşkusu ve heyecanını, kent yaşamına dahil edebilecekleri bir ortam yarattık. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi ve Örnekköy'deki Genç İzmir merkezimizde gençler bir çok faaliyete erişebilecek. Engelsiz İzmir hedefimiz doğrultusunda, Limontepe’nin ardından Farkındalık Merkezimizin ikincisini yine burada açıyoruz. Farkındalık Merkezi’nde, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını artırmak ve günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara dair toplumun tüm kesimlerindeki farkındalığı ve  toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlayan faaliyetler yürütülecek" ifadelerini kullandı.

İZEMAN MİSAFİRHANELERİ DE YER ALIYOR
Dokunulabilir engelsiz modern sanat müzesinin de içinde yer aldığına dikkat çeken Soyer, "Yerleşkemizdeki en önemli birimlerden biri, İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanatlar Müzesi (İZDEM). Müzemizde; İdol Sanat Evi sanatçıları tarafından çalışılan 44 adet seramik kabartma tablo ile beraber dünyaca ünlü pek çok sanatçının eseri, dokunulabilir ve sesli betimlemeli olarak yer alıyor. Örnekköy Yerleşkemizde ayrıca belediye şirketimiz İzelman’ın Misafirhanesi de yer alıyor. Deprem sonrası, vatandaşlarımıza tahsis ettiğimiz misafirhanemiz; 34 oda ve 70 yatak kapasitesi ile bir sosyal tesis olarak düzenlendi. Tesiste; çocukların yaratıcılıklarını açığa çıkaracak İnovasyon Merkezi ile gençlerin derslerini takip edebilecekleri EBA erişim merkezi ve kütüphanemiz yer alıyor" diye konuştu.

HARABEYE DÖNMÜŞ BİR ALANDI
Alanın gelecek nesillere aktarılması için yoğun bir çaba harcandığını belirten Soyer, "İnsanların doğuştan kazandıkları haklar vardır. Hiçbir ayrım gözetmeden, bütün insanlara aittir bu haklar. İnsan onuruna yaraşır biçimde yaşamak, barınmak, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanmak, sağlıklı gıdaya erişmek, düşünce, inanç ve ifade özgürlüğüne sahip olmak bunların başında geliyor. Biz, başta dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere İzmir’de yaşayan herkesin, eşit ve adil biçimde kamusal hizmetlere erişimi için büyük bir kararlılıkla, çalışıyoruz. Hiç kuşkum yok ki, Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi bu kararlılığımızın ve mücadelemizin sembollerinden biri olacak, İzmir’de yaratmak istediğimiz geleceğe ışık tutacak. Yerleşkemizin kadınlara, gençlere, çocuklara, engelli bireylere ve elbette tüm İzmirlilere hayırlı olmasını temenni ediyor; bu önemli projemizi hayata geçiren Sosyal Projeler Dairemiz nezdinde, çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Burası gerçekten harabeye dönüşmüş bir yapıydı, her santimetrekaresi gelecek nüfuslara aktarılabilecek bir kampus haline getirildi. Yerleşkemizin engelli bireylere, kadınlara, çocuklara ve tüm İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ÜLKEDEKİ SIKINTILAR ANCAK BÖYLE AŞILABİLİR
Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, "Her çalışmamızda ve projemizde bize büyük destek veren, ilgisi ve dayanışması ile cesaretimizi arttıran Tunç Soyer'e teşekkür etmek istiyorum. Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi Karşıyaka için büyük bir önem taşımaktadır. Kadınlarımız, çocuklarımız ve engelli bireylerimiz yerel yönetimlerimizde her zaman öncelikli bir yere sahiptir. Ülkemizde bu alanda yaşanan sıkıntılar ancak böyle geniş bir görüşle aşılabilir. Büyükşehir belediyemizin kapsamlı görüşle yarattığı bu tesis büyük katkılarda bulunacaktır" diye konuştu.

 
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten HDP açıklaması
 
Datça açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UNESCO Dünya Mirası Bergama’dan online seminer
UNESCO Dünya Mirası Bergama’da Online Kültürel Miras Farkındalık Seminerleri yapılacak.
Başkan Tugay ‘geçmiş edebiyatı yapmayın’ dedi: Birileri siyaseten müdahale ediyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay stadın yapılması için yeniden çağrıda ...
Çiğli'de belediyenin geliri bir yılda yüzde 22 arttı
Çiğli Belediyesi, zorlu Pandemi döneminde hayata geçirdiği hizmet ve sosyal ...
 
Torbalı'da kurslar kaldığı yerden tekrar başlıyor
Torbalı Belediyesi kursları kaldığı yerden tekrar başlıyor. Pandemi nedeniyle ...
Bergama Vapuru, yeniden Körfez'e dönüyor
İzmir’de deniz ulaşımının tarihi simgelerinden Bergama Vapuru, bakım ve ...
Vali Köşger'den gençlere 'batı' uyarısı: Hiçbir işi menfaatsiz yapmazlar!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger; İmam Hatipliler ve Mezunlar Derneği (İMHAD) ...
 
Bayraklı'da asfalt seferberliği başlatıldı
Bayraklı Belediyesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesiyle ilçenin ihtiyaç ...
Eğlenhoca meydanına kavuşuyor! Başkan Erdoğan'dan AK Parti'ye 'içki' salvosu!
Karaburun’un en şirin köyleri arasında yer alan Eğlenhoca’da, 2019 yılı ...
Bornova’da pandemi dönemine özel tiyatro
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sanattan uzak kalınan pandemi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva