HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2014 Perşembe - 13:41

Halk Oyunları Şenliği'ne Menderes'te coşkulu açılış

Menderes Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği’nin açılışı gerçekleşti.

Halk Oyunları Şenliği ne Menderes te coşkulu açılış

İZMİR - Menderes Belediyesi’nin Cumaovası Efeler Kültür Derneği ile birlikte organize ettiği Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği’nin açılışı Gümüldür Meydanı’nda yapıldı. Açılışa Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yanı sıra, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi. Açılışın ardından Gümüldür Amfi Tiyatro’da düzenlenen gösterilerin ilk günü büyük beğeni topladı.
 
SAVUNULACAK DEĞİL ÖVÜNÜLECEK PROJELER
Etkinliğin açılışında konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Belediyecilik, sadece vatandaşlarımızın yol, su, temizlik, imar ve buna benzer ihtiyaçlarını karşılamak değildir. Bunun yanında sosyal belediyeciliğin bir takım unsurları vardır. Sosyal belediyecilik, vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda da kültürel faaliyetlerine yer vermek durumundadır.  Menderes Belediyesi olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getiriyor ve ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde tiyatro etkinliği gerçekleştirdik. Yine Özdere'de Uluslararası Brass Festivaline ev sahipliği yaptık. Vatandaşlarımızın ilgisi ve alakası çok güzeldi. Biz savunulacak değil, övünülecek projeler ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.
 
SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ
Menderes Belediyesi olarak birçok ilki gerçekleştirmenin sözünü verdiklerini hatırlatan başkan Soylu, “ Biz seçim öncesi verdiğimiz sözlerin arkasındayız ve bu sözleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Verdiğimiz sözlerin birisi de ilçemize 100 yataklı devlet hastanesini kazandırmaktı. Yaptığımız girişimler sonuç verdi ve ilçemize kazandırmak istediğimiz hastane projesi Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılı yatırım programına alındı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanımız bizzat kendisi arayarak Menderes’e hastanenin kazandırılacağını ifade etti. Kendisine ve ekibine bize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
YENİ YÜZÜYLE GÜMÜLDÜR AMFİ TİYATRO
 4. Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği’nin açılışının yapıldığı Gümüldür Amfi Tiyatro’nun da yenilenerek hizmete girdiğini kaydeden başkan Soylu, “ Gümüldür Amfi Tiyatromuzu yeni yüzüyle ilçemize kazandırırken, Gümüldür Meydanı’nı da vatandaşlarımızın hizmetine açtık. İnşallah Menderesimiz’i hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.
 
KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ
Yurtdışından Makedonya Kirve Palanka Halk Oyunları Ekibi ve Gürcistan Tsitkari Halk Oyunları Ekibi, Türkiye’den Çanakkale Gökçeada Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Isparta 7 Bölge 7 Dans Ekibi ile Edirne Belediyesi 22. Nefes Ekibi,  Menderes’ten Menderes Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Cumavosa Efeler Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi, Menderes Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin katılım gösterdiği şenlik, kortej yürüyüşüyle başladı. Kortejde ekipler kendi yörelerine ait müzikleri ile açılışın yapılacağı alana yürüyerek renkli görüntüler oluşturdu. İlçe halkı da korteje katılarak, halk oyunları ekipleriyle birlikte yürüyüşe katıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de pazar yerlerine sıkı denetim
Çiğli Belediyesi zabıta ekipleri halkın temel gıda maddelerinin karşılandığı ...
Selçuk Belediyesi'nden milyonluk arsa satışı!
AK Partili Selçuk Belediyesi, arsa satıyor. İzmir-Selçuk Karayolu'nun ...
Bornova'nın stadı Haziran'a hazır!
137 yıl önce Türkiye’deki ilk futbol maçına evsahipliği yapan Bornova, ...
 
Genç girişimcilere ders olacak kitap İzmir Sanat'da tanıtıldı
Gazeteci Füsun Karasinir Çağlar, İzmir iş dünyasının önemli isimleriyle ...
Kültürpark'ın geleceği için söz İzmirliler'de!
Kültürpark’a yeni bir kimlik kazandırılması konusunda kentin kanaat önderleri ...
Karşıyaka personeli futbol turnuvasında buluşacak
Belediye çalışanları arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek isteyen ...
 
Karabağlar'ın okulları yenileniyor
Karabağlar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan ve fiziki açıdan ...
Bakıcı'dan sözleşmeli personele müjde
Selçuk Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri ...
Basmane’de temizlik seferberliği: Başkan da çöp topladı
Konak Belediyesi, Alsancak’ın ardından İzmir'in tarihi semti Basmane’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva