HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2021 Cumartesi - 22:22

Halef - selef karşı karşıya: İzmir'in o ilçesinde 'mafya' tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Kongresi'nde başlayan 'mafya' tartışmaları ile ilgili Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın bazı eleştirilere yönelik, "Biz zaten buraları mafyalardan kurtardık" sözleri sonrası geçmiş dönem Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüten Bülent Soylu'dan yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, "Hayatının her saniyesi yolsuzluk, rüşvet, sahtecilik olan birinin böyle cümleler kurması sanırım kendi partililerinin bile bu kadar olmaz dediği sözleri örtbas etmek için yaptığını düşünüyorum" diye konuştu.

Halef - selef karşı karşıya: İzmir in o ilçesinde  mafya  tartışması

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugün gerçekleştirilen Menderes'te gerçekleştirilen ilçe kongresine 'mafya' söylemleri damga vurmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinde uzun yıllar yer alan isimlerden biri olan Azimet Gürbüz kongre sırasında söz alarak kürsüye gelmiş ve belediye başkanı Mustafa Kayalar'a yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Şezlong ücretleri için, "İnsanlar denize girmek için 50 lira para veriyor. Bu sahil, deniz halkın belediyenin değil devletin değil; halkındır. Ayıp denen bir şey var. İnsanların sesi soluğu çıkmıyor ama ortalık bu kadar da boş değil ki" ifadelerini kullanırken, mafya tarzı kişilerin sahili işgal ettiğini belirterek "Siz kimden aldığınız gücü kime vereceğinizi bilmeniz lazım. Benim oylarım İle seçilen belediye başkanı yapıyor. Büyükşehir belediyesi genel sekreterini aradım. Birileri geldi ama hala oradalar. İnsanları tehdit edip buraya oturacağım diyor. Bunlar hoş değil" demişti.

BAYIR'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA DESTEK
Gürbüz'ün ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da 'mafya' konusunda böyle bir şeyin asla kabul edilemeyeceğini vurgularken, "CHP'nin iktidar olduğu sahil kenarındaki hiçbir belediyede biz hiçbir mafyaya sahili işlettirmeyiz. Biz mafya falan tanımayız. Belediye başkanı benim belediye başkanım. Onu biz seçtik, aslan gibi arkasında dururuz. Kim ki kabadayılıkla bize ceket altından silah gösterirse o silahı uygun bir şekilde bir şey yaparız" ifadelerini kullanmıştı.

KAYALAR: RANTTAN KURTARIP HİZMETE AÇTIK
Sahil bölgesinde rant ve mafya iddialarını reddeden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise, "Biz zaten buraları mafyalardan kurtardık. Burada çalışan arkadaşlarımız genelde sezonda çalışıyor, ya üniversite öğrencileri, ya lise öğrencisi ya da o bölgenin insanı oluyor. O yüzden öyle bir itham yanlıştır. Biz daha çok ranttan kurtarıp halkın hizmetine açtık diye düşünüyorum" dedi.

SOYLU: SÖZ VERİYORUM YANINIZA KALMAYACAK
Kayalar'ın açıklamaları ile ilgili sosyal medya hesabından yanıt veren geçmiş dönem Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın açıklamalarına sosyal medyadan yanıt veren geçmiş dönem Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, "Menderes belediye Başkanının yapmış olduğu açıklamalarda kendi partilisinin ve delegesinin sahillerde çevirdikleri yolsuzluklara itiraz etmesi üzerine başkanlık dönemimle ilgili  bizden önceki dönemde rant vardı,biz rantı bitirdik,halka açtık,bizden önceki dönemde mafyatik tipler vardı artık yok demiş,yada dedirtmişler. Hayatının her saniyesi yolsuzluk, rüşvet,sahtecilik olan birinin böyle cümleler kurması sanırım kendi partililerinin bile bu kadar olmaz dediği sözleri örtbas etmek için yaptığını düşünüyorum. Rant ile ilgili doğru bir söz ettiğinin de altını çizmekte fayda var.Evet bizim dönemimizde rant vardı ancak menderesli kardeşlerime rant vardı.Yapmış olduğumuz hizmetler ile birlikte Menderesli'nin yeri yurdu tarlası, arsası,evi değer kazandı.Sonuç itibari ile menderesli kardeşlerime rant sağladık.Ama sizin kime rant sağladığınızı herkes biliyor. Yaptıklarınızı yolsuzluklarınızı, sahtekarlıklarınızı bütün Türkiye konuşuyor. Size defalarca söyledim belediye Başkanlığı dönemimle ilgili ne varsa elinizde ilgili kurumlara gidin verin,olmadı meydana gelin,her platformda sizle karşı karşıya gelirim vermeyeceğim hesabım yok dedim.Ancak hep divanın altına kaçtınız,kafanızı kuma gömdünüz.Tekrar söylüyorum istediğiniz her yerde, halkın huzurunda sizle karşılaşmaya varım.Eğer sizde azıcık onur varsa gelirsiniz, eğer gelmiyorsanız yalancısınız iftiracısınız müfterisiniz.Attığınız iftiraları ispatlamakta yükümlüsünüz.Ben sizinle ilgili tüm iddialarımı ispat edeceğim. Sonuç olarak içimizdekiler, içinizdekiler, dışımızdakiler, dışınızdakiler,denizin öte yakasındakiler ve kurumlara sızmış olanlar da dahil sizi kurtaramazlar. Belki yarına kalıyor bazı şeyler ama söz veriyorum yanınıza kalmayacak" ifadelerin kullandı.

 
Ehliyetsiz sürücü terör estirdi
 
Başkan İnce O ses Türkiye’de: Devrim’e yerinde destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tohumları Başkan Soyer serpti... Karakılçık buğdayı toprakla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in iklim krizinin yanı sıra ...
Terra Madre'ye geri sayım... Başkan Soyer'den Ödemiş'te fuar mesajı
2022'de İzmir'de “Terra Madre Anadolu” adıyla düzenlenecek uluslararası ...
Menemen’de ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ gecesi
Menemen Belediyesi, Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri ...
 
Bergama hafta sonuna pedal basarak başladı
Bergama Belediyesi, Yeşilay ve Bisikletliler Derneği Bergama Temsilciliği ...
Başkan Sengel: Kadın politikaları siyaset üstüdür
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında İzmit Belediyesi ...
Kemalpaşalı hayırseverden eğitime büyük destek
Eğitim gönüllüsü Cihangir İlkcoşkun, Kemalpaşa’da yeni açılacak Kuzey ...
 
İzmir ulaşımında çocuklara 'öncelikli' dönem
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çocuk odaklı kent hedefi ...
İzmir'de 200 milyonluk altyapı yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün aşırı yağışların ...
Yeni Türkü öğretmenler için söyleyecek
Türkiye’nin önemli müzik gruplarından Yeni Türkü, 24 Kasım Öğretmenler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva