HABERLER>SPOR
28 Şubat 2024 Çarşamba - 11:49

Hakem Meler'e yumruklu saldırı davası ertelendi

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu tutuksuz 4 sanığın yargılandığı davada, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine karar verilip, duruşma ertelendi.

Hakem Meler e yumruklu saldırı davası ertelendi

Ankara'da Eryaman Stadyumu'nda 11 Aralık 2023’te MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor arasında oynanan Trendyol Süper Lig karşılaşmasının bitiş düdüğünün ardından sahaya giren Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Hakeme saldırı soruşturmasında Faruk Koca ile Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin, tutuklandı. 3 kişi daha sonra soruşturma aşamasında tahliye edildi.

Olayın ardından Ankaragücü Kulüp Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Koca ile Kenan Çelikkaya, Yunus Şahin ve Osman Erkam Can hakkında dava açıldı. Sanıkların, 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama', 'tehdit' ve 'yasak alanlara girme' suçlarından Ankara Batı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan sadece Osman Erkam Can, hazır bulundu, diğerleri katılmadı. Hakimin dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından Adli Tıp Kurumu raporunun gelmediği bildirildi. Söz verilen sanık Can, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi. Can’ın avukatı, müvekkilinin MKE Ankaragücü’nde A takımı sorumlusu olarak görevli olduğunu, taraftar olmadığını ve bu nedenle seyirden men yasağının müvekkilinin işine engel olduğunu, bu yasağın kaldırılmasını talep etti. Faruk Koca’nın avukatı ise tanıkların dinlenmesini talep etti.

Duruşma ertelendi
Sanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Osman Erkam Can'a verilen seyirden men yasağının kaldırılması talebinin reddine ve tanıkların dinlenmesine karar verdi. Ayrıca hakem Meler ile ilgili talep edilen raporun tanzimi için Adli Tıp Kurumu'na yeniden yazı yazılmasına hükmedilerek, duruşma 26 Haziran’a ertelendi. 

Ne olmuştu?
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Karşılaşmanın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, saha ortasına kadar gelerek hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Başkan Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı. Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı. Saldırının ardından Halil Umut Meler'in sol gözü morardı. Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

MKE Ankaragücü Kulübü, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından yaşanan olaylar nedeniyle spor camiasından özür diledi. Kulüpten yapılan açıklamada, "MKE Ankaragücü Kulübü olarak bu akşam yaşanan hadisenin üzüntüsü içerisindeyiz. Eryaman Stadı'nda karşılaştığımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan üzücü olaydan dolayı Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür dileriz" denildi.

Olayın ardından; Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Faruk Koca ile birlikte 2 kişinin daha tutuklandığını duyurdu.

Tunç'un açıklaması şu şekilde:

"11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir.
Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir."

 
MHK'da üst düzey istifa!
 
Cumhur’un adayı Dağ, ‘tarihe geçeceğiz’ dedi: Belediye, emniyet binası Basmane çukuruna!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHK'da üst düzey istifa!
 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga ...
Göz-Göz ikinci yarının lideri!
1'inci Lig'de bitime 10 maç kala Süper Lig yarışında en yakın rakibi Kocaelispor'a ...
Amatör maç karıştı: Kırmızı kart yağdı!
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Belediye Bolvadin Termalspor ile ...
 
Icardi'den Fenerbahçe'ye gönderme!
Galatasaray forması giyen Mauro Icardi, Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'ndan ...
Fenerbahçe'ye kupada Ankaragücü şoku!
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe deplasmanda MKE ...
TFF, 27. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 27. hafta VAR ...
 
Valilik açıkladı... Derbide deplasman taraftarı kararı!
İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, 03.03.2024 Pazar Günü saat 19.00'da ...
Özbek'in açıklamalarına Yıldırım'dan yanıt
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun ...
Kaf-Kaf'ta hedef 2'nci Lig!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta Ergene Velimeşespor'la deplasmanda 2-2 berabere ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva