HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2016 Cumartesi - 10:02

Güzelbahçe'de 'mavi' bayram!

Güzelbahçe Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı başladı. Bayramda konuşmacılar, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini kınayarak birlik, beraberlik, barış ve cumhuriyete, demokrasiye bağlılık mesajları verdi.

Güzelbahçe de  mavi  bayram!

Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde Su Ürünleri ve Balıkçılıkta Sürdürülebilirlik konulu panel ile başlayan Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı’na CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Ali Yiğit, İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam,Belediye Meclis üyeleri, Su Ürünleri Kooperatifleri (SÜRKOP) Genel Başkanı Ramazan Özkaya, su ürünleri ve balık kooperatiflerinin temsilcileri,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği, İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği, Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği, İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası temsilcileri katıldı.

RENKLİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Karşıyaka Belediyesi Bandosu’nun eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşüne CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Ali Yiğit, İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam,Belediye Meclis üyeleri, belediye spor okulları öğrencileri, tiyatro kursiyerleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜÇ GÜN BALIK EKMEK İKRAMI

Belediye Kültür Merkezi’nden 1. Liman’a kadar Mithatpaşa Caddesi üzerinde gerçekleşen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.



1. Liman’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra denize çelenk bırakıldı, üç pare top atıldı. Katılımcılar ve davetliler daha sonra 2. Liman’daki etkinlik alanına geçti. Burada balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili açılan standlar gezildi, davetlilere balık ekmek ikramı yapıldı.

Etkinlik alanında yapılan konuşmalarda CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır “Balığı seven sevmeyen insanlara balığı sevdirmeye yönelik güzel etkinlikler yapılacak. Üç tarafı denizle çevrili bir ülkede, üç tarafı denizli çevrili yarımadada yer alan Güzelbahçe’de böyle bir bayramı yapmak Güzelbahçe Belediyesi’ne yakışır” dedi

İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde böylesine etkinliklerin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, 15 Temmuz’da şehit olanlara Allahtan rahmet, yaralılara şifa diledi, darbecilere karşı birlik, beraberlik ve cumhuriyete bağlılık mesajı verdi.

GEÇİM KAYNAĞI BALIKÇILIK

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de üç balıkçı barınağının olduğu ilçede nüfusun önemli bölümünün geçimini denizden ve balıkçılıktan elde ettiğini belirterek, “Tam bir balıkçı ilçesi olan Güzelbahçe’de daha önce düzenlediğimiz Deniz ve Balık Festivali’ni bu yıl ulusal düzeyde gerçekleştiriyoruz. Amacımız balığı ve denizi sevdirmek” dedi. Başkan İnce de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini kınadı, şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifa diledi. İnce, “Biz kimden gelirse gelsin her türlü darbeye karşıyız. Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyetin sonsuza dek yaşaması için kanımızı son damlasına kadar dökmeye hazırız” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdür Yardımcısı Selami Turan, balıkçılığı tanıtmak ve sevdirmek için böyle bir bayram düzenlendiği için teşekkür etti.

Su Ürünleki Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Ramazan Özkaya da balıkçılar adına böyle bir organizasyona imza atan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye teşekkür etti.

KENT ORKESTRASI COŞTURDU

Hüseyin Çebi yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konser verdi. Orkestranın solistleri Aydın Uştuk, Sedat Yüce, Sılay Erman, Bahar Pamukçu, Funda Öncü, Tevfik Rodos, Selin Çelik ve Cevher Doğan canlı performanslarıyla izleyenleri coşturdu.

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği, İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği, Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği, İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve üniversitelerin desteğiyle düzenlenen Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı balık tutma, olta bağlama, ağ onarma yarışmaları, kıyı temizliği, denizdibi temizliği, konserler, şovlar ve panellerle devam edecek. Deniz ve balıkçılık sektör temsilcilerinin ikili iş görüşmeleri fırsatı yakalayacağı bayram cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.Üç gün boyunca davetlilere 10 ton balık ekmek ikram edilecek.

 
İZSU önlem almadı, Hürriyet’e direk çarptı!
 
İki ilçeye neşter: Taşkın kabusuna son!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da onbinler demokrasi için bir oldu
Bornovalılar, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi ...
İzmir’de hafta sonu gece seferleri ücretsiz!
Büyükşehir Belediyesi kentteki toplu ulaşım hizmetlerinin bugünden Pazar ...
Büyükşehir'den Körfez'de resif hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz biyo-çeşitliliğinin korunması, sportif ...
 
Karşıyaka’nın okulları yenileniyor
Öğrencilerin yeni sezonda daha sağlıklı ve çağdaş ortamlarda eğitim görmeleri ...
Engelsiz Hobi Bahçeleri’nden bereket fışkırıyor!
Buca Belediyesi “Engelsiz Buca” yaratma hedefinde oluşturduğu “Engelsiz ...
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
İzmir Doğal Yaşam Parkı yeni sakinlerini bekliyor. Avrupa Hayvanat Bahçesi ...
 
İzmir'in meclislerinde 'darbe'ye karşı ortak tavır!
İzmir'de Karabağlar, Torbalı ve Güzelbahçe belediyelerinin meclisleri ...
Bornova'da 'evde bakım' hizmeti tam gaz!
Sosyal belediyecilik uygulamaları ile Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi ...
Karşıyaka Zabıtası 60. yılı kutladı
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Zabıta Teşkilatı’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva