HABERLER>GÜNCEL
4 Ekim 2021 Pazartesi - 11:39

Güzelbahçe'de 'hortum' iddiası!

İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki bir sitenin kadın yöneticisi A.B. hakkında toplanan aidatların 49 bin 939 TL'sini zimmetine geçirdiği suçlamasıyla dava açıldı. 7 yıla kadar hapsi istenen A.B., mahkemedeki savunmasında "Harcamalar benden önce yapılmıştır" dedi.

Güzelbahçe de  hortum  iddiası!

Güzelbahçe ilçesi Maltepe Mahallesi'ndeki bir sitenin 2018-2019 yılları arasında yöneticiliğini yapan A.B. hakkında apartman sakinlerinden toplanan aidatların 49 bin 939 TL'sini zimmetine geçirdiği suçlamasıyla 7 yıl hapis istemiyle dava açıldı. İddiaya göre, A.B. kendisine yapılan harcamaların fatura ve dekontlarını soran kat sahiplerine önce giderlerin belgelerini sunmayı reddetti, ardından da 'mahkemede görüşürüz' diyerek cevap verdi. Bir süre sonra göreve gelen yeni yönetici M.C.G., A.B. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek tüm kat malikleri adına suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın hazırlattığı bilirkişi raporunda, "Şüpheli A.B.'nin site defter ve belgelerini teslim etmeyerek yanında götürdüğü, bu nedenle incelenemediğini, ayrıca herhangi bir sarf belgesi bulunmadan site banka hesabından çektiği toplam tutarın 49 bin 939 TL olduğu sonucuna varılmaktadır" denildi.

Hazırlanan iddianamede A.B. hakkında 'zincirleme biçimde hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma' suçundan, 7 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame İzmir 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

'BENİM ZAMANIMDA YAPILMADI'
Davanın, mayıs ayındaki ilk duruşmasında savunma yapan A.B., "Suçlamaları kabul etmiyorum. 2018 yılı öncesinde sitenin yöneticisi M.C.G.'ydi. Site için usulsüz harcamalar o dönemde yapılmıştır. Sitenin parasal yönden açıkları o dönemde verilmiştir. Yaptığım harcamaları gösterip dekont ve makbuzları mahkemenize ibraz edeceğim. İddialar asılsızdır" dedi.

'GECE GEÇ SAATLERDE PARA ÇEKİYORDU'
Sitenin mevcut yöneticisi M.C.G. ise "Sanığın yöneticilik yaptığı süreçte, bir dönem denetmenlik görevi yapmıştım. A.B. sitenin harcamalarına ilişkin defter, belge ve evrakları bizim incelememize sunmadı. Düzenli bir şekilde site sakinleri tarafından aidatlar ödenmesine rağmen harcamaların nereye yapıldığı denetlenemiyordu. Kendisinden defalarca kez harcamaların nereye yapıldığını sorduk. Belgeleri göstermesini istedik ancak göstermedi. Bize 'mahkemede görüşürüz' dedi. Banka hesaplarını incelediğimizde, gece geç saatlerde site hesabından paralar çekildiğini gördük" ifadelerini kullandı.

'İŞLERİ TEK BAŞINA YAPIYORDU'
Davanın geçen haftaki duruşmasında tanık olarak dinlenen site sakini H.T. de şunları söyledi: "Sanığın yönetici olarak seçildiği toplantıda, ben de yardımcı olarak seçilmiştim. Yönetimde kısa bir süre görev yaptım ancak A.B.'nin kendi başına hareket etmesi ve işlerin aksaması nedeniyle istifa ettim. Görev yaptığı dönemde nereye, ne kadar harcama yaptığı hususunu bilmiyorduk. Kendisi sürekli işleri tek başına yapıyordu. Onun görev yaptığı dönemde yaklaşık 1 ay süreyle sitede elektrik kesintisi de yaşandı."

FATURALARI SUNDU: CEMEVİNE YAPILAN HARCAMALAR...
Sanık A.B., siteye ait olduğunu iddia ettiği harcamaların dekont ve faturalarını mahkemeye sundu. Ancak apartman sakinleri, verilen belgelerin site ile ilgisi olmadığını belirterek itiraz etti. Mahkemeye sunulan belgelerin arasında site ile alakası olmayan bir cemevine yapılan harcamalar, bir otomobile alınan yakıt gideri ve restoranda yenilen yemek fişleri gibi giderlerin yer aldığı belirtildi. (DHA)

 
Engelli kadın dolandırıcıların hedefi oldu!
 
Çanakkale'de fuhuş operasyonuna 9 gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelli kadın dolandırıcıların hedefi oldu!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşayan bedensel engelli Hanım Erdoğmuş (62), ...
MEB'ten yeni karar: Ayın ilk haftası açıklanacak
Milli Eğitim Bakanlığı tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze ...
Eğitime korona darbesi! İzmir'de 80 sınıfa karantina...
Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube kapsamındaki 9 ilçede geçtiğimiz hafta 21 ...
 
Kızılay Ege Bölge’de deprem: Gökay Gök görevinden ayrıldı
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, sosyal medya ...
Üniversiteler açıldı: İlk ders korona
Kovid-19 salgını nedeniyle 1.5 yıldır uzaktan eğitim gören üniversiteler, ...
Cadde cadde rapor... İzmir'de trafik kazası rekoru!
Eylül ayında İzmir'de toplam 1075 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalardan ...
 
Naneli sakız işe yaramadı:10 bin liralık ceza!
Bursa'da polisin 'dur' ihtarına uymayan ve bir polis aracına çarparak ...
NAVTEX şımarıklığına Türkiye'den sert yanıt!
Türk donanmasının engellediği Yunan ihlal teşebbüsünü, bu kez Rum tarafı, ...
Koyunu kurtarmak isteyen çocuk boğuldu
Konya'da sulama havuzuna düşen koyunu kurtarmak için suya atlayan 12 yaşındaki çocuk boğularak öldü.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva