HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Temmuz 2020 Perşembe - 09:41

Güzelbahçe’de can dostlara yeni yuva

Güzelbahçe Belediyesi 2011 yılında Yelki Mahallesin’de açmış olduğu “Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi”ne 16 yeni yuva yaparak büyüttü.

Güzelbahçe’de can dostlara yeni yuva

Sokak Dostları için hizmetlerini artıran Güzelbahçe Belediyesi geçici barınağını büyüterek yeni yaşam alanları yarattı. Sokakta yaşayan dostların her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Başkan Mustafa İnce, can dostlarımızın yeni yuvalarıyla daha çok tedavi imkânı olacağını söyledi.

‘Satın alma, sahiplen’
Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ni gezen ve Sağlık işleri Müdürü'nden barınakla ilgili bilgi alan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Geçici Hayvan Barınağımızı Eylül 2011’de hizmete koyduk. Barınağımızda 3 veteriner hekim, 1 tekniker, 1 şoför, 3 yardımcı personel 1’de santral görevlisi bulunmaktadır. Barınağımızda 60 köpek, 38 kedi bulunmakta. 25 küçük 3 büyük köpek, 27’de kedi kafesi yuvası bulunmaktadır. Var olan mevcut alan bazı zamanlar yeterli gelmiyordu. Biz de ek olarak 16 adet yuva daha yaptık. Barınağımız da tedavi, aşılama, kısırlaştırma gibi işlemler rutin olarak yapılıyor. Bazı vatandaşlarımız kendi baktıkları hayvanları da getiriyorlar. Biz burada sadece sokak hayvanlarının bakımını yapıyoruz. Tedavileri tamamlanan can dostlarımızı iyileşene kadar barınağımızda tutuyoruz. Sahiplenilmezlerse aldığımız sokağa tekrar bırakmak zorundayız. Çünkü 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu bize aldığımız hayvanı rehabilite ettikten sonra yaşam alanları olan sokaklara bırakmamızı söylüyor. Bizlerde bunu uygulamak zorundayız. Sahiplendirilen tüm sokak dostlarımızı kayıt altına aldık. Barınağımızı açtığımız 2011 yılından bugüne kadar 900’den fazla can dostumuzu sahiplendirdik. 1000’inci vatandaşımıza sürprizimiz olacak. Vatandaşlarımızdan bu noktada talebimiz bir dost edinmek istiyorlarsa barınağımızı ziyaret edebilirler. Satın almayın, barınağımıza gelip sahiplenin” diye konuştu.

‘Pandemi sürecinde ekiplerimiz çalıştı’
Yaşanan Koronavirüs salgını döneminde ekiplerin tam zamanlı çalıştığını söyleyen Başkan İnce, “Koronavirüs sürecinde can dostlarımız için gereken her türlü çalışmayı yaptık. Sağlık İşleri Müdürümüz ile 7 personelimiz pandemi sürecinde tam zamanlı çalıştı.  Pandemi sürecinde 1 ton mama dağıtımı yaptık. Her gün 3 farklı mahallede mama dağıtımı yaparak can dostlarımız mamasız bırakmadık. Geçtiğimiz 2019 yılı içerisinde 2571 iç-dış parazit aşısı yapıldı, 1203 kuduz aşısı, 303 karma aşı, 1128 kedi köpek kısırlaştırıldı, barınağımızda 1796 kedi-köpek tedavi edilmiştir. Can dostlarımız için her türlü konforu sağlamak için ekiplerimizle büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Yaz aylarındayız. Vatandaşlarımızdan bir isteğimiz var; kapılarının önüne öncelikli olarak bir kap su koymaları. Çünkü sokak dostları sıcaktan çok fazla etkilenebiliyorlar, su bulmakta sorun yaşıyor. Bu yüzden kapılarının önüne birer kap su ve mama da koyarlarsa büyük bir iyilik yapmış olurlar. Bu dünya sadece bizlere ait değil, tüm canlıların yaşamaya hakkı var ve bizlerde bu canlılarla yaşamı paylaşmalıyız” dedi.

 
Buca zabıtasından Ova bölgesine güçlü takviye
 
Hatalı basım 50 TL'ye, 75 bin TL teklif edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca zabıtasından Ova bölgesine güçlü takviye
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçedeki olaylara daha hızlı müdahale ...
Bayraklı'da kiracı zulmü: Evden 1,5 ton atık çıktı!
Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çiçek Mahallesi'ndeki ...
Bergama Belediyespor 3.’ncü ligde
Geçtiğimiz sezon uzun yıllar mücadele ettiği profesyonel liglere veda ...
 
Ödemiş’te hayırseverlere teşekkür plaketi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecindeki ...
Küçük Menderes’in en kaliteli karpuzu Bayındır’da
Bayındır’ın Pınarlı Mahallesi’nde karpuz “kırılmaya” başladı. Küçük Menderes ...
Konak'ın genç yeteneği Viyana yolcusu
Dünyanın sayılı okullarından olan Viyana Sanat Akademisi’ne kabul edilen ...
 
Büyükşehir'den can dostlar için 4 ayrı birim
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yardım eli uzatmak ...
27. Marble İzmir Fuarı 24-27 Mart 2021’de
Dünya doğal taş sektörünün en büyük buluşmalarından biri olan Marble İzmir ...
Narlıdere’de can dostlara özel protokol!
Narlıdere Belediyesi, sahipsiz sokak kedilerinin tedavisi için protokol ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva