HABERLER>GÜNCEL
20 Mayıs 2022 Cuma - 18:33

Gürbüz’ün 'azmettirici' olarak yargılandığı davada kritik gelişme... O aracın şoförü tutuklandı!

Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz’ün “azmettirici” olarak yargılandığı davada ilçede esnafın bacaklarından vurulması olayında kullanılan otomobilin şoförü olarak kayıtlara geçen Muhammet S. Gürcistan’dan Türkiye’ye girerken yakalandı. Hakkında çıkartılan karar gereği mahkemeye sevk edilen M.S tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gürbüz’ün  azmettirici  olarak yargılandığı davada kritik gelişme... O aracın şoförü tutuklandı!

EGEDESONSÖZ - Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz’ün “azmettirici” olarak yargılandığı ve 7,5 yıl hapsinin istendiği dava ile ilgili süreç devam ediyor. Foça’da uzun yıllardır esnaflık yapan İsmail Kılınç ve kardeşi Yakup Kılınç ile yaşadığı husumetin ardından gelişen gerginlikte ilçe dışından gelen bazı isimler Başkan Gürbüz adına Kılınç ailesiyle karşı karşıya gelmişti.  İsmail Kılınç’ı bacaklarından vuran kişiler daha sonra olay yerinden kaçmıştı.

İDDİANAMEDE AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI: 'BENİ FATİH GÜRBÜZ VURDURTTU!'

Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş, Lider Camgöz ve Deniz Camgöz gibi isimlerin de yargılandığı davalarla bağlantılı olan kişileri tespit eden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı çok sayıda kişiyi gözaltına almış tutuklayarak mahkemeye göndermişti.  2020/186 numaralı kritik ana dosya ile birleştirilen birçok olay tek tek anlatılarak iddianamelere yansımıştı.

Foça Belediye Başkanı Gürbüz’ün yargılandığı dava dosyasının temelini oluşturan iddianamede yer alan silahlı saldırıya ilişkin kullanılan beyaz renkli passat marka aracı kullanan kişi yakalandı.  Olay sonrası hakkında yakalama kararı çıkartılan Muhammet S. isimli şahısın Gürcistan’dan Türkiye’de giriş yaptığını tespit eden polis savcılık kararına dayanarak operasyon yaptı. Gözaltına alınan Muhammet S. Artvin’in Hopa İlçesi’nde Sulh Ceza Hakimliği’nin karşısına çıkartıldı. İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin SEGBİS vasıtasıyla ifadesini aldığı isim olan Muhammet S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın yaşandığı dönemde emniyette ifade veren Kılınç kardeşler olayda kullanılan araç, şoförü ve saldırıyı gerçekleştiren tetikçiyi fotoğraflardan teşhis ederek kimlik tanımlaması yapmıştı.

İDDİANAMEDE OLAY ŞÖYLE ANLATILMIŞTI!
“Kamera görüntülerinden de anlaşılacağı üzere eylemi gerçekleştiren şüphelilerin 06 BCS 30 plaka sayılı, beyaz renkli, Volkswagen marka, Passat tipi aracı kullandıkları, araca Yılmaz Y. İsimli simli şahsın yakıt aldığı, olayın gerçekleştiği yere yakın olan pazaryerinde MOBESSE kameralarına girdiği, şüpheli Foça’da daha önceden keşif yaptıkları, olay günü silahla yaralama olayını gerçekleştiren şüpheli şahıs Yılmaz Y’nin olay yeri olan çay bahçesine geldiği, İsmail K’yı ayaklarından yaraladığı, Yılmaz Y’nin şüpheli Ahmet K. ve Muhammet S. ile Menemen’de aynı yerde telefon sinyali verdiklerinin tespit edildiği, olayın ardından isimlerin Çiğli’de sanayi sitesinde bulunan bir işyerine geldikleri, olayı silahlı suç örgütü lideri şüpheli Binali Camgöz’ün talimatıyla, adamlarından Muhammet B.’nin yönlendirmesiyle Yılmaz Y., Ahmet K. ve Oğulcan K’nın planlanarak gerçekleştirdiği daha sonra isimlerin irtibatta bulunan diğer isimlerle birlikte Artvin iline gittikleri, Gürcistan ülkesi Batum şehrine (Deniz) Binali Camgöz’ün yanına kaçırıldıkları, olay tarihinde Fatih Gürbüz ile müşteki arasında yaşanan tartışma kapsamında; şüpheli Binali Camgöz'ün talimatı neticesinde şüpheliler Ahmet K. ve Yılmaz Y.'nin müşteki İsmail K.'nın dükkanına geldikleri, şüpheli Yılmaz Y.'nın müştekiye doğru silahla ateş etmesi sonucu müştekinin vücudunda hayat fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek nitelikte kemik kırığına yol açtığı, kaçarken müşteki Yakup K.'ya ateş ettiği ancak müştekinin yaralanmadığı, kurşunlardan bir tanesinin müşteki Eren T.'nin aracına isabet ettiği, olay müteakibinde örgüt lideri Binali Camgöz'ün Fatih Gürbüz'e whatsapp yolu ile gönderdiği mesajlarında mezkur suçu kendisinin işlediğinin tespit edildiği, İsmail K.'ya karşı gerçekleştirilen eylem müteakibinde Fatih Gürbüz'e olay nedeni ile sonrasında; “ Vallah olsun seni vurdurturuz. Sana söyleyeyim. Şimdi sen gerekeni yap. Nasıl istersen. Ya bize sırtını dönme senden atla deve istemiyoruz. Ya da dön sen bilirsin. Seni emniyet bile koruyamaz bizden ona göre. Bin tane kardeşte feda ederiz. Sıkıntı yapma" şeklinde mesajlar göndererek korkutucu güçten faydalanılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir”

Öte yandan yapılan araştırmada, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün adının karıştığı kurşunlama olayında kullanılan beyaz passat marka 06 BCS 030 plakalı aracın bu olayda da kullanıldığı ve kaçarken aracın plakasının sahte olan 35 ADF 361 plaka ile değiştirildiği belirlenmişti. 

 
Sulama kanalına giren 2 kişi kayboldu
 
G7'den Ukrayna'ya 19,8 milyar dolarlık destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sulama kanalına giren 2 kişi kayboldu
Adana'da serinlemek için girdikleri sulama kanalında kaybolan iki genci arama çalışması başlatıldı
Yaşadığı acı kayıpla 18 yıldır kan bağışı yapıyor!
Annesini kan kaybından yitiren öğretmen Feridun Kartal, 2004 yılından ...
İzmir polisi, öğrenciler için gezi düzenledi
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütülen "Mutluluk ...
 
İdlib'de kalp krizi geçiren asker şehit oldu
İdlib'te görev yapan Sözleşmeli Er Atalay Özgüvener (21), kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.
Koca vahşetinde kan donduran detaylar... Korkudan dışarı çıkamıyormuş!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Ş.T.'nin (69) sokak ortasında bıçaklayarak ...
'Ucuz konteyner' vaadiyle 73 kişiyi dolandırdılar
Kocaeli ve İstanbul'da "ucuz konteyner" vaadiyle 73 kişiyi dolandırdığı ...
 
Ormanda çürümüş cansız beden bulundu
Kahramanmaraş'ta, ormanda ağaca asılı halde çürümüş erkek cesedi bulundu. ...
'Terör örgütlerinin NATO'ya girmesine evet diyemeyiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse kusura bakmasın terör örgütlerinin ...
Villa değil imalathane... Sermaye böbrekten!
Ankara'da, polisin 3 katlı villaya düzenlediği operasyonda, 470 kök Hint ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva