HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2019 Çarşamba - 19:02

Gündem: Barış Pınarı... AK Parti’den Soyer'e tepki!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Kültürpark Üretici Pazarı’nın açılış konuşmasında, Barış Pınarı Harekatı’na yönelik verdiği mesajlarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den sert tepki geldi.

Gündem: Barış Pınarı... AK Parti’den Soyer e tepki!

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Kültürpark Üretici Pazarı’nın açılış konuşmasına, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan tepki geldi.

Soyer konuşmasında, hükümet tarafından Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin de mesaj verirken, “Bugün 8. gününde olduğumuz ve sınırlarımızda devam etmekte olan, hepimizi huzursuz, mutsuz ve karamsarlığa sürükleyen bu savaşın bir an önce bitmesini, askerlerimizin ayağına taş değmeden evlerine dönmelerini diliyorum” dedi.

Soyer’in Barış Pınarı Harekatı’na yönelik sözlerine AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Mahmut Atilla Kaya’dan sert tepki geldi.

Kaya sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer şunu çok iyi bilmelidir ki, savaş iki egemen devlet arasında, iki ordu arasında olur. Ortada savaş falan yoktur. Kahraman Türk Ordusu'nun, katil sürüleriyle, alçak teröristlerle amansız bir mücadelesi vardır.

Uluslararası sözleşmeden kaynaklı, uluslararası hukuk çerçevesinde sürdürülen Barış Pınarı Harekatı, teröristlerden başka hiç kimseyi huzursuz etmez, mutsuzluğa ve karamsarlığa sürüklemez. Türkiye kenetlendi, herkes Mehmetçiğin yanında, aziz milletimizde zerre karamsarlık yok.

Futbolcularımız asker selamı veriyor, milli başarılarımız kahraman ordumuza atfediliyor. Hal böyleyken Sn. Tunç Soyer'in karamsarlığı şaşkınlık verici, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi gerçekten merak ediliyor.

Türkiye asker selamı veriyor, Sn. Soyer karalar bağlıyor. Bu olmamıştır, bu hal ve tavır milli vicdanları yaralamıştır. Sn. Soyer'in acilen bu konuda bir düzeltme açıklaması yapma zaruriyeti vardır. Türkiye asker selamı veriyor, Sn. Soyer karalar bağlıyor. Bu olmamıştır, bu hal ve tavır milli vicdanları yaralamıştır. Sn. Soyer'in acilen bu konuda bir düzeltme açıklaması yapma zaruriyeti vardır."

SÜREKLİ: TERÖR SEVİCİLİĞİ DEVAM ETTİKÇE...

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu fadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Soyer bugün talihsiz ve içler acısı bir açıklamanın daha altına imza atmıştır! Terörün kanlı yüzünü, yarattığı infiali kabullenmeyen; her fırsatta teröristlere, bölücülere yardım ve yataklık edenlerden taraf olan bu bakış açısının ''terörle mücadelenin" yanında olması da beklenemezdi zaten!

Sözünü ettiği 'huzursuzluk ve karamsarlık' ancak kendilerinin bu terör seviciliği devam ettikçe varlık gösterecektir.

Suriye'nin kuzeyinde verdiğimiz mücadele her türlü yasal zemin ve haklı koşula dayanan bir mücadeledir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık, bütünlük ve huzur mücadelesidir. Bir savaş değildir!

Kendisini; Mehmetçiğimizin kahramanlık destanı yazdığı, vatanımıza kalkan olduğu, milletimizin kenetlenerek arkasında durduğu bu haklı davaya gölge düşürmemeye davet ediyorum. durduğu bu haklı davaya gölge düşürmemeye davet ediyorum."

BAŞKAN SOYER'DEN AÇIKLAMA
Öte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Meclisi'nde o sözlerine açıklık getirdi. Başkan Soyer mecliste yaptığı konuşmada, "Biz bugün tarım bayramı yaptık. Bayram yaparken 1 saat önce gelen şehit haberlerini duymak bizi çok üzdü. Ben olayı sizinle aynı şekilde değerlendirmek zorunda değilim. Benim yüreğim sızladı. Eminim sizin de benim kadar yüreğiniz sızlıyordur” ifadelerini kullandı. 

 
Üniversitedeki taciz şüphelisinin serbest bırakılmasına tepki!
 
Trump: PKK, DAEŞ'ten daha kötü!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 17 Ekim 2019 Perşembe 10:19

Gelin bu duruma bir ad koymayalım tamam. Sayın TUNÇ SOYER'den insanların öldüğü bu durumu onaylamasını ve bırakın asker ve nihayetin de çoluk çocuk bir çok insanın ölmesine evet demesini mi bekliyorsunuz Sayın KAYA ve SÜREKLİ. İnancınız ve inancımız bunu mu söylüyor sayın ikili..

Yorumu oyla      5      5  
Oğulcan 17 Ekim 2019 Perşembe 09:12

Sayın Akp yöneticileri. Bir savaşın ömür boyu sürmesini istemek, savaş çığırtkanlığından başka bir şey değildir ki bu size eksi puandır. Bunu bile düşünemeycekseniz yapmayın bu işi. Bu ülkede kimin de terör sevicisi olduğunu Osla'dan, Dolmabahçe'den, başka gün yokmuş gibi 29 Ekim'de peşmergeyi ülkemize sokan sizlerden biliyoruz zaten. Amacınız nedir? Daha fazla şehit gelmesi ve sizin bunun üzerinden oy devşirmeniz mi? Çok boşsunuz. Şu söylediğiniz söz bile sizin muhalefet yapacağım derken konuyu nasıl elinize yüzünüze bulaştırdığınızı gösterir. Saygılar

Yorumu oyla      5      6  
.. 17 Ekim 2019 Perşembe 09:04

Oradaki şehit haberlerinemi sevinecek elbette huzursuz olacak, mutsuz olacak.. Samimi bulmayanlar varsa bizde samimiyetsiz ülkenin yönetimesine öyle bakıyoruz.. Evet yehditler bir an önce yok edilsin ve bir an önce askerlerimiz dönsün HUZURSUSUZ, gelen şehit haberlerin de de MUTSUSUZ..

Yorumu oyla      8      5  
Mehmet Toptaş 17 Ekim 2019 Perşembe 08:33

"Dinime küfreden bari müslüman olsa" ne kadar anlamlı söz. Daha düne kadar Oslo'da müzakere eden, Dolmabahçe'de mutabakat sağlayan, 29 Ekimde meşalelerle üstelik karınları doyurularak Suriye'ye gönderilen, Salim müslim'i ağırlayan. Kısacası terör örgütü ile mücadele değil müzakere edip akilleri yaratan uzaylılarmıydı. Gündemi böyle değiştiremezsin sayın vekil. Buradan sana asla ekmek çıkmaz.

Yorumu oyla      14      8  
misafir 16 Ekim 2019 Çarşamba 19:46

Sayın başkan huzursuz, mutsuz olan sizler ve sizi destekleyen Kandil deki ortaklarınız.Askerimizin ayağına taş değmesin söyleminiz HİÇ samimi değil....

Yorumu oyla      8      10  
gürkan 16 Ekim 2019 Çarşamba 19:24

Şehit haberleri gelirken çok mutluyuz, huzurluyuz ... mu demesi gerekiyordu? Savaş iki devlet arasında oluru sanırım partisinin genel başkanvekili Numan Kurtulmuş da bilmiyor. Bilseydi, harekat için “Nihayetinde savaşa giriyoruz. Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah’ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız” ifadelerini kullanmazdı.

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşadamı Türker’den CHP’li vekile: Demek ki çok kazanıyor!
Göztepe Spor Kulübü ile Türkerler Holding arasında yapılan sponsorluk ...
'Yaptırımlara gerekli cevabı vereceğiz'
Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin TBMM'yi bilgilendiren Dışişleri Bakanı ...
AK Parti İzmir'de Aile Akademisi mezunlarını verdi
İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Aile Akademisi ...
 
Soyer’e Muş’tan İYİ teşekkür!
İyi Parti Lideri Meral Akşener’in Muş’tan başlattığı belediye turuna İzmir ...
'Sakalda hikmet varmış, ben de bıraktım'
Bahçeli'nin 21 günlük tedavi sürecinin ardından basının karşısına sakallı ...
Erdoğan: Güvenli bölgeden çıksınlar, harekat biter
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ...
 
İzmir’de ilçe başkanına taşlı-sopalı saldırı!
İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun, partiden çıktığı sırada ...
'Menbiç'e rejimin girmesi çok olumsuz değil'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarının ardından ...
AK Parti'li Ünal: Türkiye maskeleri düşürüyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV canlı yayınında Funda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva