HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2022 Çarşamba - 11:52

Gümrükçü’den dikkat çeken ‘yeni il başkanı’ çıkışı: Benim abim değil!

Milletvekili aday adaylığı için istifası beklenen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yerine gelecek isimlerin kim olacağı yönünde çıkan haberler ile ilgili konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Türkiye tarihinin en büyük seçimine giderken kimsenin arıza çıkarma, istemezükçü olma hakkı yok. Bazıları abi formülü diyor ancak bakıyorum, benim abim değil. Abi ile abla ile bu süreç olmaz” dedi.

Gümrükçü’den dikkat çeken ‘yeni il başkanı’ çıkışı: Benim abim değil!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlerin yaklaşması ile birlikte milletvekili aday adaylığı ile ilgili süreç devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayan ‘yeni il başkanı’ kim olacak tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ‘yeni bir adım atabilirim’ söylemleri sonrası alevlenen adaylık tartışmaları ile ilgili bir çok adayın ismi geçiyor. 2018 yılında CHP İzmir İl Başkan adayı olan mevcut Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, süreç ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

BENİM ABİM DEĞİL
Yücel’in adaylığı hakkında konuşan Gümrükçü, “Bizim Deniz Yücel ile ilginç hikayemiz var. Geçen gün ziyaretimize gelmişti. Kapıdan girerken  ‘Ben bu ilçe binasına ilk defa senin ilçe başkanı adaylığına destek vermek için gelmiştim’ dedi. Şimdi o yeni bir yolculuğa çıkma noktasında hazırlanıyor, sanıyorum gelecek hafta bu kararını paylaşacaktır diye düşünüyorum. Yolu açık olsun. Ben vereceği kararın arkasındayım. Hakkımı helal ediyorum Deniz Yücel’e. CHP’nin örgütsel yeni süreci başlıyor. Bazı toplantılar oluyor. Bir basın organı benim Ankara’da bir ismi dile getirdiğim söyledi. Ben kimseye bir isim vermedim, onların bir ismi var mı diye sordum. Bizim tercihimiz İzmir’de örgütsel  süreci sekteye uğratmayacak mevcut yönetimin içinden bir uzlaşı ile bir adayın getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer yönetim dışından biri getirilecekse de ilk sorulması gereken kişinin Tunç Soyer olduğunu düşünüyorum. Türkiye tarihinin en büyük seçimine giderken kimsenin arıza çıkarma, istemezükçü olma hakkı yok. Bazıları abi formülü diyor ancak bakıyorum benim abim değil. Abi ile abla ile bu süreç olmaz” diye konuştu.

BAŞARILI BİR İL BAŞKANI DİYEBİLİRİZ
‘Deniz Yücel başarılı bir il başkanı mı?’ sorusuna da yanıt veren Gümrükçü, “İzmir’de CHP olarak birçok olumsuzluk yaşadık. Bunların hepsini bir kişiye yıkmak bence doğru değil. Deniz Yücel il yönetimi ile, basın açıklamaları ile iyi bir il başkanı. Büyükşehir Belediye başkanı da övüyor. Bu nedenle başarılı bir il başkanı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

 
3 yılda 43 bin 500 diş tedavisi... Bayraklı'da diş sağlığı hizmeti!
 
İYİ Parti’de Şakir Genç adaylık için yola çıktı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili delege 18 Aralık 2022 Pazar 09:10

Bir deniz yucel başarılı mı sorusu hayır hiçbir partiliye dokunmamış bir il başkanıydı kendisi ikincisi de neden il başkanını tunç soyere soracağız kendisi zaten belediyede yaptıklaryla başarısız basarisziliga başarısızlık mi ekleyelim örgüte sorun örgüte olurmu delegeler var mevcut onlara sorun onlar doğru kişiyi seçecektir

Yorumu oyla      2      3  
Partili 14 Aralık 2022 Çarşamba 17:17

Bir tane belediye başkanı çıktı ve dedi ki, ben belediye başkanıyım, görevim iyi bir başkan olmak, il başkanlığı benim gündemimde yok, o örgütün işidir dedi. Doğrusu budur.

Yorumu oyla      4      3  
Partili 14 Aralık 2022 Çarşamba 16:16

2019 yerel seçimlerde genel merkezin atama listesinde olmayan bir ilçe belediye başkanı atanmayınca istifa ederim diyerek genel merkeze dilekçe veren isteği kabul edilen bir il başkanı olarak biliyoruz sığ bir siyaset ile izmir'e zarar verdiği için milletvekili olarak ödül veriliyor,il kurultayında oy vermeyen delgeler mutlaka tıpış tıpış oy vermek asla olmayacaktır,birileri duysun ve bilsinler sandıkta istenilen sonuç çıkmayacaktır...

Yorumu oyla      3      3  
zeyno 14 Aralık 2022 Çarşamba 15:08

Başta il başkanı olmak üzere örgüt dahil herkes 3 maymunu oynuyor...

Yorumu oyla      9      3  
zülfikar 14 Aralık 2022 Çarşamba 15:05

Güldürmeyin kendinizi,niye göre başarılı.. partiyi dağıttı diyorsanız ve bunu başarı olarak görüyorsanız birsey diyemem...

Yorumu oyla      10      3  
Düz Partili 14 Aralık 2022 Çarşamba 13:22

Bir parti tüzük ve yönetmeliklere göre yönetilir,abla,ağabey taktikleri ile nasıl yönetilir? Acaba dernek mı? Vakıf mı? Bu partinin üyeleri vardır ön seçim yapılır temayül yoklaması yapılır ama hiçbiri yapılmıyor,genel merkez Ankara'dan atama yapılır ve siz seçimlerde oy veriniz diyerek karışmayın çalışın diyerek oy veriniz diyorlar...

Yorumu oyla      18      4  
İzmir'li 14 Aralık 2022 Çarşamba 13:01

Bu makamlar atamayla,abi-ablayla olacak hakkın helal-haram edileceği yerler değil,koy sandığı,rekabet başarı getirir.

Yorumu oyla      6      5  
DELEGE 14 Aralık 2022 Çarşamba 12:51

ŞUNU ANLAMIYORUM NİYE SOYER EDE SORULACAK SADECE DİĞER İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VE İLÇE BAŞKANLARIMIZ FİGURANMI

Yorumu oyla      7      5  
YORUM 14 Aralık 2022 Çarşamba 12:30

Sn Gümrükçü. Önceki dönem il başkanı olan Sn. Ali Engin 8 ilçe kaybetti diye partide söylenmedik söz kalmamıştır. Şimdiki il başkanı döneminde ise bırakın seçim dönemini kazandığımız ilçe belediyelerini basiretsizlik nedeni ile kaybettik. Tüm yetkinin il ve ilçe başkanlarında olduğu bir yerel seçim dönemde gerek meclis üyelerinin oluşturulması gerekse gösterilen başkan adaylarının belirlenme sürecinde il başkanının hiç bir sorumluğu yok mu? Kritik seçime giriyoruz, kendi içimizde bunları konuşmayalım da başımızı kumamı gömelim. Genel merkezin vekil olmak için istifa edecek il başkanını bu hususları dikkate alarak milletvekili adayı göstermemesini bekliyor ve umuyorum.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 yılda 43 bin 500 diş tedavisi... Bayraklı'da diş sağlığı hizmeti!
Sağlık alanındaki çalışmalarıyla fark yaratan ve her yıl binlerce kişiye ...
İZSU’dan Çeşme’ye rekor yatırım!
İzmir’in dünyaca ünlü turizm merkezi Çeşme’nin içme suyu altyapısını baştan ...
KİHEP'e katılan kadınlar sertifikalarını aldı
Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Karşıyaka ...
 
Menemen'de İŞKUR rekora imza attı
Menemen Belediyesi İşKur Hizmet Noktası, 3 bin 360 vatandaşı iş sahibi ...
Kara kış desteği... Bot ve mont Büyükşehir'den!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 600 okulda öğrenim gören 25 ...
Eşrefpaşa Hastanesi gücüne güç kattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Vehbi Koç Vakfı Sağlık ...
 
Menderes'te üreticilere organik gübre desteği!
Menderes Belediyesi bahçe atıklarından elde edeceği organik gübreleri ...
Balçova'da kadınlar için yeni projeler
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB)Yöneticileri Balçova Belediye Başkanı ...
Konak’ta ‘Afette Engellilik’ Paneli düzenlendi
Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva