HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Eylül 2020 Perşembe - 13:23

Genel Sekreter Gökçe açıkladı: Kordon trafiğe kapatılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir’de ulaşımın daha konforlu hale getirilmesi için yapılacak çalışmaları anlattı. Kordon'da trafiğin kapatılacağı açıklamaları hakkında konuşan Gökçe, " “Araç giriş-çıkışı için ayrı bir çalışma yürütülüyor. Yaya öncelikli bir Kordon için planlamalar yapılıyor. Bu; Kordon’un tamamen araç trafiğine kapatılması anlamına gelmiyor. Halkımıza sormadan burada bir çalışma yapmayız” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Gökçe açıkladı: Kordon trafiğe kapatılacak mı?

Radyo Trafik İzmir’in sorularını cevaplayan Buğra Gökçe, öncelikle konoravirüs salgınıyla birlikte artan araç yoğunluğunu değerlendirerek, “Pandemi öncesi toplu taşıma araçlarına günde 1 milyon 900 bin biniş gerçekleşiyordu. İzmir’de ulaşımın yüzde 58’si toplu taşıma araçlarıyla yapılıyordu. Pandemi ile birlikte yüzde 60.64 biniş kaybı yaşadık. 459 milyon lira hasılat kaybımız var. Tabiki önemli olan vatandaşlarımızın sağlığıdır. Salgınla birlikte haklı olarak toplu taşıma araçlarının kullanılmak istenmemesi nedeniyle trafiğe 125 bin yeni araç girdi. Toplu ulaşım kaybıyla birlikte İzmir’de yaz dönemini trafik anlamında yoğun geçirdik. İstanbul ve Ankara’ya nazaran toplu ulaşımın daha fazla kullanıldığı bir kentiz. Bu yüzden trafiğimiz daha fazla etkilendi. Herkes araba kullanırsa trafik eskisi gibi akmaz” şeklinde konuştu.

“ULAŞIM SÜRÜCÜ KOLTUĞUNDAN YÖNETİLEMEZ”
Toplu ulaşımın konfor düzeyi arttıkça trafikten o kadar araç çekileceğine vurgu yapan Genel Sekreter Buğra Gökçe, “Ulaşım ve toplu ulaşım sürücü koltuğundan yönetilecek bir şey değil. Çalışmalarımızı bilimsel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Önemli projelerimiz var ancak, büyük yatırımlar bugünden yarına yapılamaz” dedi.

İLAVE ŞERİT UYGULAMASI İŞE YARADI MI?
Altınyol sahil hattı ile Anadolu Caddesi Soğukkuyu arasında dün akşam başlayan ilave şerit uygulaması da Gökçe’nin gündemindeydi. Karşıyaka istikametinde dün saat 17.50 itibarıyla başlayan uygulamayla alakalı rakamları Radyo Trafik İzmir dinleyicileriyle paylaşan Buğra Gökçe, “Altınyol’dan dün akşam aynı süre içinde 1382 daha fazla araç geçmiş. Trafik yoğunluğu haftanın ilk 2 gününe daha erken sona erdi. Bu sabah da Konak yönüne doğru uygulanan ilave şerit uygulaması önemli bir katkı sağladı. Meles’de ilave şerit eklenmişti. Soğukkuyu’da bir düzenlemeye ihtiyaç olup olmadığını değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

SAĞ ŞERİT TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA AYRILACAK
Genel Sekreter Gökçe, Altınyol için düşündükleri önemli bir planlarını da anlattı: “Altınyol’da sabah-akşam trafiğinde ilave şerit uygulaması oturduğu anda en sağ şeridi toplu taşıma araçlarına ayıracağız. Bunun için özel bir boya ve uyarıcılar kullanacağız. Ayrıca bir bariyer koymayacağız. Sağ şeridi sadece toplu taşıma araçlarına ayırdığımızda, otobüs ve minibüs kullanan yolcular için daha hızlı bir ulaşım sağlayacağız.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir’de ulaşımın rahatlaması, oluşan yoğunlukların önüne geçmek için yapılacak çalışmaları Radyo Trafik İzmir canlı yayınında açıkladı.

MUSTAFA KEMAL SAHİL BULVARI
Buğra Gökçe öncelikle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yoğunluğun önlenmesi için, bu hatta alternatif olarak kullanılabilecek İnönü Caddesi’nde 2 ve 3. sıra parkların önlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sahil hattında sabah oluşan yoğunluğa çare olarak düşünülen Cumhuriyet Bulvarı’nda Fevzipaşa Bulvarı ile Borsa Kavşağı arasını iki yönlü trafik akışının önümüzdeki günlerde sağlanmaya başlayacağını bildiren Gökçe, “Mithatpaşa Caddesi’ne dönüşler akşam saatlerinde yoğunluk oluşturuyor. Başkanımız Tunç Soyer bölgeyi yerinde gözlemleyip ceplerin genişletilmesi talimatını verdi. Bu talimat doğrultusunda Karataş ve Göztepe gibi kavşaklarda depolama olarak kullanılan cepleri genişleteceğiz. Yakın bir zamanda bu çalışmalara başlıyoruz” sözlerini sarf etti.

HAVALİMANI-HALKAPINAR HATTI
Yeşildere ve Mürselpaşa Bulvarı’nda Tepecik, Hilal ve DGM Köprülerinin 2 şerit olmasından kaynaklı sıkıntılar yaşandığının altını çizen Genel Sekreter Gökçe, “İlave köprüler yapmak planlarımız arasında. Akçay Caddesi’nin alternatifi hazır, proje sonlandırıldı. Caddeye paralel bir arter yapacağız. Sarnıç Köprüsü de genişletilecek. Sarnıç yolunda geliş ve gidişi ayırmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl yapımına yönelik adım atacağız. Yaşayanlar Kavşağı da 2021 yılında düzenleyeceğimiz bir yer. Bir üst geçitle burada oluşan yoğunluğun önüne geçeceğiz” açıklamasını yaptı.

YENİ UÇANYOL
Buğra Gökçe, yaşanılan sıkıntı nedeniyle inşaatı durdurulan Buca ile Bornova’yı birbirine bağlayacak yeni uçanyola yönelik ise “Çalışmalarımız tamamlandı. İtiraz süreçleri bekleniyor. Önümüzdeki ay çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. Bu hatta açılacak tünelde de yıl sonunda çalışmalar başlayacak. Yeni uçanyolu 2024 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Konak Tüneli’nden Otogar’a kesintisiz ulaşım sağlanacak” değerlendirmesinde bulundu.

MARİNA KAVŞAĞI
Ulaşım ve yoğunluk anlamında sorun yaşanılan bir başka bölge olan Marina Kavşağı’nda da iyileştirilmeye gidilecek. Gökçe burada Ege Üniversitesi Hastanesi önünde olduğu gibi yönleri birbirinden ayırmak suretiyle Marina Kavşağı’na da bir dokunuş yapılacağını söyledi.

“KORDON TAMAMEN ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILMAYACAK”
Buğra Gökçe, bulunduğu konumdaki işletmeler ve kötü amaçlı kullanım nedeniyle Kordon’un prestij kaybına uğradığını kaydetti. “Kordon İzmir’in gözbebeği” diyen Gökçe, “Araç giriş-çıkışı için ayrı bir çalışma yürütülüyor. Yaya öncelikli bir Kordon için planlamalar yapılıyor. Bu; Kordon’un tamamen araç trafiğine kapatılması anlamına gelmiyor. Halkımıza sormadan burada bir çalışma yapmayız” şeklinde konuştu.

“TRAFİKTE YAYALAR DA VAR”
Radyo Trafik İzmir dinleyicilerinden bazı bölgelerde çok fazla trafik ışığı olduğuna yönelik şikayetler üzerine ise Gökçe, “Trafikte sadece araçlar yoktur, trafikte yayalar da vardır. Her ışık araç geçişini sağlamak için konmuyor. Yayaları da düşünmek zorundayız. Yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamak amacıyla bazı bölgelerde trafik ışığı olması gerekiyor” yanıtı verdi.

“CEZA KESME YETKİMİZ OLSA…”
Son olarak herkesi trafik kurallarına uymaya davet eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, “Biz İZUM kameraları ile tüm ihlalleri görüyoruz. Trafik Güvenlik Sistemine dahil olmadığımız için ceza kesme yetkimiz yok. Raporlamaya kalkarsak uygulanan cezalar astronomik düzeyde olur. Bizim derdimiz ceza kesmek değil. Trafiği yönetmek, yoğunluğu azaltmak, seyahat süresini en alt düzeye indirmek en önemli hedefimizdir” dedi.

 
MHP’li Kalyoncu, İzmir Barosu Başkanı Yücel’e ateş püskürdü: Avukat cübbeli müsvedde!
 
Kumar operasyonunda maske cezası
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 25 Eylül 2020 Cuma 08:41

alt geçit yapmadan bu iş zor. geçici çözümler ile bu iş olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
25 Eylül 2020 Cuma 08:25

Çiğli için birşey düşünmüyormusununuz? Trafik kilit. Sürekli alsancak göztepe. Sanki izmirde başka yer yok.

Yorumu oyla      2      3  
cvb bekleyen sorular 25 Eylül 2020 Cuma 03:06

marina alt geçit ve karabaglar al geçit şart..zafer payzın kavşağı için çözüm vaadi noldu? gürçeşme cad genişletme noldu?

Yorumu oyla      2      3  
Trafik çilesi 24 Eylül 2020 Perşembe 17:10

Siz ancak bütün yolları daraltıp bisiklet yolu yapın. İnsanlar saatlerce sıkışan trafikte vakit geçirsin.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 24 Eylül 2020 Perşembe 16:49

Kordonun en azından kısmen trafiğe kapatılması lazım. Hatırlatırım kordon çook uzun yıllar boyunca akşam dan sabaha kadar trafiğe kapalı kaldı. Bunun dışında Mansur yavaşıng eldiği günden beri battı çıktılar yapması nasıl bir yalandır yahu? tamam bizde mansur yavaşı çok seviyoruz gönlümüzün CB adayı ama biraz az atın ! Bir battı çıktı heleki kavşak ise yapımı 1 yıldan uzun sürüyor. mansur yavaş geleli bir buçuk sene oldu henüz. Alt geçit ile battı çıktı çok farklı şeyler. Birde Marina için diyorsunuz. bu alan zaten deniz dolgusu ve maliyeti yüksek. saygılar.

Yorumu oyla      2      3  
En önemli sorunumuz Kordon mu? 24 Eylül 2020 Perşembe 15:50

Ankara'da Mansur Yavaş geldiğinden beri bazı yerlere battı-çıktılar yaptı; biz yıllardır Marina Kavşağı, Alsancak Gar önü konuşuyoruz. Bir tane alt geçit yapmak ne kadar zor olabilir ki!

Yorumu oyla      11      4  
Gürkan 24 Eylül 2020 Perşembe 14:30

İzmir'e metro ağları haricinde, şehrin bir ucundan diğer ucuna giden yeni ana arterler lazım; gerisi boş iş.

Yorumu oyla      11      3  
KARSIYAKALI 24 Eylül 2020 Perşembe 13:41

kordonun trafiğe kapatıldığı gün aclarımıza park edecek yer bulamadık trafik kilitlendi içinden cıkılamaz bir hal aldı.. otopark için 1 saat yer aramak zorunda kaldım. İş cıkışıda trafik sebebiyle Alsancaktan bir buçuk saatte cıkabildim. Bence dikkate alınması gereken bir konu

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den muhtarları tek tek dinledi: Hizmet elimiz Kiraz'ın üstünde olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kiraz ilçesinin muhtarlarıyla ...
Balçovalı çocuklara internet müjdesi
Balçova Belediyesi, uzaktan eğitim sisteminde internete erişimi olmayan ...
Büyükşehir'den öğrencilere destek: Tesisler eğitim merkezi oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören ancak ...
 
Gaziemir Belediyesi Çözüm Noktası ile vatandaşa ulaşıyor
Gaziemir Belediyesi, mahallelerde oluşturduğu Çözüm Noktası’nda belediyenin ...
AK Parti Meclis Üyesi Boztepe’den ‘Bilfen’ çağrısı: Bu yanlıştan dönün!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe imar planlarında ...
Başkan Koştu'dan Vali Köşger'e ziyaret
Yıllardır bekleyen sorunları nedeniyle başta bozuk yolları olmak üzere ...
 
Meles Çayı'na 'Doğal Yaşam Koridoru'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meles Çayı ve yakın çevresi için açtığı ...
Bornova’ya 100.000 metrekare kilit parke taşı
İlçede gerçekleştirdiği yol yapım çalışmaları ile vatandaşların ulaşımını ...
Güzelbahçe'den can dostlara mamatik hediyesi
Güzelbahçe Belediyesi can dostlar için sokaklara mamamatik koyarak su ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva