HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2016 Perşembe - 13:58

Genel Merkez kabulünde Kocaoğlu'ndan 'eksik evrak' çıkışı

Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun’un İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ziyaret ettiği görüşmede Bingöl ve Torun’dan Kocaoğlu’na övgü geldi. Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen Körfez ÇED raporu için 'eksik evrak' iddialarına sert yanıt verdi.

Genel Merkez kabulünde Kocaoğlu ndan  eksik evrak  çıkışı

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret eden Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette genel başkan yardımcılarına CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, PM Üyeleri Mustafa Moroğlu, Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan eşlik etti.

Ziyarette ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuştu. Kocaoğlu ziyaretlerden dolayı Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun’a teşekkür etti.

Başkan Kocaoğlu basın mensuplarının Körfez ÇED’i için gerekli evrakların verilmediği ile ilgili iddiayı sorması üzerine Kocaoğlu, “Eksik evrak söz konusu değil. ‘Eksik evrak’ denilen evraklar müdürlüklerin göndermediği, hiç alakası olmayan bölge ve il müdürlüklerinin göndermediği evraklar. Bunların kim tarafından neden gönderilmediğini, neden bekletildiğini bilmiyoruz” dedi. Kocaoğlu mezarlık tahsisi konusunda bile sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinde Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise, genişletilmiş örgüt toplantısı hakkında bilgi verirken, yerel yönetimler ve örgütle birlikte daha verimli hizmetler yapmak ve faydalı işler yapmak için çalışacaklarını ifade etti.

TORUN’DAN KOCAOĞLU’NA ÖVGÜ

Seyit Torun ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla gurur duyduklarını belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerel yönetimlerin duayeni. İzmir’i marka bir şehir yaptı. Devletten hiçbir katkı almadan kendi yerel imkânlarıyla ulaşımdan alt yapıya, birçok hizmete imza atarak İzmir’i Ege’nin incisi haline getirdi. Her türlü baskıya ve dayatmaya rağmen İzmir’le bütünleşerek, değerli hizmetler verdi. Diğer belediyelere de abilik yaparak İzmir’de belediyeciliği farklı bir noktaya getirdi. Sadece kentte değil, kırsalda da yerel kalkınmaya katkı koyan projeleri uyguladı. Kendisinin belediyecilik anlamında da katkıları olacaktır. Hep birlikte yaşanabilir bir Türkiye ortaya koymak için İzmir’den başladığımız için mutluyum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’NİN KARDEŞ PROJESİNE KOCAOĞLU YORUMU

Ankara’daki saldırıyı kınadığını belirten Başkan Kocaoğlu, samimiyet ve birlik içinde terörle mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. AK Parti’nin İzmir’de 7 belediyesi için kardeş belediye projesi hakkında ne düşündüğü sorusuna cevap veren Kocaoğlu, “Böyle bir projenin başlaması memnuniyet verici. İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmişten bu yana 3 dönemdir hangi siyasi görüşten, hangi siyasi partiden olursa hepsiyle aynı mesafede aynı hizmet anlayışını sürdürmektedir. Kimsenin bu konuda en ufak kuşkusu olmasın” dedi.

AYNI DAVRANIŞI İZİNLER SÜRECİNDE…

İl Özel İdare’nin kapanması sonrası İzmir Valiliği’nin malların paylaştırılması konusunda haksız davrandığını ifade eden Kocaoğlu, “AKP’li belediyelere iş makinaları verilirken, CHP’li belediyelere göstermelik bir şeyler verildi. Biz de dava açtık, kazandık. İzmir Valiliği’nin bu yanlı uygulamasına rağmen AKP’li belediyelere verilen araçları AKP’li belediyelerden geri almayacağımızı beyan ettik. Mahkeme kararı lehimize olmasına rağmen böyle bir işe tenezzül etmedik. Önümüzdeki mecliste de meclis kararıyla bu araçları vereceğiz. Yapılan proje bu anlama gelmiyorsa, destek için geliyorsa saygı duyuyoruz. Kim yaparsa yapsın yatırımları destekleriz. CHP’li belediyeler bu zaman kadar hiçbir parti, alt kimlik, bölge, insan ayrımı yapmamıştır, yapmayacaktır. Bu bizim yaşam biçimimize ve felsefemize aykırıdır. Aynı prensiple hizmet etmeye de devam edeceğiz. Aynı davranışı izinler sürecinde Ankara’daki projelerimizin bir an evvel onaylanıp yatırım için engellerin kaldırılmasını için de istiyoruz” dedi. 

BİNGÖL’DEN KOCAOĞLU’NA DESTEK

Konuyla ilgili olarak Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise, 2009 seçimlerimde Tire ve Bayındır ilçelerinin CHP’li olmadığını hatırlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin o bölgenin insanının yüzünün gülmesini ve ekonomisinin canlandırılmasını sağlayanın Başkan Aziz Kocaoğlu olduğunu ifade etti. Bingöl, “Bizim kardeşlik duygularımız kâğıt üstünde değil, gönüldendir” dedi.

EKSİK EVRAK DEDİKLERİ…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının Ankara’da bakanlıklarda yaptığı görüşmeleri ve Körfez temizliği için gereken ÇED raporunun eksik evrak olduğu gerekçesiyle verilmediği iddiasını sorması üzerine Kocaoğlu, “1 Kasım’da yeni hükümet kuruldu. 2015 yılını tüm Türkiye kaybetti. İki seçim geçti. Ankara’da muhatap bulmak mümkün değildi. Biz hızlı bir şekilde iyi niyet ve samimiyetimizle yeni kurulan hükümetle ve yeni bürokrasiyle ilişkilerimizi, projelerimizi sürdürmek istiyoruz. Gerekli izinleri, raporları almak istiyoruz. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Eksik evrak söz konusu değil. ‘Eksik evrak’ denilen evraklar müdürlüklerin göndermediği, hiç alakası olmayan bölge ve il müdürlüklerinin göndermediği evraklar. Bunların kim tarafından neden gönderilmediğini, neden bekletildiğini bilmiyoruz. Körfez ÇED’inde böyle bir şey söz konusu değil. Çevre ve Şehircilik Bakanı’na konuyu baştan sona izah ettim. ‘Ada için bilimsel çalışmalar gerekir’ bahanesi yapılmasın diye. Bu gerçektir, biz bunu süreç içinde tamamlayacağız ama ÇED dosyasında kurumların kabul ettiği belediyenin 20 bin dönüm İZSU arazisinde iyileştirme yapılacak bir alan var. Bu alan da genel kabul gördü. ÇED raporunun bu alanda körfezden çıkan malzemenin orada rehabilite edilmesi ve doğaya geri kazandırılması sürerken diğer taraftan ada için gereken bilimsel çalışmaların tamamlanması konusunu geniş olarak anlattım. Eğer bugün siyasi irade, ‘rehabilitasyon çalışmaları başlasın’ diyerek ÇED raporunu onaylarsa engel söz konusu değil. ‘Adada bilimsel çalışmalar devam edecektir’ ibaresi de konabilir” ifadelerini kullandı.

HER GÜN BAKANIN ÖZEL KALEMİNİ ARIYORUM

Başkan Kocaoğlu, Katı Atık Bertaraf Tesisi için bütün kurumlardan olumlu görüşler alındığını, sadece Orman Bölge Müdürlüğü’nün görüşünün kaldığını, bunu da 15 gün önce Ankara’ya gittiğinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na aktardığını, Eroğlu’nun da konunun halledilmesi gerektiğini söylediğini aktararak, “Buradan başka bir yerin olmadığını söyledim. Kendileri de ilgileneceğini söyledi. Her gün bakanın özel kalemini arıyorum. Buradan olumlu yazıyı alırsak ön izinler bitecek ve ÇED Genel Müdürlüğü’ne dosyayı sunacağız” dedi.

HİÇ DEĞİLSE MEZARLIK YERİ ACİL TAHSİS EDİLSİN

Başkan Kocaoğlu, mezarlık yerinin tahsisi konusunda bile sorun yaşadığını belirterek, “Mili Emlak’tan mezarlık yeri talebimiz var. Bunların da evraklarının henüz İzmir Defterdarlığı’ndan Milli Emlak’a ulaşmadığı yönünde bilgi aldık. Defterdarla görüşüp bir an önce gönderilmesi istedik. Hepsinden vazgeçtik, hiç değilse kabristan yerlerinin acil olarak tahsis edilmesi gerekir. Prosedürün hızlandırılmasını talep ettik. Görüşmeler olumlu geçti prosedür bekliyoruz” dedi.       

 

 
İzindeki askerin korkunç sonu
 
Atatürk Havalimanı'nda OHAL!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GözGöz 18 Şubat 2016 Perşembe 19:26

Göztepenin stadını acil istiyoruz çok zaman kaybedildi.

Yorumu oyla      11      5  
18 Şubat 2016 Perşembe 16:35

Göztepe' nin yeni stadı 18 bin kişilik butik stat olacakmış. kulüp başkanı açıkladı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Genel Merkez'den İzmir mesaisi: İstifa çağrısı
CHP’de genişletilmiş örgüt toplantısına katılmak için İzmir’e gelen Bingöl ...
Bülent Arınç'tan 'gereği yapılmalıdır' çıkışı!
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Ankara saldırısı açıklaması: ...
Meclis bombalı saldırıyı 'ortak' kınayamadı
Meclis, dün Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıyı, HDP’nin imza koymaması ...
 
Başbakan Davutoğlu: 78 milyon bir ve beraberiz
Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki saldırıya ilişkin, "Terör ve şiddet karşısında ...
Avrupa'dan Ankara saldırısına kınama
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını ...
Bahçeli: Kalpgahımız hedef alındı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin ...
 
Erdoğan: Verdiğimiz kayıplar sabrımızı zorluyor
Cumhurbaşkanlığı'ndan Ankara düzenlenen saldırı ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.
Kılıçdaroğlu: Bu ülke bu acıları hak etmiyor
Ankara'daki saldırıya "Bu ülke bu acıları hak etmiyor. Bu terör saldırısını ...
Hükümetten saldırı sonrası detaylı açıklama
Ankara’da askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu bölgede akşam saatlerinde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva