HABERLER>GÜNCEL
31 Ekim 2019 Perşembe - 11:17

Genel-İş Sendikası'ndan açıklama Dikili'de dün neler yaşandı?

İzmir'in Dikili ilçesinde, Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şubesi üyeleri, Dikili Belediyesi İşyeri Temsilcileri Cemal Eryılmaz ve beraberindeki sendikacılara, Belediye-İş Sendikası üyelerince yapılan saldırıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına, dünkü olayda saldırıya uğrayan Eryılmaz da katıldı.

Genel-İş Sendikası ndan açıklama Dikili de dün neler yaşandı?

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikaları (Belediye-İş Sendikası) yöneticisi bir grup, dün öğle saatlerinde, Dikili Belediyesi'nin Dikili Sanayi Sitesi'ndeki şantiyesine gitti. Burada, Dikili Belediyesi'nde örgütlü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube İşyeri Temsilcisi Cemal Eryılmaz ve beraberindeki bir grup sendika çalışanı ile karşılaşan Belediye-İş Sendikası yöneticileri arasında tartışma çıktı. Buradan ayrılan taraflar daha sonra yeniden karşılaştıkları Bülent Ecevit Meydanı'nda tartışmayı sürdürdü. Çıkan kavgada, Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube Dikili Belediyesi İşyeri Temsilcisi Eryılmaz, dövülmesi sonucu yaralandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kavgada elinde bıçaklı kişilerin de olduğu öğrenildi. Çevredekiler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kalabalığı dağıtmak için havaya ateş edip, biber gazı sıktı. Grup dağılırken, polis olay sırasında elinde bıçak bulunduğu belirlenen 1 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma başlatan polis, her iki sendika temsilcilerinin de olayla ilgili ifadelerine başvurdu.

DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şubesi tarafından konuyla ilgili olarak Dikili Atatürk Meydanı'nda basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya, İzmir Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç, Dikili Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Dikili Belediyesi Tüm-Bel-Sen iş yeri temsilcisi Gülay Demir ve Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılanlar ile Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven katıldı. Kavgada dövülen Genel-İş Sendikası Dikili Belediyesi İşyeri Temsilcisi Cemal Eryılmaz da açıklama yer aldı.

'20- 30 KİŞİ ÜZERİME SALDIRDI'
Belediye-İş Sendikası'nın Dikili'de örgütlenmeye çalıştığını belirten Cemal Eryılmaz, "Ancak biz Genel-İş Sendikası olarak yıllardır DİSK'in içinde yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Bu arkadaşlara kendileriyle birlikte olmak istemediğimizi söyledik. Ancak, kabul etmeyip, sendikamız üyesi arkadaşlarımızı sürekli taciz etmeye başladılar. Son olarak çalıştığım şantiyeye giderken 4- 5 araçla önümü kestiler. 20- 30 kişi bana saldırdı. Daha sonra Bülent Ecevit Meydanı'nda tekrar bazı sendikalı arkadaşlarımıza saldırdılar. Polisin müdahalesiyle olaylar sona erdi. Sonuna kadar hukuki açıdan hakkımızı savunacağız" dedi.

'BIÇAKLA SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNULDU'
DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara tarafından okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"DİSK Genel İş Sendikası olarak yıllardır üyemiz olan kadrolu işçilerin yanı sıra geçtiğimiz yıl taşerondan belediye şirketine KHK ile geçen işçileri de örgütleyerek, Çalışma Bakanlığı'ndan aldığımız yetki ile Dikili Jeotermal A.Ş.'de 1 Ocak 2019'dan geçerli olmak üzere toplu sözleşme imzaladık. Ancak Belediye -İş Sendikası yöneticileri, yetkimizin ve imzaladığımız toplu sözleşmenin geçersiz olduğu yalanlarıyla, üyelerimizi yanıltmaya, sendikamızdan istifa etmeye zorlayan ve kazanılmış haklarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kendi sendikalarına üye olmaları için üyelerimize yönelik baskı ve sindirme politikalarını bir süredir devam ettiriyorlar. Bugün bu politikaları, saldırıya ve şiddete dönüştü. Belediye dışından topladıkları kişilerle baş temsilcimize pusu kurup, darbettiler. Dikili dışından işçilikle alakası olmayan kişiler bu saldırıya katılmış, içlerinden birisi üyelerimize bıçakla saldırı teşebbüsünde bulunmuştur. Zorbalık yapanlar hakkında en başta hukuki mücadele olmak üzere her türlü demokratik yol ve yöntemlerle hesap soracağımız bilinmelidir." (DHA)

 
İzmir'de korkunç son: Savaştan kaçtı, iş kazası kurbanı oldu
 
İYİ Partili Çıray'dan Feyzioğlu'na çağrı: Hukuka sahip çıkın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç son: Savaştan kaçtı, iş kazası kurbanı oldu
İzmir'in Torbalı ilçesinde, çalıştığı fabrikada üzerine mermer düşen Suriyeli ...
Soda şişelerini açmaya çalışırken elinde patladı
Eskişehir'de yaşayan Ömer Erden (37), birbirine yapışık duran iki soda ...
İki ilçede 95 kaçak göçmen yakalandı
Seferihisar ve Çeşme ilçesi açıklarında durdurulan 2 ayrı lastik botta 95 kaçak göçmen yakalandı.
 
Ağabeyine kızdı, evi ateşe verdi!
Bursa'da, ağabeyi Suat Atılgan (31) ile tartışan Hasan Atılgan (28), önce ...
Yedikleri nar hastanelik etti! Kahreden haber geldi
Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, aynı aileden 6 kişi yedikleri nardan ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: Aralarında iş insanları da var!
İzmir merkezli iki ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda ...
 
Saldırıya uğrayan Başkan Sengel sessizliğini bozdu: O anları anlattı!
İzmir'in Selçuk ilçesinin turistik Şirince Mahallesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet ...
TFF Başkanı Özdemir: İzmir'de milli maç oynamak istiyoruz
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, ""İzmir hiç bir ...
Bahçeli'den ABD'ye tepki: Sözde kararı kınıyorum!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi kararlarına tepki göstererek, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva