HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2022 Cuma - 11:21

Genel Başkan Yardımcısı Kavaf’dan İzmir’de ‘saha’ çıkışı: Vatandaşlara dokunan tek partiyiz!

DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan DEVA Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf saha çalışmaları hakkında yaptığı değerlendirmede “Sokakta dolaşabilen, vatandaşa ve insanımıza dokunabilen tek siyasi parti biziz. İktidar partisinin zaten sokağa çıkacak hali yok. 2020'de kurulduk ve öncelikle teşkilatlarımızı tamamladık” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Kavaf’dan İzmir’de ‘saha’ çıkışı: Vatandaşlara dokunan tek partiyiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - DEVA Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi.

DEVA Partisi’nin  Sosyal Politikalar Eylem Planı’nın açıklandığı toplantıya ayrıca DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen de katıldı.

AK PARTİ’NİN SOKAĞA ÇIKACAK MECALİ YOK
İzmir'deki izlenimlerini paylaşan Kavaf, "Dünden beri İzmir’deyiz. Sabah Ödemiş’te başladık programa, sonra Tire'de devam ettik. Teşkilatlarımız ile bir araya geldik ve değerlendirme toplantısı yaptık. Sokakta vatandaşlarımıza temas ettik ve parti politikalarımızdan bahsettik. Sokakta dolaşabilen, vatandaşa ve insanımıza dokunan bilen tek siyasi parti biziz. İktidar partisinin zaten sokağa çıkacak hali yok. 2020'de kurulduk ve öncelikle teşkilatlarımızı tamamladık. Medyanın büyük bir kısmı iktidarın kontrolünde olduğu için medya bizi göstermiyor. Bunun için vatandaşa kendimiz yine kendimizi anlatıyoruz. 81 ilde teşkilatımız var 937 ilçede ilçe başkanlıklarımız var. İlçe teşkilatlarımızda çok az eksikliklerimiz kaldı onlar da nüfus anlamında çok küçük ilçeler. Teşkilatlarımız tamamladıktan sonra 43 ilde kongrelerimizi yaptık. Bunların ardından kendimizi anlatmak için sokağa çıktık. Yoğun bir şekilde kapı taramaları yoluyla partimizin görünürlüğü ve parti politikalarının neler olduğu noktasında vatandaş ile karşılıklı temaslarımız oldu. Türkiye'de 20 yıldır iktidarda olan bir AK Parti var. Ancak hepimizin gözlemlemenin ötesinde hayatımızda bizzat yaşayarak hissettiği çok ciddi sıkıntılar var. Bunun temel nedeni ülkemizin yönetilememe hali. İktidar maalesef ülkeyi yönetemiyor. Ödemiş’te bir kadın esnafımızı ziyaret ettiğimizde bizi takip ediyor musunuz diye sorduk takip edemediğini söyledi. Nedenini sorduğumuzda telefonunu kırıldığını ve yenisini alamadığını söyledi. Esnaf lokantaları yemek saati olmasına rağmen bomboştu. İşletmecilere sorduğumuzda insanların temel ihtiyaçları olan yeme içmeyi bile azaltmak zorunda kaldığını belirtti. Ancak bunlara karşı iktidar tarafından çözüm üretme gayreti olduğunu göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN DERTLERİNE DEVA OLMAYA HAZIRIZ 
Bugüne kadar 17 eylem planını açıkladıklarını vurgulayan Kavaf, "Biz iktidara geldiğimizde zaman kaybetmemek adına, Türkiye'nin problemlerini bir an önce çözüm noktasında adım atmak adına eylem planlarımızı her anlamda hazırlıyoruz. 22 ayrı eylem planımızı açıklayacağız. Bugüne kadar 17'sini açıkladık. 22'yi en kısa sürede tamamlamış olacağız. Bunlar iktidar geldiğimizde ilk 90 günde ve ilk 365 günde ne yapacağız olarak sınırlandırılmış eylemler. Bunlar bütçe ile sınırlandırılmış, afaki söylenmiş planlar değil. Biz insanlarımız insan onuruna yaraşır bir hayat standardı sunmanın yol ve yöntemlerini sunmayı amaçlayan eylem planları açıkladık. Bunlar ilk olarak insanların temel ihtiyaçlarının giderilmesini içeren somut ve hukuki planlar içeriyor. Bunların kalıcı hale gelmesi için makroekonomik ve istihdam ile desteklenmesi gerekiyor. Sosyal yardımlar insanları çalışmamaya ve sosyal yardımlara muhtaç hale getirmeyi planlıyor. Mevcut iktidarın yaptığı gibi insanların hepsinde onları siyaseten korkutmak ve kanalize etmek için sosyal yardımların kullanılmasına karşıyız. Sosyal yardımlar bundan sonraki iktidarlar döneminde de hak edenler özelinde devam edecektir. Yardım için bir partiye yakın olma şartı aranmayacaktır. Devlet 43 kalemde ayni ve nakdi olarak yardım yapıyor. Bunların içinde mükerrer olanlar, hak ve eşitlik temeline dayanmayanlar var. Biz sosyal yardımları tek kurumsal yapı altında toplamak şartı ile insan onurunu zedelemeyecek şekilde yapılmasını hedefliyoruz. Bu bir takım yapısal düzenlemeleri  gerektiriyor. Eylem planımız partimizin internet sitesinde mevcut.  Biz teşkilatılarmızla eylem planlarımız ile iktidara hazırız. Türkiye'nin dertlerine deva olmaya hazırız" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE YOKSULLUK DİP YAPMIŞ DURUMDA
Gündemdeki asgari ücret tartışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan "Türkiye'de yoksulluk dip yapmış durumda. Türkiye'de ücretli çalışanların yüzde 43'ü asgari ücret düzeyinde ücret alıyor. Hükümet insanları yoksullukta eşitliyor. Biz vatandaşımızın rahatlatılması gerektiğine inanıyoruz. İnsanca temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Asgari ücret yükseltilebilinir ancak asıl olan enflasyonu kontrol altına almaktır. Aksi takdirde ne kadar ücreti yükseltirseniz yükseltin alım gücü erimiş oluyor.

ÖSEN: BELEDİYELERİN ÇÖZÜM ÜRETMESİ ÖNEMLİ ANCAK...
İzmir'de yürütülen ve 'başka bir' başlığı ile tarım, hayvancılık ve yardım konularında vatandaşlara destek sağlamayı amaçlayan politikalar ile DEVA Partisi'nin sosyal politikaları arasında nasıl bir farklılık olduğu yönündeki soruya yanıt veren DEVA Partisi İzmir İl Başkanı  Seda Kaya Ösen, "Bunların hepsi belediye tarafından yürütülen politikalar... Bizim anlattıklarımız merkezi hükümetin yaptığı genel politikalar. Sosyal belediyecilik anlamında belediyelerin halkın sorunlarına çözüm üretmesi önemli. Ancak sorunlara baktığımızda bütün Türkiye’de yaşanan sorunlar olduğunu görüyorsunuz. Bizim programlarımız incelerseniz belediyenin yaptığına göre daha kapsamlı ve karşılaştırılamayacak kadar büyük bir program olduğunu göreceksiniz. Bizde bütün vaatlerin hesabı yapılmış durumda. Ne kadara mal olacağı, ne kadar süreci yönünden tüm planlamaları yapmış durumdayız. Bu da arın iktidara gelsin bir sonraki gün kontağa basıp çalışmayı sağlayacağız" dedi.

 
Çırağan Sarayı'nda yangın: Çok sayıda ekip sevk edildi
 
Başkan İduğ,EGEV Gala Yemeği'nde konuştu: Borçsuz belediye Bornova!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ağam 9 Aralık 2022 Cuma 14:50

ben hiç görmedim devayı atmayın.

Yorumu oyla      7      3  
Partili 9 Aralık 2022 Cuma 14:36

Sayın genel başkan yardımcısı,sizi tekrar bakan olarak görev verilseydi parti değiştirme olur muydu? Sızı bakan yapanlar suçludur,çünkü hiçte iyi bir görev yapmadığınızı biliyoruz,Denizli de sizin bilen dâhi yokken bakan oldunuz...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: TRT'ye yazıklar olsun!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM’de ...
Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mecliste İYİ Parti Milletvekili ...
Bakan EYT ayrıntılarını mecliste açıkladı
Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ...
 
AK Partili Kaya itiraz sayısını açıkladı… ‘İstemezükçüler kaybetti, kazanan İzmir oldu’
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden ...
Cinsiyet değişikliğine karşı yasa teklifi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, tıbbi zorunluluk dışında cinsiyet ...
Bakan Akar: Güçlü TSK, güçlü NATO demektir
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, müttefiklerden Silahlı Kuvvetlerin tedarik ...
 
Çocuk gelin skandalına İzmir'den tepki!
Türkiye’de 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesi skandalıyla ilgili ...
Bakan Dönmez'den gaz merkezi açıklaması!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'nin gaz merkezi ...
Bakan Bilgin: Susarsak insanlığımız yara alır
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 6 yaşında kız çocuğunun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva