HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2020 Pazartesi - 12:04

Gelecek Partisi İl Başkanı Şener’den ‘üslup’ çıkışı: Soyer’e destek vermeye hazırız!

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Serhat Mustafa Şener, kent siyaseti ile olarak yaptığı açıklamada "İzmir’den hiçbir siyasetçiyi beğenmiyorum. Hemen hemen hepsi samimiyetten, üsluptan yoksun siyaset yapıyorlar. Sadece Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, çok güzel üslup kullanıyor ama altını dolduramıyor. Kendisine desteğe hazırız. Yeter ki İzmir kazansın" dedi

Gelecek Partisi İl Başkanı Şener’den ‘üslup’ çıkışı: Soyer’e destek vermeye hazırız!

Muhittin AKBEL - Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Serhat Mustafa Şener, gazeteci Muhittin Akbel ve Oktay Güçtekin'e, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gelecek Parti'nin oy oranından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den ve İzmirli ilçe belediyelerin performansına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Şu anki siyasi durumlar içinde Türkiye ve İzmir için tek başına iktidar hedefleri olduğunu belirten Başkan Şener, ileriki dönemlerde ittifak olup olmayacağını Genel Merkezin vereceği karara bağlı olduğunu söyledi. Tüm partilere kapılarının açık olduğunu belirten Şener "Yeter ki partiler kendilerinde o cesareti bulabilsin ve bize gelebilsin" ifadelerini kullandı.

EKİM'İN İLK YARISINDA İL KONGRESİNİ YAPACAĞIZ
Cem Kavur'dan görevi devralan Başkan Şener, Gelecek Partisi'nin İzmir örgütlenmesini büyük oranda tamamladıklarını belirtirken, il kongresini Ekim ayının ilk yarısında gerçekleştireceklerini açıkladı.  Şener, "İl kongresini yapabilecek şekilde örgütlenmemizi tamamladık. Seçim kanununa, mevcut ilçe sayının üçte birinde kongreleri tamamlamak gerekiyor, il kongresini yapmak için... İl kongresini 600 delegeyle yapmayı hedefliyoruz. Gelecek Partisi'nde tanınmış siyasetçiler yok. Hedefim, tanınmış siyasetçilerden ziyade vizyoner, genç siyasetçiler. Tanınmışlık bende en son kriter. Dolayısıyla ben burada siyaset yapacak arkadaşları tercih ederken, İzmir'e, ülkesine katkı koyacak, bizim partimizi Genel Başkanımızı temsil edebilecek, İzmir'i taşıyabilecek, kişisel siyasetten ve makamlara bağlı siyasetten uzak, ilkeli bir siyaset yapabilecek arkadaşları partimiz içine kazandırmaya gayret gösteriyorum. Şu an bizlerin BİLGE diye bir sistemi var. BİLGE sistemi henüz daha aktif olmadığı için net rakamları bilemiyorum ancak biz il kongresine yaklaşık 600 delege ile gideceğimiz için ona odaklıyız. Üyeliğimizi İl Kongresi'nden sonra hızlandıracağız.  Ekranlarımız o süreçte açılacak ve bu şekilde hızlı bir şekilde üye kaydı yapacağız" diye konuştu.

SAHADA YAPTIRDIĞIMIZ ANKETLERDE YÜZDE 7'LERDEYİZ
Anketlerin, bazı medya grupları tarafından çarpıtıldığını söyleyen Şener, görsel ve iletişim kaydının alınmadığı anketlerde oylarının yüzde 7'ye yükseldiğini bildirdi. Şener, anket sonuçları hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Partinin önde gelen Genel Başkan Yardımcıları Gelecek Partisi'nin yüzde 1 bile alamayacağını söylüyor. Oysa şimdi yüzde 3'ün üzerinde bir oy oranımız var. Ancak bunlar burada bu kadar bastırma ve sindirme politikalarına rağmen açıkladıkları rakamlar. Bizim kendi yaptırdığımız saha çalışmalarında görsel kayıt yapılmaz ve iletişim bilgileri alınmazsa, yani sadece bir karakalem ve silgi ile yaptığınız anketlerde aldığımız oy oranı ile, kameralar karşısında yapılan ya da iletişim bilgilerinin kayıt altına alındığı anketlerde aldığımız oy oranları arasında ciddi farklar var. Görsel kayıt alınmayan ya da iletişim bilgilisi alınmayan anketlerde yüzde 7'lerdeyiz. Bu, şu anlama geliyor; insanlar o kadar korkmuş ki kayıt alındığı andan itibaren gerçek cevapları vermekten korkuyorlar. Çünkü başıma bir şey gelir mi, korkusu var. Kamuda çalışan bir yakınım işten atılır mı diye endişeleniyorlar. Bunlar Gelecek'te hiçbir şekilde görülmeyecek işler diyelim" ifadelerini kullandı.

SADECE ELEŞTİRMEYECEĞİZ, ÇÖZÜMÜ DE GETİRECEĞİZ
Kendilerini proje partisi olarak ifade eden Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Serhat Mustafa Şener, tüm eleştirilerini çözümü ile birlikte ortaya koyacaklarını bildirdi: "Özelden genele gidecek olursak. Biz tamamen proje partisiyiz. Projelerin üretildiği, beyin fırtınalarının yapıldığı,  silahların değil de kalemlerin yarıştığı veya fikirlerin savaştığı bir partiyiz. Dolayısıyla biz yanlışı her zaman eleştireceğiz. Ancak başka siyasi kurumlar gibi sadece eleştirerek bırakmayacağız. Eleştirdiğimiz her şeyin bir çözüm önerisini bilimsel dayanaklarıyla sunacağız. Bu bizim en büyük farkımız olacak. Biz zaten her şey insan odaklı. Önceliklerimiz, insan, Türkiye, özgürlük, daha fazla adalet, daha fazla refah… Bunların yapılması için ne gerekiyorsa biz canla başla çalışacağız. Halkımızın içinde olmaya çalışcağız. Allahın izni ve halkımızın iradesiyle biz iktidara geldiğimizde şuan konuştuğumuz sorunları geçmişte sadece kitaplarda okuyacağımız hale getirmek için elimizde gelen gayreti göstereceğiz."

EN BÜYÜK HAYALİM, SİLİKON VADİSİ KURMAK
İzmir'in sorunlarını 8 başlık altında topladıklarını belirten Şener, en büyük hayalinin Silikon Vadisi'ni İzmir'de kurmak olduğunu söyledi. Şener, şu bilgileri verdi: "Bu başlıkların her birinin altında bulunan alt başlıklar ile birlikte biz vizyon projeleri üreteceğiz. "Gelecek'te İzmir Çalıştay'ı" yaptık, tamamladık ve kongremizden sonra bunu medyayya paylaşacağız. Öncelikle İzmir'de fay hattı üzerinde olan bir il olarak bizlerin yaşadığı yapıların kesinlikle ve kesinlikle deprem yönetmeliğine uygun olması lazım. Ancak yapı stokumuzun yüzde 70'si kötü durumda. Bu da oluşabilecek 7 veya üzeri bir depremde İzmir nüfusunun çok büyük bir kısmını kaybederiz. Ben buraya bir hayalle geldim. Gelecekteki en büyük hayalim buraya Silikon Vadisi'ni kazandırmak. Gelecekte İzmir'e Silikon Vadisi'ni partim iktidar olduğu andan itibaren yapacağız ve öyle tahmin ediyorum ki, bugün biz iktidar olsak, 5 sene içerisinde buraya Silicon Valley'in iz düşümünü buraya kuracağız."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR VE 30 İLÇEYE TALİBİZ
"İzmir için yol haritamız hazır. Sadece üzerlerine ufak tefek eklemeler olacaktır diye tahmin ediyorum. Çünkü biz bugün projelerimizi hazır diye hiçbir şey yapmayacak değiliz. Birçok çalışmamız ve çalıştayımız olacak. Benim tabii ki hedefim İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak. Ya da almak için canla başla çalışmak. Onun dışında 30 ilçemiz var ve bunlarda da Gelecek Partisi'nin bayrağını dalgalandırmak en büyük hedefim. Bunun yapılamayacak bir şey olduğuna inanmıyorum. Ben genç bir siyasetçi olarak, benimle birlikte yol yürüyecek genç siyasetçilere hep söylüyorum. Bir sözü olan, hayalleri olan herkesi Gelecek Partisi'ne bekliyoruz. İzmirli samimiyet istiyor, siyasetçinin kendisine dokunmasını istiyor. Ancak bunu bir türlü başaramıyoruz. Burada bir ideolojik siyaset güdülüyor maalesef... Ancak biz bu tabuları yıkacağız ve çok güzel projelerle hemşehrilerimizin karşısına çıkacağız. Hedefi olan biriyim. Genel Başkanımız da hedefleri olan bir genel başkan. Bizim hedefimiz 30 ilçe ve büyükşehir'i almak. 2024'te ne kadar başarılı oluruz, İzmir yerel basınında ve siyasetinde ne kadar sesimizi duyurabiliriz, bunlar çok büyük etken olacak. Şu anda iktidar partisinin tek alternatifi Gelecek Partisi'dir. Bundan kaynaklı olarak da hiçbir şekilde Gelecek Partisi'nin sesinin duyulması istenmiyor, projelerinin anlatılması istenmiyor. Biz bir taraftan da ürettiklerimizi hemşehrilerimize sunmak için de gayret gösteriyoruz."

POLEMİK ÜRETMEYECEĞİZ, SAMİMİ OLACAĞIZ
"Biz İzmirlilere samimiyeti vaat ediyoruz. Biz samimiyiz. Biz hiçbir zaman yapmayacağımız cümleleri konuşmayacağız. Söylediğimiz her şeyi yerine getireceğiz. İzmir'in istediği en temel konu aslında samimiyettir. Ancak İzmir'deki siyasetçilerden bahsedersek, İzmir'de yapılan siyasetin hiçbir şekilde samimi olmadığına inanıyorum. Dolayısıyla farklı kulvarlarda yapılan bir siyaset olduğuna inanıyorum. Biz hiçbir zaman bu siyasetin içine girmeyeceğiz, polemik üretmeyeceğiz. Biz proje, beyin fırtınası üreteceğiz. Gündemi takip eden bir Gelecek Partisi değil, gündemi belirleyen parti olacağız. AK Parti'nin en çok korktuğu ve çekindiği parti, Gelecek Partisi'dir. Bunu sadece ben söylemiyorum, anketler de söylüyor. Bunu ,Gelecek Partisi'ne yapılan baskılar, zulümler söylüyor."

AK PARTİ'DEN GELECEK'E GEÇİŞ BEKLİYORUZ
"İktidarı hedefleyen parti olarak Türkiye'de herkesi kucaklayacağız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımız Ahmet Davuoğlu'nu ziyaret etti. Hayırlı, uğurlu olsun ziyaretiydi. Bunu ittifak için atılan adım olarak değerlendirmek doğru olmaz. Biz Türkiye'ye iktidar olmayı hedefleyen bir partiysek, herkese ulaşmalı, herkesi kucaklamalıyız. Biz Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine de bu açıdan bakıyoruz. Kapımız herkese açık. AK Parti seçmeniyle herhangi bir sıkıntımız yok. Biz herkese aynı seviyeden, aynı pencereden yaklaştığımız için, hiçbir negatif karşılanma durumumuz yok. Dolayısıyla 'en çok bu seçmene gidiyoruz çünkü onlar bize daha yakın' gibi açıklamalarım olmayacak. Biz herkesin ayağına gideceğiz. Biz oturarak siyaset yapmayı değil, ayağa giderek siyaset yapmayı özlemiş bir partiyiz. Türkiye için ben varım, diyen herkese gideriz. AK Parti yönetimlerinden de bizi arayanlar oldu tebrik edenler oldu. AK Parti'den bir geçiş bekliyoruz. Biz anketlerimiz de sadece önceden belirlenmiş 4-5 soruyu karşımızdakilere soruyoruz. Daha önce kime oy verdiniz gibi soruları sormuyoruz. Biz sol kesimden de, sağ kesimden de, orta denilen hiçbir tarafa evirilmemiş kitleden de oy almayı bekliyoruz. Ancak tabii ki en çok oyu sağ kesimden, muhafazakâr kesimden alacağımızı düşünüyoruz. Sol kesimden de çok ciddi bir oy alacağımıza inanıyoruz. Biz Doğu'da yaptırdığımız ankette yüzde 6 potansiyeline ulaşmış bir partiyiz. Geçen günlerde bir anket şirketi 5.5 açıkladı ancak bizim kendi anketlerimizde 6.2 oy oranına sahibiz."

BENİ ALKOL İÇENLERLE AYNI MASADA GÖREBİLİRSİNİZ
"İnsanların ne içtiğine, ne yediğine karışmak, haddimize değil. İzmirliler, beni içki içen arkadaşlarla aynı masada görebilir. Hiç kimsenin dışarıda ne yaptığı, ne içtiği, ne yediği ile ilgilenmiyoruz. Yeter ki etik ve ahlaki kurallar çerçevesinde gerçekleşsin. Ben çok sıkı bir Türk sanat müziği dinleyicisiyim. Dolayısıyla beni her zaman bir sahil şeridinde alkol tüketen arkadaşların masasında da görebilirsiniz, sahile sandalye atıp oturan arkadaşların masasında da görebilirisiniz."

İL KONGRESİ'NDE DAVUTOĞLU'NU GETİRMEYİ PLANLIYORUZ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, partiyi kurduktan sonra İzmir'e bir kez olsun gelmemesini yorumlayan İl Başkanı Serhat Mustafa Şener, şu açıklamayı yaptı:

"Ekim ayında yapacağımız İl kongresine, genel başkanımızı da getirmeyi, aramızda görmeyi arzu ediyoruz. Nasipse gelecek. Yeni bir partiyiz ve yeni parti olmamızdan dolayı ilçe kongrelerimiz, il kongrelerimizi tamamlayıp bizim seçime hazır bir hale gelmemiz gerekiyordu. Dolayısıyla biz 70 ilde, 400 ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. Bu çerçeveden baktığımız zaman Genel Başkanımız birçok ile birçok kongreye katıldı. Tabii İzmir İl Kongresi'ni yapmadığı için ya da büyük bir etkinlik düzenleyemediğimiz için kendisi gelemedi. İl Kongresi'ne pandemi izin verirse, Genel Başkanımız ile İzmirlileri buluşturacağız."

PARTİMİZİN PROJELERİNİ KENDİSİNE VERMEYE HAZIRIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in performansını yorumlayan Şener, "göreve geleli henüz 1.5 yıl oldu. Seferihisar'dan Büyükşehir'e gelince, omuzlarındaki yük çok arttı. Soyer'in performansını değerlendirebilmek için, görev süresinin yarısını tamamlamasını bekliyorum. Bir sürü vaadi var. Bunların içinde yüzülebilir körfez de bulunuyor. Şunu söyleyebilirim ki, problemlerle alakalı Tunç Soyer'in ürettiği hiçbir proje veya vizyoner bir yol haritası yok. Mutlaka bir çalışması vardır. Eğer yoksa, ben partimizin çalışmalarını, projelerini seve seve kendisine verebirim. Yeter ki İzmir kazansın. Söylemler, çirkin diyaloglar nedeniyle İzmir'de hiçbir siyasetçiyi beğenmiyorum. Ancak Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer'in üslubu ile ilgili herhangi bir yanlışını görmedim. Ancak o güzel üslubun altını doldurmak gerekiyor. Bu da ancak projelerle, İzmir'in beklediği bazı soruların çözümüyle, samimiyetle doldurmakla olur. Bu iş sadece üslup ile ilgili değil. Ne kibar siyasetçilerimiz var ancak, kendileri bir yere gelemiyorlar. Çünkü ürettikleri bir proje yok. İzmir'de hiçbir siyasetçiyi beğenmiyorum. Neden hiçbirisi? Siz bana bir ilçe söyleyin, ben size orasıyla ilgili sorunları söylerim. Benim için iyi bir siyasetçi, bulunduğu ilçenin sorunlarını çözen, o şehrin halkına dokunan, vatandaşın büyük çoğunluğunun teveccühünü almış siyasetçidir. Her ilçenin şu an kendine ait sorunları var. Bu sorunlar, dün ortaya çıkmış sorunlar değil. Bundan kaynaklı olarak da ben şuan ki siyasetçileri maalesef ki beğenmiyorum."

 
Plajda voleybol şöleni rüzgar gibi geçti
 
CHP’li Beko orman işçilerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 21 Eylül 2020 Pazartesi 16:44

açıldığı günden bu yana ivme yakalayamayan aradığını bulamayan parti diyemicem kalkmiş şimdi chp ye yanaşıyor halktan medet bulamayan chp den mi medet bulacak

Yorumu oyla      2      4  
Z.B 21 Eylül 2020 Pazartesi 12:27

İlginç, samimi, yapıcı ve kısmen de eğlenceli bir demeç olmuş. Gerilim kokmayan bir yaklaşım... son dönem yaşananlara bakınca, gerilimin olmadığı yaklaşımları ve söylemleri özler olduk.

Yorumu oyla      4      4  
murat 21 Eylül 2020 Pazartesi 12:19

Gümbür gümbür geliyoruz.

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Yunan gazetesine suç duyurusu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik ağır hakaret ve ...
MHP İzmir'de kongre süreci tamam! Kimler başkan seçildi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı'nda kongre süreci ...
Mesut Yılmaz'ın ailesini üzen haber!
Önce akciğer ardından beyin ameliyatı geçiren eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın ...
 
CHP'li Serter İzmirli esnafı Kılıçdaroğlu ile buluşturdu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ahilik Haftası ...
CHP'li Öztrak: Çok şükür hastalığı atlattım!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2'nci Covid-19 ...
Kılıçdaroğlu İzmirli esnaflarla görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki Kemeraltı esnafıyla video ...
 
İYİ Parti kurultayında İzmir 'sıfır' çekti: O isimler liste dışı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeniden genel başkan seçildiği ...
Bakan Ersoy'dan 'Çeşme' açıklaması: 'Mega Proje' 10 aya tamam!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezleri Çeşme ...
Binali Yıldırım ve eşi koronavirüsü yendi
Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalandığını açıklayan Binali Yıldırım'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva