HABERLER>GÜNCEL
2 Nisan 2024 Salı - 14:26

Gece kulübünde facia: 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı bir binada çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Vali Gül yaptığı açıklamada, "Yaralanan ve ölenler tadilatta çalışan kişiler. Gece kulübünün 1987'de aldığı ruhsat var, 2018'de ruhsat yenilenmiş" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış" bilgisini verdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve 6 kişi gözaltına alındı.

Gece kulübünde facia: 29 kişi hayatını kaybetti

Beşiktaş'ta 16 katlı binanın bodrum katındaki gece kulübünde yapılan tadilatta çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

AA'da yer alan habere göre Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı bir binanın altında bulunan Masquerade Club'da henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı. Binanın kulüp olarak kullanılan eksi 1 ve eksi 2. katındaki yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

OKSİJEN TÜPLERİ PATLADI İDDİASI
Habertürk'ten Alihan Tok'un haberine göre de tadilat sırasında bir kıvılcımın ses sistemlerine sıçradığı ve çıkan yangında oksijen tüplerinin patladığı ileri sürüldü. Yangının kesin nedeniyle ilgili incelemelerin başlatıldığı kaydedildi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre de yangınla ilgili gözaltına alınanların kimlikleri belirlendi. Emniyet güçleri yaptıkları çalışmalarda işletmede tadilat olduğunu, yangının da bu sırada meydana geldiği bilgilerine ulaştı.

Yangınında asıl çıkış sebebi henüz tespit edilemediği belirtilen çalışmalarda olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

SUÇ KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI
Yapılan soruşturmada iş yeri ortakları M.M.C.(45) ve Ş.Ş.(49) ile mesul müdür İ.Ş.(59) iş yeri muhasebecisi S.A.(39), işletme müdürü A.A.P. (26) ile tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E.(43) sorgulanmak üzere gözaltına alınarak emniyette götürüldü. Yapılan ilk incelemelerde

gözaltına alınanlardan işletme müdürü İ.Ş. ve A.A.P ile iş yeri ortağı Ş.Ş.’nin ‘kasten yaralamadan’, İş yeri muhasebecisi S.A’nin da cinsel tacizden suç kaydı çıktı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ADALET BAKANI: 5 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI VERİLDİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir" paylaşımında bulundu.

BAKAN KOCA'DAN PAYLAŞIM
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da meydana gelen yangında 26 adet ambulans ve 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) timinin görevlendirildiğini duyurdu. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Olay yerine 26 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.

EĞLENCE MERKEZİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 12.47’de Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde yangın çıktığı belirtildi.

VALİ GÜL'DEN RUHSAT MESAJI
Beşiktaş Gayrettepe’deki gece kulübünde çıkan yangın ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, "Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı." dedi.

Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında çıkan yangından toplam 23 kişi etkilenirken hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Hepimizin başı sağ olsun. Olayda toplam 23 kişi etkilendi. Maalesef hayatını kaybeden 8 kişi var. 15 kişi de yaralı. 15 kişi içinde 6 kişi biraz daha ağır yaralı. Kimlikleri henüz belli değil. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." dedi.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Bakan Yerlikaya ayrıca, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, 2 Mülkiye Müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokakta bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2. katında faaliyet gösteren Masquerade isimli eğlence merkezinde ilk belirlemelere göre tadilat kaynaklı yangın çıkmıştır. Alınan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilmiştir. Yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülürken olayda 25 kişi hayatını kaybetmiştir. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 kişinin kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmektedir. Olayın yaşandığı binada ekiplerin çalışmaları devam etmektedir." denildi.

CUMHURBAŞKANI BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

3 BAŞMÜFETTİŞ VE 2 İŞ MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangını araştırmak üzere, 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirilmiş olup İstanbul Bölge Müdürümüz olay yerine hareket etmiştir. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilendi

 
Yavru sincap satan 3 kişiye 174 bin TL ceza!
 
Şimşek'ten konut sahiplerine uyarı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gezici 2 Nisan 2024 Salı 20:43

Bekir apartman izin verdikten sonra altına gece kulübü de açarsın hayvanat bahçeside. illiegal bir işe kalkışmadıkları sürece çalışma ruhsatıda yenilenir alkol ruhsatıda. ki 2018 de yenilenmiş.

Yorumu oyla      3      1  
bekir 2 Nisan 2024 Salı 17:15

Apartmanın altrında gece kulubunun işi nedir? kim ruhsat vermiş apartman altında gece kulubu mu olur

Yorumu oyla      0      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavru sincap satan 3 kişiye 174 bin TL ceza!
Şırnak'ta ihbar sonrası yapılan aramada bazı evlerde 19 yavru sincap ele ...
Akraba evliliği 14 yılda yarı yarıya azaldı
Türkiye'de 2010'da 34 bin 564 olan akraba evliliği sayısı, 2023'te 18 ...
Tahliye davasını kaybeden kiracı, evi ateşe verdi
Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi ...
 
Alaçatı’da çevre katliamı!
Çok sayıda kuşa ev sahipliği yapan Çeşme Alaçatı’daki sulak alan moloz çöplüğüne döndü.
Gümrükte zehir tacirlerine geçit verilmiyor
Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda ...
Kayıp olarak aranıyordu… Ölü bulundu
Tokat'ın Turhal ilçesinde kayıp olarak aranan kişi ölü bulundu.
 
Yargıtay Başkanı, seçimin 12. turunda da seçilemedi
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle ...
Doğal yaşam tehlikede... İnciraltı için bataklık uyarısı!
İzmir'de İnciraltı kıyılarındaki yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan ...
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 6 terörist etkisiz
Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerinde tespit edilen 6 PKK'lı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva