HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2021 Cuma - 20:50

Gaziemir Meclisi'nde 'suç örgütü' tartışması... 'Hepsini size yedireceğim'

Gaziemir Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan Meclisinin ikinci oturumuna 'suç örgütü' tartışması damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, yolsuzluk ve devletin malına gasp etmek iddiaları çerçevesinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda’nın da dahil olduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunması hakkında konuşan Başkan arda, "AKP Grup Başkan vekili 'organize suç örgütü kurmaktan' suç duyurusunda bulunuyor. Elinizde belge mi var? Bunların hepsini yedireceğim size" dedi.

Gaziemir Meclisi nde  suç örgütü  tartışması...  Hepsini size yedireceğim

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Kısa bir gündem madde sayısına sahip olan Meclis Oturumu'na yangın tartışmaları ve 'yetki' tartışmaları damga vurdu.

ARDA: ORMANLARIMIZI KAYBETTİK
Meclis açılışında Türkiye'de hala devam eden orman yangınları ile ilgili konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Yaklaşık 2,5 yıldır zor bir dönemden geçtiğimizi dile getirdim. Ömrümün 40 yılını çok iyi hatırlıyorum ve ülkede o zor günler hiç bitmedi. Anacak bu günlerde maalesef yaşadığımızı orman yangınları karşısında hayatımda hiç olmadığım kadar kendimi ve ülkemizi çaresiz hissettiğimizi görmedim. 1,5 yıldır pandemi ile uğraşıyoruz, sınırlarımız kevgire dönmüş, 4 bin kilometre ötenden gelen Afganlar ellerini kolunu sallayarak ülkemize geliyor. Biz sınırlarımızı koruyamıyoruz. Kaç defa kadın cinayetleri ile ilgili hem toplumu hem meclisin dikkatini çekmeye çalıştım. Hem kadınlarımızı hem çocuklarımız koruyamıyoruz. Şimdi de ormanlarımız koruyamıyoruz. Canla başla çalışan görevlilerimiz ve vatandaşlarımızı var ancak doğamızı koruyamıyoruz. Burada nükleer atıklarımız var toplumun dikkatini çekmeye çalışıyoruz ancak hiçbir adım atılmıyor. Dibinde su olmasına rağmen ormanlarımız söndüremedik, 10 göndür yanıyor. Balıkesir Gönen tarafına gitmiştim, oralar da sıcak oralarda da orman var ancak oralar yanmıyor. Neden güney yanıyor,belli bölgeler yanıyor ve söndüremiyoruz. Benim yüreğim yandı. oralın eski haline gelmesini görmeye benim ömrüm yetmeyecek. Görmediğim bir yuvarlak çay vardı oranın da yandığını gördüm. Sadece fotoğraflarda kalacak şekilde ormanlarımızı kaybettik" dedi.

ÖZTÜRK: UMARIM SARNIÇ'IN SORUNLARI GÜNDEME GELİR
AK Parti sıralarından söz alan Nuray Öztürk CHP'li Meclis üyelerinin Gaziemir dışında ülke gündemi konuları hakkında konuşmasına tepki gösterdi. Özürtk, "Benim anladığım kadarıyla Gaziemir'in sorunu yok. Benim sorumlu hissettiğim 4 konudan meclise geliyorum bunları sürekli dile getiriyorum. Çöp konusunda bugünde şikayet geldi, çöp konteynırlarını yıkanmadığı, kokunun sürekli arttığı yönünde. Sürekli ormanlarla ilgili bazı konulardan bahsediyoruz. Ancak kimse çıkıp ormanı kimlerin yaktığını söylemedi ve kınamadı. Sürekli hükümete laflar geziyor, Sarnıç Belediyesi 2009 yılında Gaziemir Belediyesine devrolduğunda 500 bin TL ile devroldu. Bugünkü değeri 5 milyon TL'di. Geçen süreçten Gaziemir Belediyesi tarafından bu miktarda bir yatırım yapıldığını düşünmüyorum. Biz burada yerel meclisiz, bundan sonra umarım Sarnıç'ın da sorunları gündeme gelir" dedi.

YAKANLARA LANET OKUYORUZ
Öztürk'ün ardından söz alan Başkan Arda, "Tabii ki ormanları yakanları herkes kınar. Ortada yakalanan birisi yok. Yakaladık ve kimin yaktığı belli oldu da kınanmadı mı? Ormanların yanmasından üzüntü duyuyoruz diyoruz ancak arkadaşlarımız dile getirmemiş olabilir ancak yakanlara lanet okuyoruz. Yanan ormanların yerine ağaç dikilecek diyen bakanlarımız varken Titanik oteli oraya yapıldı. Bunu kim yaptı oraya? Orman Bakanı sözü vermişti, onu kınamayacak mıyız? İzmir'in yerel basınına ne diyeceğiz? Bugün manşetinde yanan yerler ile ilgili çırpınan sanatçıları manşet yaparak siz nerenin sanatçısınız diye manşet atmış. Siz nerenin basınızsınız? Sözcü gazetesine kurban olsunlar. Sarnıç ile ilgili size gelen eleştiriler sorunlar varsa bize iletin. İlletiniz ve biz yapmadıysak o zaman konuşursunuz. Bu sıcakta o sorunlar yaşanıyor evet ancak belediye çalışanlarımız canla başla çalışıyor. Sarnıç için çalışıyoruz, sokaklarında olaşıyoruz. Ben İzmir dışındaydım bir cenaze dolayısıyla ancak an ve an bilgi aldı. Bakkallar var orada ve bakkalını açık bırakıp tankerlerle söndürmek için gidenler var. Bir bakkal dükkanındaki tüm suları ücretsiz veriyor. Sarnıç vatandaşları da kahramanca mücadele ediyor. Orada Gaziemir Belediyesi canla başla çalıştı ve belki de en kısa sürede söndürülen yangın oldu" diye konuştu.

ATMACA: ALGI YARATMAYIN
AK Parti sıralarından söz alarak iddialar ile ilgili yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Yangın teknik bir konu ve bu konuda bilgi kirliliği mevcut. Hepimizin içi yanıyor. Bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu senin benim meselem değil, Türkiye'nin meselesidir. Burada karşılıklı suçlamalara ile bir yere varmak mümkün değil. Nuray kardeşimiz zaten Büyükşehir yaptı dedi, hiçbiri şey yapılmadı demedi. Suçlamaya kalkarsak sabaha kadar konulur sadece birbirimizi incitiriz. Yangın çok teknik bir konu herkes bir şey söylüyor. Göletin kıyısına yürüyüş yapıyordum. Göletin kurulması amacı norma zamanlarda mesire yeri kullanılabilir hem de yangın zamanında su alınabilir. Göletin yağmurlar olmadığı dönemlerdeki kaynağı kuyu. Bütün kuyular Sarnıç Belediyesi döneminde belediyeye devredildi. Ben yürüyüş yaparken dikkatimi çekti su seçilmiş pompa çalışmıyor. Göletin suyu da yarı yarıya azalmış. Ben bunun fotoğrafını çektim ve kaymakam beye ilettim ve pompalar çalıştı. Bazı yerler yandı otel yapıldı deniliyor. Buna Gaziemir'den örnek vereyim. Gündeme getirdiğimiz bir alan vardı ve orada ağaç katliamı var dedik ancak ağaç katliamı yok şahıs mülkiyeti denildi. Marmaris Bodrum'da da şahıs mülkiyetinde olmadığını nereden biliyorsunuz? Algı yaratmayın…"

ARDA: BİZ TÜRKİYE'Yİ DE YÖNETECEĞİZ
Atmaca'nın ardından söz alan Arda, "Sizi çok mülayim gördüm. Sesinizin tonu bile değişmiş. Siz asar keserdiniz ancak yangınlarla mücadele edemediğini belirtmek için mülayimleşmişsiniz. Burada konuşuyorsunuz ancak Titanik otelinin yapıldığı yer devlet tarafından satıldı. Ağaçlandıracağız dediler ancak satıldı. Suçluluk ile mülayimleşmişsiniz. Karşılıklı suçlamalar ile bir yere varılmaz diyorsunuz ancak anca suçluyorsunuz. Göletin pompasını kaymakama sorduğunuz ancak kim yaptı? Arızayı kim tamir etti? Suyu kim bastı? Gaziemir Belediyesi. Biz onu yapmasaydık gölette su da olamayacaktı yangın da çabuk söndürülemeyecekti. Bu ormanları koruyamıyorsunuz, ormanları belediyeleri devredin. Biz kimiz? Bizde kamuyuz. Bizde devletin. Koruyamazsak o zaman konuşursunuz. Sarnıç'a yapılan yatırımlar… Kim yaptı bunları? Yine CHP'li belediyeler yaptı. Büyükşehir'in gücü büyük ilgili alanları var… Bunu yapan CHP'li belediyeler. İnşallah biz Türkiye'yi de yöneteceğiz. Siz gidicisiniz, koruyamıyorsunuz" diye konuştu.

DERİNSU: YATACAK YERİMİZ YOK!
İzel Zenginobuz Derinsu ise, Gaziemir'in mezarlık talebine olumsuz rapor geldiğini belirtti. Derinsu, "Mezarlık konuşunda gerekli başvurular yapıldı, 40'a yakın kurumdan olumlu raporlar alındı. En son İl Hıfzıssıhha kurulu geldi. Hepsi olumluydu. Bizde müdürümüze nezaket ziyaretinde bulunduk. Orada fotoğraf çekilmedik ancak o da sağa sola çekilmeye çalışıldı müdür bey bizle fotoğraf çekilmek istemedi gibi konularda.  Sonrasında ise maalesef mezarlık ile ilgili olumsuz rapor geldi. Yatacak yerimiz yok… Çöp bidonlarımız bayram sonrası derhal yıkanmaya başlandı. Tek araçla yıkama yapıyoruz. Sarnıç bölgesine gelindi, son bölge kalmış olabilir. Bunla ilgili çalışmalarımız derhal başlatılmıştı. Sarnıç'ın yapılan yatırımlar ile ilgili küçümseyici bir laf söylendi. Büyükşehir belediyesi ile ortaklaşama yapılan çalışmalarımız var. Mecliste konuşma süresi hakkında Ali Bey, bizleri de sayın başkan uyarıyor ancak sizin arkanızda meclis üyeleriniz yok. Onların olmaması sizlere fazla süre hakkı vermez."

ŞAHİN: BU MAKAMLAR ŞİKAYET ETME MAKAMI DEĞİLDİR
MHP adına söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Orman yangınlarını 3 boyutu var. Bir sabotaj terör… Eş zamanlı olarak  sıcağın yüksek seviyede oldu anda eş zamanlı çıkanlar terörün yaptığı orman yangınları. Bunu söylemek zorundayız. Evet dikkatsizlikten çıkan orman yangınları var. Orman yangınlarında ülkemizde ve dünyada çok vahim olaylar yaşandı. Sel baskınları yaşandı bazı bölgelerimizde.  Orman yangınları geçen sene çok şiddetli diye söyledik ancak bu sene daha şiddetli boyuttaydı. Bunun içi orman yangınlarında kenetlenmesini biliyoruz, bir araya gelmesini biliyoruz ancak her zaman bir araya gelmeliyiz. Bu tür afetlerin siyaseti olmaz. 20 yıldır tek başına ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı var, eleştirebilirsiniz tabii anca afetlerle ilgili, afetlerin siyaseti olmaz. Tamam uçaklar eksiktir ancak bir çaba var. Her şey oluşturuluyor ancak yine söndürülemiyor.  Sarnıç nüfusu itibari ile baktığınızda bir ilçe ancak mahalle oldu. Yapılaşma sorunları var umarım onlarda kısa sürede hallolur ve Gaziemir'in merkezi gibi sorunsuz hale gelir.  Sarnıç'ın en büyük sorunu milli emlak dan gelen yazılar. Bu insanlar zamanında paraları ile almış buraları, mağdur edilmemeli. Bir de hazine fazlalıkları sorunları var. Burada önemli olan başlanması çünkü buraya doğalgaz bile gelemiyor. Her mahallenin kendine özel sorunları var. Sorunlar ilçemizde oldukça var. Aktepe Emrez kentsel dönüşüm imar planı halen yok. Biz ilçe meclisimizden bilgi istemiştik ancak böyle bir bilgi bizde yok dendi. İzmir'de Büyükşehir'de ve Gaziemir'de CHP iktidar. Buradaki belediye başkanımız şikayet etme durumunda değil. Bu sorunları bir şekilde kendi çözecek. Bir hafta önce Tunç Bey AK Parti İl Başkanı ile bir araya geldi. Bunlar doğru yaklaşımlar. Ben Tunç Bey'e teşekkür ederim. Burada iktidar CHP belediye başkanı Tunç Soyer ve buradaki başkan da Halil Arda. Bu başkanlar şikayet etme makamı değil, sorunları çözecek."

BUNLARIN HEPSİNİ SİZE YEDİRECEĞİM
Açıklamaların ardından söz alan Arda, "Üstümüze düşeni yapacaksanız yapın tabi. Ama nükleer atıklar ile ilgili dikkat çekmeye çalışıyoruz ancak sizi göremedik. Sizi oradaki sorun ilgilendirmiyor mu? Üstünüze düşen ne yaptınız Gaziemir'de? Hangi sorunu çözdünüz? Bana iftiralar atılacak, savcılığa suç duyurusunda bulunulacak sonra gelip hep birlikte bir şey yapalım denecek. Büyükşehir Belediye Başkanı ile il başkanı nezaket çerçevesinde görüşüyorlardır. Siz Özgür Hızal'ın Tunç Başkana yönelik sözlerini duyuyorsunuz.Orada seviye var. Burada seviye yok. AKP Grup Başkan vekili 'organize suç örgütü kurmaktan' suç duyurusunda bulunuyor. Elinizde belge mi var? Bunların hepsini yedireceğim size. Ben Gaziemir Belediyesi'nin kuruşunu hesap ederken, yapılan suç duyurularından sonra çok naif bir şekilde gelin birlikte olalım… Öyle bir dünya yok. Gaziemir'de iktidarın çözmesi gereken konuları siz çözeceksiniz. Batırdığınız ülkenin sorunlarını biz çözeceğiz. Orman yangınlarından sonraki kamuoyu yoklamalarını görüyorsunuz. Gidiyorsunuz ancak ardınızda iftiralar ile gidiyorsunuz. Nükleer atıkları temizleyin, hazine fazlalıklarını çözün… Binbaşı Reşatbey mahallesinde dere genişletildi, siz takip etmiyorsunuz herhalde. Burada algı yaratmayın."

K PLANARI YENİDEN BÜYÜKŞEHİR'E GÖNDERİLDİ
İzmir'de 30 Ekim günü yaşanan ve 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan 6,9 şiddetindeki deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarında depremden etkilenen vatandaşların konutlarını yenileme sürecinde mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelere 'Mevcut Durumu Korunacak alan' yani 'K' alanlarını belirleme talimatı vermişti.

Birçok ilçe belediyesi 'K' sınırlarını Büyükşehir'e gönderirken,  Gaziemir Belediyesi de ilçe sınırlarındaki bazı alanlar için belirlediği 'K' planlarını Büyükşehir'e sevk etmişti. Büyükşehir komisyonlarında görüşülen ilgili gündem maddesi ise 'sosyal ve teknik altyapı alanları yönünden yetersiz' olduğu gerekçesi ile iptal edilmiş ve Gaziemir Belediyesi'ne geri gönderilmesi kararını almıştı.

Büyükşehir Belediyesi'nin retti sonrası Gaziemir Belediyesi Meclisi'ne gönderilen K alanları Ağustos ayı olağan Meclis oturumunda ise yeniden düzenlenmesi sonrası meclis oturumunda oy birliği ile Büyükşehir'e gönderildi.

BAŞKAN ARDA'DAN MECLİS 'K ALANI' TEŞEKKÜRÜ
İlgili kararın geçmesi sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Arda, "K sınırı ile ilgili aldığımız akardan dolayı teşekkür ediyoruz. 2019'da yaşanan depremde ağır e orta hasarlı binaların yenilenebilesi için eski imar haklarından yararlanabilmesi için çok önemli bir karardı" diye konuştu.

 
Aydın itfaiyesi yangınla mücadeleyi sürdürüyor
 
İzmir polisini tehdit etmişti... 'Çakma kabadayı' tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın itfaiyesi yangınla mücadeleyi sürdürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle Karacasu’da devam eden yangınla ...
Başkan Sandal’dan CHP’li Güngör’e gündem çıkışı: Top havalanmasın!
Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde CHP’li Meclis Üyesi Gönül Güngör, Türkiye’de ...
Karşıyaka'nın yangın ekibi çiçeklerle karşılandı
Yangınla mücadele çalışmalarına destek vermek üzere geçtiğimiz Salı günü ...
 
Selçuk'ta 'yönetim' konferansı
Efes Alan Yönetim Planı Amaçlar Hedefler ve Eylemler Arama Konferansı ...
Bayındır Belediyesi Muğla'daki yangın bölgesinde
Bayındır Belediyesi, Koordinasyon Merkezi’nden alınan taleplere yangın ...
Bayraklı-Turan için su kesintisi uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Altınyol’da yağmursuyu ...
 
Çiğli Belediyesi’nden üniversite adayları için önemli işbirliği
Üniversiteli olmak isteyen dört milyondan fazla aday için üniversite tercih ...
Karar kesinleşti... O isim görevinden alındı
İzmir’in Bergama İlçesi’nde uzun yıllar ilçe milli eğitim müdürlüğü yapan ...
Narlıdere’de anlamlı sergi!
Pandemi yasaklarının kalkmasıyla kültür- sanat etkinliklerine hız veren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva