HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2014 Salı - 11:48

Gaziemir’e ‘ayakları yere basan’ dev bütçe!

Gaziemir Belediye Meclisi, belediyenin 2014-2019 dönemi stratejik planı ve 2015 yılı performans programı ve bütçesini oyçokluğuyla kabul etti. Belediyenin 89 milyon 520 bin liralık bütçesine getirilen eleştirilere cevap veren Başkan Şenol, “Bütçemiz ayakları yere basan, karşılığı olan bütçedir. Bütçemiz kenti daha da ileri götürecek projeleri karşılayan, vizyonu olan bütçedir” diye konuştu.

Gaziemir’e ‘ayakları yere basan’ dev bütçe!

Gaziemir Belediyesi 2014 yılı 20. toplantı 3. birleşiminde 2014-2019 dönemi stratejik planı ve 2015 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesi görüşüldü. Strateji Geliştirme Müdür Vekili İrfan Yapar, ilk önce belediyenin 2014-2019 yılını kapsayan Stratejik Planı hakkında, daha sonra da 2015 yılı performans programı hakkında meclise bilgi verdi. Yapar,  2014-2019 stratejik planında 7 hizmet başlığı altında 7 stratejik amaç, 27 stratejik hedef , 158 performans hedefi belirlendiğini söyledi. 2015 yılı performans programı hakkında bilgi veren İrfan Yapar, 2015 yılında 133 performans hedefine bağlı olarak 151 faaliyet belirlendiğini ifade etti. Yapar, bu faaliyet ve projelere karşılık 57 milyon 18 bin lira kaynak ihtiyacı olduğunu vurguladı.

İrfan Yapar’ın sunumunun ardından belediyenin 2015 yılı bütçesi mecliste görüşüldü. Belediyenin 2015 yılı bütçesi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ret oyuyla 89 milyon 520 bin lira olarak oyçokluğuyla kabul edildi. Gaziemir Belediyesi Stratejik planında belirlenen hedefler doğrultusunda hazırlanan bütçede, en büyük payları yatırımcı müdürlükler aldı.
 


VİZYONU OLAN BÜTÇE
Belediyenin 89 milyon 520 bin liralık 2015 yılı bütçesine getirilen eleştirilere cevap veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Bütçemiz ayakları yere basan, karşılığı olan bütçedir. Bütçemizin proje karşılığı vardır. Bütçemiz kenti daha da ileri götürecek projeleri karşılayan, vizyonu olan bütçedir. Titiz çalışmalar sonucu hazırlanan bütçenin proje karşılı var. Projesiz bütçe hazırlarsanız bütçeniz denk gelir. Çalışan, proje üreten kurumların bütçe açığı vermesi gayet normaldir. Bugün devletin bütçesi 12 milyara yakın açık vermektedir. Biz projelerimizle kentimizi daha da ileriye götüreceğiz” diye konuştu.
 
KENTİN GELECEĞİ PLANLANIYOR
Kentin gelecek 20 yılını düşünerek projeler hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Şenol, “Hayata geçirdiğimiz çalışmalarla altyapıdan üstyapıya kentin gelecek 20-25 yıllık ihtiyaçlarını karşılayan projeler ürettik. Görevlerimiz arasında yer alan ve görevlerimiz arasında yer almayan birçok proje ürettik. Hayata geçirdiğimiz projeler diğer büyükşehir ve ilçe belediyelerine örnek oldu. Gaziemir, Gaziemir insanı daha güzel hizmetler hak ediyor. Hep birlikte kentimizi daha da ileriye götürmek için çalışacağız” dedi. 2009-2014 stratejik planının en iyi plan seçildiğinin altını çizen Başkan Şenol, titiz çalışmalar sonucu hazırlanan 2014-2019 stratejik planından da aynı başarının yakalanacağına inandığının altını çizdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basmane Günleri İzmir’in anılarını tazeledi
Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ...
Karşıyaka’nın örnek projesine bir destek de şoförlerden
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa sürede ülke gündemine ...
Güzelbahçe'nin 35 milyonluk bütçesine Meclis onayı
Güzelbahçe Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi, oy birliğiyle 35 milyon lira ...
 
İzmir'in ortak aklı İnciraltı için toplandı!
Kent yönetiminde İzmirlilerin proje geliştirme ve karar verme süreçlerine ...
Konak’ta yeni hizmet binasına Meclis onayı
Hararetli geçen Ekim ayı son toplantısında Başkan Pekdaş’ın seçim vaatleri ...
Gaziemir’de sanat zamanı
Gaziemir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki kültür sanat etkinlikleri ...
 
Selçuk Avrupa Belediyeler Birliği yolunda ilerliyor
Selçuk Belediyesi ile Polonya Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi arasında ...
Karşıyaka barışı konuştu: Çözüm anlamaktan geçiyor!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve barış temalı onlarca kültür, ...
Pınarbaşı’nda yollara büyük makyaj!
Bornova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle Pınarbaşı’nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva