HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2022 Pazar - 17:24

Gaziemir'de yangın sezonunda flaş iddia: Göletin suyu kesildi!

Gaziemir Belediyesi'nin MHP'li Meclis üyesi Selahattin Şahin ve AK Partili Grupbaşkanvekili Uğur İnan Atmaca yangın sezonunda olunmasına rağmen yangınlara müdahale sırasında kullanılan Sarnıç'taki gölete giden suyun kesildiğini iddia etti.

Gaziemir de yangın sezonunda flaş iddia: Göletin suyu kesildi!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grubu Başkanvekili ve Gaziemir Belediyesi Meclis üyesi Selahattin Şahin ve Gaziemir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca yayınladıkları yazılı basın açıklaması Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Sarnıç'taki göletin suyunu kestiğini ileri sürdü.

Başkan Arda'ya "Tam da yangın sezonundayken, pompaları kapatarak göleti besleyen suyu neden kestiniz? Olası bir yangında, yeterli derinliği olmayan göletten helikopter nasıl su alacak?" sorularını yönelten meclis üyeleri Başkan Arda'nın açıklamasının aksine bu bölgenin yetkisinin Gaziemir Belediyesi'nde olduğunu da iddia ettiler. 

Açıklamada "3 yılı aşkın süredir görevde olan, fakat Sarnıç’a hiçbir kalıcı hizmeti olmayan başkan Arda’ya bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Sarnıç’a üvey evlat muamelesi yapmayı bırak. Sarnıç’tan topladığın vergileri, Sarnıç halkı için harca. Gölet alanı İsmail Acar döneminde belediyenin kaynaklarıyla yani Sarnıç’lı vatandaşlarımızın parasıyla yapıldı. Ona sahip çıkmak senin namus borcundur. Tapu meseleleri yetki ve sorumluluk alanında olmamasına rağmen, her fırsatta toplantılar yaparak yurttaşlarımızın kafasını karıştıran Arda, şimdi tapusunu alan vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesi söz konusu iken ortalarda görünmüyor. İşadamlarının , zenginlerin, alışveriş merkezlerinin imar problemleriyle yeterince ilgilendin. Artık Sarnıç’lı hemşerilerimizin imar sorunlarını çözme zamanı, haydi başkan göreve…" denildi. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

YANGIN KAPIDA, HALİL ARDA GÖLETİN SUYUNU KESTİ !

Sarnıç göleti İsmail Acar döneminde belediye kaynakları ile inşaa edilerek Sarnıç halkının hizmetine sunulmuştur. Bu önemli proje sayesinde gerek Sarnıç ve Gaziemir gerekse diğer ilçelerden önemli sayıda yurttaşımız uzun yıllar faydalanmıştır. Ayrıca bölgedeki yangınlara müdahele açısından Sarnıç göleti çok stratejik öneme sahiptir.

Sarnıç Belediyesi’nin 2009 yılında kapanmasıyla Gaziemir Belediyesi’ne devir olan gölet ve çevresinde dönemin Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 2010 yılı faaliyet raporunda görüleceği üzere gerekli bakım ve hizmetleri devam ettirmiştir.

2019 yerel seçimleriyle işbaşına gelen Halil Arda, gölet ve çevresiyle ilgili hiçbir proje geliştirmediği gibi, önceki dönemlerde yapılan hizmetleri devam ettirme yoluna da gitmedi. Bir süre bekçi görevlendirmeye devam edildi, daha sonra bekçi görevlendirmeyerek alanı kaderine terk etti.

Sabah ve akşam saatlerinde gölet çevresinde yürüyüş yapan yurttaşlarımız, wc kabininin bakımsızlığı ve pisliğinden dolayı wc yi kullanamamaktadırlar. Şu an bekçi olmaması sebebiyle bekçi kulübesi ve wc kabinleri talan edilmiş ve kullanılmaz durumdadır.

Yukarıda resimlerini paylaştığımız wc ve bekçi kulübesinin durumu bizi ziyadesiyle üzmüştür. Çünkü bunlar Sarnıç Belediyesi tarafından Sarnıçlı hemşerilerimizin ödediği vergilerle yapılmıştır. Bunalar sahip çıkmamak emanete ihanettir.

Önceki dönemde Orman Bölge Müdürlüğü’nden yıllık 160.000.- TL gibi çok cüzzi bir bedel karşılığında 50 hektarlık alan kiralanmış ve halkın hizmetine sunulmuştu. Göreve geldikten sonra züccaciye dükkanına giren fil misali dokunduğu her şeyi kırıp döken Halil Arda bu kiralama işlemini TASARRUF amacıyla iptal etti. Oysa Alsancak Reyhan Pastanesi ’nden sipariş ettiği lüks yiyeceklerden feragat etse, gölet ve çevresinin kira bedelini rahatlıkla karşılamış olurdu.

Vizyonu ancak cafe işletmeciliği kadar olan başkan, her fırsatta dile getirdiği “kamusal alanları genişleteceğiz” cümlesinin ne anlama geldiğini bilseydi, bu bölgede gerek karavan turizmi ve diğer sportif faaliyetlerle hem bölgenin gelişimini sağlar hem de belediyenin kasasına para girmesini temin ederdi. Kafe işletmeciliğinin maharet sayan, 2019 yılından bugüne başka icraatı olmayan Arda’nın vizyonu bu işlere yetmiyor.

Bu süreç içerisinde tamamen kaderine terk ettiği gölet ve çevresini kullanan vatandaşlarımızın haklı isyanları yükselince bu alanın Gaziemir Belediyesinin sorumluluğunda olmadığı yalanına başvurdu.

Sıkıştığı konularda yalan söylemeyi adet haline getiren başkan Arda, bu açıklamayla beceriksiz ve iş bilmez yönetim anlayışını gizleyebileceğini düşünse de, biz olayın gerçekliğini arka arkaya sıralamaya devam edelim.

Başkan özetle diyor ki; “Burası aynı zamanda yangınlara müdahele için kullanılan gölettir.” Evet çok doğru, geçtiğimiz yıllarda bölgede meydana gelen yangınlarda Sarnıç göletten su alan helikopterler anında müdahele ile yangının büyümesini engellemiştir. Peki şimdi başkana soralım; yapıldığı ilk günden bu güne belediyeye ait kuyudan göleti beslemek için su pompalanıyor. Tam da yangın sezonundayken, pompaları kapatarak göleti besleyen suyu neden kestiniz? Olası bir yangında, yeterli derinliği olmayan göletten helikopter nasıl su alacak?

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 38. maddesinde belirtilen belediye başkanının görev ve yetkileri bölümünde,

 “BELDE HALKININ HUZUR, ESENLİK, SAĞLIK VE MUTLULUĞU İÇİN GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMAK.” Bu madde başkan için ne tür bir anlam ifade ediyor acaba? Gölet alanıyla ilgili yaptığı açıklamada, “bana bu alanı tahsis edin ben bu işleri yapayım” diyor. Halkın huzuru, esenliği, sağlığı ve mutluluğu için bölgenin tahsisini almayı şart koşmak gafletin en büyüğüdür. Gaziemir halkı, belediye başkanını bu hizmetleri yapması için seçmiştir. Başkanın sorumluluklarını başka kurumlara yükleyerek bu işten sıyrılması söz konusu değildir. Bir örnekle konuyu açıklayalım, Gaziemir sınırları içerisinde bazı park ve yeşil alanların mülkiyeti hazineye aittir. Ama buna rağmen, belediye bu parkların bakım onarım vb hizmetlerini yerine getiriyor, söz konusu Sarnıç halkı olunca mı bu açıklamayı yapıyor? Sarnıç halkını üvey evlat olarak gören bu zihniyeti kınıyoruz. Tapu sorunu da başkanın sorumluluk alanında değildi, fakat her fırsatta siyasi amaçla toplantılar yaptı.

Sarnıç gölet alanı Gaziemir Belediyesi’nin idari sınırları içerisindedir. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesi içerisinde , “BELEDİYENİN GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ALANI BELEDİYE SINIRLARINI  KAPSAR.” İbaresi yer almaktadır. Yani bu bölge Gaziemir Belediyesi’nin görev , sorumluluk ve yetki alanındadır.

Özetle;

3 yılı aşkın süredir görevde olan, fakat Sarnıç’a hiçbir kalıcı hizmeti olmayan başkan Arda’ya bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Sarnıç’a üvey evlat muamelesi yapmayı bırak. Sarnıç’tan topladığın vergileri, Sarnıç halkı için harca. Gölet alanı İsmail Acar döneminde belediyenin kaynaklarıyla yani Sarnıç’lı vatandaşlarımızın parasıyla yapıldı. Ona sahip çıkmak senin namus borcundur.

Tapu meseleleri yetki ve sorumluluk alanında olmamasına rağmen, her fırsatta toplantılar yaparak yurttaşlarımızın kafasını karıştıran Arda, şimdi tapusunu alan vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesi söz konusu iken ortalarda görünmüyor.

İşadamlarının , zenginlerin, alışveriş merkezlerinin imar problemleriyle yeterince ilgilendin. Artık Sarnıç’lı hemşerilerimizin imar sorunlarını çözme zamanı, haydi başkan göreve…

 

 
CHP'li Kılıç hastalığını anlattı: Göğsüme balyoz konmuş gibi!
 
Aliağa'da Melek Mosso rüzgarı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nur Nebi 4 Temmuz 2022 Pazartesi 12:07

İstifa eden Aykut Erdoğdu videosunda bayan ne diyordu dolarla milletvekil olanlar var diye iddia ediyordu. Vekiller ve belediye başkanlarının aday olma süreçleri ön seçimle olmazsa böyle manzaralarla karşılaşmak her zaman mümkün

Yorumu oyla      2      3  
Karacan 4 Temmuz 2022 Pazartesi 11:33

herşey bir tarafa orman geçen yıl yaşadığımız orman yangınında anında su temininde en büyük desteği bu gölet sağladı helikopterler 3-4 dakikada aldıkları suyu yangın alanına taşıdı.Lütfen gerek gaziemir gerekse büyük şehir belediyesi gereken desteği vermenizi ve bu gölete sahip çıkmanızı bekliyoruz.Yazık olmasın ormanlarımıza.

Yorumu oyla      2      3  
HAZIR CEVAP 4 Temmuz 2022 Pazartesi 08:23

Büyükşehire bağlıdır bahane hazır hemen öyle cevap verir Zaten bakımsız olan heryer Gaziemir de Büyükşehire bağlı topu at Büyükşehire Arda nın cevabı hazır hizmet sıfır

Yorumu oyla      2      3  
Arda arda 3 Temmuz 2022 Pazar 19:22

Ben bir CHP Li olarak utanıyorum senle ilgili haberlerini görünce ama sen hiç utanmıyorsun yazık ettin rezil ettin kendini ve partimizi

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç hastalığını anlattı: Göğsüme balyoz konmuş gibi!
Devam eden koronavirüs hastalığını anlatan CHP İzmir Milelletvekili Sevda ...
Bozdağ: Türkiye'de muhalefet açığı var
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Evet bütçe açığımız da var ama bana sorarsanız ...
6'lı masa 5'inci kez toplandı: Neler konuşulacak?
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile Demokrasi ...
 
AK Partili Sürekli: İlk günkü aşkla yolumuza devam ediyoruz!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen “Vefa Buluşmaları” ...
Kemal ANADOL yazdı... Yönetimde istikrar... Temsilde adalet mi?
Kemal ANADOL yazdı... Yönetimde istikrar... Temsilde adalet mi?
6'lı masa bugün 5. kez toplanacak
Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş için bir araya gelen 6 muhalefet ...
 
DEVA Lideri Babacan: Yapılan zam yeterli değil
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin Gebze mitingindeki konuşmasında ...
Sözcü Kalın, ABD'li senatörle görüştü
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'li Senatör Lindsay Graham ...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Türkiye ne zaman kazanacak?
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Türkiye ne zaman kazanacak?
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva