HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2023 Pazartesi - 20:00

Gaziemir’de tartışmalı planlar komisyonlarda!

Gaziemir Belediye Meclisi’nde geçmişte çok kez tartışmalara neden olan Akçay Caddesi ile Havalimanı arasında kalan bölgenin planlamasıyla ilgili alan için askı sürecinde yapılan itirazlar Bayındırlık-İmar, Hukuk ve Çevre Komisyonlarına sevk edildi.

Gaziemir’de tartışmalı planlar komisyonlarda!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

İTİRAZLAR KOMİSYONLARDA
Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen kabul edilen 1441 ada 20 ve 34 parseller üzerinde Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Merkez) belirlenmesi, 1/5000 ölçekli Gaziemir 1. Etap Nazım İmar Planı Revizyonu doğrultusunda mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'ndaki kullanım kararları Sanayi Alanı, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Küçük Sanayi Alanı olan 1441, 1442, 2040 ve 2010 adaların kullanım kararlarının "Ticaret Alanı'na" dönüştürülmesi, yapılaşma koşullarının düzenlenmesi, sosyal-teknik altyapı alanlarının belirlenmesi, ayrıca ulaşım güzergahının sürekliliğinin sağlanması için planlama alanının doğusundaki 15 metrelik imar yolunun 20 metre olarak düzenlenmesini içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu’na yapılan 8 itiraz görüşülmek üzere Bayındırlık-İmar , Hukuk  ve Çevre Komisyonlarına sevk edildi.

ÇAĞLARSU: BELEDİYEYİ BAKKAL DÜKKANI GİBİ İŞLETİYOR
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "14 ve 28 Mayıs Genel seçimleri sonrası CHP’de Yenilenme ve Değişim adı altında süren tartışmalarda, ilginç olaylar oluyor. CHP Genel başkanlığına değişim diyerek aday olan CHP Manisa milletvekili Özgür Özel’e İzmir’de ilk destek belediye başkan adayı olmasına kefil olduğu Halil Arda’dan geldi. Özgür Özel’e diyet borcunu son dört buçuk yıldır öde öde bitiremeyen Halil Arda, Özgür Özel’in seçilemeyeceğini gördüğü anda rotayı tekrar bu kez Kemal Kılıçdaroğlu'na kırdı. Özgür Özel’in genel başkanlığında adaylığı çantada keklik olarak gören Sayın Arda, bırakın Özgür Özel’in genel başkanlığında, CHP Genel başkanlığına İbrahim Özkara seçilse dahi, bir daha CHP’den belediye başkan adayı olamayacağını kendisi de biliyor, sayın Özkara da biliyor, siyaseti bilen herkes bunu görüyor. Sayın Arda, boşuna hayal kurmayın derim ben size bu kez.  Son günlerde sokakta bana en çok sorulan sorunun başında, ‘CHP, Halil Arda’yı bir daha belediye başkanlığına aday gösterecek mi, göstermeyecek mi?’ geliyor. Geçmişte, mevcut belediye başkanı potansiyel aday olarak algılanıyordu. Belediye başkanının ben tekrar adayım demesini doğru bulunmuyordu. Başarılı ise genel merkez atamasını zaten yapar diyordu. Sayın başkan ne oldu da görüşünüz değişti, yoksa siz bile kendinizi artık başarılı bulmuyor musunuz da, her yerde adaylık açıklamalarıyla geziyorsunuz.  Gönlünüzü ve kalbinizi ferah tutun, ister CHP Genel Merkez ataması, ister önseçim olsun CHP’nin Gaziemir belediye başkanı Halil Arda olmayacak.  Sayın başkan madem çok başarılısınız, madem seçim öncesi verdiğiniz vaatlerin yüzde 90’nını hayata geçirdiniz, madem Gaziemir halkı sizi çok seviyor ve güveniyor,  madem İl kongresinde seçimlerin çarşaf liste olmasına destek verdiniz, o zaman niçin belediye başkan adayları ön seçim ile belirlensin demiyorsunuz. Yoksa CHP Gaziemir Örgütü ve üyelerine güvenmiyor musunuz?  Özenti siyasetçisi Halil Arda, Gaziemir Belediyesi’ni kendi bakkal dükkanı gibi yönetmeye devam ediyor" dedi.

ARDA: SAYGISIZLIĞI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Çağlarsu'nun sözlerine yanıt veren Başkan Arda, "Gaziemir Belediyesi’ni bakkal dükkanına benzetme saygısızlığını gösterdiniz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Belediye  çalışan 900 kişiye saygısızlık olur. CHP’nin meseleleri sizin gibi partiden atılmış birini ilgilendirmez. AKP’ye güzelleme yapıyorsunuz, sanırım AKP ile devam edeceksiniz. Bir sonraki dönem Levent Çağlarsu olmayacak. Ben 1 dönem daha görevime devam etmek istiyorum. Halil Arda’nın birileri tarafından savunulmasına ihtiyacı yok. Kendisini savunacak güçtedir. Süresi dahilinde herkes her şeyi konuşmuştur, Halil Arda’da herkese cevabını vermiştir. Uğur İnan Atmaca’nın kızını savunurken söz hakkı olmayan kimlere hakaret ettiğinizi herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

ATMACA: KIZIMIN SAVUNULACAK HİÇBİR YANI YOK!
AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise kızı üzerinden yapılan söylemlere tepki gösterirken, "Kızımın savunulacak hiçbir şeyi yok. Kızım üniversite sınavına iki kez girdi, kazanamadı. 3‘üncü girişinde kazandı. Ancak bu süreçte hiçbir terör örgütünün dershanesine giderek ders almadı. Benim siyasi kariyerim ile ilgili hiçbir devlet kuruluşundan burs almadı. Oğlum doktorasını yapıyor,3’ncü yılı hala kadro alamadı, ben okulunun hangi öğretim görevlisi olduğunu bilmem. Demokrasiyi içselleştirememiş insanlar aile içindeki bu tür şeyleri kavrama yetisine sahip olmayabilir. Bugüne kadar çocuklarımın hiçbir anlamda düşüncelerine müdahalede bulunmadım. Onlar geleceğin Türkiye'sidir, Atatürk gençliğidir. Kendi yollarını kendi yetileri ile çizebilirler. Bu nedenle kızımın savunulacak hiçbir yanı yoktur. Senin kızın filanca devlet kurumunda burs aldı, iş insanından burs aldı derseniz anlarım, eşin filanca torpille şu birime geldi derseniz onu da anlarız ancak biz siyaseti hiçbir zaman bu anlamda kullanmayız" diye konuştu.

DERİNSU: PAYLAŞIMLARIN ALTINA İMZAMI ATARIM
Tartışmalar ile ilgili konuşan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, “Kızının görüşlerine müdahale etmediğini söyledi. 'Ben kızımın görüşlerine müdahale etmedim, sonuna kadar altına imza atarım' dedi.. Bizimle aynı görüşte paylaşımlar yapmış. Ben kardeşime bu demokratiklikle yaklaştığı için Uğur Bey’e teşekkür ediyorum. Burada söz hakkı olmayan bir çok insanı ağzına alırken ben hiç bu kadar öfkelendiğini görmedim. Ben kızınızın paylaşımlarına bir şey demedim. Ben kızınız bu paylaşımları yapıyor, nasıl vicdanında aklanacaksınız dedim. Ancak hala buna yanıt vermediğiniz” ifadelerini kullandı.

 
Karaburun'da zeytin katliamı sürüyor!
 
Karabağlar'da gündem kentsel dönüşüm... 'Peyderpey başlayacağız'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Parti emekçisi 3 Ekim 2023 Salı 01:20

Yeğenine çicek ihalesini verseydi, birilerinede çöp ihalesini verseydi, kimilerine meclis üyeliklerini verseydi ondan iyisi olmazdı. Halil Arda başkanın yaptıkları işler ortada , hepside işlevi ve sürdürürlüğü olan projelerdir , modern , kaliteli işlere imza atmıştır. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır bu ülke krizinde yaşanmış olan zorluklar , covit salgınındaki sıkıntılar, dürüstçe, çalmadan, halkın yanında olarak elinden geleni yapmaktadır. Yarım kalan projelerini tamamlamak , yenilerini eklemek için ikinci dönem başkanın hakkıdır başaracağından çok eminim ona inanıyorum ve güveniyorum.

Yorumu oyla      3      4  
Belediyeci 2 Ekim 2023 Pazartesi 23:00

Meclis üyesi mi şaklaban mı belli değil, insanda biraz ciddiyet olur. Bakkal dükkanı ne demek ya, terbiye sınırlarını da aşmış adam. CHP’den atılmayı bir türlü içine sindirememiş belli, ah başkan vereydin çiçek işini Levent beye, bir numaralı askerin olurdu :)))

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köyiçi Planlaması için uyarı: Bu bir kent cinayetidir!
AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, Köyiçi planlarına ile ilgili ...
Karşıyaka’da pansiyon düzenlemesine onay!
Daha önce almış olduğu kararla pansiyonlara ruhsat verme sürecini askıya ...
Başkan Engin 'yeni projeler yolda' dedi... Narlıdere'de 2024 hazırlığı
Narlıdere Belediyesi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Aliağa’nın veteran kadınlarından çifte kupa
Katıldıkları turnuvalarda Aliağa’yı başarıyla temsil eden Aliağa Belediyesi ...
İZSU’nun kokuyla mücadelesi sürüyor
Yaşayan Körfez hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen yatırımlar meyvelerini ...
Ovacık festivalle şenlendi!
Çeşme’nin ‘En İyi Kavunu’ ve ‘En İyi Sakız Koyunu’nun seçildiği Ovacık ...
 
Başkan Tugay’dan sürpriz ziyaret!
CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel'e destek verdiğini açıklayan Karşıyaka ...
Ödüller sahiplerini buldu... Homeros Festivali’ne muhteşem final!
Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 2’nci kez düzenlenen Uluslararası ...
Karşıyaka’da söz kadınlarda: Başkan olsam ben ne yapardım?
Karşıyaka Belediyesi, kadınların kent yönetimine daha aktif katılmalarını, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva