HABERLER>EKONOMİ
27 Kasım 2019 Çarşamba - 14:35

Gaziemir'de sendikalar arasında arasında üye kavgası!

Gaziemir Belediyesi'nde 9 yıldır Belediye İş Sendikası 4 No'lu Şube'de örgütlü bulunan 580 işçi, DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube'ye geçti. Belediye İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, işçilerin baskı ile sendika değiştirdiğini ileri sürdü. Genel-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise iddialara, "Hodri meydan. DİSK ve Belediye İş Sendikası'nın örgütlü olduğu her yerde sandık kuralım. İşçi kimi tercih ediyorsa, oraya geçsin" sözleri ile karşılık verdi.

Gaziemir de sendikalar arasında arasında üye kavgası!

Gaziemir Belediyesi'nde çalışan 580 işçi, 9 yıl önce üye oldukları Türk İş'e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye İş) İzmir 4 No'lu Şube'den ayrılarak, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube'ye geçti.

BELEDİYE-İŞ: İŞÇİLER BASKI İLE DİSK'E GEÇİRİLDİ
Belediye İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan, "15 Ağustos'ta belediyenin bütün imkanları kullanılarak, 3 saat içerisinde 580 işçiyi DİSK'e geçirdiler. Sendikaya üye şu anda sadece 13 işçi kaldı. Yapılan etik değil" dedi. Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'nın, kendisine işten çıkarılacak işçilerin listesini verdiğini, bunu kabul etmediği için çalışanların baskı ile sendika değiştirdiğini ileri süren Ayhan Doğan, "Biz bu pazarlıkların içerisinde olmadığımız için bunlar yaşandı. Sadece çalışmayan veya bankamatik çalışan varsa bunların çıkarılmasını istedik. Alnının teri ile çalışanların çıkarılmamasını isteyince, bizim üyelerimiz baskı ile DİSK'e geçirildi. Şimdi işçilerin sosyal hakları ödenmiyor" dedi.



BAŞKAN HALİL ARDA DA DESTEK VERDİ
DİSK'e geçen işçiler de, bugün sendika yöneticileri ile birlikte belediye binası önünde toplandı. Burada üzerinde, 'Gücümüz birliğimizden gelir, DİSK Genel İş ailesine hoş geldiniz' yazılı pankart taşındı, "İnadına sendika, inadına DİSK" sloganları atıldı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, işçilere destek vererek, "Biz birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız. Tek bir hedefimiz var. Mutlu insanların yaşadığı bir şehri yönetmeye çalışıyoruz. Hepinizin işi kutsal, yaptığınız işten keyif alın. İnsanlar sabah işe giderken siz onlara, 'Günaydın, iyi günler, hayırlı işler' deyin. Şehrimizi temizlerken şarkılar söyleyin, ıslıklar çalın. Alnınızın teri ile emeğinizle evinize helal lokma götürüyorsunuz, bundan güzel bir iş olur mu? Gaziemir sınırlarını zorluyor, burayı dünyaya açmaya çalışıyoruz. Bizim tarımımız yok, hayvancılığımız yok, Turizmimiz yok ama bizim havaalanı, serbest bölge ve fuarımız var. Biz bir dünya kentiyiz. Bunun için insanlarımız da bu vizyona uygun olmalı. Size ihtiyacımız var. Sizlerle birlikte bu kenti yönetiyoruz, iyi ki varsınız. Sizleri çok seviyorum" dedi.

'İŞ YERLERİNE SANDIK KURALIM'
Genel-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, Doğan'ın iddialarına yanıt verdi. Yıldız, şunları söyledi:

"İşçi istediği sendikaya üye olabilir. Gaziemir emekçileri, yıllardan beri işçinin ve emekçinin hakkını aramayan, işçiyi kapalı kapılar arkasında satan sendikayı bırakarak DİSK Genel İş Sendikası'na üye oldu. Bizde söz, karar, yetki tabanındır. Toplu sözleşme yetkisini bekliyoruz. Bu yetki geldiğinde, sözleşme taslağını birlikte hazırlayacağız. Emekçi kardeşlerimizin kabul etmediği hiçbir şeyin altına imza atmayacağız. İşçiler sorun yaşarken bağlı oldukları sendika ortalıkta yoktu. Nerede olduklarını kimse bilmiyordu. Ama bugün buradaki 580 arkadaşımızın kendi hür iradesi ile DİSK'e geçmelerini hazmedemediler. Belediye İş'in bütün şubelerine sesleniyorum. Hodri meydan. DİSK ve Belediye İş Sendikası'nın örgütlü olduğu her yerde sandık kuralım. İşçi kimi tercih ediyorsa, oraya geçsin. İZENERJİ'ye de sandık koyun, buradaki emekçiler eğer Belediye-İş'i tercih ederlerse 'Eyvallah' deyip, ellerini sıkıp çekileceğim. Söz veriyorum."



DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, "DİSK ailesine hoş geldiniz. Bundan sonra sadece ücret sendikacılığı yapılmayacak. Toplumsal muhalefette de yan yana olacağız. Siz belediye başkanı seçmediniz. Bir yol arkadaşı seçtiniz. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiniz, birlikte üreteceğiniz, bu kentin güzelleşmesinde sokağından kaldırımına kadar birlikte koşturacağınız bir yol arkadaşınız var. Yol arkadaşına sahip çıkmanızı ve Gaziemir'i büyütmenizi istiyoruz" diye konuştu.

İşçiler, Halil Arda'ya çiçek verdikten sonra dağıldı. (DHA)

 
CHP'den Devlet Bahçeli'ye 'proje' yanıtı!
 
İzmir'deki sır ölümde yeni gelişme: Kaybolduktan 2 gün sonra hastaneye kayıt!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 27 Kasım 2019 Çarşamba 22:50

DOĞRU SİZ DİSK İN ÖRGÜTLÜ OLDUĞU YERLERDE HAK ARADINIZDA MI BAŞKASINA LAAF ATIYON.SIKIYSA ÖRGÜTLÜ OLDUĞUNUZ YERLERDE SANDIK KURUN SONUCUNU GÖRÜN SİZDE SARISINIZ HİÇBİR FARKINIZ YOK TEK DERDİNİZ ÜYE VE AİDAT.

Yorumu oyla      5      5  
vatandaş 27 Kasım 2019 Çarşamba 22:16

Gaziemir belediyesi kurulduğundan beri,hiç bir döneminde şu 8 aylık sürede yaşanan ve yaşatılan eylemleri görmemiştir.YAZIK ÇOK YAZIK!!!!

Yorumu oyla      5      5  
işçi 27 Kasım 2019 Çarşamba 17:35

Hadi bakalım belediye iş sendika yetkilisi Ayhan Doğan Gaziemir meydanda masal anlatmak değil bu iş İşçilerden kesilen paralar gitti konuşuyorsun Koyun bakalım işçilerin önüne sandık görelim kim hangi sendikayı istiyor Belediye iş sendikası, üyesi olan yerlerde çalışmayan kaytaran işçiyi savunmayı bıraksın çalışan emek veren işçiyi savunsun bu işler Passat arabayla gezip tozmaya benzemez

Yorumu oyla      4      5  
osman 27 Kasım 2019 Çarşamba 15:06

dürüst başkan. akpli chpli ayırmadın. hakkında konuşulanlarıduymazdan geldin. işçi dostu olacak adın.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atlas Global Havayolları uçuşları durdurdu
Atlas Global Havayolları, yeniden yapılanma süreci kapsamında 21 Aralık ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar 5,76 TL, Euro ise 6,35 TL'den işlem görüyor.
İŞKUR çobanlık akademisi kurdu
İŞKUR işsizlere uzmanlık kazandırarak iş sahibi yapıyor. Meslek edindirme ...
 
SGK İzmir İl Müdürü Gülcemal’den işyerlerine uyarı!
Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, “İzmir’de denetim ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar, 5,71 TL; Euro 6,32 TL'den işlem görüyor.
İzmir'deki bataklığın kaderi değişiyor: Türkiye'nin en büyüğü olacak
İzmir'deki bataklığın kaderi değişiyor: Türkiye'nin en büyüğü olacak
 
'Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı çekiliyor' iddiası!
Reuters'ın üç ayrı kaynağa dayandırdığı habere göre Yapı Kredi'nin İtalya ...
Asgari ücret için toplantı tarihi belli oldu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret ...
Arıcılık yapan öğretmen talebe yetişemiyor
Muğla'nın Fethiye ilçesinde çalıştığı özel okuldan arıcılık yapmak için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva