HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2022 Perşembe - 22:05

Gaziemir'de 'kadın erkek eşitliği' polemiği... MHP'den CHP'ye 'Atatürk' örneği

Aralık ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Gaziemir Belediyesi'nde muhalefet ile CHP'li üyeler arasında 'eşitlik' polemiği yaşandı. Belediye meclis gündemine getirilen kadın ve erkek eşitliği ile ilgili bir önerge hakkında mecliste tartışmalar yaşanırken, MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk kadınlarına Avrupa’dan önce haklarını vermiştir. Yerel Yaşamda Avrupa Kadın Erkek Eşitliği şartını imzalamak abesle iştigaldir" ifadelerini kullanırken, CHP'li üyeler ise İstanbul Sözleşmesi üzerinden muhalefete yüklendi.

Gaziemir de  kadın erkek eşitliği  polemiği... MHP den CHP ye  Atatürk  örneği

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Gaziemir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda düzenlenen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda Başkanlık yaptı.

Yaklaşık 3 saat süren meclis gündemine ise kadın erkek eşitliği ve gündem dışında yaşanan konuşmalar damga vurdu.

‘EŞİTLİK’ MADDESİ GERGİNLİK YARATTI
Kadın erkek eşitliği ile ilgili Gaziemir Belediyesi meclis gündemine gelen önerge tartışmalara neden oldu.  Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından getirilen önergede “İlçemizdeki eşitlik çalışmalarını güçlendirmek ve halihazırda yaptığımız çalışmaları görünür kılmak amacıyla sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Tüm Kadınların ve Kız Çocuklarının Güçlendirilmesi' ilkesi ile yola çıkarak 'Yerel Yaşamda Avrupa Kadın Erkek Eşitliği Şartı'nın imzalanması için Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil Arda’nın yetkili kılınması hk” ifadeleri kullanılırken, muhalefetten önergeye tepkiler geldi.

ATMACA: YAPACAK YORUM YOK
Madde ile ilgili ilk olarak söz alan AK Parti Grup Başkanvekili  Uğur İnan Atmaca, “Kadın sığınma evi ile ilgili önerge veriyoruz daha önce karar alındı diyorsunuz. Yapın diyoruz yapmıyorsunuz. Şimdi böyle bir önerge veriyorsunuz. Yapacak yorum yok!” ifadelerini kullandı.

Atmaca’ya yanıt veren Başkan Halil Arda, “İstanbul Sözleşmesini reddetmiş kadın cinayetlerinin egelleyememiş bir iktidar temsilcisinin zaten burada yapacağı bir yorum yok” dedi.

ŞAHİN: SÜRGÜNE YOLLAYAN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?
Önerge ile ilgili söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “İlçemizdeki eşitlik çalışmalarını güçlendirmek ve hali hazırda yaptığımız çalışmaları görünür kılmak amacıyla hangi çalışmalarınız varda görünür kılmaya çalışıyorsunuz. Tüm kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi demişsiniz. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Belediyemiz emekçisi kadınlara mobbing uygulayan siz değil misiniz? İşten atıp davayı kazanmasına rağmen geri işe almayan siz değil misiniz? Kadın tuvaleti olmayan birime sürgüne yollayan siz değil misiniz? Kent Konseyinin seçilmiş kadın başkanını hazmedemeyen siz değil misiniz? Başkan yardımcısının odasında kadın personelimizi rencide edici davranışlarla fenalaşmasına sebep olan siz değil misiniz? Büyükşehir bütçe maratonunda defaatle dile getirdiğim İZSU, ESHOT, İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli kadın çalışan oranı %5 ile %10 arasında. Kadına verdiğiniz önem ortada. Ayrıca daha öncede verdiğimiz kadın sığınma evi önergemizde kırk dereden su getirerek ret ettiniz. Bugün verdiğimiz kadın sığınma evi yapılması önergemiz sizin samimiyet testiniz oldu. Biz sürecin yakın takipçisi olacağız. Dedim ya aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Verdiğimiz tüm bu örnekler sizin kadınlara bakış açınızın röntgen filmidir. Önceki dönem belediye ihtisas komisyonlarında ismi kadın erkek eşitliği olan komisyonun ismini toplumsal cinsiyet eşitliği olarak değiştirdiniz. Ama bakış açınız maalesef değişmedi. Teoman Sancar ismini hatırlarmısınız bilmiyorum. Eski CHP Denizli Milletvekili sayın Sancar ısrarla bir komploya kurban edildiğini söylesede, onu hiç dinlemediniz ve dikkate almadınız, zoraki bir şekilde apar topar istifa dilekçesini imzalatarak CHP ile ilişiğini kestiniz. İşte sizin toplumsal cinsiyet eşitliğine bakışınızın gerçek yüzü budur. Sosyal medya profil resimlerinin etrafına mor halka koyarak bu işleri hallettiğinizi zannediyorsunuz. Bu sizin karnenizin bir özetidir. Maalesef kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği noktasında sınıfta kaldınız. Biz kimsenin yaşam biçimini, inancını, tercihlerini sorgulamıyoruz. Sadece bazı tercihlerin Türk aile yapısına ve Türk toplumuna dayatılmasına karşıyız. Dayatma olmadığı sürece herkes dilediği gibi yaşama hakkına sahiptir. Bunun için ne başkana nede bir başkasına yetki vermeye gerek yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk kadınlarına Avrupa’dan önce haklarını vermiştir. Yerel Yaşamda Avrupa Kadın Erkek Eşitliği Şartını imzalamak abesle iştigaldir. Bu konuda oyumuz ret olacaktır” dedi.

ARDA: ASLİ GÖREVLERİNİZİ YAPAMIYORSUNUZ
Eleştirilere yanıt veren Başkan Halil Arda, “Kadın cinayetleri ile ilgili verilen önergeleri reddeden bir partinin temsilcisiniz. Çirkin siyaset yapıyorsunuz. Gaziemir Belediyesi'ni sosyal medyadan takip edin, kadınlar ile ilgi yapılan çalışmaları görün. Kadınlar ile ilgili şu anda 550 kadını tiyatroya götüreceğiz. Bir bakın neler yapılıyor? Siz bi okul yapın önce. Kadın sığınma evini biz yapamıyoruz paramız yok diyelim. Siz yapın o zaman. Siz eğitim ile ilgili asli görevlerinizi yapamıyorsunuz daha” diye konuştu.

Söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu ise, “Sizin aynanız bir gecede İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmaktır, kadın cinayetleri ile ilgili söyledikleriniz tavırdan ibarettir. Başka bir söze gerek yok” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: GÜNAHIMI BİLE VERMEM
Söz alan bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu, ‘eşitlik’ ile ilgili madde hakkında eleştirilerini dile getirirken, “İlçemiz de bugüne kadar yapılmış eşitlik çalışması var ki güçlendirelim yada bu güne kadar bu konu da gizli bir çalışma var mı ki, görünür kılalım. Ben bu gündem maddesine hiçbir anlam yükleyemedim. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin ilçemizde sağlanabilmesi için, belediyemizde çalışan bayan memurlarımızı, tuvaleti dahi olmayan yerlerde çalıştırmayacaksınız, size biat etmedi diye işten çıkardığınız kadın çalışanların, mahkemeyi kazanmasına rağmen işe geri dönmelerine izin vermediniz vereceksiniz, çikolata kutusuna para koymadı diye bir genç kızımızı işten kovmayacaksınız, ilçemizin sivil toplum örgütlerinin seçtiği kadın Kent Konseyi başkanına, tahammül edeceksiniz, her mahalleye kreş, gündüz bakım evleri açasınız ki, kadınlarımız annelerimiz rahat etsin, öğrencilerimize kumanya dağıtacaksınız ki,  kız çocuklarımız sağlıklı beslensin, Avrupa standartlarında yetiştirilmiş birer olsun.  Siz bunların bu güne kadar hiç birini yapmayın, sonra mecliste gelin ‘Yerel Yaşamda Avrupa Kadın Erkek Eşitliği Şartının’ imzalanması için yetki isteyin. Ben son üç buçuk yıldır Halil Arda’nın bu konuda ki  yönetim tarzına, bırakın yetki vermeyi, afedersiniz günahımı bile vermem, bağımsız meclis üyesi olarak oyum rettir” diye konuştu.  

ARDA: EN SON KONUŞACAK İNSANSINIZ
Çağlarsu’ya yanıt veren Başkan Arda, “Sayın Çağlarsu’nun seçim çalışmasını başlatmasını izlediniz. Toplumsal cinsiyet eşitliği sizi aşar. Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Daha belediyemizin ne yaptığını bilmiyorsunuz. Ben sizin Gaziemir’deki okulların yapılması için Milli Eğitim Bakanı olarak görmek isterim. Çıtanızı biraz yükseltin. Kadınların gidemediği tuvalet falan yok. Siz kadınlar konusunda en son konuşacak insansınız” dedi.

İlgili gündem maddesi AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyesi’nin ‘ret’ oyuna karşın CHP’li meclis üyelerinin kabul oyları sonrası oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis gündemlerinin görüşülmesi sonrası ise Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda meclisi terk ederken, gündem dışı konuşmalarda meclis başkanlığı görevini Başkan Vekili Necati Kırmaz yürüttü.

ATMACA: LEHİNE SONUÇLANMASINA RAĞMEN İŞİNE İADE EDİLMEDİ
Dilek ve temennilerde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Biz ne söylersek söyleyelim okul diyor. Biz kentsel dönüşüm diyoruz, okul diyoruz. Biz opera binası, Narlıdere, Gaziemir metrosu diyoruz başkan okul diyor. Başka bir ifadesi yok.  Daha henüz kendi hizmet binasını yapamamış İzmir Büyükşehir Belediyesi gözümüzün önünde dururken, okul diye feryat edilmesini ironik olarak görüyoruz. Kendi hizmet binasını yapamayanın başka bir hizmeti yapabileceği kanaatinde değiliz. Geçtiğimiz günlerde Aktepe-Emrez'de yapılan sahte temel atma töreni de bu işin cabası. Sayıştay raporlarında dikkat çekici bazı maddeler var. Bunların bir çoğu bizim dile getirdiğimiz konular aslında. Hem personel limitlerini aşıyoruz hem de yeni personel alıyoruz, diğer yandan belediye personellerine zulm etmeye devam ediyoruz. İşten çıkarılan bir çok arkadaşımız var. Geçtiğimiz günlerde işe dönme yargılama süreci kendi lehine sonuçlanmasına rağmen işine iade edilmedi. Kıdem tazminatının da 10 aylık süreçte ödenmesi teklifinde bulunuldu. Bu süreçte mahkeme ve avukat giderlerinin belediye başkanına zimmet çıkacağını belirtmek istiyorum. Sosyal denge tazminatları zimmete neden olur diye duyurulmuşt. Ancak zimmete konu olacak durumlar ortada. İşten çıkarılan arkadaş işe geri alınmaz ve hakkı ödenmezse CHP Lideri geldiğinde pankart açacağını söylemişti. Eğer Gaziemir'de gerçekten bir yatırım hamlesi olsa, yapılan işler olsa diyeceğiz ki buralardan kısılıp yatırım yapılıyor ancak o da yok” dedi.

ÇAĞLARSU: GÖZLERİMİZİ SİYAH BANT İLE BAĞLAYARAK…
Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu 3 Aralık için dikkat çekici bir öneride bulunurken, “Ekranları başında bizi izleyen sayın belediye başkanımızı buradan saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Keşke burada olsaydı da canlı yayın yerine bizi buradan takip etseydi. 2022 yılının son meclisini gerçekleştiriyoruz. Umarım geride bırakacağımız 2022 yılının, tüm kötülükleri beraberinde götüreceği bir aralık ayı ilçemizde yaşanır. 2023 yılına girmeden, tüm kötülüklerden ve kötü insanlardan arınarak bahar tadında, 2022 yılını sonlandırırız.  Meclis üyesi arkadaşlarım 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanacak. Bu yıl ilçemizde bu özel günü hep beraber, Metin Henkoğlu Caddesinde toplanarak, gözlerimizi siyah bantla bantlayarak, ellerimize beyaz bastonlar alarak, çarşı meydanına kadar yürüyerek kutlamayı öneriyorum. Çünkü bu caddede görme engelli vatandaşlarımız var. Umarım bu önerimi başkan tavsiye olarak nitelendirmez, CHP grup sözcüsü popülist bulmaz” dedi.

YEREL SEÇİMLERDE HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SEÇİM VAATLERİ ARASINDA OLAN…
Sözlerine Gaziemir’de yaşanan deprem ile devam eden Çağlarsu, “Geçtiğimiz ay 150, 200 yıldır hiçbir hareketi olmayan, ilçemizden geçen fay hatalarındaki hareketlilik sonucu, merkez üstü Gaziemir olan 3 ile 4 arası büyüklüğünde onlarca deprem yaşandı. Başta Gaziemir olmak üzere tüm halkımıza geçmiş olsun diyorum. Gaziemir Belediye Meclisi olarak, ilçemizde yaşanabilecek felaketlere karşı, başta deprem toplanma alanları ile arama kurtarma yapacak çalışma birimi oluşturması yönünde ki alınmış karara rağmen, bu güne kadar Halil Arda başkanlığındaki idaremize de söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum. Meclis kararına rağmen bu güne kadar hiçbir çalışma yapmamakla meclise olan saygısını da arkadaşlarımıza göstermektedir. Geçtiğimiz aylarda yine benim meclis gündemine taşıdığım sosyal belediyecilik anlamında, ilçemizde yaşayan dezavantajlı ailelere destek olmak amaçlı verdiğim iki önergemi, bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Yerel seçimlerde halkımıza verdiğimiz seçim vaatleri arasında olan, başta Sarnıç olmak üzere her mahallede çalışan ailelere destek olmak amacıyla kreş açılması ile önergem, CHP grup sözcüsü tarafından dilek ve temenni kabul edilirken, CHP eski grup sözcüsü tarafından da konu ile alakalı olmayan konuşması ve CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla  ret edilmişti” diye konuştu.

BU OLSA OLSA HALKIMIZIN PARASINI ÇAR ÇUR ETMEKTİR
Öğrencilere yemek dağıtımı ile ilgili CHP’li isimlere tepki gösteren Çağlarsu, “Yine benim başta, Emrez, Binbaşı Reşat bey, Dokuz Eylül ve Sarnıç mahallelerinde bulunan ilköğretim okullarında yiyecek içecek dağıtılması konusunda ki önergem, CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda tarafından tavsiye niteliği taşıdığı belirtilip gündeme dahi alınmazken, CHP Grup Sözcüsü tarafından popülist bir anlayış olduğu belirtilmişti. CHP Grup sözcüsü, Sarnıç hizmet binasından sorumlu Başkan Yardımcımız Sayın İzel Zenginobuz Derinsu’nun bu söylemi CHP’li 19 meclis üyesini bağladığını hatırlatmama, gerek yok zannedersem. Fakat, 26 Kasım 2022 saat 09:30’da, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile beraber yaptığı paylaşımda bakın ne diyor, dinleyelim lütfen. Bu önergemi popülist bulan ise CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu… Bu ne yaman çelişki? Evet başta CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda, belediye hizmetini sadece inşaat ruhsatı kesen bir birim sanan, her konuyu başka kurumlara paslayan, o bizim sorumluluğumuz değil, bu bizim konumuz değil diyen Başkan Yardımcımız Necati Kırmaz, görevi sadece Sarnıç hizmet binasından sorumlu olan avukat Başkan Yardımcımız İzel Zenginobuz Derinsu ve diğer CHP’li belediye meclis üyelerine şimdi soruyorum,  size göre CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu paylaşımı da popülist mi, diğer il ve ilçelerde öğrencilerde kumanya dağıtan belediyeler, sosyal belediyecilik anlamında ülkemizde kahraman olurken, valiler, kaymakamlar yasaklar getirirken, bizim ilçemizde bu yardım CHP grubuna göre neden popülist oluyor anlamış değilim. Umarım CHP Gaziemir İlçe Başkanı Sayın Kasım Özkan, grup başkanvekilinin sözlerine bir açıklama getirir.  Ne yapmış TBBM’de AK Partili ve MHP’li üyeler, bu haklı talebe ret oyu için ellerini kaldırmış, siz burada ne için ellerinizi kaldırdınız arkadaşlar ne farkınız var sizin onlardan bilemiyorum.  Belediyenin bütçesini, halkın sorunlarını çözmek yerine, Yeni Türkü grubuna Kültür Merkezinde konser verdirerek, küçük bir grubun egosunu tatmin etmek anlayışı sosyal demokrasi değildir sayın CHP’li meclis üyeleri, bu olsa olsa halkımızın parasını çar çur etmektir” dedi.

KIRMAZ: İNTİKAMI SAYGISIZLIKLA ALMAYA ÇALIŞIYORSUN
Çağlarsu’ya tepki gösteren Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, “Bana proje paslama konusunda bir ada/parsel söyle. Sallıyorsun. Bana bir tane örnek ver. Gaziemir Belediyesi'ne bir papatya satamamanın intikamını saygısızlıkla almaya çalışıyorsun. Ben sana nasıl istediğini anlattım” diye konuştu.

DERİNSU: BİZ BU BELEDİYEDE OLDUKÇA İZİN VERMEYECEĞİZ
Eleştiriler hakkında söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, “Bir meclis üyesine cevap vermeyeceğimi defalarca dile getirdim. Ancak bir kelime üzerinden ucuz siyaset yapma peşindeler. Genel Başkanımızın verdiği öneriyi destekliyoruz. TBMM’deki öneri Türkiye Cumhuriyeti’nin  gücüne dayanmaktadır. Reddeden ittifak partileri, 5 öğün bu çocuklar yemek verecek güçtedir kendi iddialarına göre. Maalesef ki tahakkuk edilen değil tahsis edilen vergiden pay alabiliyoruz. Bunu defalarca söyledik. Paylarımızda kesinti oluyor diye.  Birilerine bir şeyi hatırlatmak gerekiyor. Bir ihale yapılmamış olabilir. Ancak onu almayı çok istediniz. Belediyeye bir şey satmayı çok istediniz ancak  biz bu belediyede oldukça buna izin vermeyeceğiz” dedi.

TÜRKBAY: ÇOCUKLARIMIZIN DOYASIYA KUTLAYACAĞI BAYRAMLAR İÇİN İKTİDAR GÜNÜMÜZÜ BEKLİYORUZ
CHP sıralarından söz alan meclis üyesi Tahir Türkbay ise, “Bu meclisin bu kadar üslubunun ayaklar altında gezmesi beni üzüyor.  Geçen aydan bu zamana olan olaylara baktığımızda kendini sosyal medya fenomeni olarak geçinen bir arkadaşın şahsım ile ilgili yaptığı paylaşımlara buradan cevap vermek bana yakışmaz. Bilirim ki 14 yaşında askeri okula giden biri olarak, okulda vatan, bayrak ve Atatürk sevgisi en kılcal damlarlarıma kadar işlenmiştir.  29 Ekim günü sunucu arkadaşımız 'çelenk koyma töreni başlamıştır' dedi ve 3 çelenk konulduktan sonra 'tören bitmiştir' kaymakamım denildi. Bu ülkenin en büyük bayramı 29 Ekim’dir. 29 Ekim’in güzelliğini belirten hiçbir kelime söylenmemesi sizleri rahatsız etmiyor mu? Bizim CHP’liler olarak hayalimiz var. Çocuklarımızın özgürce doyasıya bu bayramları kutlayacağı iktidar günümüzü bekliyoruz” dedi.

ŞAHİN: BİR ÇOK EVİN ZEMİN KATINA VE BAHÇESİNE SU BASMIŞTIR
Sonuçlanamayan önergelerde Sarnıç’ta Gaziemir – Sarnıç Mevkii 1. Etap 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önergesinin yeniden komisyonlara gönderilmesi ile ilgili söz alan  MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Sarnıç Bölgesine ait 1/1000'lik imar planları ile ilgili olarak sonuçlanmayan komisyon önergelerinde görüşme yaptık. Sayın başkan Sarnıç bölgesinde son aylarda yol düzeltme çalışmalarına başladınız bu konuda yaptığınız çalışmaları olumlu buluyoruz. Sarnıç bölgesi özellikle yollar anlamında son yıllarda gerçekten muzdarip durumdadır. 2004 yılı ile 2009 yılında dönemin Belediye Başkanı İsmail Acar'ın 2. döneminde yolların yapılması açısından çok büyük bir hizmet görmüştür. Yaklaşık 65 -70 km yol 2 yıl gibi bir sürede alt yapıları da dahil olmak üzere kaldırımları ve üst yapısıyla, kilit parke taşları da kendileri üretmek kaydıyla yapılmıştır. Sizin yaklaşık ilk dört yılınızda dahil olmak üzere CHP iktidarı olan yaklaşık 13-14 yıldan bu yana tabiri caizse yollara taş üstüne taş konulmamıştır. Yaklaşık 1 ay kadar önce Vatan Caddesi'nin çalışması ufak tefek eksiklikler haricinde tamamlanmıştır. Vatan Caddesi'nin çalışmaları yapılırken bir proje çalışması yapılmışmıdır? Yani yolun eğimi ile kot çalışması yapılmışmıdır. Bunu sormamın amacı İsmail Acar zamanında yağmur suyu alt yapısı ile birlikte yapılan Vatan caddesinde ve çevresinde yaklaşık 15 yıldan beri yağan yağmurlar sonucunda hiçbir evin zemin katına ve bahçesine su baskını olmamışken siz bu yolu yaptıktan sonra yağan yağmur sonucunda bir çok evin zemin katına ve bahçesine su basmıştır” dedi.

Çalışmalar hakkında da bilgi veren Şahin, “Vatan Caddesi üzerinde ve çevresinde oturan vatandaşlarımızın özellikle yağmur yağışı sırasında diken üstünde evlerinde oturduklarına dair yoğun şikayetler alıyoruz. Aynı şikayetlerle ilgili olarak sosyal medyadan yayın yapan yerel gazetelerde ve belediyemizin yaptığı işlerle ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımların altındaki yorumlardan izliyoruz. Bu yol yapılırken mevcut kilit parke taşlar kaldırıldıktan sonra alt dolgu malzemesi kaldırılmadan üstüne tekrar dolgu malzemesi konularak taşların döşendiğini mevcut kaldırım kotunun en az 30 cm kadar kaldırıldığını ve yol kotunun en az ortalama 10-15 cm kaldırıldığından bahsettiler. Yerinde yaptığım tespitte Vatan Caddesine bağlanan yan yolların kilit parke taşlarla birleşim yerlerinde 5-10 cm'lik kot farkı olduğunu gördük. Bu kısımlarda belediye çalışanlarımızın yan yolların bir kısım taşlarını sökerek beton dökerek düzeltmeye çalıştıklarını gördük. Bu tespitlerimiz doğru olacak ki bu hafta başından beri Pazartesi ve Salı günü Vatan Caddesinin yan sokaklarla birleştiği sokaklarda belediye ekiplerimiz çalışma yaptığını yollarda betonlama, yağmur suyu kanalı yapma alt yapı mazgal tamiratını yeni yaptıklarını gördük” ifadelerini kullandı.

Yağmur sonrası oluşan manzaraya da dikkat çeken Şahin, “Sarnıç bölgesinde yağan yağmur suları özellikle Atatürk Mahallesinden inen yağmur suları Vatan Caddesi ve 1104 sokakta toplanmakta 1104 sokak da ise yine dönemin Belediye Başkanı Şeref Bozkurt zamanında yapılan 2 adet binlik yağmur suyu ana kanalında toplanarak Atatürk Caddesi altından geçerek havaalanı içerisindeki açık yağmursuyu kanalına girmektedir. Bu kanal havaalanı tel örgüsü boyunca devam ederek Atatürk Caddesindeki benzinliğin olduğu kavşağın paralelinde havaalanı içinde devam edip Atatürk caddesi üzerindeki elektrik trafosunun ordan Yobaz deresine bağlanmaktadır. Atatürk Caddesi ile Ege Caddesinin birleştiği Hava Teknik Okullarının girişinin olduğu kavşakta ise her yağmur yağışında göl manzarası ile karşı karşıya kalıyoruz. Burada yaklaşık 10 seneden beri hep aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Halil İbrahim Şenol döneminde ve sizin döneminizde burayla ilgili sorunun çözümüne yönelik maalesef bir çalışma yapılmadı. Bu kavşağa yapılan yağmur suyu ızgara kanalları ya yanlış eğimden yada temizlenmemesinden yada proje hatası nedeniyle maalesef çalışmıyor diye düşünüyorum. Bu kanalların yağmur mevsiminden önce muhakkak temizlenmesi ve havaalanına giriş kısımlarında bağlantılarının Yobaz Deresine bağlantılarının yağmur mevsiminden önce kontrol edilerek temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

KIRMAZ: 3 YILDIR HELAK OLDUK
Şahin’in eleştirilerine yanıt veren Başkan Vekili Necati Kırmaz, “Sarnıçta göreve geldiğimiz günden beri yaklaşık 3 yıldır 6-7 kişilik ekibimiz yol onarımını yapıyor. Kilit taşlarını onarmakla bitiremedik. Bunun nedeni İzmirGazdır. Biz 2019’dan 2021 sonuna kadar yol onarmaktan helak olduk. Sonra sırayla ana arterlerden başlamak üzere kilit taş yapmaya başladık. Hedefimiz 2023 sonunda büyük ölçüde yolları yenilemek. Bunlar kot çalışması ile oluyor. Bir sözünüze katılıyorum. Mazgal temizliğinde yetersiz olduğumuza katılıyorum. Her ne kadar bizim görevimiz olmasa da İZSU bu konuda sanırım bu sene biraz eksik kaldı. Sarnıç’taki su baskınlarının nedeni budur, yeni yapılan yıllarla alakası yoktur” dedi.

 
'Polonya'nın güvenliğini güçlendirmek istiyoruz'
 
Medreseye saldırı düzenlenmişti... 19 kişi öldü!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hodri Meydan 4 Aralık 2022 Pazar 16:30

Bir kere şunu düşünün belediye çalışanları; memurun sözleşmesini ilk önce imzalayıp sonra dengesini kesti, kanuni düzenlemeyle bunlara da af geldi. İşçi sendikası ile bir olup apar topar sözleşmeyi imzaladı, işçiye beklenen zammı vermedi, isten çıkardıkları personelin tazminatlarını ödememek için davalarla ugrastı durdu, çalışanları degersizleştirdi, liyakatsız atamalar yaptı.SIMDI NE YAPARSAN YAP GAZİEMİR BELDIYESI CALISANLARI ASLA SENIN ARKANDA DURMAYACAK. İstersen artık isciye %100 zam ver.

Yorumu oyla      6      3  
Abdullah Arda Meydanı 2 Aralık 2022 Cuma 15:50

belediyeyi kötü yönetiyonuz.işçiyi köle gibi görüyonuz.burdaki herkes ekmek derdinde.biz hak ettiğimizi veren,bizi dinliyen,değer veren başkan istiyoruz.Başkan dediğin Dinler.

Yorumu oyla      15      3  
Seydiköy Çarşı Meydanı na Cevap 2 Aralık 2022 Cuma 14:37

Valla ben onu bunu bilmem meydanda konuşulan başkan bey kahvaltı arkadaşlarına dediği gibi % 40 zam yapmazsa yılbaşından sonra okkalı bir grev e hazır olsun diyorlar çalışanlar. Ama kendisine tepki çok oda bunun farkında, Bence % 40 zam yapacağım dediyse kesinlikle yapması lazım.. Yoksa işi zor..

Yorumu oyla      14      3  
Biz Temiz İnsanlarız - Porta Cafe Yaptık 2 Aralık 2022 Cuma 14:03

İŞÇİ VE EMEKÇİ DÜŞMANI HALİL ARDA, YAZIKLAR OLSUN SANA VERİLEN OYLARA EMEKLERE.. MİLLET AÇ AÇ

Yorumu oyla      23      3  
mahmut 2 Aralık 2022 Cuma 14:00

Atatürk anıtına çelenk koyamadınız diyor adeta rezil oluyor tepkiler gelince çark ediyor orda olmamasına rağmen olayları olmuş gibi anlatıyor.

Yorumu oyla      7      3  
Osman Tan 2 Aralık 2022 Cuma 09:55

Selamsızlar yönetimi!Yüce Allahın c.c selamını seçmeninden saklarlar.Sonsuza kadar o koltukta oturacağınızımı zannediyorsunuz!Sultan Süleymana kalmadı,size hiç kalmaz!Canım GAZİEMİRLİLER arkanızdan el bile sallamayacak!

Yorumu oyla      14      3  
Belediye çalışanı 2 Aralık 2022 Cuma 08:40

Bir tane onurlu CHP Meclis üyesi çıkıp ta şu ibrahim Özkara’ya söylesin lütfen mecliste işçi maaşlarıyla ilgili konuşma yapma diye Ben şantiyede çalışan bir işçiyim benim aylık cebime en fazla 6.500 TL para giriyor oda yol ve yemek parası içinde dahil olmasına rağmen kalkıp mecliste 8 sekiz 9 dokuz bin maş veriyoruz emekçilere diyor ben emekçiden yanayım diyor sürekli sen emekçiden yana asla olmasın sen emekçinin trnağı olamasın Senin için hava güzel iki çocuğun büyükşehirde çalışıyor etrafındaki onca afyonluyu da işe aldırtın sen mali hizmetler müdürü zahmet olmasa aylık işçi maaş dosyasını Özkaranın önüne bırakırsın o bırakamıyorsa biz işçiler olarak maaş bodromuzu önüne koyarız ayıptır ayıp kalkıp düşük maaş verdiğin işçi maşını yüksek veriyoruz diye söyleme mecliste Unutmayın gün gelir bu işçiler sizi sandığa gömer bunun en basit örneği Adnan yükseldir işçiyle uğraşma ibrahim Özkara Gel sana bir ay 7 bin TL para verecem evin kira olcak iki tane çocuğun okula gidecek bir ay boyunca o parayla geçin geçinirsen eğer adam sözü olsun yarın belediyeyi bırakıp giderim hadi gel geçin bakayım Avrupa’larda gezip dolaşan gelip işçi maaşıyla çok alıyor diye gözteri yapacan yok ya olmaz öyle

Yorumu oyla      22      4  
Seydiköy Çarşı Meydanı 1 Aralık 2022 Perşembe 23:19

BAŞKAN BEY YENİ YIL YAKLAŞIYOR, KAHVALTI ARKADAŞLARINIZA İŞÇİ VE EMEKÇİ ARKADAŞLAR İÇİN % 40 ZAM YAPACAĞIM DEMİŞSİNİZ... BENCE SİZ SÖZÜNÜZÜN ERİ BİR BAŞKANSINIZ % 40 ZAM YAPACAĞIM DEDİYSENİZ YAPARSINIZ.. BEKLEYİP GÖRECEĞİZ..

Yorumu oyla      21      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay’dan ‘huzurevi tahsisi’ sitemi: Kara leke olarak tarihe geçecek!
Meclis toplantısının oturumunda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil ...
Başkan Gümrükçü'den çağrı: Çiğli çöplük ile anılmasın!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Harmandalı Çöplüğü’nün kaldırılması ...
Karabağlar’da gündem HDP’ye salon tahsisi!
Karabağlar Meclisi’nde belediyenin bir salonunun HDP’nin etkinliğine verilmesi ...
 
Başkan Sandal'dan AK Partililere 'yüzde 75 oy' çıkışı: En kıymetli ağabeyiniz gelsin!
Bayraklı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu ile Başkan Sandal arasında ...
Menemen'de önerge krizi!
 Maltepe mahallesindeki bin 500 dönümlük alanın encümen eliyle satışıyla ...
Bornova’da gündem Doğanlar Mahallesi… İduğ: Yıkıp geçmek en doğrusu ama…
Bornova Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu ...
 
İhale tarihi belli oldu... Konak yeni binasına kavuşuyor!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Basmane Meydanı’nda yapılacak yeni ...
Başkan Engin'den mecliste 2023 mesajı: Üretmeye devam edeceğiz
Narlıdere Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.  ...
İzmir İktisat Kongresi'nde geri sayım... İş dünyası zirvesinde ilkeler belirlendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva