HABERLER>GÜNCEL
24 Mayıs 2021 Pazartesi - 14:54

‘Garaj değil, park istiyoruz’… Gaziemir’de vatandaşlar eylemde!

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki 40 dönümlük araziye ESHOT Garajı yapılmak istenmesi vatandaşların tepkisine yol açtı. Vatandaşlar “garaj değil park istiyoruz” çağrısında bulundu.

‘Garaj değil, park istiyoruz’… Gaziemir’de vatandaşlar eylemde!

EGEDESONSÖZ - Beyazevler Mahallesi’nde bulunan dev araziye ESHOT garajı yapılmak istenmesi vatandaşların tepkisine yol açtı.

İddiaya göre iki ay önce park yapılacağı için çalışmalara başlanan alanda ESHOT Ağır Bakım Garajı yapılmak istendi. Duruma tepki gösteren çevre sakinleri, ‘ESHOT Garajı istemiyoruz’ diyerek çalışmaların olduğu yerde eylem yaptı. Vatandaşlar, çevrede yeterince park olmadığını dile getiren çevre sakinleri, yetkili kişilerden yardım istediklerini belirtti.

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, yaptığı açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi  yurttaşlarımızın feryadını neden duymuyor? Gaziemir İlçesi Beyazevler Mahallesi 1833 ada 5 parselde kayıtlı 40.298 m2 alanda çevre katliamı yaşanıyor. Daha önce bölge sakinleri dilekçe vererek bu alanın park yapılması talebinde bulundular.  2 ay önce İBB park yapacağız bahanesiyle hafriyat çalışmaları başlattı, yaklaşık 2 metre bahçe toprağı kazılarak dere yatağına doğru dolgu yapıldı.  Ayrıca dışarıdan da hafriyat ve moloz getirilerek dere yatağına doğru dolgu ve kademe yapıldı. Bölgede yeterli sosyal donatı alanı olmaması sebebiyle mağduriyet yaşayan yurttaşlarımız, park yapılacak yalanıyla kandırılarak bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Bu alana yapılması planlanan ESHOT garajı optimum dolayısıyla yaşanan trafik yükünü daha da artıracak.  Ayrıca havza alanı ve dere yakınlarında vatandaşa çok sıkı tedbirler uygulayan İZSU, buradan dere yatağına sızması muhtemel mazot yağ ve diğer otobüs bakım ve onarım atıkları için neden sessiz?” dedi.

 
Altınordulu Burak İnce devleri peşine taktı
 
Esnafa hibe desteğinin detayları belli oldu
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir özcan 31 Mayıs 2021 Pazartesi 19:35

orada oturanların çoğunun tapusu yok bir çok insanın tapulu arsasına izinsiz yapılmış binalar var. Bir de utanmadan belediyeyi protesto ediyorlar belediye inşallah onları da oradan çıkarır.

Yorumu oyla      2      4  
Metin Bal 28 Mayıs 2021 Cuma 11:14

Bu semtte 7 yıldır oturuyorum. Beyazevler sakinlerinin nefes alabileceği bir yeşil alan yok. CHP Belediyesi duruma sessiz kalıyor ve yurttaşların taleplerini gözardı ediyor. Park olacak alan gasp ediliyor. Buna Dur! diyen vatandaş haklı.

Yorumu oyla      2      4  
Emin karayel 25 Mayıs 2021 Salı 15:45

Doğayı sev yeşili koru. Burdaki yeşilden kasıt herzaman para oldu galiba ülkemizde. Çok yazık burası çocukların top oynadığı uçurtma uçurduğu tek yeşil alanımızdı. Yıllarca park yapılması için çabaladık ama nafile. Şimdi de dalga geçer gibi eshot garajı yapılıyor. Sanayi bölgelerinin, stadyumların şehir dışına taşındığı bir dönemde şehrin göbeğine böyle bişey yapılması çok üzücü.

Yorumu oyla      2      3  
Tatar Ramo 25 Mayıs 2021 Salı 14:04

Bu yorum kısmında birisi Almanya’da oturuyor ordan mahalle sevdalısı kesildi.Biriside boş boş sokaklarda geziyor.Hangi mantığa hizmet ettikleri belli değil.Belediyenin hizmet anlayışına karşı durmak ve provakatif tavırlarından dolayı kınıyorum.Yaşasın Belediyenin hizmet anlayışı,yeni projemiz hayırlı uğurlu olsun

Yorumu oyla      2      4  
Erhan 25 Mayıs 2021 Salı 11:51

Böyle güzel alana garaj değil çok güzel yeşil alan cocok parkları kafeler gerek biraz mantik

Yorumu oyla      2      3  
Gurol 25 Mayıs 2021 Salı 11:41

Televizyonda kilinctaroglu devamlı konuşuyor yeşil alanlar çocuk parkları yapın diyor betonlasmayi bırakın diyor sizler ne yapıyorsun zaten insan kalabalığı araç kalabalığı İZBAN optimum hepsi bir arada birde siz oraya ESHOT garajı ağır bakım mazot tankerleri olacak birde burda dere yatağı var oranın pisliği yetmiyormuş gibi birde garaj yapmayı tercih ediyorsunuz bu tankerler burda bir infilak ederse burda ne optimum kalır ne evler kalın kaç kişinin oleceginin hesabinida sizler yapın bu saçmalıktan bir an önce vazgecin

Yorumu oyla      2      3  
Gürol 25 Mayıs 2021 Salı 11:29

Böyle bir anlayış olmaz yalanla iş yapilmaz saman altindan iş yürümez televizyonlarda kilinctaroglu çocuklara park yapın yeşil alanlar yapın diyor ilk önce insan sağlığı için birşeyler yapın insanlara temiz hava gerekli iken sizler daha çok kirletmeye calisiyorsunuz orda zatenoptimim

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet çelik 25 Mayıs 2021 Salı 10:02

Otobüsler dereye düşer olmaz orda

Yorumu oyla      2      3  
Tatar Ramazan 25 Mayıs 2021 Salı 09:43

Bence çok iyi bir şey burda kendini bilmez bir iki kişinin kışkırtması var.Adam Almanya’da oturuyor gereksiz yorum yapıyor.Biriside emek nedir bilmez gereksiz yorumlar yapıyor.Bunları teşhir edebilirim.Belediyenin hizmetlerine karşı resmen provakasyon yapılıyor

Yorumu oyla      2      4  
Arif 24 Mayıs 2021 Pazartesi 21:54

Öyle bir yere otobüs garajı mı yapılır ey belediye...güzelim yeri harika bir bahçe veya park yapın allah aşkına.vatandaş ne istiyorsa onu yapın.....

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki cinayette sır perdesi kalktı: Aşk düellosu!
İzmir'in Buca ilçesinde, arkadaşı Salih Can Çetin'i (22) bıçaklayarak ...
İzmir Barosu'ndan 5 isim hakkında suç duyurusu
İzmir Barosu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube'da yayınladığı ...
Müftüye savcılıktan 'sabetayist' soruşturması
Sakarya'nın Karasu ilçesinde, camideki vaazında söylediği sözler nedeniyle ...
 
İzmir'de alacak-verecek tartışması kanlı bitti
İzmir'in Bayraklı ilçesinde çıkan bıçaklı kavgada yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.
Markette dayak olayında yeni gelişme
Gelen son dakika haberine göre; Yozgat'ta, akaryakıt istasyonu marketinde ...
İki ayrı silahlı saldırı: Eski koca Ödemiş'te terör estirdi!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde Selçuk H. (36), 3 ay önce boşandığı Emine Y. ...
 
Yok edilmek üzereydi... İris Gölü'ne kuşların göçü başladı
Karaburun Yarımadası'nın tek sulak alanı olan ve göçmen kuşlara ev sahipliği ...
Terör operasyonu: HDP'li yöneticiler gözaltına alındı
Diyarbakır merkezli 5 ilde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik ...
İzmir'de arı kuşlarının beslenme anları kameralara yansıdı
Temel besin kaynağı arılar olduğu için halk arasında 'Arı Kuşu' olarak ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva