HABERLER>SPOR
28 Nisan 2014 Pazartesi - 16:24

Galatasaray’dan o saldırıya çok sert tepki

Galatasaray, şampiyonluk kutlaması yapan bir grup Fenerbahçe taraftarlarının GS Store mağazasına yaptığı saldırıya tepki gösterdi. Saldırıyı kınayan sarı-kırmızılı kulüp, “Holiganların gerçekleştirdiği bu vandallığın, bizden önce Fenerbahçe Kulübü ve Fenerbahçe camiası tarafından kınanmasını beklerdik" ifadelerini kullandı.

Galatasaray’dan o saldırıya çok sert tepki

İSTANBUL - GS Store mağazasının, şampiyonluk kutlamaları sırasında Fenerbahçe taraftarlarınca tahrip edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.
 
Kınama ve suç duyurusu" başlığıyla yapılan açıklamada, "Dün gece Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yıllardır özlemle beklediği şampiyonluğun ardından, Fenerbahçeli holiganlar tarafından Bağdat Caddesi'nde bulunan GS Store mağazasına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi.
 
"Galatasaray kültürüne uygun olarak kutlama olgunluğunu göstermiş kulübümüzün, bu mesajdan yalnızca bir saat sonra saldırıya uğrayan mağazası, ticari bir işletme olmayıp, bulunduğu her yerde Galatasaray'ın kimliğini ve manevi varlığını temsil eden bir kurumdur" ifadeleri kullanılan açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi:
 
"Fenerbahçe formalı holiganlar tarafından gerçekleştirilen vandallık, yalnızca GS Store'daki maddi unsurlara karşı yapılmış olmayıp, asıl olarak kulübümüzün manevi şahsiyetine yönelik ahlaksızca ve alçakça bir saldırıdır. Hizmet verdiği her noktada, Türkiye Cumhuriyeti yasalarının güvencesinde bulunan GS Store mağazalarına yapılan saldırıyla ilişkin olarak, tüm sorumluların en kısa zamanda bulunarak adalete teslim edilmesi ve yasaların öngördüğü en ağır cezalara çarptırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz."
 
‘KAMERA GÖRÜNTÜLERİ TESLİM EDİLECEK’
Mağazaya verilen hasarın ve saldırıya karışanların tümünün tespiti için kamera görüntülerinin suç duyurusuyla birlikte bugün savcılığa teslim edileceği açıklandı.
 
Sarı-kırmızılı kulübün, bütün hukuk birimlerini seferber ederek olayı bizzat takip edeceği aktırılırken, şu ifadeler kullanıldı:
 
"Saldırıyla ilgili yetkili makamların kamu davası açarak faillerinin bulunmasını ve cezalandırılmasını sağlaması da hukukun gereğidir. Galatasaray Spor Kulübü, uğratılan maddi zarardan öte, manevi değerlerimize yapılan bu alçakça saldırıyı unutmayacak ve peşini bırakmayacaktır. Bütün tahriklere rağmen, mücadelemizi kimliğimize ve kültürümüze yakışan biçimde, hukuk kuralları içinde sürdüreceğimizi belirtir ve Galatasaray camiası olarak provokasyonlara gelmeyeceğimizin altını önemle çizeriz."
 
‘FENERBAHÇE’DEN DE KINAMA BEKLERDİK’
Açıklamada ayrıca, "Holiganların gerçekleştirdiği bu vandallığın, bizden önce Fenerbahçe Kulübü ve Fenerbahçe camiası tarafından kınanmasını beklerdik" ifadesi yer aldı.
 
Kulüp açıklamasının son bölümünde şöyle denildi: "Daha önce benzeri pek çok olayda olduğu gibi, bu saldırı sonrasında da Fenerbahçe yönetiminden şu ana kadar en küçük bir tepki gelmemesi son derece üzücü ve düşündürücüdür. Türk sporunda şiddetin ve yasa dışılığın önlenmesi açısından son derece önem taşıyan bu olayla ilgili olarak, Fenerbahçe yönetiminin şu ana kadar sergilediği tavrı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Holiganizmde son nokta: Karşı tribünü yakma girişimi
Sırbistan Süper Ligi’ndeki Partizan-Kızılyıldız derbisi başlamadan son ...
Barcelona’nın yıldızından ırkçılığa tokat gibi cevap
İspanyol futbol kulübü Barcelona'nın Brezilyalı futbolcusu Dani Alves ...
Fenerbahçe’den rakipleri kızdıracak şampiyonluk şarkısı
İşte Fenerbahçe’nin Trabzonspor’a ve Melo’ya göndermeler içeren şampiyonluk şarkısı…
 
Takım küme düştü, Kütahya karıştı!
Tavşanlı Linyitspor'un Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek ...
Futbolculardan kutlama mesajları: Biber gazı yiyenlere...
Spor Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ...
Türkiye sarı-lacivert: Alsancak'ta şampiyonluk coşkusu
İzmir'de, Fenerbahçe'nin ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan ...
 
Gazi Koşusu'ndaki rap konseri TJK'yı karıştırdı!
Gazi Koşusu kapsamında Amerikalı rapçi Flo Rida’ya yapılan 675 bin dolarlık ...
Galatasaray mağazasını ateşe verdiler: 15 gözaltı
Fenerbahçeli bir grup taraftar, Bağdat Caddesi'ndeki şampiyonluk kutlamaları ...
Fenerbahçe bitime 3 hafta kala şampiyon!
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva