HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2014 Pazar - 07:11

Flaş! Rezidans inşaatında facia: 10 işçi öldü

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörü 32. kattan zemine çakıldı. Olayda ilk belirlemelere göre 10 işçi yaşamını yitirdi. İşçilerin measi arkadaşların isyan ederek 'asansörlerin arızlanmadığı gün yok' dedi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "Tüm yönleriyle olay açık bir şekilde ortaya çıkarılabilecek. İhmal, kusur nerede var ise bunların üzerine gidilecek" dedi.

Flaş! Rezidans inşaatında facia: 10 işçi öldü

İstanbul bir iş kazası faciasına sahne oldu. Bu kez adres Mecidiyeköy’deki bir rezidans. 32’nci kattaki asansör, içindeki işçilerle birlikte yere çakıldı.

Saat 19.45 sıralarıydı… Mecidiyeköy’de yıkılan Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadı’nın yerine Torunlar İnşaat’ın yaptırdığı rezidansta çalışan işçiler mesailerini tamamlamıştı. İşçilerin Torunlar Center inşaatından ayrılmak için bindikleri asansör sonları oldu. 42 kat projeli olan ve 36 katı tamamlanan inşaatın 32’nci katından asansör, henüz belirlenemeyen bir nedenle zemine çakıldı. İşçileri kurtarmak için sağlık ekipleri, itfaiye, AFAD, AKUT çalışma başlattı. Ancak 10 işçinin cesedine ulaşıldı.



ASANSÖRLERİN ARIZALANMADIĞI GÜN YOK!
Mecidiyeköy’de yıkılan Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadı’nın yerine Torunlar İnşaat’ın yaptırdığı kulelerde yaşanan asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçinin mesai arkadaşları isyan etti.
İşten atılma korkusu nedeniyle isimlerini vermek istemeyen inşaat çalışanları kazanın meydana geldiği binada asansörlerin sürekli arızalandığını söyledi. Benzer bir kazanın iki hafta önce de meydana geldiğini anlatan işçiler şunları söyledi: “Kazanın meydana geldiği binada 2 tane asansör var. Bunların ikisi de sürekli arızalanan asansörler. Biz bunlarla ilgili daha önceden de şirkete uyarıda bulunduk. Bundan iki hafta önce içerisinde işçi bulunan asansör 20. kattan aşağıya düştü. Ama asansörde hız kesici paraşüt olduğu için durdu. O olayda işçiler yara almadan kurtuldu. Dün de kazanın meydana geldiği asansörden biz indik. Daha sonra diğer arkadaşlar inince asansör düşmüş. Ölümden kıl payı kurtulduk.”

ŞİRKET SORUMLUSU 8 KİŞİ GÖZALTINDA
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olay yerine gitti ve incelemenin ardından şunları söyledi: “Bir kaza olarak hiçbir zaman kabul edilebilmesini düşünmüyoruz kaza olmaması lazım. 32’nci kattan bir asansörün boşluğa düşmüş olması işçi kardeşlerimizle birlikte elbette tedbirler noktasında nelerin eksik olduğunu sorgulamamızı icap ettiriyor. Asansörün içinde inşaat malzemesi olduğu görülüyor. İş güvenliği açısından hangi kusurların olduğu adli makamlar tarafından açıklanacaktır. Saat 19’da bu çalışmanın tamamlanmış olması gerekiyordu. İtfaiyeye gelen ihbar 19.45. Dolayısıyla iş saatinin, çalışma saatinin dışına taşmış. Hayatını kaybedenlerin hak hukuku, ailelerin hak hukuku, mutlak suretle kusuru ihmali kim varsa ortaya çıkarılacaktır. İnşaatın sorumlusu olan adli makamların değerlendirdiği 8 kişi gözaltında.”İstanbul Valiliği asansör kazasında ölen işçilerin isimlerini açıkladı. İsimler şöyle: 1. Tahir KARA 2. Hıdır Ali GENÇ 3. İsmail SARITAŞ 4. Bilal BAL 5. Cengiz TATOĞLU 6. Murat  USTA 7. Menderes MEŞE 8. Vahdet BİÇER 9. Ferdi KARA 10. Cengiz BİLGİ

15 GÜN ÖNCE ARIZA YAPMIŞ
İddiaya göre asansör 15 gün önce arıza yaptı. Şantiye şefi bunun üzerine durumu yönetime bildirdi. Ancak asansörün tamiri için ödenek ayrılması beklenirken bu kaza meydana geldi.

TURONLAR'DAN AÇIKLAMA
Kaza ile ilgili Torunlar GYO'dan bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada inşaat ve tüm faaliyetlerin durdurulduğu belirtildi.

İşte o yazılı açıklama:
"Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam etmekte olan inşaatımızdaki ayrıntıları henüz bilinmeyen bir nedenle gerçekleşmiş olan elim asansör kazası ile ilgili bilgilendirme:
1.Bu kaza ile ilgili adli soruşturma derhal başlatılmıştır. Sonuçlarını en yakın takipçisi olarak izleyeceğiz.
2. Kurumumuzca olayın bütün yönleriyle araştırılması için gerekli teknik ekipler görevlendirilmiştir.
3. Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediğimiz işçi kardeşlerimizin ve ailelerinin her türlü hakkı hukuku tüm alt yüklenicilerde çalışanlar da dahil sorumluluğumuz ve güvencemiz altındadır.
4. İnşaat ve tüm faaliyet durdurulmuştur. Bütün soruşturmalar tamamlandıktan ve güvenlik sistemleri defaatle gözden geçirildikten sonra tekrar faaliyete geçilecektir.
5. Konunun gerek teknik ayrıntısı gerekse bütün yönleriyle bilgilendirilmek üzere bugün saat 10.30’da Dedeman Hotel‘de kurumumuzca bir basın toplantısı düzenlenecektir. Ayrıca yarından itibaren iki saat aralıklarla gerekli bilgilendirme yapılacak, gelişmeler medyamız, kamuoyu, rahmetli işçi kardeşlerimizin yakınlarına iletilecektir."



KÜRKÇÜ FOTOĞRAFLADI
HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, Mecidiyeköy'de 10 kişinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatında çalışan işçilerin yaşam koşullarını yerinde inceledi.



Kürkçü, şantiyede çalışan işçilerin kaldıkları yerleri de cep telefonuyla fotoğrafladı. Daha sonra fotoğrafları da basın mensupları ile paylaştı. Fotoğraf karelerinde işçilerin elbiselerini astığı askılıklar, yattığı yataklar ve valizleri ile kazanın meydana geldiği asansörün fotoğrafı görülüyor.

İLK DEĞİL!
Nisan ayında da, 19 yaşındaki Erdoğan Polat aynı inşaatın 15. katından düşerek hayatını kaybetmişti. Van’dan gelerek inşaatta çalışan Polat’ın dayısı Kerem Yıldırım Çakar, “Bu olayda büyük bir ihmal var. Hiçbir güvenlik tedbiri alınmamış. Olay oradaki sepetin halatının kopması ile meydana geliyor. Yani benim yeğenim düşmüyor, halatın kopması sonucu düşüyor” demişti.

EV PROJENİN OFİS KULELERİ 42 KATLI
Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadumu'nun bulunduğu yerde yükselen rezidans kuleleri, ofis ve bahçe ofisleriyle dikkat çeken proje, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı imzasını taşıyor. Kaba inşaatının büyük bölümü biten kuleler, 500 milyon doları aşan bir yatırımla inşa ediliyor. 2015 yılı sonbaharında tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanan Torun Center'ın ofis kuleleri 42 kat, rezidans kulesi ise 36 kattan oluşuyor. Toplam 3 kule halinde yükselen proje "Üç Büyükler" sloganı ile tanıtılmıştı. İnşaat alanı 241 bin metrekare olan projede konutların metrekaresi 5 bin 500 dolardan satılmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da aşiret kavgası: 1 ölü, 4 yaralı
Diyarbakır'ın Karahan Köyü'nde aralarında husumet bulunan Karahan ile ...
Çeşme’deki gürültü isyanında Başkan Dalgıç’a mesaj var!
Change.org’taki imza kampanyasını başlatan Olcay Cengiz Turan, Çeşme Belediye ...
Yıkılma tehdidinin gölgesindeki GSİM sonunda taşınıyor!
Yıkılma riski bulunan Alsancak Stadı 20 Ağustos'ta kullanıma kapatılmasına ...
 
İzmir’deki facianın sırrını tıbbi testler çözecek!
İzmir’in Dikili İlçesi'nin sayfiye bölgesi Çandarlı Mahallesi'ndeki evde ...
Babasının vasiyetini yerine getirdiği gün öldü
Arnavutluk doğumlu eğitimci yazar Necip Alpan'ın kütüphanesinin korunması ...
İzmir’de hastaneye kaldırılan Akçatepe’den iyi haber
İzmir’de sağ kol ve bacakta güçsüzlük şikayeti ile dün hastaneye kaldırıldırılan ...
 
Bir üstgeçit dehşeti daha: 4 işçi yaralı
Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde yapımı devam eden üstgeçit inşaatına beton ...
Konak Meydanı’nda yasak aşk cinayeti!
İzmir’deki Konak Meydanı'nda müşteri bekleyen taksi şoförü, 46 yaşındaki ...
Başkent’te kanlı kovalamaca: 3 polis ağır yaralı
Başkentte meydana gelen hırsız ve polis çatışmasında girdikleri evden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva