HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2016 Cumartesi - 01:42

Flaş: İzmir'de halk meydanlara akın etti

İstanbul ve Ankara'da yaşanan çok gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ve Başbakan Yıldırım'ın teşkilata talimatıyla vatandaşlar alanlara akın etti. Başbakanlık Ofisi önündeki önlemler dikkat çekti.

Flaş: İzmir de halk meydanlara akın etti

EGEDESONSÖZ – İstanbul ve Ankara’da köprülerin kapatılması, jetlerin uçuşa geçmesinin ardından bir grup asker tarafından TSK sitesi ve TRT'den yapılan açıklamayla yönetime el konulduğunun bildirilmesi ülkede şok etkisi yarattı. 

Gelişmeler sonrası konuşan Başbakan Binali Yıldırım, asker içindeki bazı kişilerin kalkışmada bulunduğunu belirterek, “Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecektir” dedi.

Yıldırım’ın canlı yayında yaptığı açıklamaların ardından AK Parti Genel Merkezi’nden tüm teşkilatlara flaş bir talimat geldi.

AK Parti Genel Merkezi tüm il teşkilatlarına halka çağrı yaparak üyeleriyle birlikte parti binalarında toplanmalarını bildirdi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu. Delican, “Bu askeri kalkışma girişime karşı tüm vatandaşlarımızı il ve ilçe başkanlıklarımıza davet ettik. Biz de demokrasinin devamı ve ülkenin geleceği için il başkanlığında olacağız. Herkesi tavır almaya davet ediyorum. Demokrasiyi bu tarz girişimlerle baltalamaya çalışanlar asla emellerine ulaşamayacak” diye konuştu.



MEYDANLARA AKIN! 
Açıklamaların ardından İzmir'de vatandaşlar meydanlara akın etti. Çoğunluğu AK Partili İzmirliler Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı ve Konak Meydanı'nda toplandı. Caddeler kilitlenip bırakılan araçlarla kapandı. Vatandaşlar "Asker kışlaya", "Türkiye burada, darbeciler nerede", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Ya Allah, Bismillah Allahuekber" sloganları attı.



AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, İzmir Valiliği'nin balkonundan halkı selamladı.

BAŞKAN KOCAOĞLU DA GELDİ
İzmir'de darbe teşebbüsüne tepki gösteren binlerin Konak Meydanı'na toplanmasından sonra milletvekilleri AK Parti il yöneticileri İzmir Valiliği'ne geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu'da destek vermek için valilik binasına geldi.

Sık sık darbe girişimine protesto eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen sloganlar atanlara, AK Parti Bülent Delican seslendi. Tarihi meydanın yine tarihi bir gün yaşadığını söyleyen Bülent Delican, şöyle dedi: “Helal olsun İzmirliler'e… Milletvekillerimiz aslanlar gibi mecliste, başbakanımız görevinin başında, Cumhurbaşkanımız görevinin başında. Cumhurbaşkanımız İstanbul'a gitmek için yola çıkıyor. Milyonla havalimanına karşılamaya koşuyor. 3 - 5 çapulcunun yapmaya çalıştığı darbe teşebbüsü bitecek. Birkaç güvenlik görevlimiz şehit olduö dedi. Şehit polisler içini dua edilmesini de isteyen Bülent Delican, “Sizler olduktan sonra bu vatanı asla böldürtmeyiz. Bu çapulcuların tamamı tutuklanana kadar bu meydandayız. Var mıyız? Seçilmiş Cumhurbaşkanını yedirtmeyiz. Seçilmiş parlamentoyu başbakanı yedirtmeyiz. Asla bu darbe girişi başarılı olamayacak. 30 ilçemizde de sizin gibi kardeşlerimiz ayakta. Bu meydanları boşaltmayacağız."

MHP'YLE ÖZDEŞLEŞEN ŞARKILAR ÇALINDI
Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın konuşmasının bitmesinin ardından MHP'yle özdeşleşen şarkılardan Mustafa Yıldızdoğan'ın 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı ile merter marşı çalındı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği 'Sevgili' şiiri de yine dinletildi.

CAMİLERDEN SELA OKUNDU
İzmir'deki camilerden sela ve Salavatı Şerif okunarak, tekbir getirildi, vatandaşlardan demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkılması istenerek, insanların Konak Meydanı'nda toplanmaları istendi.

Öte yandan, İzmir'deki Adnan Menderes Havalimanı'nda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı, uçuşların devam ettiği bildirildi.

OFİS'TE ÖNLEM
İzmir'in Konak Meydanı'ndaki Başbakanlık Ofisi ile İl Emniyet Müdürlüğü önünde TOMA ve polis ekipleriyle güvenlik önlemi alındı.

POLİS HELİKOPTERİ KONTROL AMAÇLI UÇTU
İzmir'de askeri kalkışmanın ardından Türk Hava Kuvvetleri Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı girişinde güvenlik önlemleri artırılırken, üs çevresi, Karşıyaka, Çiğli'de polis helikopterleri kontrol amaçlı uçuş yaptı.

KEMALPAŞA'DA ANONS
Kemalpaşa İlçesi'nde ise belediyeden yapıldığı öğrenilen anons ile "Vatanını milletini seven herkes AK Parti İlçe binası önünde toplansın" çağrısı yapıldı.

PARTİ BİNALARI ÖNÜNDE DESTEK
Altınyol üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı, Basmane Meydanındaki AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, Girne Bulvarı üzerindeki AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı ve diğer ilçe başkanlıkları önünde Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda vatandaş, kalkışmaya tepki gösterdi.

Vatandaşlar "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme bu millet seninle" ve "Ya Allah Bismillah Allah'ü ekber" sloganları attı.

Gruptaki vatandaşlardan Halil Acun, Adnan Menderes'e yapılanın bir daha gerçekleşmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "Bu millet 3-5 çapulcuya Tayyip Erdoğan'ı bırakmayacak" dedi. 

Kalabalığa katılım sürekli artarken, yoldan geçen araçlar ise gruba korna çalarak destek verdi.

 
AA: Genelkurmay Başkanı rehin alındı
 
Flaş! Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 16 Temmuz 2016 Cumartesi 07:10

AZİZ BAŞKAN BÜYÜK İNSANSIN,PARTİNE OY VERMESEMDE...HELAL OLSUN SANA..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Başbakan Yıldırım: Bu bir kalkışmadır!
Başbakan Binali Yıldırım, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek ...
Başbakan açıkladı: Bayraklar yarıya iniyor!
Başbakan Yıldırım, Fransa'daki saldırı nedeniyle Türkiye'de de bayrakların ...
CHP'li Yiğit: Özel güvenlikler üvey evlat mı?
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 2004’te uygulamaya geçilen Özel Güvenlik ...
 
CHP’den hükümete broşürlü soru: Sorumlusu kim?
CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bastırdığı ve il başkanlıklarına ...
Erdoğan'dan Fransa'daki saldırıyla ilgili ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
Bakanlık Sözcüsü Bilgiç'ten ABD'ye yanıt
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ...
 
CHP İzmir’de 2 önemli karar: İkinci durak Kiraz, o isme veto!
Örgüt, Ödemiş’te Başkan Kocaoğlu’nun da katılımıyla yapılan ilçe turunun ...
Flaş! Sarıgül ve oğluna hapis istemi
Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında, ...
Sındır: Sizin yerli ve milli anlayışınız bu mu?
CHP Genel Sekreteri Meclis’te yaptığı toplantıda “Uluslararası İşgücü ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O sinsi hastalık neden artıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva