HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2015 Salı - 10:46

Flaş! Bahçeli'den Rektör Yılmaz’a: Hala onursuzca...

MHP Lideri Bahçeli, İzmir Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu ile ilgili konuştu. Üniversitenin rektörünü istifaya davet eden Bahçeli, ''Ege Üniversitesi rektörü ne iş yapmaktadır? Koltuğunda oturmayı hala onursuzca sürdürecek midir?'' diye sordu.

Flaş! Bahçeli den Rektör Yılmaz’a: Hala onursuzca...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

- ZANLININ BABASI: ÇOK ÜZGÜNÜZ, HERKES KARDEŞTİR...
 
- FIRAT ÇAKIROĞLU SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME...

Bahçeli'nin gündeminde, Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi önünde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yaşamını yitirdiği olaylar vardı.
 
İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:
 
Geçen yıl Ermeni diasporasına özür mektubu yazan şahıs cumhurbaşkanlığı koltuğundadır. Erdoğan Ermenistan devlet başkanını ülkemize 24 Nisan’da çağırmasına rağmen reddedilmiştir. Erdoğan ve zihniyeti Türkiye’ye şaşı bakmaktadır. Mazideki acılar hala dinmemişken Ermenilerin topraklarımızla ilgili talepleri belliyken Erdoğan neyin peşinde koşmaktadır.
 
Hocalı’da şehit edilen tüm soydaşlarımıza, Ermeni çetelerinin saldırıları ile hayatını kaybetmiş tüm mazlumlara Allah’tan rahmet diliyorum.
 
"ACI HABERLE KAHROLDUK"
Geçtiğimiz Cuma günü Ege Üniversitesi’nden gelen acı ile kahrolduk. Fırat Yılmaz Çakıroğlu hainlerin saldırışa uğradı. Duygularımı ifade etmek için cümleler yetersizdir. Düşünüyorum da ne çok ölüyor ne çok üzülüyoruz. 46 yıldır tabutlar omuzlardan inmiyor.
 
"FAKÜLTE KORİDORLARI KANDİL'İN MAĞARALARI GİBİ"
Biz şehitler ölmez vatan bölünmez demeyi sürdüreceğiz. Ege Üniversitesi İzmir’dedir ve İzmir ülkenin en büyük üçüncü şehridir. Üniversite yönetimi uyumuştur. Fakülte koridorları Kandil’deki mağaralar gibidir. Fırat evladımı şehit eden katil bu eylemi herkesin gözü önünde yapmıştır.
 
"GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME TERK EDİLDİ"
45 dakika ambulans gelmemiştir. Kimse ilk yardımda bulunmamış bulunmaya çalışanlar da güvenlik çemberini aşamamıştır. Evladımızı göz göre göre ölüm terk edilmiştir. Üniversite rektörü ne iş yapmaktadır. Koltuğunda oturmayı onursuzca sürdürecek midir?
 
“SORUMLU ACİZ BAŞBAKAN VE SÜNEPE HÜKÜMET”
Dağ eğitiminden geçmiş bölümü militanların kanlı eylemi yaşanmıştır. Gerçekleri saptırmak kimseye hele ki rektöre ve bilim insanları kimseye fayda sağlamayacaktır. Durum medyada karşıt görüşlü öğrencilerin çatışması olarak yer almıştır. Üniversitelerde karşıt görüşlülerin değil PKK’lıların provokasyonu vardır bunun da sorumlusu aciz Başbakan ve sünepe hükümetidir. Teröristler ne zamandan beri fikir sahibi olmuştur.
 
“YANAĞI OKŞANAN CANİLER VATANINI SEVEN GENCİMİZE KIYDI”
Kimse sabrımızla daha fazla oynamayı aklından geçirmemelidir. İzmir’de sadece Fırat’a değil Türk gençliğine saldırılmıştır. Pazarlık masalarında yanağı okşanan caniler İzmir’de vatanı sevmekten başka suçu olmayan gencimize kıymıştır.
 
“MHP’Yİ SOKAĞA ÇEKMEK İÇİN PLAN VARSA…”
Milliyetçi hareketi sokağa çekmek için plan varsa bunu düşünenlerin hesabı tutmayacaktır. Türk milleti tarih boyunca nice acılara katlanmıştır. Sevinçlerimi kadar hüzün ve kayıplarımız eksik olmamıştır. Türk milleti büyük bir ailedir. Türklük en temel mirasımızı en haklı gururumuzdur. Siyasi sınırlar soydaşlarımızla kurduğumuzu gönül bağını zayıflatmamıştır.
 
Hafızamızda taşıdığımız her toprak parçası bizim için vatandır. Bizi diğer siyasi akım ve aktörlerden ayıran vasfımız şüphesiz ki vatan kavramına yüklediğimiz anlamda gizlidir.
 
“26 AĞUSTOS 1922 TARİHİNDEN BERİ İLK KEZ…”
Türkiye 26 Ağustos 1922 tarihinden beri ilk kez geri çekilmiş ilk kez vatan bildiği toprakları geride bırakmıştır. AKP vatanımızın bir parçasını koparıp atmıştır. AKP hükümeti Süleyman Şah türbesini arkasına bakmadan terk etmiştir.  Vatan toprağı olarak tehdit edilen Süleyman Şah türbesi yıllar sonra aniden yok sayılmıştır.
 
“SİZİN FİLMİNİZ BUYSA…”
Sizin filminiz buysa biz ömür billah reklam izlemeye razıyız. 1931 tarihinde Mustafa Kemal’in emri ile elden geçirilmiş karakol haline getirilmiştir. Tamiri imkansız hale gelince nakil işlemi yapılmıştır. Bir kez daha söylüyorum Süleyman Şah türbesi vatan toprağıdır. Ankara’dan Kayseri’den Manisa’dan farkı yoktur. Kaldı ki Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP yöneticileri daha geçtiğimiz yıl bu yönde açıklamalarda bulunmuştur.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHD 25 Şubat 2015 Çarşamba 12:15

"Perşembe'nin gelişi, Çarşamba’dan bellidir" diye bir atasözü vardır. Bu yönetim şu ana kadar, Üniversitede ki her soruna karşı "üç maymunu" oynadı. Kendini beğenmiş, insanları küçük gören, bu 15 kişilik yönetim ekibi, üniversitenin bu hale gelmesinde, idari açıdan bir zafiyet ve sorumsuzluk mekanizması gibi çalışmış, bu en sonunda istenmeyen üzücü bir olayla kendini göstermiştir. Yöneticilik bir takım toplantılarda süslü laflarla konuşmakla değil, ileriyi görmekle, görüp zamanında tedbirler almakla olur. 60. Yılını kutlamakta olan, üniversite bu günkü ekiple, hem idari hem bilimsel açıdan son 6 yıldır bir arpa boyu ilerlemediği gibi, birde akan kana seyirci kalmıştır. Sorumsuzluklarını "senato" üyelerine yüklemek için, senato kararı açıklamak, kendilerini kandırmaları anlamına gelir. İstifa onurlu bir davranıştır. Bu erdem her sıfata yakışmaz. Gerçekte sorumluluğun ne olduğunu kavrayan dimağlar, sorumluluklarının gereğini yerine getirdiklerinde, tarih onları onurlarıyla, onurlu duruş ve davranışları ile anar, aksi halde bir hiç gibi unutulup giderler. Demokrasinin erdemini içine sindirmiş kişi ve toplumlara yakışanda onurlu davranış sergilemektir.

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa Kemalin Askeri 25 Şubat 2015 Çarşamba 09:02

Ege Üniversitesi rektörü daha kendi personelinin maaşlarını neden iyileştirmiyorum diye düşünmüyor. Varsa yoksa akademisyen. Akademisyenlerin memlekete faydalı uygulamaya konmış bir tane projesi yok. Bari personelinin mali durumunu güçlendirsin, öğrencisini korusun, Atatürk ilkelerine saygı göstersin. Yok onuda beceremiyor. Eee rektör o makamı işgal etmesin. Makamı layıkıyla yönetecek ve Ege Üniversitesi personeli ve idarecilerin mali durumlarını iyileştirici çalışmalar yapacak, Atatürkçü çizgisini koruyacak rektör gelsin. Biz etliye sütlüye dokunmayan, İzmire zerre miktar faydası olmayan rektör istemiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Güvenlik kamera kayıtları açıklansın 24 Şubat 2015 Salı 21:18

O zaman olayın boyutları daha iyi anlaşılacaktır. En kolayı Rektörü hedefe koymak. Sayın Bahçeli sözlerini tekrar geçirecektir. Kayıtlar silinmemiştir inşallah.

Yorumu oyla      16      6  
bozkurt 24 Şubat 2015 Salı 18:11

rektör yıllarca PKK nın üniversiteyi ele geçirmesine sessiz kaldı. şimde de timsah göz yaşları döküyor.

Yorumu oyla      17      11  
Işık Dikicigil 24 Şubat 2015 Salı 17:45

EĞİTİM İŞ- ATATÜRKÇÜ DERNEĞİ BORNOVA METRODA DÜN BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTIR. OLAYI KINAMIŞTIR. BOZKURT ARKADAŞ BİZİMDE CİĞERİMİZ YANMIŞTIR. FIRATIN VE ÖZGECAN'IN RESİMLERİ İLE BİRLİKTE (ALTTAKİ ARKADAŞ KONUDAN HABERDAR DEĞİL)

Yorumu oyla      17      7  
cCC BOZKURT cCc 24 Şubat 2015 Salı 16:49

Fırat kardeşimiz vatanını bayrağını ATASINI savunarak zalimler boyun eğmeyerek ŞEHİT olmuştur..NET BU İZMİRDE ATATÜŔKÇÜ DÜŞÜNCELER DERNEĞİ NİYE SESİNİZ ÇIKMIYORRRR BERKİN ELVAN İÇİN YAPMADIĞINIZ ŞEY KALMADI AMA ŞİMDİ TIRNAĞINIZI KIPIRTATMIYORSUNUZZZZZ

Yorumu oyla      18      11  
Selin 24 Şubat 2015 Salı 16:41

Rektörün istifasını yök de istiyor ama o hala oturuyor etmez o istifa Bahçeli Bey

Yorumu oyla      16      7  
Ozan 24 Şubat 2015 Salı 14:08

Egenin içine girenler, olup bittiğini görenler bir an önce rektörün ve o okulun dekanının hemen istifa etmesini gerektirir. Kimse bilmeden yorum yapmasın. Büyük bir ayıp ile anılacaksın rektör.

Yorumu oyla      23      9  
Akl-ı Selim 24 Şubat 2015 Salı 14:06

Ölen gencimize Allah tan rahmet,kederli ailesine ve yakın arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.Olayları çıkartan ve hadiseyi meydana getiren piyonlar ne kadar sorumlu ise, 3-4 yıldan beri Edebiyat fakültesinin önünü PKK kampı haline getiren her şehit cenazesinden sonra halayların çekildiği zılgıtları atıldığı,sevinç naralarının atıldığı edebiyat fakültesinin dekanı ve Rektör Candeğer Yılmaz istifa etmelidir.Biz bu oyunu daha önce gördük,Türk gençliği bir daha bu provekelere kanmıyacaktır,yeterki yöneticilerin yaşanan sürece çanak tutmamaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekir.

Yorumu oyla      21      9  
Haydar DEMOĞLU (şair) 24 Şubat 2015 Salı 12:10

İstifa hiç bir zaman çözüm olmuyor bu ülkede. Atalarımızın dediği gibi " gider yeteri, gelir beteri" asıl sorun kafalarda ki düşünce yapılarının değişmesidir. Yoksa istifa edenin yerine aynı mantıkla yönetecek kişinin gelmesi neyi değiştirir. Değişen yönetici isminden başka bir şey olmayacağı kanaatindeyim. Siyasi, dini, Milliyeti yüzünden insanları öldürmek, öldürenler için haklı bir neden değildir.

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’den Konak Tünelleri raporu: Mayıs ayında…
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Konak Tünelleri inşaatını ziyareti ...
CHP İzmir’de yemeğin tuzu gençlerin bursu!
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın geçen hafta partililerin katılımıyla düzenlediği ...
'İç Güvenlik Paketi'nin üç maddesi onaylandı!
Polise kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına yol açabilecek toplumsal ...
 
Erdoğan talimat verdi ayrıntılar ortaya çıktı!
Çılgın projeler arasında yer alan ve yapımı muammaya dönen Kanal İstanbul’la ...
Davutoğlu'ndan operasyon açıklaması: Türkiye'nin gücü...
Şah Fırat operasyonuyla Türkiye'nin gücünü gösterdiğini kaydeden Başbakan ...
Meclis'te gergin anlar: Bu kez mikrofon kırıldı
TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri sırasında kendilerinin ...
 
Erdoğan'dan Süleyman Şah komutanına telefon
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun komutanıyla telefonda görüştü.
Bakanlar Kurulu sonrası ilk mesaj: Şah Fırat yıllarca…
Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş ‘Şah Fırat’ mesajı
Şah Fırat operasyonuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türbe ve ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva