HABERLER>EGE
29 Eylül 2015 Salı - 10:52

Fizik tedaviyle felçten kurtulup üniversiteyi kazandı

Afyonkarahisar'da geçirdiği rahatsızlık sonucu vücudunun sağ tarafı kısmi felç olan 22 yaşındaki Hasan Çolak, fizik tedaviyle sağlığına kavuştu. 6 yıl süren tedavisi boyunca sol elle yazmayı öğrenen ve üniversite sınavına giren Hasan Çolak, kazandığı veteriner fakültesinde üçüncü sınıfa geçti.

Fizik tedaviyle felçten kurtulup üniversiteyi kazandı

AFYON - Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okurken 2009 yılında öğle arası aniden fenalaşan Hasan Çolak, ambulansla hastaneye götürüldü. Burada yapılan tetkiklerinde Hasan Çolak'ın sağ tarafının kısmi felç olduğu belirlendi. Afyonkarahisar ve Eskişehir'de gittiği hastanelerde tedavi imkanı arayan Hasan Çolak'a doktorlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon önerdi. Korel Termal Hotel Kliniği'nde tedaviye başlayan Hasan Çolak, ilk 2 yılı aralıksız olmak üzere 6 yıl fizik tedavi aldı.
 
6 YILDA FELCİ YENDİ
Tedavi sürecinde sol elle yazmayı öğrenen Hasan Çolak, 2 yıl önce girdiği üniversite sınavında da tedavisini yarım bırakmamak için tercih ettiği Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni kazandı. Üçüncü sınıfa geçen Hasan Çolak, 6 yıl sonunda felcin etkilerinden büyük oranda kurtuldu. Sağ elinde zaman zaman küçük gerilmeler dışında sağlığına kavuşan Hasan Çolak, termal klinikte uzman doktor ve fizyoterapistler eşliğinde bacak ve kol güçlendirmelerini sürdürüyor.
 
'KENDİ İŞİNİ KENDİ YAPABİLİYOR'
Hasan Çolak'ın zaman zaman elinde yaşadığı küçük problemler dışında bir sıkıntısı kalmadığını anlatan kliniğin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kemal Ali Bulat, Hasan'ın 2009 yılında merkeze başvurduğunu söyledi. Kendi başına merdiven inip çıkabilecek hale gelene kadar aralıksız fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulanan Hasan Çolak'ın son dönemde yılda birkaç kez gelip tedavi almaya devam ettiğini vurgulayan Dr. Bulat, "Hastayı tedaviye aldıktan sonra önce yürümeye başladı. Kolunda hareketler ortaya çıkmaya başladı. 2010 yılında bağımsız ve desteksiz merdiven inip çıkmaya başladı. Kolunu da hafif kullanmaya başlayınca tedaviyi kesip ev egzersizleri ile sürekli tedaviyi tamamladık. Hasan artık kendi işini kendi yapabiliyor. Tedaviye gayet iyi cevap verdi" diye konuştu.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_09/2015_09_29/d9fa30a54d565b511a68c8a6f84ef27e.jpg

6 AYDA YÜRÜMEYE BAŞLADI
Tedavisinin başından beri Hasan'la çalışan fizyoterapist Burçak Kızılay ise Hasan'ın azmi sayesinde çok hızlı iyileştiğini anlattı. Hasan'ın hem iyileşme seviyesinin hem de kullandığı ağır ilaçlara rağmen üniversitede zor bir bölümü kazanmasının kendilerini şaşırttığını söyleyen Kızılay, "Yürümesi çok hızlı düzeldi. Şimdi sadece elinde bir pürüz kaldı. Eldeki sorunlar zaman içinde kullanmaya bağlı olarak aşılacak. Artık eliyle kalem tutacak, yazı yazacak boyuta geldi. Tüm felçli kalan hastalarda olduğu gibi elinde zaman zaman kasılmalar oluyor" diye konuştu.
 
'FELÇ OLABİLECEĞİM AKLIMA GELMEDİ'
Hastalığını ve iyileşme sürecini anlatan Çolak ise "Felç olabileceğim aklıma gelmedi. Boynumdan film çekildi. Film sonucunda boynumdan bir pıhtının beynime gittiği anlaşıldı. Doktorlar beni ameliyata alacaklardı. Her şey hazırdı ama ameliyattansa fizik tedavinin daha uygun olacağını önerdiler. Fizik tedaviye başladım. İlk 6 ay sürekli fizik tedavi gördüm. Sonrasında düzenli 1.5 yıl daha fizik tedavi gördüm. Yürümeye ve kolumu kullanmaya başladıktan sonra üniversiteye hazırlanmaya başladım. Normalde sağ elimi kullanırdım. Felç olunca sağ elimle kalem tutamıyordum. Sol elimle yazı yazmaya başladım. İlk başta çok zordu ama artık sol elimle yazıyorum" diye konuştu.(dha)
 

 
Organ nakli olanlar bile bağışa karşı!
 
Halk Arenası bu Cuma Narlıdere’de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmaris’in plajları turistlere kaldı
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde okulların başlamasıyla birlikte plajlar, ...
Setur'un 11'inci halkası Gökova Ören Marina oldu
Akdeniz çanağının ve Türkiye'nin en büyük marina zincirlerinden biri olan ...
17 göçmenin öldüğü tekne faciasına 5 gözaltı
Bodrum'daki Çavuş Adası yakınlarında, 17 kişinin yaşamını yitirdiği tekne ...
 
Manisa'da 278 yabancı öğrenci eğitime başladı
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, 6'sı Suriyeli olmak üzere ...
Barış Gemisi Kuşadası'nda
Dünyanın en büyük barış gemisi olarak bilinen The Oceanic Dream Peace ...
Nazilli’de emniyeti harekete geçiren mezar
Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki bir kabristanın bekçisi, bir gün önce açık ...
 
Manisa'da acı son: Ne yaptın Fatma?
Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle bunalıma ...
Restoranda ‘yan bakma’ cinayeti!
Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi'ndeki bir içkili restoranda yan bakma konusunda ...
Kaza kurbanı Mertcan'ın sırası boş kaldı...
Manisa'nın Kula İlçesi'nde, bayramın 2'nci günü yolun karşı tarafında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva