HABERLER>GÜNCEL
6 Mayıs 2017 Cumartesi - 13:53

Firari Emre Uslu o ülkede görüntülendi

ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan FETÖ firarisi Uslu, AA tarafından evinin bulunduğu sokakta görüntülenmesine tepki gösterdi. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sorulara cevap vermeyen Uslu, AA ekibini "polis çağırmakla" tehdit etti.

Firari Emre Uslu o ülkede görüntülendi

ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Emre Uslu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından evinin bulunduğu sokakta görüntülendi. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sorulara cevap vermeyen ve görüntü alınmasına tepki gösteren Uslu, AA ekibini "Polis çağırmakla" tehdit ettikten sonra hızla uzaklaştı.

Türkiye'de hakkında yakalama kararı olan FETÖ firarisi Uslu, AA ekibi tarafından Virginia eyaletinde evinin bulunduğu sokakta görüntülendi.

AA muhabirinin 15 Temmuz ve FETÖ ile bağlantısı hakkındaki sorularına sinirlenen Uslu, cep telefonuyla fotoğraflarını çektiği AA ekibini "polis çağırmakla" tehdit etti.

AA muhabirinin, "Türkiye'de FETÖ mensubu birçok kişinin adalet önünde hesap verdiğini, hakkında yakalama kararı olmasına rağmen kendisinin ise ABD'de serbestçe gezdiğini" hatırlatmasına ve sorduğu sorulara sinirlenen Uslu, sorulara cevap vermediği gibi tedirgin bir şekilde cep telefonuyla AA ekibinin fotoğraflarını çekti.

Daha sonra aracına binerek hızla uzaklaşan Uslu, kısa bir süre sonra arkasında başka bir araçla yeniden sokağa geldi. AA muhabirinin "15 Temmuz darbe girişimini yapanlara neden sözcülük yapıyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Beni taciz etmek için mi geldiniz?" diyerek cevap veren Uslu, daha sonra hızla uzaklaştı.

FETÖ firarisi Uslu, çektiği fotoğrafları Twitter hesabından paylaşarak hem muhabire hem de AA'ya "hakaretlerde" bulundu.

FETÖ bağlantılı üniversitede ders veriyor

Hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı olan firari Uslu, FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilen Virginia International University'de ders vermeye devam ediyor. FETÖ'nün önemli finansörlerinden olduğu ifade edilen ve örgütün eski Bursa il imamı olan İsa Saraç'ın başkanı olduğu üniversitenin, ABD'de yaşayan birçok FETÖ mensubu için buluşma mekanı olarak kullanıldığı iddia ediliyor.

Haftanın belirli günlerinde üniversitede dersler veren firari FETÖ'cü Uslu, Virginia eyaletinin Fairfax kentinde 2015'te 370 bin dolara satın aldığı belirtilen lüks bir evde yaşıyor.

AA ekibinin bilgi almak amacıyla üniversiteye gelişinden de rahatsız olan FETÖ firarisi Uslu, güvenlikçileri çağırarak ekibin dışarı çıkarılmasını istedi.

Ağırlaştırılmış müebbet istemli dava 19 Haziran'da

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Osman Özsoy'un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına, 19 Haziran'da başlanacak.

Bu çerçevede hazırlanan iddianamede, firari durumdaki kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski polis olan gazeteci Emre Uslu ve yazar Tuncay Opçin'in de aralarında olduğu sanıklar için "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan da 15 yıldan 22,5'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor. Uslu hakkında ayrıca "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Uslu'nun adı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 10 bin 529 sayfalık "Selam Tevhid" soruşturması iddianamesinde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte firari sanıklar arasında geçiyor.

Ayrıca Uslu hakkında farklı davalardan çok sayıda yakalama kararı bulunuyor.

 

 
FETÖ'cüler askere ekmeği 4 katı fiyatla satmış
 
Arap işadamlarından Kuşadası çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'cüler askere ekmeği 4 katı fiyatla satmış
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, aralarında tutuklu ...
İzmir'deki Geri Gönderme Merkezi için çarpıcı iddialar
İzmir'de mültecilerin barındırıldığı, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel ...
İzmir'de rüşvet alan polislere suçüstü!
İzmir'de Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'a yapılan ihbar sonrası düzenlenen ...
 
Helal kesim ete o ülkede yasaklama
Belçika’da Fransızca konuşanların ağırlıklı yaşadığı Valonya bölgesi meclisinin ...
Karlov'a suikast emri oteldeki abiden
Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un katili Mevlüt Mert Altıntaş, suikastten ...
İzmir'de engelliler can dostlarını geri istiyor
İzmir'de İnciraltı Engelliler Merkezi civarında yaşayan, aşıları ve bakımları ...
 
İzmir'de 102 sanıklı kumpas davası: FETÖ'nün hain planı iddianamede!
48'i tutuklu 23'ü firari 102 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün ...
Gündoğdu Meydanı’nda Hıdrellez coşkusu
Hıdrellez, her yıl olduğu gibi yine büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti.
İhraç edilen hakim ve savcılar için flaş kararlar!
HSYK'nın, FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 107 hakim ve savcının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva