HABERLER>EGE
12 Ekim 2015 Pazartesi - 11:44

Fethiye’ye şehit ateşi düştü

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi'nde, görev başında kazayla ateş alan silahtan çıkan kurşunla şehit olan polis memuru evli 2 çocuk babası 30 yaşındaki Özgür Gümüş'ün acı haberi, Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki baba evine ulaştı.

Fethiye’ye şehit ateşi düştü

Polis memuru Özgür Gümüş dün görevi başındayken zırhlı araç üzerinde bulunan silahın kazara ateş alması sonucu şehit oldu. 2 yıl önce İstanbul'dan Diyarbakır'a tayin olan Özgür Gümüş'ün Fethiye'nin Eldirek Mahallesi'ndeki baba evine acı haber ulaştı. Bunun üzerine baba 55 yaşındaki İsmail Gümüş, şehidin eşi Nalan Gümüş ve diğer yakınları Diyarbakır'a gitti. Şehidin diğer akrabaları taziyeleri kabul ederken, baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin cenazesinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere Fethiye'ye gönderileceği belirtildi.


 
'KADERİMİZ BUYSA YAPACAK BİRŞEY YOK'
Şehidin Eldirek Mahallesi'ndeki baba evinde taziyeleri kabul eden Özgür Gümüş'ün dayısı Mustafa Dereli, geçen Kurban Bayramı'nda Gümüş'ün kendisini eşi ve çocuklarıyla ziyaret ettiğini söyledi. Gümüş'ün evin tek oğlu olduğunu aktaran Dereli, "Ona 'Diyarbakır tehlikeli, dikkatli ol' dedim. Bana 'Kaderimiz buysa yapacak bir şey yok dayı' diye cevap verdi. Dün gece şehit haberi geldi. Çok üzgünüz" dedi.
 
Gümüş'ün diğer dayısı Nevzat Dereli de "Özgür lise yıllarında ayağı kırılınca okula ara verdi. Babası iyileştikten sonra çalışmanın zorluklarını görmesi için serada iş yaptırınca okula devam etti. Sınavlara girdi ve polis oldu. İstanbul'da göreve başladı. Diyarbakır'a gittikten sonra acı haberi aldık" diye konuştu.
 
'BALIĞA GİDECEKTİK, NASİP DEĞİLMİŞ'
Gümüş'le en son Kurban Bayramı'nda görüştüklerini anlatan dayısının oğlu Hüseyin Dereli ise "Balık tutmayı çok severdi. Bayramda balığa gidecektik, ancak araya iş güç girdi. 'Bir balığa gidemedik' dedi, Diyarbakır'a giderken. 'Gelince gideriz' diye konuştuk. Nasip değilmiş" dedi. 



BABASININ FOTOĞRAFINA SARILIP AĞLADI
Özgür Gümüş'ün cenazesi askeri uçakla Dalaman Havalimanı'na getirildi. Buradan cenaze aracıyla baba evine getirilen şehit polis için helallik alındı. 8 yaşındaki Ayşe Balım, babasının fotoğrafına sarılarak ağladı, ailesi de tabutun başında gözyaşı döktü. Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi Eldirek Mahalle Mezarlığı'na getirildi.
 
5 BİN KİŞİ UĞURLADI
Şehit polis memuru Gümüş için düzenlenen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın ikindi vakti kıldırdığı cenaze töreni sırasında baba İsmail Gümüş gözyaşlarına hakim olamadı.
 
ŞEHADET BELGESİ VERİLDİ
Cenaze namazının ardından şehidin tabutu omuzlanırken, Nalan Gümüş eşinin fotoğrafını kucağına aldı ve defin boyunca taşıdı. Şehidin kızı Ayşe Balım Gümüş ile oğlu 3 yaşındaki Yusuf Gümüş ise yakınlarının kucağında cenaze törenini izledi. Ayşe Balım, babasının mezarına toprak atmak isterken, çocuk olduğu gerekçesiyle yaklaştırılmadı. Defin sonrası Vali Amir Çiçek, baba İsmail Gümüş ile şehidin eşi Nalan Gümüş'e şehadet belgesini verdi. Bu sırada Ayşe Balım, kucağına aldığı babasının fotoğrafının arkasına saklanarak ağladı. Geçen ay Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen'in anne ve babası da törene katılarak şehit polisin yakınlarıyla gözyaşı döktü. (dha)
 
                       
 

 
Reuters: HDP mitingleri iptal edebilir
 
Ankara katliamında IŞİD’e dair 5 ipucu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da 2 kaçak avcıya Facebook'tan para cezası!
Manisa'da kaçak avlanan 2 kişi, av fotoğraflarını Facebook'tan paylaşınca ...
Manisa’da ‘barış şehitleri’ne veda…
Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Emin Aydemir (45) ile ...
Nazilli'de Ankara'daki katliamı protesto
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, HDP ve sivil toplum örgütleri, Ankara Tren ...
 
Bodrumlu sel mağdurlarına maddi yardım yapılacak
Bodrum'da, geçen Eylül ayının sonunda yaşanan sel felaketinde mağdur olan ...
Didim'de yağmur altında terör protestosu
Aydın'ın Didim İlçesi'nde biraraya gelen yaklaşık 1000 kişi, Ankara'da ...
Çanakkale’de 26 kaçak yakalandı
Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde polisin durdurduğu bir otobüste 26 Afgan ...
 
Muğla'da 'Ankara katliamı' protestosuna polis müdahalesi
MUĞLA - Ankara Tren Garı Kavşağı'nda yaşanan terör saldırısını protesto ...
Ankara'daki patlamada ölen genç Denizli'de defnedildi
Ankara'da cumartesi günü düzenlenmesi planlanan 'Emek, Barış ve Demokrasi' ...
Dünya Dama Şampiyonası'na Türkiye damgası
Türkiye Dama Federasyonu tarafından Aydın'ın Didim ilçesinde düzenlenen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva