HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2018 Cumartesi - 09:45

Facebook duyurdu: Hack'lendik...

Facebook, yeni bir güvenlik açığı ile çalkalanıyor. Son saldırıdan 50 milyondan fazla hesap etkilendi. "Kimin ve nereden saldırdığını bilmiyoruz" açıklaması yapan Facebook, aralarında Türkiye'den de kullanıcıların olduğu toplamda 90 milyondan fazla hesabın erişimlerini sıfırladı.

Facebook duyurdu: Hack lendik...

Sosyal ağ Facebook, yeni bir güvenlik sorunu ile çalkalanıyor. Üstelik güvenlik açığından etkilenen kullanıcıların sayısı ilk belirlemelere göre 50 milyonu bulmuş durumda. Şirket “Güvenlik Güncellemesi” başlığıyla yaptığı resmi açıklamada, Facebook mühendislerinin 25 Eylül Salı günü de yaklaşık 50 milyon hesabı etkileyen bir güvenlik sorunu tespit ettiklerini duyuruldu.

Açıklamada, “25 Eylül Salı günü öğleden sonra, mühendislik ekibimiz yaklaşık 50 milyon hesabı etkileyen bir güvenlik sorunu keşfetti. Bunu inanılmaz derecede ciddiye alıyoruz ve herkesin neler olduğunu ve insanların güvenliğini korumak için aldığımız acil eylemi bildirmesini istedik” denildi.

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre Facebook güvenlik sorunun neden veya kimlerden kaynaklandığı konusundaki araştırmaların devam ettiğini vurgularken; saldırganlar, kullanıcıların kendi profillerinin neye benzediğini görmesini sağlayan Facebook’un bir kodundaki güvenlik açığından yararlandı. Saldırganlar, bu açıktan yararlanarak, kullanıcıların Facebook hesapları için kullanılan dijital erişim şifrelerini çaldı. 

'ARKALARINDA KİMLER VAR BİLMİYORUZ'
“Bu konudaki güvenlik açıklarını düzelttik ve gerekli yasal bildirimleri yaptık” açıklaması yapan Facebook, bu açıktan etkilenen yaklaşık 50 milyon hesap sahibinin erişim şifrelerini de sıfırladı. Ayrıca benzer bir sorundan geçen yıl etkilenen 40 milyon hesabın da erişimleri sıfırlandı.

Toplamda 90 milyondan fazla kişinin şifresini sıfırlayan Facebook, şu açıklamayı yaptı:“Bu kişilerin Facebook'a veya Facebook Giriş'i kullanan uygulamalarına tekrar giriş yapması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra, kullanıcılar neler olduğunu açıklayan Haber Bültenlerinin en üstünde bir bildirim alacaklar.”

TÜRKİYE'DEKİ KULLANICILAR DA ETKİLENDİ

Son saldırıdan etkilenen hesaplar arasında Türkiye'den de önemli sayıda kullanıcının yer aldığı öğrenildi. Facebook, 90 milyon kullanıcıyı etkileyen güvenlik sorununun çıkış noktası olan ve kullanıcılarının kişisel profillerinin başkalarına nasıl göründüğünü öğrenmesini sağlayan “Başkasının Gözünden Gör” aracını geçici olarak kapattığını da duyurdu.

Sosyal ağdan güvenlik açığıyla ilgili yapılan açıklamasında, “Şifrelerinizi değiştirmesine gerek yok” denilerek, şu ifadeler kullandı: “Bu hesapların kötüye kullanılıp, kullanılmadığı veya herhangi bir bilgiye erişilip erişilmediğini henüz belirleyemedik. Bu saldırıların arkasında kimin bulunduğunu veya nerede bulunduklarını bilmiyoruz. Bu ayrıntıları daha iyi anlamak için çok çalışıyoruz.

HİSSELERİ DE DÜŞTÜ
Milyonlarca hesabın hack'lendiğinin ortaya çıkmasının ardından gelen Facebook'un resmi açıklaması, şirketin ABD borsalarında işlme gören hisselerine de olumsuz yansısdı. Haberin ardından Facebook hisseleri yüzde 2.6 değer kaybederek, 164 dolar seviyesine geriledi. (Habertürk)

 
İzmirli'ye 'kış' kazığı!
 
Buca'da renkli Balkan Festivali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuhuş baroniçesi Türkiye'de yakalandı!
Interpol'ün Kırmızı Bültenle aradığı uluslararası fuhuş organizasyonu ...
İzmir'de gece yarısı korkutan yangın!
İzmir'in Dikili ilçesinde makilik alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Kasırga İzmir'i teğet geçti: Hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tropik fırtınanın Ege kıyılarını etkilemeden ...
 
Ağır yaralı adamı konuşarak hayatta tutmaya çalıştı
Adana'da hafif ticari aracın elektrikli bisikletle çarpışması sonucu bir ...
Sedanur'un ölümünde gece yarısı flaş gelişme!
Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur ...
FETÖ bilgileri bu yöntemle topluyormuş!
TSK’ya sızdırdığı askerleri mahrem abilerle yöneten FETÖ, TSK mensuplarının ...
 
İzmir'de şok ölüm: Henüz 4 aylık bebekti...
İzmir’in Ödemiş ilçesinde, 4 aylık bebek, annesi tarafından yatağında cansız bulundu.
Mehmet KARABEL yazdı... Görmemişin kasırgası olmuş...
Görmemişin kasırgası olmuş...
İzmir’de Kırbaç Kasırgası alarmı: Alınan önlemler neler? Hayati uyarılar!
Orta Akdeniz üzerinden gelen Kırbaç Kasırgası’nın yarın sabahtan itibaren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva