HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2021 Çarşamba - 12:21

Faaliyet raporuna onay: Borçsuz belediye Bornova!

Bornova Belediyesi'nde 2020 yılı Faaliyet Raporu görülmeleri gerçekleştirildi.  Tartışmalara neden olan rapor görüşmelerinde AK Parti ve MHP 'ret' oyu kullanırken, rapor Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin oyları ile kabul edildi. Rapor ile ilgili konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Geçen yıldan ödenen kredi 26 milyon TL, sermaye harcamaları 29 milyon TL, 2020 yılında kasada kalan nakit para ise 55 milyon TL. Borçsuz bir belediye olmanın yanında kasasında para ile devir eden bir belediye olmanın onurunu yaşıyorum" dedi.

Faaliyet raporuna onay: Borçsuz belediye Bornova!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi Nisan ayı olağan Meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bornova Belediyesi Nikah Salonu ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren meclis gündeminde ise Bornova Belediyesi'nin Faaliyet Raporu görüşmeleri yer aldı. Faaliyet Raporu görüşmelerinde ise başkanlık koltuğuna Bornova Belediyesi 1'nci Başkan Vekili Hüseyin Ünal geçti.

'BİLDİRİ' GERGİNLİĞİ… 5 CHP’Lİ MECLİSİ TERK ETTİ
AK Parti Meclis Üyesi İsmail Vatansever gündem dışı konuşmalarda söz alarak geçtiğimiz günlerde  104 emekli Amiralin imzası ile yayınlanan 'bildiri'yi kınadı. Vatansever'in sözleri üzerine CHP sıralarından Vatansever'e eleştiriler gelirken, AK Partili üyenin açıklamalarına devem etmesinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisinden 5 Meclis üyesi salonu terk etti.

CHP ÜYELİĞİNİ SUÇ GİBİ GÖSTERMEK DEMOKRASİYE ZARAR VERMEKTEDİR
AK Parti’den gelen açıklamalar üzerine söz alan CHP’li meclis üyesi Bahar Gürsu,  demokrasiye zarar verecek her şeyin karşısında olduklarını belirti. Gürsu, "Demokrasiyi savunmak en başta demokrasinin değerlerini parti tüzüğüne koyan Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşer. Çünkü gücünü ülkeyi kuran kahramanlardan almaktadır.  Bildiriyi yayınlayan kişilerin CHP üyesi olduğu söylenerek sanki CHP üyeliğinin suç  üyeliği gibi gösterilmesi, demokrasiye zarar vermektedir. İktidarın adil olmayan sözlerini eleştirmek demokrasinin gereğidir. Ülkemizde iktidarı eleştiren, Barolar Birliği, Tabip Odası gibi kurumlar terörist ilan edilmiştir.  Ülkeyi yönetemez hale getirenler toplumu gerçek sorunlarından uzaklaştırarak milletten oy devşirmek taktiğini kullanmaktadır. Biz demokrasiyi yaşam biçimi haline getirmiş olan bir partiyiz. Demokrasi karsısında ona zarar verecek her türlü oluşumun karşısındayız" dedi.

ALTINA İMZAMI ATARIM
CHP'li Meclis üyesi Halit Aksu ise, "Bende bir CHP'li olarak bildirinin altına imzamı atarım. Belki zamanlaması olarak doğru değildi ancak içeriği son derece doğru bir açıklamaydı. Kanal İstanbul'u, Lozan'ı bozmak için yapmayı planlıyorsunuz. Bizler demokrasiyi yaşam tarzı yapmış insanlarız" diye konuştu.

BORÇSUZ BELEDİYE OLMAK BİZİ RAHATLATTI
Tartışmaların ardından faaliyet raporu görüşmelerine geçildi. Ünal'ın ardından kürsüye çıkarak Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Faaliyet Raporu sunumunu gerçekleştirdi. 2020 yılında yaşanan felaketlere dikkat çeken Başkan İduğ, "11 Mart 2020'de başlayan felaket artarak devam ediyor. Umarım Ramazan Bayramı ile birlikte kapanmalar olur ve sağlığımıza kavuşuruz. 2020 yılı faaliyet raporunu anlatmamız çok kolay değil. Çünkü 11 Mart'ta başlayan pandemi nedeniyle yüzde 50 kapasite ile çalışmaya başladık. Biz bu süreçte çalışmaları önceliklerimiz ve erteleyebileceklerimiz diye ikiye ayırdık. Bornova Belediyesi'nin kasasının iyi olması ise bizi rahatlattı" dedi.

İHALELER 2021 YILINA BIRAKILDI
Sözlerine yapılması planlanan projeler ve yapılan projeler ile devam eden başkan İduğ, şu ifadeleri kullandı: "Merkez Pazaryeri ile ilgili 8 milyonluk bir yatırım planlamıştık ancak Telekom'un olduğu yeri 1 milyon 250 bin TL'ye kiralamamız sonrası tüm müdürlüklerimizi oraya topladık ve diğer ücret bizde kalmış oldu. Önceki dönemde Bornova Şehir Stadına yapılacak olan hizmet binası yatırımını yapsaydık 5 yıl burada çay içer evimize giderdik. Telekom binasını kiralayarak  bu kaynağı cebimizde bıraktık. 200 milyon TL'yi Büyükşehir kasasında bırakmış olduk. Yapılan yatırımlarda Yusuf Tırpancı ile ilgili pandemi döneminde ihaleye girdiği için yapımını engellemedik ve çok şık bir stada kavuştuk. 52 amatör takımın en çok müsabaka yaptığı alanı profesyonel bir alan getirdik. Bornova  bin 100 km bunun 300 kilometresi asfalt gibi bir dağılımı var. Böyle bir durumda kendi betonunu üreten bir durumda olmak önemli... STK'lar hemen gelip kayıt yaptırdı Sivil Toplum Yerleşkeleri’ne. Bizim buradaki ana amacımız yerel yönetimler ile STK'ların birbiri ile temasının sağlanması için bir alan ortaya koyduk. Çok faydasını göreceğiz. 2020 yılı hizmet binaları bakım ve onarım işleri tablosunda toplam 2 milyon 607 bin 852,56 TL harcandı. Veterinerlik hizmetlerinde 2 tane alanımız vardı, bir tanesini tadilatını yaptık, diğerinin de tadilatını yapacağız. Bunların örneğini Bursa Nilüfer Belediyesi'nde gördük, bizde uyguladık. Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarına 6 milyon 544 bin 122,59 TL harcama yaptık. Asfalt ile ilgili olan konu en pahalı iş. Yapılan bütün anketlerde yollarla ilgili şikayetlerin bitmesi mümkün değil. Bunun bitmesi için hıza ve kendi üretiminizi yapmaya ihtiyacı var. Büyükşehir'den 1 kamyon asfalt attığımızda sadece 6 metrekare yapabiliyorduk.  Tonu 285 TL olan asfalttan bahsediyoruz. Bornova'ya önümüzdeki 3 yıl içinde 300 bin ton asfalt lazım. Moloz çalışması derdi var. Büyükşehir Belediye Başkanımız geldi ve ilk önce bu moloz sorunumuzu söyledik. Çünkü bunları Seferihisar-Yelki'ye götürmemiz gerekiyordu. Şimdi Büyükşehir'den bir alan alacağız ve bu mesafe 5-6 kilometreye görüşecek. Bornova'nın büyümesine yatırım yapıyoruz. 128 araç satın aldık.  2 milyon 946 bin TL'lik alım yaptık.  İşleri yapacağız ancak ekipman yok. Nasıl kendi kendimize iş yapacağız? Fen işlerini dışarısı ile aynı teknolojik hale getirmemiz lazım. Bizde bu yatırımı yapmaya karar verdik ve 2019'dan itibaren göreve geldiğimiz sürede araç alımları ile bu seviyeye getirmeye çalıştık. 2 kamyon, 1 kepçe, lastikli eksvatör 1 adet, paletli eksvatör 1 adet alındı.  2020 yılında stratejik planında öngörümüz havuz yapmaktı. Ancak ben bunu kullansaydım kullanamayacağımız bir havuzu yapmamızın bir anlamı yoktu. Bu yüzden ertelediğimiz bir projeydi.2020 yılında vereceğimiz ihalenin yapılabilirliğini de çok düşündük ve açıkçası korktuk. Bir kongre merkezi örneği var önümüzde ve bunu düşünerek 2021'de ekonominin düzelmesi ile birlikte bu ihaleleri yapmayı düşünüyoruz"

KONGRE MERKEZİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR FORMULÜ
İlçe kongre merkezi kazandırmak için Büyükşehir Belediyesi ile adımlar attıklarını da aktaran İduğ, "Beni en çok üzen projelerden bir tanesi. Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyelerimizin de ifade ettiği  projelerden bir tanesi. O günkü maliyet ile 20 milyon TL'lik bir yatırım. Bir devalüasyon olmuş ve firma bırakıp gitmiş. Yasal süreç vardı ve o bitti, projeyi çizen mimarları çağırdık ve dedik ki burayı kongre merkezi yapalım. 600-700 kişilik bir kongre salonu yapalım dedik. 1.5 milyon TL'lik bir proje miktarı istediler . Onun da inşaatına başlıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza talepte bulunduk, hizmet binası parasını almadık ancak bunu Bornova'ya kazandıralım dedik. Umarım bunu da birlikte Bornova'ya kazandıracağız. BatıÇim'den aldığımız 10 bin 500 metrekarelik bir alana pazaryeri yapıyoruz. 2021 yılı içinde de Naldöken Pazaryerini tamamlayacağız." dedi.

YAPILAN HİZMETLER TEK TEK ANLATILDI
Pandemi sürecinde belediye hizmetlerinin aksamadığını aktaran İduğ, "Pandemi tedbiri Valimizin de açıkladığı gibi en iyi bu dönemi geçiren Bornova Belediyesi.  Araçları aldık herkes 35-40 milyon kiradan kurtulduk diye düşünüyoruz ancak daha büyük faydalarını gördük. Pandemi bizim öngörümüz değil, 24 saat kesintisiz çalışan bir Bornova Belediyesi oldu. Biz günde bin 500 ton çöp toplayıp dezenfekte ettik. Eğer bunları kiralasaydık 36 milyonluk kira 7 saatten sonra ekstra ücretler ile 50 milyona çıkacaktı. Dezenfekte tünelleri kurduk. Sağlık kuruluşlarına test kabini yardımı yaptık. İlçe sınırları içinde 3 devlet hastanesi var ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için de iş adamlarının desteğini aldık. Maske, kolonya, siperlik ve seccade dağıtımı yaptık. Hijyen kitleri dağıtıldı. Evde kal Bornova dedik, 65 yaş üstü vatandaşlar dışarı çıkamayınca zabıta ekiplerimiz vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştılar. Askıda reçete kampanyası başlattı. Dost market projesi başlattık.  Biz oraya gelen insanların görünmesini istemedik. Veren el ile alan elin görmesini istemdik. Vatandaşlarımıza götürülen kolileri taşıyan araçlarda Bornova Belediyesi dahil yazmıyor. Ramazan dayanışmasında 30 bine yakın yemek dağıtıldı, bu yıl da yine bunları dağıtacağız. Kültürel etkinliklerimizi dijital ortama taşıdık. İnsanları toplum için çıkartamıyorsak, dijital ortamda vatandaşlara hizmet vermeye çalıştık" dedi.

HEM BORÇ YOK HEM KASADA PARA VAR
Belediyeye yapılacak alımlarda kılı kırk yardıklarını belirten İduğ, borçsuz belediye olmanın tasarrufla olacağını vurguladıç "2020 328 milyon TL'ye düştü. Neden? Çünkü araç kirası yok. Mal alımlarında 2019'da 86 milyon TL iken, 2020 yılında 56 Milyon TL.  2020 yılı net bütçeyi 427 görmüşüz ancak 328 milyon tl gerçekleştirmişiz. Araçlarımız tamamını devlet malzeme ofisinden alınmıştır. Kültür Müdürlüğünde faaliyet maliyeti ile personel maliyeti 12 milyon TL. 2018'de de 12 Milyon TL'miş. Biz bunu 2019'de 8 Milyon TL'ye çekmişiz ve geçtiğimiz yıl personel ücretleri yeniden 12 Milyon TL olmuş. Bütün çalışmalarda elim tüm müdürlüklerin harcamalarında. Hiç kimse sunu imzala alacağız demiyor, en iyi fiyatları araştırıyoruz. Geçen yıldan ödenen kredi 26 milyon TL, sermaye harcamaları 29 milyon TL, 2020 yılında kasada kalan nakit para ise 55 milyon TL. Borçsuz bir belediye olmanın yanında kasasında para ile devir eden bir belediye olmanın onurunu yaşıyorum. 2009'de meclis üyesi oldum Kemalpaşa caddesinde bulunan bir boş benzin istasyonu alanı vardı 4 bin 230 metrekarelik. Biz burayı ihaleye çıkardık, 7 tane şirket ihaleye girdik birinci firma kazandı ancak vazgeçti sonrasında ise 2'nci firmaya 10 yıllığına kiraya verdik ve kira bittiğinde 4.5 milyon TL'lik ücret bize gelmiş olacak. Her yıl ise yaklaşık 500 bin TL'de bizlere kira bedeli olarak verilecek" dedi.

2019 YILI ÇIRAKLIKTI, 2020 KALFALIK, 2021 YILI İTİBARİ  İLE DE USTALIK DÖNEMİ BAŞLAYACAK
Mustafa İduğ'un açıklamaları sonrası Faaliyet Raporu hakkında konuşan CHP'li Meclis Üyesi Ercan Kahya, 2021 yılında çalışmaların devam edeceğini söyledi. Kahya, "Yapılırken ne hizmetler verilmiş emekler verilmiş anlayabiliyoruz. 2 yıl önce Bornova hepimizin diye yola çıkmıştık, Bornova hepimizin olmuş. Rapora baktığımızda insan odaklı bir çalışma görüyoruz. Önce halk demişiz. Yapılan hizmetlerde baş tacımız yaşlılarımız, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz, çocuklarımız var.  Sektörel anlamda baktığımızda tarım, sanat, spor, kültür var… Yani yok yok. Bu çerçevede vizyonumuz olan çevre ve insan dostu modern ve mutlu bir Bornova inşa etme anlamda da bir çalışma olmuş. Bundan sonra da bu tip çalışmalarımız da süreceğimizin müjdesini ben vereyim. 2019 yılı çıraklıktı, 2020 kalfalık, 2021 yılı itibari  ile de ustalık dönemi başlayacak. Bunlarla ilgili ufak tüyoları verdik, bunların daha büyüğü önümüzdeki süreçlerde gelecek. Bunları yaparken, halkçı olmaya, şeffaflık ve samimi olmaya özen gösterdik. Büyük bir emek ve büyük bir çalışma. Bornova hepimizin. Bundan sonra da bizi izlemeye devam etsinler" dedi.

2024 SEÇİMLERİNDE BURAYI BİZ YAPACAĞIZ
CHP'li Kahya'nın arından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Kasacı ise, projeleri başkanın görev süresi içinde tamamlanmayacağını söyledi. Kasacı, "Sayın başkan faaliyet raporunu detaylı anlattı ancak bizim gördüğümüz, 2020 yılında yapılması planlanan hiçbir şey hayata geçirilmemiş. O yüzden biz elle tutulur bir şey göremedik. Bunlar yapılacak ama ne zaman? Umut ediyorum ki 2021’de yapılır ancak görüyoruz ki biz 2024 seçimlerinde burayı yapmış olacağız. Yapılan her işleme olumlu yaklaşıyoruz ancak görüyoruz ki bu projelerin hiçbiri tamamlanmamış. Faaliyet raporlarında görsellerin dışında savunabileceğimiz hiçbir proje tamamlanmamış. Gönül isterdi ki sadece görselde kalmasaydı bu projeler. Ancak görev sürecinde bu projeler  tamamlanmayacak gibi duruyor. Bornova'nın tüm sokaklarının asfaltlanmasına ihtiyacımız var. Başkan pandemiyi söyler. Biz pandemide bunları erteleyip personel giderlerimiz ve mal alımlarını gerçekleştiriyorsak bunlar da gerçekleştirilebilirdi.  Umarız ki 2021 yılında bu projeler tamamlanır ve biz de başkanımıza teşekkür deriz" ifadelerini kullandı.

SÖYLEM ÇOK, İCRAAT YOK
AK Parti adına söz alan Sait Tatlı ise, "Baktığımızda 2019 faaliyet raporu ile bu yılda neredeyse aynı şeyler yapılmış. Bizim 2020 yılında net bütçemiz 427 milyon TL. Bu dönemde yüzde 86 ile bu bütçemiz gerçekleşmiş. Sermaye haricinde ise diğer kalemlerimizde yüzde 90'ın üstünde bir gerçekleşme var. 1 yıl içinde ne yapılır diye baktığımızda bu sermaye giderleri kaleminde gösterildi. Bugün baktığımızda yüzde 39 civarında bir gerçekleşme var. 2020 yılında başkanımız söylediği yatırımları keşke gerçekleştirebilseydi.  Kültür ve özel kalem giderlerinde düşüş olduğunu bahsetti ancak normal bu. Çünkü vatandaşlar evinde çıkmadı ve kültür faaliyetleri yapılamadı. 1 yılda demek ki havuz projesi sadece hazırlanabilmiş. 2020 faaliyet raporunda Bornova'ya bir kongre merkezi olduğu belirtilmiş. Yani sadece ihtiyaç olduğu belirtilmiş raporda. Naldöken pazaryeri için de sadece proje belirtilmiş ancak başka bir detay bulunmuyor. Proje kısmına geldiğimizde pandemi sorun olabiliyor doğrudur. Umarım bir an önce bu hastalık biter ancak mal ve hizmet alımlarında pandemi hiçbir sorun teşkil etmemiş. En azından 2020 yılında kendinizin söylediğini yatırım taleplerinin gerçekleşmesinde söylem çok ama icraat yok" diye konuştu.

 BAŞKANIMIZIN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUZ
Rapor ile ilgili söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Kemal Sevinç ise rapora olumlu oy kullanacaklarını söyledi. Sevinç, "2020 yılı faaliyet raporu ile ilgili Sayın İduğ pozitif bir sunum gerçekleştirdi. Yaptıklarını yapacaklarını ve hedeflerini dile getirdi. Başkan yardımcımız, o da belediyemizin amaç ve hedefleri doğrultusunda dile getirdi. AK Parti Grubu adına Adem kardeşimiz de düşünceleri dile getirdi. Bunlar çok güzel şeyler. 2 yılı geride bıraktık. Tüm dünya ve ülkemizi etkisi altına alan salgın, İzmir'de meydana gelen deprem ve sel felaketi kentimizde olumsuz durumlar yaratmıştır. Bunlara rağmen bütün belediye başkanlarımız bütün gücünü seferber ederek bu olumsuz durumların ortadan kaldırılması konusunda büyük bir mücadele göstermiştir. 2020-2024 stratejik planlar doğrultusunda yeni hedeflerini yapmaya devam etmektedir. İYİ Parti olarak bizler başkanımızın çalışmalarından memnunuz ve olumlu oy kullanacağız" dedi.

GERÇEKÇİ BİR PLAN OLMUŞ
Yeniden söz alan CHP  Meclis Üyesi Ercan Kahya eleştirilere cevap verdi. Kahya, "Olumlu oy kullanacağız bizler. Gerçekleşme oranına baktığımızda yüzde 85-90'lar… Demek ki gerçekçi bir planlama olmuş. Baktığımızda giderlerde de rekabetçi bir anlayış getirmemizden kaynaklı bir düşüş söz konusu.  Çocuk dünyası ile ilgili başkanımız belirtti, hukuku bir süreçten kaynaklı bir durum vardı. Burada süreç devam ediyor. Havuzla ilgili de konu öncelik" dedi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Açıklamaların ardından Faaliyet Raporu'nun oylamasına geçildi. Oylamada AK Parti ve MHP 'ret' oyu kullanırken, Faaliyet Raporu Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

 
Telef olan flamingolarda kuş gribi şüphesi sonuçlandı
 
Maratonİzmir'de yarı dünya turu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 7 Nisan 2021 Çarşamba 17:53

Geçen dönem Bornova belediye başkanı Olgun Atilla sıfır borç ve artı 4 milyon kasada para bırakarak devir etti,ama bir çok belediye başkanı yüzlerce milyon bırakarak daha yüksek makamlara getirildi demek ki borç yiğidin kamçısıdır ata sözünü gerçekleştirmek genel merkez atamaları olduğu sürece İzmir mehter marşı gibi bir ileri iki geri taktiği ile gider nedense bakalım gelecek seçimlerde genel merkez kimleri belediye başkanı yapacak ama artık tıpış tıpış verecek mi?görülecek...

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet 7 Nisan 2021 Çarşamba 12:58

Yolların haline bir bakarsınız bornovanın durumunu

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da camiler Ramazan’a hazır
Torbalı’da camiler Ramazan ayına pırıl pırıl girecek. Torbalı Belediyesi, ...
Narlıdere’de kişisel veriler koruma altında!
Narlıdere Belediyesi, belediye bürokratlarına ve çalışanlara Kişisel Verilerin ...
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Egedesonsöz'e konuştu... Büyük hayallerimiz var
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Egedesonsöz'e konuştu... Büyük hayallerimiz var
 
Kemalpaşa'da yaşanabilir çevre için böcek harekatı
Kemalpaşa Belediyesi ekipleri, vatandaşlarına daha yaşanılabilir bir çevre ...
İzmirim Kart için mobil dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevre ilçelerde oturanların, ...
Pazaryerine çatı uçması ile ilgili Başkan İnce'den açıklama
Dün yaşanan fırtınadan sonra Atatürk Kültür Merkezi’nin çatısı uçmuş ve ...
 
‘Konak’ta Yaşam’ın ödülleri sahiplerini buldu
Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Konak’ta Yaşam Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın ...
Buca'nın yıldızları Avrupa yolcusu
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı sporcuları, 6. Uluslararası ...
Bornova’da pastalı kutlama
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, görev süresinin ikinci yılını ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva