HABERLER>GÜNCEL
22 Nisan 2012 Pazar - 14:20

Evlenme vaadiyle iki kere dolandırmışlar

İzmir'de kendisini Almanya ve İtalya'daki büyük otomobil firmalarında yönetici olarak tanıtan M.S.Ö., evlenme vaadinde bulunduğu biri emekli 3 kadını toplam 200 bin TL dolandırdı.

Evlenme vaadiyle iki kere dolandırmışlar

İZMİR - M.S.Ö.'nün suç ortakları Y.G. ile eski eşi E.Ç.'nin ise kendilerini 'başkomiser' olarak tanıtıp kadınlardan M.Ş.'ye ulaşarak, dolandırılan parasını kurtarabileceklerini, ancak hasta çocukları için 58 bin TL'ye ihtiyaçları olduğunu söyledikten sonra kredi çektirerek bir kez daha dolandırdıkları ortaya çıktı.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvuran 51 yaşındaki M.Ş. adlı kadın, kendisini 'Almanya'daki otomobil firmasında yönetici' olarak tanıtan ve evlenme hazırlıkları yaptığı M.S.Ö. tarafından dolandırıldığı ihbarında bulundu. Olayla ilgili araştırma başlatan polis ekipleri, M.Ş.'yi, dolandırdığı belirlenen 44 yaşındaki M.S.Ö. ile suç ortakları 33 yaşındaki Y.G. ve ayrıldığı eşi 25 yaşındaki E.Ç.'yi yakaladı.
 
OYUN İÇİNDE OYUN OYNAMIŞLAR
Gözaltına alınanların ifadeleri ve mağdur M.Ş.'nin verdiği bilgiler, şebekeyi deşifre ederek, oyun içerisinde oyun oynadığını ortaya çıkardı. M.S.Ö.'nün, yaklaşık 2 yıl önce internet üzerinden emekli M.Ş. ile tanıştığı öğrenildi. Bir süre sonra kendisini Almanya'daki otomobil firmasında üst düzey yönetici olarak tanıtan M.S.Ö.'nün, evlenmek istediğini söylediği M.Ş.'den sürekli olarak para aldığı anlaşıldı. Zaman zaman kredi kartını kullanan ve kredi çektitiren M.S.Ö., son olarak M.Ş.'ye, otomobil firmasından ayrıldığını, ancak yüklü miktarda tazminat alacağını söyleyerek kayıplara karıştı.
 
Bir süre sonra ortaya çıkan diğer şebeke elemanlarından Y.G., kendisini başkomiser olarak tanıtarak ayrıldığı eşi E.Ç. ile birlikte M.Ş.'nin yanına gitti. İkili, konuyu araştırdıklarını M.S.Ö.'yü yakalayacaklarını, ancak parasını kurtarması için de hasta çocukları için kendilerine para vermesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ikinci kez kredi çeken M.Ş., diğer şebeke elemanlarına da 58 bin TL para verdi. Şebekenin M.Ş.'den toplam 208 bin TL para aldığı tespit edildi.
 
YENİ MAĞDURLAR ORTAYA ÇIKTI
M.S.Ö.'nün üst aramasında, başka bir kadına ait banka kartı bulunması üzerine bu yönde de araştırma başlatıldı. Banka kayıtlarından ulaşılan, sigortacılık yapan A.Ü. de şüpheli M.S.Ö. ile evlenmek için hazırlık yaptığını dile getirdi. Polisle yaptığı görüşmenin ardından dolandırıldığını anlayan A.Ü.'nün de ucuz otomobil alacağını söyleyen M.S.Ö.'ye aracanı sattıktan sonra 35 bin TL, ayrıca farklı zamanlarla da 15 bin TL para verdiğini ortaya çıktı. M.S.Ö.'nün telefonundaki mesaj kayıtlarından ulaşılan ve yine evlenme vaadiyle kandırılan öğretmen A.Ö.'nün ise 500 TL dolandırıldığı saptandı.
 
Şüphelilerden Emniyet'teki sorgularında, mağdurlarla görüştüklerini ama para almadıklarını ileri sürdükleri öğrenildi. Ayrıca şüphelilerden Y.G. ve ayrıldığı eşi E.Ç.'nin de hasta çocuklarının olmadığı ortaya çıktı. Üç şüpheli, işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patrik Bartholomeos İzmir'de ayin yönetti
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu tarafından ...
Sağlık istasyonu görevlilerine döner bıçaklı saldırı
Karabağlar 112 Ambulans İstasyonu görevlilerinin 20 gün önce sokakta alkol ...
23 Nisan bu fotoğrafla çocukların oldu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, 23 Nisan'ı çocuklara armağan etme konusunda ...
 
Kabe'nin revakları için Erdoğan devrede
Türkiye ile Suudi Arabistan arasında diplomatik gerilime de neden olan ...
Balçova'da faile meçhul kaza: 2 yaralı
Balçova’da , yanına aldığı arkadaşı ile birlikte gezintiye çıkan 23 yaşındaki ...
Aşırı hız PVC fabrikasında son buldu!
Alsancak’ta aşırı hız sonucu kontrolden çıkan bir otomobil, PVC doğrama ...
 
Kadifekale'nin surlarında sızınca yere düştü
Kadifekale’deki tarihi surlarda bir arkadaşıyla alkollü içki aldıktan ...
İzmirli çift hayatını gökyüzünde birleştirdi
Selçuk’ta işletmeci Tufan Payamcı ile şehir planlamacısı Evrim Göçer, ...
4 Ege ili büyükşehir oluyor işte o iller
Hükümetin uzun süreden beri üzerinde çalıştığı ve 13 ilin büyükşehir ilan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva