HABERLER>GÜNCEL
20 Ocak 2022 Perşembe - 12:26

Evine giren hırsızı öldüren tersane işçisi tutuklandı

Kocaeli'de, hırsızlık amacıyla evine giren Murat Yarar'ı (36) bıçaklayarak öldüren tersane işçisi Osman Karatoprak'ın (24) annesi Maşallah Karatoprak, oğlu ve karşı tarafın ailesi için üzüldüğünü söyleyerek, "Oğlum kendini savunmasaydı ölecekti, acı çekiyorum" dedi. Avukat Osman Özgeliş ise Osman Karatoprak'ın kendisini savunduğunu belirterek, tutuksuz yargılanması için itiraz ettiklerini söyledi.

Evine giren hırsızı öldüren tersane işçisi tutuklandı

14 Ocak sabahı, Gölcük ilçesi Yeni Mahalle'deki apartmanın giriş katına hırsızlık amacıyla giren Murat Yarar (36) çıkan arbede sonucunda tersane işçisi Osman Karatoprak tarafından bıçaklandı. Evden kaçan Yarar, yaklaşık 100 metre sonra yere yığıldı. Osman Karatoprak çevredekilerden yardım istedi. İhbar üzerine gelen sağlık ekibi tarafından hastaneye kaldırılan Murat Yarar, yaşamını yitirdi. Yarar'ın hırsızlık suçundan sabıkasının olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan Osman Karatoprak, emniyetteki ifadesinde sabah kahvaltı yaptığını ve masayı toparladığı sırada yatak odasından sesler geldiğini belirterek, "Masada bulunan tavayı sol elime, bıçağı sağ elime alıp odadan çıktıktan sonra seslerin geldiği yatak odasına doğru yöneldim. Kapıyı açtığımda alt kısmında pantolonu inik vaziyette bir erkek şahsın halıya işediğini gördüm. Şahsı görünce birden korktum ve 'Sen kimsin?' diye sordum. Pantolonunu çekti ve kemerini taktı. Bana da, 'Ne yapacaksın, elindeki bıçakla bana mı vuracaksın?' diyerek sağ elini belinin arka kısmına doğru götürdü ve bulunduğu yerden üzerime doğru zıpladı" dedi.

Kendisine saldırdığı için korku ve panikle elimde bulunan tavayı vurduğunu söyleyen Karatoprak, "Omuz kısmına doğru vurmaya başladım ve yine elimde bulunan bıçağı şahsın kalça kısmına doğru sallayarak kendimden uzaklaştırmak istedim. Can havliyle ben bu şahsı yaralayıp yaralamadığımı bilmiyorum" diye konuştu.

Osman Karatoprak çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürmek' suçundan tutuklandı.

"KENDİMİ KARŞI TARAFIN ANNESİNİN YERİNE KOYUYORUM"
Osman Karatoprak’ın annesi Maşallah Karatoprak, oğlunun kendisini savunduğunu belirterek, "Karşı tarafa da Allah sabır versin. Oğlum kendini savunmasaydı, ölecekti. Başkasının başına gelmesin. Acı çekiyorum, kendimi de karşı tarafın annesinin yerinde görüyorum, çocuğumu çocuğunun yerinde görüyorum. Ben de aynı acıyı yaşıyorum. Oğlumu ne olur serbest bırakın" dedi.

Ağabeyinin kendisini savunduğunu ve meşru müdafaa durumunun göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Nazlıcan Karatoprak, "Benim ağabeyim normalde bir karıncayı dahi incitmez. Buraya çalışmak için geldi, ev tuttuk. Tek başına yaşıyordu. Öldürmeseydi belki öldürülecekti ve öldürmeye de niyeti yoktu. Öldürmeye niyeti olan bir kişi ne ambulansı arar ne de ambulansa taşır. Ağabeyimin serbest kalmasını ve gerekli işlemlerin adaletli bir şekilde yapılmasını istiyorum. Haksız yere yatmasına kimse razı olmaz" diye konuştu.

"KENDİSİNİ SAVUNMA İÇGÜDÜSÜ"
Müvekkilinin kendisini savunmak amacıyla meşru müdafaa hakkını kullandığını belirten ve tutukluluk haline itiraz ettiklerini ifade eden Avukat Osman Özgeliş, "Saldırıyı engellemek, kendisini koruma içgüdüsü ve savunma maksadıyla yapmış. Yaralama ya da öldürme kastı kesinlikle bulunmadığından ceza kanununda mevcut olan ceza sorumluluğunu kaldıran veya azaltan nedenlerden olan meşru savunma ve zorunluluk hali ile sınırın aşılması müesseselerinin de göz önüne alınarak tutuksuz yargılanması gerektiğine ilişkin itirazlarımız tarafımızca Gölcük Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne yapılmıştır" dedi.

 
AK Parti'den Soyer'e çifte salvo: Bir iş mi yapıyorsunuz da engelleniyorsunuz?
 
BioNTech'in 3. dozu da Omicron’a karşı korumuyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 21 Ocak 2022 Cuma 14:42

Acilen serbest bırakılmalı, yazık günah hepimizin karısı kızı var evimizde... Eve girmiş malına mı namusuna mi canına mı zarar verecek nereden bileceksin can havliyle yapılan bir şey yazık günah adalet masumları savunmalı suçluları değil...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni uygulama: 2 BionTech olana 1 Turkovac
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 BioNTech üzerine 1 Turkovac aşısı çalışması ...
Esra'yı öldürüp yataktaki pozisyonunu verdi
Ankara'da 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen’in ölümüyle ilgili soruşturmada ...
MSB: 6 bin 370 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 20 Ocak 2018'den bu yana TSK tarafından Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde ...
 
AFAD'dan olumsuz hava şartlarına ilişkin açıklama
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurt ...
Operasyonun ayrıntıları netleşiyor... KOD ADI: FİTO!
Ankara merkezli İzmirli birçok ismin de yer aldığı operasyonun ayrıntıları ...
Ters kelepçeye 10 bin TL tazminat!
İzmir Adliyesi'nde 2 polis tarafından ters kelepçe yapılan eski emniyet ...
 
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: Evi laboratuvara çevirmiş!
İzmir'in Menemen ilçesinde evinde oluşturduğu düzenekle uyuşturucu yetiştirdiği ...
Arkadaşının öldüğü saatlerde gözlerini açtı... Kahreden tesadüf!
Tire’de, kömür ocağında karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle 6 gündür ...
İEÜ’nün o binaları… Amerikan Hastanesi mi oluyor?
Bir süredir kamuoyunu meşgul eden İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva