HABERLER>EKONOMİ
15 Ocak 2015 Perşembe - 09:41

Esnafın Başkanı’ndan Kemeraltı çağrısı: Bir araya gelin!

İzmir'in turizmde yaşadığı kan kaybı, Kemeraltı esnafını korkuttu. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, İzmir'i yönetenlere Kemeraltı için zirve düzenlenmesi önerisi yaptı. Kaya, "Kemeraltı yok sayılarak İzmir kalkınamaz. Kenti yöneten ağabeylerimiz makamı, siyaseti bıraksın, bir araya gelsin" dedi.

Esnafın Başkanı’ndan Kemeraltı çağrısı: Bir araya gelin!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir'de geçen yıl turist sayısında yaşanan yüzde 8'lik düşüş ve kruvaziyer gemi seferlerinin bu yıl 108'e inmesi, Kemeraltı esnafını harekete geçirdi. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kaya, Kemeraltı'nda çalışmalar yapılmadan turizmin harekete geçemeyeceğini belirterek, İzmir'i yönetenlere acil bir toplantı düzenlenmesi çağrısı yaptı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu başta olmak üzere İzmir'i yönetenlere çağrıda bulunan Kaya, "Kemeraltı yok sayılarak İzmir kalkınamaz. Kenti yöneten ağabeylerimiz makamı, siyaseti bir kenara bıraksın, bir araya gelsin. Herkes eteğindeki taşları döksün. Bütçelerinden kaynak ayırsın. Kemeraltı'nın sorunlarını el birliği ile çözelim" dedi.



ÇARŞIDA FRENE BASILDI
Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Kemeraltı projeleri için frene basıldığını dile getiren Kaya, "Siyasi konjonktürden dolayı yatırımlara ağırlık verilmedi. Hangi ülkeye giderseniz gidin oranın aynası çarşılarıdır. İzmir'in aynası da burası. Sinagoglar, camiler, Agora burada. Kemeraltı'na el atılması lazım. İzmir'de Mobesa projesi var. Projenin içinde Kemeraltı yok, üstelik proje için kaynak yok. Esnaf şalterleri indirince çarşı karanlığa gömülüyor. Çarşının üstünün kapanması 2007'den beri konuşuluyor. Ama ortada bir şey yok. Cami, şadırvan etrafları, yürüyüş yolu düzeltilmeli.  Tuvalet, otopark sorunu çözülmeli. Bir çok yatırım ruhsat engeline takılıyor. Otopark yapacak biri, ruhsatta han göründüğü için yatırım yapamıyor. Etrafımızdaki duraklar kaldırıldı. 2 senedir metro duraklarında Kemeraltı anonsu yok" diye konuştu.
 
'ÇEKİŞMEYİ BIRAKIN'
Kemeraltı ve İzmir için limanın hayati önem taşıdığını belirten Kaya, yeni liman arayışlarının gereksiz olduğunu vurgulayarak, Alsancak Limanı'na yatırım yapıp kruvaziyer limanının 4 geminin yanaşacağı bir yer haline getirilmesini istedi.

Kaya, "Şehrin göbeğinde AVM'lere izin verilip Kemeraltı'nın ayağına sıkıldı. Oysa Türkiye'nin en büyük istihdam sağlayan alışveriş merkezi burası. Üst düzeyli yöneticilerin çekişmesinden çok zarar görüyoruz. İzmir'in birinci adamları bir araya gelmeli. Siyaseti, makamı düşünmeden İzmir'i bir araya getirmeliyiz" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Ocak 2015 Cuma 00:05

Kemeraltı'nın cazibesinin artması için öncelikle ssk binaları gibi son derece rezil mimariye sahip binalar bölgeden kalkmalı. ibb binası-ssk binaları (tamamen kalkmalı)-polis binası ise ya kalkmalı ya da yıkılıp yeniden, valilik binasına uygun yapılmalı. Konak Meydanı diyorsun akşam 8 olunca kimse yok. Böyle meydan mı olur? Burası Türkiye'nin açık ara en ünlü meydanı ama ... Konak Meydanı'nın cazibesi artması demek Kemeraltı'nın cazibesinin artması demek. ssk binalarının olduğu yerlere kafeler kurulmalı. Denize karşı banka-ssk binaları olan dünyada tek şehir büyük ihtimal İzmir'dir. Kemeraltı'na gelirsek de yapılacaklar belli: Önce güvenlik sağlanmalı. Mobese sistemi yoksa kurulmalı. Kemeraltı'nın denizle bağlantısı sağlanmalı. Eski hanlar restore edilip, insanların yemek yiyebileceği yerlere dönüştürülmeli. altyapı yenilenmeli. Bir tarafın taşı beyaz, öteki tarafın siyah olmamalı. Mağaza dışına eşya konulmasına kesinlikle izin verilmemeli. Çok zor işler değil. Yıllardır Kemeraltı'nı konuşuyorlar ama icraat yok. Hükümet İzmir'e yatırım yapmıyor derken aslında kast edilenlerden biri de devlet binaları ... Stadından, kamu binalarına hepsi dökülüyor. Bakıyorsun Hilal-Halkapınar'ın olduğu büyük bir alan TCDD depoları vs. İnsanlar geçerken burası da ne böyle diyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
avm mi kemeraltı mı ?? 15 Ocak 2015 Perşembe 17:45

AVM yi tercih ederim neden ? Temizlik var, güvenlik var, otopark var, temiz wc var, kaliteli marka var ve kazıklanma riski az, saygı var, çığırtkan yok, yola dökülmüş mal yok, işportacı yok, dilenci yok daha sayayım mı ???

Yorumu oyla      15      5  
15 Ocak 2015 Perşembe 17:04

ABİ SEN ÖNCE İKİÇEŞMELİK CADDESİNİN KALDIRIMLARINI BOYDAN BOYA BABALARININ MALI GİBİ KULLANAN SPOTÇULARI TEMİZLET..!! BÖYLE BİR REZALET TÜRKİYENİN NERESİNDE VAR ACABA? ENGELLİ YÜRÜYÜŞ BANDI ÜZERİNDE ÇAMAŞIR MMAKİNALARI BUZ DOLAPLARI SPOT EŞYA NE ARARSAN KALDIRIMDA. BEN TURİST OLSAM BİRDAHA O CADDEDEN GEÇMEM BU ŞEHİRE UĞRAMAM.

Yorumu oyla      15      5  
15 Ocak 2015 Perşembe 15:51

kemeraltı esnaf derneğinin mali gücü yok,o yüzden yapabileceği birşey de yok.esnafa sözünü geçirebilirse iyi olacak.kemeraltı dükkanları , pazar yeri görüntüsünden kurtarılmalı yani esnaf dükkanının önündeki tezgahlarda malını yığmamalı.vitrin denilen birşey var.dükkan önüne yığılan, sıralanan, ayakkabı osun, çamaşır olsun,kazak olsun, yastık olsun,hediyelik eşya olsun, hoş görüntü oluşturmuyor.kemeraltı düzenli ve temiz olmalıdır.

Yorumu oyla      13      5  
m.y. 15 Ocak 2015 Perşembe 13:34

ercana katılıyorum, kemeraltına daha fazla marka gelmeli, mesela düşük fiyatlı uluslarası markalar H&M ve C&A kemeraltında olmalıdır.bu firmalara yer göstermelisiniz, mesela yeni hacılar katlı mağaza kaç yıldır boş duruyor, mal sahibi ile firmaları biraraya getirmelisiniz. tüm kemeraltı milli kütüphane caddesi gibi olmalıdır.düzenli.kapalı kemeraltı sinemaları şan, sema ve konak sinema olarak olmasada haftanın belli günlerinde performans merkezi olarak kullanılmalıdır.

Yorumu oyla      13      5  
ercan 15 Ocak 2015 Perşembe 13:15

Bir defa kafaların degişmesi lazım.Kemeraltına bir şey yapılmıyor demek aslında çok büyük haksızlık.Mesela pazar günleri kızlar agası neden kapanıyor.Sayın kayanın şunu da bilmesi lazım.Degişim başladıgı zaman ki çok geç kalındı ordaki esnafında anlayışının degişmesi laZIM Kendileri bu degişime hazırmı.İşporta anlayışını degiştirebilecekler mi.Her şeyi belediyeden beklemeyin.İnsanları çarşya çekecek bir takım etkinlikler yapın. Bakın mezarlık başında bir proje gerçekleştiriliyor.Ordaki esnafın anlayışı degişmedikten sonra siz ne yaparsanız yapın degişen bir şey olmuyacaktır.Markalarrın gelmesi lazım çarşıya.Sinemaların günümüze uygun hale getirlip açılması lazım.ve aynı istanbuldaki istiklal caddesi gibi 24 ssat yaşanır hale getirlmesi lazım.Ama önce sizin bir şeyler yapmanız gerekiyor.Siz sadace bekleyip duruyorsunuz BİRİLERİ BİZİM İÇİN BİR ŞEYLER YAPSIN DİYE.Bir şeyler aldıgınızda bir şeyler de vermeniz gerekir.Esas can alıcı durum bu.Siz bir şeyler vermeye hazırmısınız.

Yorumu oyla      15      7  
Mustafa Y 15 Ocak 2015 Perşembe 13:09

kemeraltını planlamanız gerekiyor,bölgelere aırın,kemeraltının gecede yaşamasını istiyorsanız,yeme içme, barlar, birahaneler,gösteri merkezleri,canlı müzik dinlenebilecek yerler oluşturulmalı. kemeraltında beyler sokakları barlar sokağı için uygunbirbirine bağlı dar sokaklar.birahaneler için ise kavaflar çarşısı uygun, kavaflar çarşısını izmirin çiçek pasajı yapabilirsiniz hemde fevzipaşa bulvarında yani ana arter üzerinde.veysel çıkmazı meyhanelerinide unutmamak gerek.

Yorumu oyla      13      5  
Adnan Kaynak 15 Ocak 2015 Perşembe 10:47

Kemraltına içkili yerler açılamaz.. burada ne yaparsanız yapın güvenliği sağlayamazsınız. Hele gecelerini hiç düşünemiyorum..

Yorumu oyla      13      9  
hakan 15 Ocak 2015 Perşembe 10:37

Kemeraltı düzen gelsin temizlik tuvalet sorunu var

Yorumu oyla      15      5  
İzmirli 15 Ocak 2015 Perşembe 09:55

Kemeraltı bu zihniyetle bir yere varamaz. Kordondaki tüm apartman altı birahaneler lokantalar kapatılıp Kemeraltına taşınmalı. Gündüzleri alışveriş geceleri Eğlence konsepti yaratılıp aynı Didim, Bodrum, Marmaris barla sokağı gibi 24 saat yaşayan bir Kemeraltı yaratılmalı. İzmirde eğlence hayatı yok. Kemeraltındaki gece Eğlence hayatı dünya eğlence hayatına yön verebilmeli. Yoksa adım başı dönerciyle, kordondaki apartmanaltı birahane yemekhaneyle, alsancakta 10 metre birahane sokağıyla İzmir Turizmi bir yere varamaz.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik faturasından yeni alacaklar çıktı!
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi de, abonelerden alınan 'fazla TRT payı ve sayaç ...
Sanayiciler çocuklara enerji verimliliğini anlatacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Enerji ve Elektrik Sanayi Meslek Komitesi, ...
Yıldız sinyali verdi: Büyük televizyonu olanlar dikkat!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AB üyesi ülkelerin büyük ...
 
Metro bitiremeyen şirkete 46 milyonluk dava!
Vakıfbank, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın dünürü olan Çağlar Mesut ...
TAV davası gazetelere taşındı: İlanlı isyan!
Adnan Menderes Havaalanı işletmesini TAV Havalimanları Holding A.Ş’ye ...
Korkutan açıklama: Sebze ve meyve fiyatları…
Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Halil ...
 
6 aylık rapor: Bir depo benzin 63 lira ucuzladı!
Akaryakıt fiyatlarındaki düşüş sürüyor. 60 litrelik depo, geçen yılın ...
Şokun perde arkası: Kruvaziyer devi İzmir’den neden çekildi?
İtalyan kruvaziyer devi Costa’nın Akdeniz seferlerini iptal edip Uzakdoğu’ya ...
Karakış doğal gaz faturalarına nasıl yansıyacak?
Kar, fırtına ve soğuk geçtiğimiz haftadan bu yana Türkiye’yi esir alırken, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva