HABERLER>POLİTİKA
5 Ağustos 2021 Perşembe - 13:19

Eski başkandan 'soruşturma izni' değerlendirmesi: En fazla evimi alırlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın “benden ihale istediler” sözleri üzerine başlatılan inceleme sonrasında soruşturma izni verdiği eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, hakkında alınan karar ile ilgili konuştu. Şenol, "Adalete yargıya güven azaldı. Bir tane evim var zaten  en fazla onu alırlar" dedi.

Eski başkandan  soruşturma izni  değerlendirmesi: En fazla evimi alırlar

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 22 Aralık 2019 tarihinde CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde yaptığı açıklamalarla ilgili hazırladığı raporu geçtiğimiz günlerde tamamlamıştı.

Müfettişler tarafından yapılan inceleme sonrasında ise raporda, "Lisanslı firmalar arasında rekabet ortamı sağlanarak en yüksek geliri veren şirkete imtiyaz verilip 2886 sayılı Kanun çerçevesinde ihaleye çıkılması gerektiği, ancak işlemin bu şekilde gerçekleştirilmediği, Gaziemir Belediyesince ambalaj atıklarının toplanması imtiyaz hakkının, yukarıda belirtilen tarihlerde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihale yapılmaksızın dönemin Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol tarafından Kaya Vargel Geri Dönüşüm Sistemleri Mak. İnş. Nak.Gıda Turizm San.ve Tic .Ltd. Şti.'ne devredilmiş olduğunu" bilgileri yer almıştı.

Yapılan değerlendirme sonrasında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6'ncı maddesi hükmü uyarınca Gaziemir’de 10 yıl belediye başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oluruyla soruşturma izni verilmişti.

Verilen izin sonrası kararı Egedesonsöz'e değerlendiren  Şenol, "En ufak bir şeyde soruşturma açıyorlar. Bu yeni bir durum değil, aynı konu hakkında kaç defa soruşturma açıldı. Cumhuriyet Halk Partili ise her türlü şeye açıksın!" diye konuştu.

İZMİR'DE HERKES BU ŞİRKETE VERMİŞTİ
Mevcut yasada bu tür konularda 'ihale' yapma zorunluluğu olmadığına da vurgu yaşan Şenol, "Türkiye'de şu an dahil yüzde 90'ı ihaleyi yine bizim verdiğimiz şekilde veriyor. Yasada da gayet açık. Yasada ihale yapmak zorundasınız demiyor. İlk çıktığı zaman zaten tek şirket vardı İzmir'de ve herkes bu ihaleleri bu şirkete verdi" ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR ŞEYDEN SORUŞTURMA MI AÇILIR?
Kendisinin CHP'li olduğu için bu tür davalar ile karşı karşıya kaldığını belirten Şenol, "Tabii ki… Böyle basit şeylerden soruşturma mı açılır? AKP'li belediyeler bir baksınlar Türkiye'de kaç tane ihaleye çıkıyorlarmış" diye konuştu.

GİDİP İFADEMİZİ VERECEĞİZ
Aynı konudan daha önce de ifade verdiğine vurgu yapan Şenol, "Ben daha önce bu konudan ifade vermiştim. Şimdi yeniden soruşturma izni verildi ve yine gidip ifademi vereceğim. Bir önceki soruşturma henüz daha sonuçlanmamıştı. Gidip vereceğiz ifademizi ne çıkacağını göreceğiz" dedi.

EN FAZLA EVİMİ ALIRLAR
Yargıdan ne gibi sonuç beklediğinin sorulması üzerine de konuşan Şenol, "Ben yargılanmamayı bekliyorum ancak Türkiye'de hukuk adalet falan … Neyin ne olacağını bilmediğimiz için… Adalete yargıya güven azaldı. Bir tane evim var zaten  en fazla onu alırlar" ifadelerini kullandı.

 
Orman Şehidi Erdal Tovka'nın baba ocağı onarılıyor
 
CHP'li Kılıç: Ülke yanarken kaynaklar itibar için Somali'ye akıtılıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kalite 19 Ağustos 2021 Perşembe 09:03

Şu an o koltuğa hasbel kader oturup skandal üstüne skandal yaşatan kavga etmediği kesim kalmayan adamın adını ağzına almayarak kaliteni yine ortaya koymuşsun başkanım. Demek ki alkol sorunundan çok karakter sorunu önemliymiş

Yorumu oyla      4      3  
Oktay 6 Ağustos 2021 Cuma 08:48

Ne kadar efendi ve büyük bir Başkan olduğun bu röportajın da bile beli etmişsin başkanım Seni her yerde yerden yere vuran etrafındaki çakallar Halil ibrahim Şenol çok kötü yöneti diye etrafa anlatmasına rağmen sen çok mütevazi bir açıklama yapmışsın Halil Arda’nın ismini dahi ağzına almamışsın sen çok yaşa Halil ibo

Yorumu oyla      5      6  
Balaban 5 Ağustos 2021 Perşembe 16:04

Ah başkan ah; aday adaylığı sürecinde Ankara'ya göderdiğin o çok güvendiğin kişi kendi meclis üyeliği için çok çalışmış, senin için bi halt yapmamış!!! Keşke bu gün buraya seni savunan ilk satırları kendisi yazabilmeyi düşünseydi. Neyse başkan KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER...Gaziemir'de her geçen gün aranıyor ve özleniyorsun. Şimdiki belediye başkanından CACIK olmaz.

Yorumu oyla      17      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır: Çiftçi CHP iktidarında hakkını alacak
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ...
Bergama'da yeni tartışma… CHP, Millet Bahçesi için yargıya mı gidiyor?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Bergama'da ...
Erdoğan: Orman yangınları terör tehdididir
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 noktada devam eden yangınlara 20 uçakla müdahalenin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi evinde ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etti.
Başkan Yücel'den iktidara 'yangın eğitim merkezi' salvosu: Bedelini ağır ödüyoruz!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, iki günlük Bergama ...
CHP'li 11 başkandan THK uçağı başvurusu
11 büyükşehir belediye başkanı, bünyesindeki yangın söndürme uçaklarının ...
 
CHP’den komisyonlara yangın çağrısı!
TBMM Çevre Komisyonu ile İklim Krizi Araştırma Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir ...
Yüksek Askeri Şura kararları: Atamalar netleşti!
Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlar açıklandı. Deniz ve Hava ...
CHP'den Bergama çıkarması... Hükümete ve yerel yönetime eleştiri bombardımanı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önderliğinde saha ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva