HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2021 Cumartesi - 16:13

Ertuğrul Günay imza gününde konuştu… Siyasete geri mi dönüyor?

Sevgili Anadolu, Bir 'Hürriyet' Hikayesi ve Muhtıradan Darbeye kitaplarının imza günü sonrası konuşan eski Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, siyasete dönüp dönmeyeceği konusunda, "Siyaset anlamında ise siyaset dediğimiz şey sadece parti çatısı altında yapılmıyor, siyaset fikir söylemektir, ülke sorunlarını tartışmasına katılmaktır. Ben zaten öyle de yapıyorum. Bundan sonra da bana yakışan bir görev çıkarsa değerlendiririz ancak bir partide siyaset yapmak gibi özel bir gayretim yok" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Günay imza gününde konuştu… Siyasete geri mi dönüyor?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden ve AK Parti'den İzmir Milletvekilliği ve 60'nci ve 61'nci dönem Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürüten Ertuğrul Günay, kendisinin kaleme aldığı Sevgili Anadolu, Bir 'Hürriyet' Hikayesi ve Muhtıradan Darbeye kitaplarının imza günü nedeniyle İzmir'e geldi.

Kırmızı Kedi Kitabevi'nde gerçekleştirilen imza gününe genç yaştan ve ileri yaştan birçok siyasi ve vatandaş yoğun ilgi gösterirken, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın başkanlığında İYİ Parti heyeti, Deva Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya, AK Parti İzmir Eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İZTO eski Başkanı Ekrem Demirtaş, Deniz Ticaret Odası eski Başkanı Geza Dologhve ve geçmiş dönemlerde bakanlık, farklı partilerden milletvekilliği yapmış siyasiler bir araya geldi. 

YENİDEN İZMİR'DE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM
İmza gününü Ege'de Sonsöz'e değerlendiren Günay, ilgiden dolayı oldukça mutlu olduğu belirtirken,  "Uzun süredir İzmir'e gelememiştim. Arkadaşlar bir imza günü yapalım ve İzmir'de tekrar söyleşi yapma imkanı yaratmış oluruz diye bir teklif getirdi. Bende gerçekten böyle bir imkan bulduğum için sevindim. Ayrıca  her kuşaktan ve siyasi çevreden dostlarımızın, arkadaşlarımızın gelmesi beni çok mutlu etti ve onur duydum. İzmir'e yeniden geldiğimden dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

SİYASET ARKADA ESER BIRAKMAKTIR
Genç yaşta bulunan bazı vatandaşların Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etmesini de değerlendiren Günay, "Bir söz vardır; 'İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir' diye. Bende bunların izlerini görüyorum zaman zaman. Biraz önce bir genç arkadaşımız Bakanlık döneminde hayata geçirilen müze kartı için teşekkür etti. Başka bir arkadaşımız Madımak Oteli'ni kebapçı ayıbından kurtardığım için teşekkür etti.  Urfa'ya gidiyor vatandaşlar oradaki müzeden telefon ediyorlar, Gaziantep'e gidiyorlar oradan telefon ediyorlar ya da herhangi bir kültür merkezinden… Sonuçta bu ülke için elinizin bir yere dokunduğunu ve orada n yararlı bir şey üretildiğini görüyorsunuz. Bence zaten siyaset dediğimiz şey de tam olarak bu. Bunun için siyaset yapmak lazım. Arkada bir eser bırakmak için. Benim de bu konuda bir imkanım olduğu için şükür ediyorum" dedi.

İZMİR YENİ BİR VİZYONLA…
İzmir'in Türkiye için önemine dikkat çeken Günay, kentin büyük bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatırken, "Her dönemde yapılacak güzel şeyler var. İzmir Türkiye'nin çok müstesna şehirlerinden bir tanesi. Ben İzmirli yada geçmişte İzmir Milletvekili olduğum için söylemiyorum. Bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak objektif değerlendiriyorum. İzmir tarım, turizm, tarih potansiyelleriyle ve insan yapısıyla Türkiye'nin gerçekten de özel bölgelerinden bir tanesi. Şu anda turizmden belki Türkiye'nin ortalaması ile kıyaslarsak hak ettiğini almış değil fakat Türkiye'nin güneyinde, Antalya'da biz kitle turizmi açısından çok yol aldık. İzmir bundan sonra yeni bir konsept geliştirebilir. Kültür turizmi, termal turizmi, sağlık turizmi, tarih turizmi… Bu alanlarda büyük potansiyeli var İzmir'in. Ben bu yeni dönemde İzmir'in yeni bir vizyon ile çok daha ileriye gideceğini, belki yüksek sayılarda değil ama, yüksek gelir ve kültür grupları ile taşınabileceğini umut ediyorum" diye konuştu.

BU HABERİ DUYDUĞUMA SEVİNDİM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İzmir ziyaretinde açıkladığı Tekel yapılarının kültür merkezine çevrileceğini açıklaması ile ilgili konuşan Günay, "Bende o Tekel yapılarını kültüre katmak için çok uğraşmıştım. Benim İzmir'de yeni bir kültür merkezi, yeni bir müze yapılması konusunda büyük gayretlerim oldu ama kamu yapıları konusunda bazı engelleri aşamamıştık. Dün Sayın Erdoğan'dan bunları duyduğuma sevindim. İzmir'de benim gördüğüm kültüre kazandırılması gereken çok sayıda eser var. Eski fabrika yapıları, eski tekel yapıları var. Bunların İzmir hayatına kazandırılması gerekiyor. Mesela İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği bir Havagazı Fabrikası var, bu örnekten yola çıkarak diğer yapıların da İzmir'e kazandırılması lazım. Tekel eğer böyle bir kültürel yapıya dönüşürse bundan büyük sevinç duyarım" ifadelerini kullandı.

SADECE TÜRKİYE'NİN DEĞİL DÜNYANIN VARIŞ NOKTASI OLABİLİR
Geçmişte yapılan hatalardan hayıflanmak yerine gelecekte yapılabilecek çalışmalar hakkında konuşulmasının daha doğru olduğunu belirten Günay, "Geçmişe dönük bir şey söylersem merkezi ya da yerel yönetimlerdeki arkadaşlar alınganlık gösterebilir. Ben bugün Türkiye turizminde kitle turizmin büyük merkezi değil, biraz daha geride bir yerde ise bundan hayıflanmak değil, bundan yeni bir fırsat yaratmak daha doğrudur diye düşünüyorum.  Antalya kitle turizmin büyük merkezlerinden biri haline geldi. İzmir'de henüz yapacağımız çok iş var. İzmir'in kuzeyinde Bergama, Güneyi'nde Efes var, merkezinde Agora var… Yani İzmir dünyada parmakla gösterilebilecek müstesna yerlerden bir tanesi. Biz kitle turizmine, doldur boşalt her şey dahil turizmine değil de bu butik turizme önem verirsek bir süre sonra sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önde gelen varış noktaların bir tanesi haline getirebiliriz. İzmir'de bu potansiyel var" dedi.

BİR PARTİDE SİYASET YAPMAK GİBİ ÖZEL BİR GAYRETİM YOK
Aktif siyasete yeniden dönmek isteyip istemediğinin sorulması üzerine de konuşan Günay, "Bırakmadım yazıp çiziyorum aktarmaya çalışıyorum. Siyaset anlamında ise siyaset dediğimiz şey sadece parti çatısı altında yapılmıyor, siyaset fikir söylemektir, ülke sorunlarını tartışmasına katılmaktır. Ben zaten öyle de yapıyorum.  Bundan sonra da bana yakışan bir görev çıkarsa değerlendiririz ancak bir partide siyaset yapmak gibi özel bir gayretim yok" ifadelerini kullandı.

ŞU AN PARTİLER ÜSTÜ BİR KONUMDAYIM
Günay, DEVA Partisi Buca İlçe Başkanlığına gerçekleştirmeyi planladığı ziyaretin 'siyasete DEVA ile mi devam edecek' yorumlarına neden olması hakkında ise, "DEVA Partisi ilçe başkanı çok sevdiğim bir arkadaşım. Benim ziyaretimin nedeni nezaket ve hayırlı olsun ziyareti. Ancak imza günüme Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Bey geldi, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar geldi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanı geldi, AK Parti'nin eski il başkanı ve farklı partilerden bakanlar geldi. Sanırım ben şu anda biraz partiler üstü bir konumdayım" dedi.

 
Menemenspor ilk deplasman galibiyetini aldı
 
Foça, İzmir'in 2. Cittaslow kenti oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Mustafa Denizli adına itirazımız yok' ama... O statlardan Atatürk adını neden sildin?
Alsancak Stadı'na "Alsancak Mustafa Denizli Stadı" adı verilmesinden duydukları ...
CHP’li Bakan: Çandarlı Liman Projesi ilerlemiyor!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir türlü tamamlanamayan Kuzey Ege ...
AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e körfez yanıtı: Safsatayı bırakın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
CHP'li Beko: Sağlık çalışanları alkış değil, korunma istiyor!
Plan ve Bütçe Komisyonu toplantılarında konuşan CHP İzmir Milletvekili ...
CHP’li Bayır’dan çarpıcı paylaşım: Hatırlatmakta fayda var!
CHP Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suyu biz getirdik’ ...
CHP'li Sertel, MHP Lideri'yle görüştü... Ne konuştular?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ...
 
Cumhurbaşkanı: İzmir'i sahipsiz bırakmadık!
İzmirli depremzedeler için yapımı tamamlanan proje alanlarındaki anahtar ...
Kadına yönelik şiddete karşı kararlılık vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
CHP İzmir'de o isim YDK'ya sevk edildi!
CHP İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva