HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2021 Pazartesi - 13:44

Erman Toroğlu'na İzmir'den suç duyurusu!

Basın toplantısında konuşan AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Cemal Bekle, " Erman Toroğlu isimli şahıs ekranlarda “Ayrımcılık ve Nefret” söylemlerinde bulunarak Roman vatandaşlarımızı kötü göstermiş, dışlamış ve cümlelerinin devamında toparlamaya çalışırken karanlık düşüncelerinde biriken zehri dışarıya akıtarak “dilencilikle” Roman vatandaşlarımızı bağdaştırarak insanlık tarihine ve kendi benliğine acı ve kara bir leke bırakmıştır " ifadelerini kullandı.

Erman Toroğlu na İzmir den suç duyurusu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Cemal Bekle, spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun katıldığı bir TV programında Roman vatandaşlara yönelik söylemleri sonrası İzmir Adliyesi'ne giderek şikayet dilekçesini sundu.

Dilekçe verimi öncesi basın mensuplarına İzmir Adliyesi C kapısı önünde açıklama yapan milletvekili Bekle'ye, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve çok sayıda roman vatandaş eşlik etti.

"KENDİ BENLİĞİNE ACI VE KARA BİR LEKE BIRAKMIŞTIR"
Spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun açıklamaları ile kendi tarihine kara bir leke bıraktığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, "Bazı kimseler ne söylediğini ve sonunun nereye gittiğini bilmeden; bazıları bilerek ancak farketmeden bazıları ise tepeden bakan; kendini asıl, başkalarını etnik azınlık görerek; insanlık dışı, aşağılık düşüncelerle bu ırkçılığı ve faşistliği ya yapıyor ya da aracı oluyor. Bazen bir futbolcuya seslenen hakemde, bazen bir çadırda kalan göçmenin üzerine yürüyen sivilde, bazen bir beyazın siyaha bakışında, bazen bir kendisini bilmezin ekranlarda söylediği sözlerde… Şekil veya hareket değişse de hepsi aynı karanlık düşüncelerin eseridir. Bu coğrafyanın insanı, ceddinden; “Adil olmak” mirasını almıştır. Binlerce yıl öncesinden bugüne kadar uzanan tarihimizde Türk, Kürt, Roman, Arap, Çerkez, Laz ve bilmem kaç çeşit milletten insanımız her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olmuştur. İnsanı “eşrefi mahlukat” bilmiş; diline, dinine, mezhebine, rengine bakmadan insan olduğu için yardımına koşmuştur. Birileri aramıza “ırkçılığın faşist zehrini” sokmak istese de; dün nasıl izin vermediysek bugün de buna izin vermeyeceğiz.  Erman Toroğlu isimli şahıs ekranlarda “Ayrımcılık ve Nefret” söylemlerinde bulunarak Roman vatandaşlarımızı kötü göstermiş, dışlamış ve cümlelerinin devamında toparlamaya çalışırken karanlık düşüncelerinde biriken zehri dışarıya akıtarak “Dilencilikle” Roman vatandaşlarımızı bağdaştırarak insanlık tarihine ve kendi benliğine acı ve kara bir leke bırakmıştır" dedi.

"AYRIMCILIĞI VE BÖLÜCÜLÜĞÜ LANETLİYORUZ"
15 Temmuz hain darbe girişiminde romanların sokaklara indiğini ifade eden Vekil Bekle, "Erman Toroğlu ve onun gibi karanlık dünyalarda gezinen zihinlere şunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Romanlardan hiçbir zaman hain çıkmamıştır. 15 Temmuz gecesinde birileri darbeye alkış tutarken; Romanlar meydanlara koşmuş, bedenini bu vatana siper etmiştir. Roman Toplumu bu milletin asli unsurudur. Binlerce yıllık devlet geçmişimizde; vatanına, milletine, bayrağına, ezanına sahip çıkmış; bu vatanın ve ay yıldızlı al bayrağının uğruna canlar vermiş ve şanlı bayrağın altında gururla yaşamıştır. Bizler nasıl ki olumsuz bir şeyi anlatırken “Erman Toroğlu gibi davranma” diyerek bir kişiyi veya zümreyi aşağılayarak işaret etmiyorsak; Erman Toroğlu’da kendisinden olmayanları işaret ederek aşağılayamaz. Her fırsatta söylüyorum. Huzurlarınızda bir kez daha belirtmek istiyorum; Romanlar olarak bizler; farklılıklarımızı zenginliğimiz, birlikteliğimizi geleceğimiz olarak görüyoruz. Arabın Aceme, Acemin Araba, Beyaz'ın Siyah'a veya Siyah'ın Beyaz'a hiçbir üstünlüğü olamadığı anlayışıyla yaşıyor ve her türlü ayrımcılığı ve bölücülüğü lanetliyoruz" diye konuştu.

"KABUL EDEMEYİZ"
Ayrımcı söylemleri asla kabul edemeyeceklerini belirten Bekle, "Bu topraklarda; Hacı Bektaş-ı Veli, Pir Sultan Abdal gibi değerlere sahibiz. Biz; insanı, insan olarak gören bir algının temsilcileriyiz. Ayrımcılık ifadelerini bu topraklarda üretmedik. Ama buna sahip insanlar var. AK Parti olarak, her türlü kanun ve yönetmelik değişikliğini yaptık. Bunu Romanlar adına da diğer gruplar adına da yaptık. Ayrımcılığa neden olacak hiçbir kelime ve sözü kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

 
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı: Aşı süreci şeffaf yönetilmiyor!
 
Yeni aşkı ünlü spiker çıktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 11 Ocak 2021 Pazartesi 18:38

Ayrımcılığa sahip çıkmanız güzel ama samimi mi? Eğer samimi iseniz, "kadın mıdır kız mıdır belli değil" dendiğinde, muhalif olan vatandaşlar topyekün "terörist" ilan edildiğinde de itiraz edip sesiniz yükselteceğiniz zaman samimi ve iyi niyetli olduğunuzu düşünürüm. Bana göre şuan sadece bir linç edecek insan arayıp gündemi oyalamak için çırpınıyorsunuz yoksa romanlar falan umrunuzda değil bir gün olsun seçimler harici aç mısınız açıkta mısınız diye sordunuz mu? Hadi romanları geçtim herhangi bir vatandaşa sordunuz mu? sormazsınız çünkü sizin dna kodunuzda bu yok doğanıza aykırı.

Yorumu oyla      3      3  
lay loy lom 11 Ocak 2021 Pazartesi 14:01

başka yaptıgı başka bir şey yok romanların hakllarını aramak yerine lay loy lom

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekabet Kurulu'ndan Whatsapp'a soruşturma
Rekabet Kurulu Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ...
Aksoy cezaevinden mesaj gönderdi: Özgürlüğümü elimden aldılar!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Aliağa Yenişakran Cezaevi’nde Menemen ...
Karşıyaka gençleri kiralık gidiyor
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta ikinci yarı hazırlıkları için Çiğli ...
 
Adnan Oktar'a bin yılı aşkın ceza!
Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı ...
Tutuklanınca yakınları gazetecilere saldırdı!
Aleyna Çakır'ın ölümüne ilişkin soruşturmanın baş şüphelisi olan Ümitcan ...
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nden çok tartışılacak karar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe hakkında “darbeci ...
 
Öğretmen atamaları için açıklama
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk merakla beklenen öğretmen atamalarıyla ...
İzmirli genç kız 1 haftadır kayıp!
Narlıdere ilçesinde yaşayan Sudenaz Serter (17) ‘staja gidiyorum’ diyerek ...
İzmir'in okullarında bayrak töreni!
İzmir'de yeni hafta başlarken okul bahçelerinde İstiklal Marşı okunarak bayrak töreni yapıldı.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva