HABERLER>SAĞLIK
4 Aralık 2022 Pazar - 09:08

Ergen yaşta estetik talepleri artıyor!

Sosyal medyadaki filtrelerin de etkisiyle ergenler arasında estetik talepleri her geçen gün artıyor. Akran baskısı nedeniyle çocukların içlerine kapanmasının aileleri de endişelendirdiğini ifade eden Op. Dr. Güray Yeşiladalı, “Özellikle okullarda çocukların birbirlerine karşı acımasız yaklaşımları akran zorbalığına sebebiyet verip çocukların içlerine kapanmasına neden oluyor. Çocuklarının bu gibi durumlarla karşılaşmasını istemeyen ebeveynler ilkokul çağından önce kepçe kulak gibi operasyonlar için talepte bulunabiliyor” dedi. 

Ergen yaşta estetik talepleri artıyor!

Son dönemde sosyal medyanın dayattığı filtre güzelliği, ergen bireyler üzerinde estetik baskısı yaratırken diğer yandan bu baskıların getirdiği tek tip güzellik anlayışı, akran zorbalığına da neden oluyor. Çocukların ergen yaşlarda birbirlerine karşı acımasız davranabildiklerini ifade eden Vanity Estetik Kurucu Ortağı Op. Dr. Güray Yeşiladalı, “Ergenlik dönemi ve daha erken evrede ailelere büyük bir görev düşüyor. Özellikle ergenler tehdit altındalar, 14-15 yaşlarında bir talep patlaması var. Bu talep hem biz doktorları hem de aileleri daha fazla özen göstermeye, dikkatli olmaya mecbur bırakacak seviyede” dedi.

 “AKRAN ZORBALIĞI, ÇOCUĞUN İÇE KAPANMASINA NEDEN OLUYOR”
Estetik işlemlerde talep yaşının düştüğünü belirten Op. Dr. Güray Yeşiladalı, “Talepler 14-15 yaşlara kadar indi. Estetik işlem talepleri ve estetik cerrahi uygulamaları aslında çok geniş bir perspektifte yer alıyor ve biz çok daha küçük yaşlarda da mesela 5-6 yaşlarında da estetik uygulamalar yapıyoruz. Örneğin bir kepçe kulak estetiği çocuk ve ailesi için zaruri olabiliyor. Çünkü biliyoruz ki çocuklar bu yaşlarda birbirlerine karşı acımasız olabiliyorlar özellikle de okul çağındaki çocuklar birbirlerine karşı hoyratça, zorlayıcı şekilde davranabiliyorlar. Bu da baskıya maruz kalan çocukta kırılganlık ve içe kapanma yaratıyor. Yaşanan psikolojik travmalar hayat boyu devam edebiliyor. Bu nedenle çocuklarda kulak gelişiminin büyük bir kısmı okul çağının hemen öncesinde tamamlandığı için kepçe kulak operasyonları ile çocuktaki psikolojik rahatlamayı da sağlayabiliyoruz. Çocuklarının psikolojisinin etkilenmemesi adına bu işlemler özellikle ebeveynlerin de talebi olabiliyor. Çünkü ebeveynler de biliyor ki kepçe kulak gibi durumlar akran baskısı sonucu çocukta ruhsal sorunlara yol açabilir. Bu sebeple de önlem almak istiyorlar haklı olarak” diye konuştu.

“ÇOCUKTAN GELEN TALEBİN NEDENİNİ SORGULAMAK GEREK”
Çocuklukta talep edilen estetiklerde esas dikkat edilmesi gereken noktanın “zaruri bir estetik mi” yoksa “psikolojik bir talep mi” olduğunun iyi anlaşılması gerektiğini söyleyen Güray Yeşiladalı, “Kepçe kulak gibi zaruri durumların çocuğun psikolojisi açısından düzeltilmesi gerektiğinden yanayız ama fiziksel herhangi bir sorun olmadan sadece sosyal medyanın etkisiyle başka birine dönüşme arzusu, kendi kimliğinden vazgeçme ve başka bir kimliğe bürünme duygusuyla talep edilen estetik işlemlerde uygulama yapma değil çocuktaki bu talebin nedenini öğrenme taraftarıyız. Ailelere burada büyük görev düşüyor” dedi.

 

 
İYİ Parti İzmir'de ilçe kongreleri tamam... 8 ilçede sandık sonuçları!
 
AK Partili Sürekli'den sahada mesaj: Başka bir tarım değil, başka alışveriş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkemeden kanser ilacı kararı: SGK karşılayacak
İstanbul'da meme kanseri hastası B.A., yurt dışından ithal edildiği gerekçesiyle ...
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor
Panik atağın tek başına bir ruhsal sorun olmadığını ve çeşitli ruh sağlığı ...
İzmir’de şiddete karşı tepki!
İzmir Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde Asistan Dr. M. Furkan Balcı’nın ...
 
Üçlü tehlike dolaşımda... Hepsi birbirine karıştı!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve KLİMİK Başkanı Prof. ...
Kör olmaktan emekli olduğu hastane sayesinde kurtuldu!
1997 yılında Karşıyaka Devlet Hastanesin’den emekli olan 70 yaşındaki ...
Öfkeli hasta yakını doktorun burnunu kırdı!
İzmir Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde erkek doktora muayene olmak istemeyen ...
 
Grip bebeklerde ve yaşlılarda ölüme neden olabilir
Kış aylarının yaklaşmasıyla grip virüsüne yakalanma riskimiz artıyor. ...
Çocuklarda grip vakalarına dikkat!
İzmir'de Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı ...
Koronavirüste son durum ne?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva