HABERLER>POLİTİKA
30 Nisan 2018 Pazartesi - 14:39

Erdoğan ve Yıldırım'a Başkan Yücel'den cevap: Biz o işi çoktan hallettik

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir İl Kongresi için kente gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Erdoğan ve Yıldırım a Başkan Yücel den cevap: Biz o işi çoktan hallettik

Yücel, AK Parti’nin tepesindeki isimlerin korku ve panik halini bir kez de İzmir’de gösterdiğini ifade ederek “Genel Başkanları bu haldeyse, yönetim kademesinin telaşını siz düşünün. CHP, kurdukları kumpasın önünü kesince, yine bildik ve ciddiye alınmayacak söylemlerle ” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, AK Parti’nin  24 Haziran öncesi gerginlik ve kutuplaşma yarattığını belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle AKP’nin il kongresinin kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. Seçimle görevine devam edecek Sayın İl Başkanı Aydın Şengül’ü tebrik ediyorum. Tabi bu kongre bir anlamda da AKP’ni İzmir ile arasına koyduğu zincirlerin, İzmirliyi görmezden gelmek için çektiği perdelerin en üst düzeyde itirafı oldu. Bunu ben söylemiyorum bizzat AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan söylüyor. Diyor ki Sayın Erdoğan ‘İzmir ile aramızdaki zincirleri kırma, perdeleri kaldırma zamanı geldi’ diyor. Demek ki neymiş, İzmirlilerin ve bizlerin yıllardır İzmirliye, AKP’nin üvey evlat muamelesi yaptığını söylememiz, İzmir’in AKP tarafından ötekileştirildiği ifadelerimiz doğruymuş. Her şeye rağmen, eğer bu defa samimilerse İzmir’e yaptıkları kötülüklere, engelledikleri hizmetlere son vereceklerse bu olumlu bir karar. Birde haber vermek sterim Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a. İzmir’i bir dünya kenti yapma yolunda çalışacaklarını söylediler ama biz o işi çoktan hallettik. İzmir hem Avrupa Birliği, hem Birleşmiş Milletler, hem de Uluslararası Kredi Kuruluşları nezdinde çoktandır bir dünya kenti oldu zaten.  İzmir’den o kadar bihaberler ki, CHP’nin üretime ve yerelde kalkınmaya dayalı, sosyal belediyecilik hamlesiyle, büyük ve örnek projeleriyle İzmir’in dünyanın gıptayla baktığı bir kent olduğunu bilmiyorlar bile.

“ARTIK İYİCE BOCALIYORLAR”
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik  “Darbeci” iddiasının ciddiye alınır bir tarafı olmadığını söyleyen Deniz Yücel “ Darbecilerin kim olduğunu, 15 Temmuz’u gerçekleştirenlerin kimin tarafından yüceltilip korunduğunu, bu FETÖ’ nün elebaşı ile kimlerin aşk yaşadığını, yürekleri yetiyorsa İzmirliye bir sorsunlar. Alacakları cevap onlara kimin darbeci olduğunun, darbecileri kimin devletin tankını, bombasını, silahını, uçağını, rütbesini, makamını, devletin kozmik odalarındaki tüm sırları ve cumhuriyete başkaldıracak cesareti verdiğinin cevabı olacaktır. Genel Başkanımızın ve partimizin demokrasi ve halkın iradesi adına yaptığı hamle AKP’nin tüm dengesini öylesine bozdu ki, artık iyice bocalıyorlar. Genel Başkanları bu haldeyse, yönetim kademesinin telaşını siz düşünün. CHP kurdukları kumpasın önünü kesince, yine bildik iftiralarla halkımızı kandırabileceklerini sanıyorlar.  Bu konuyu daha fazla uzatacak kadar ciddiye almak mümkün değil

81 MİLYONUN LAİKLİK SORUNU YOK, AMA AKP’NİN VAR GİBİ GÖZÜKÜYOR
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın laiklik üzerinden yaptığı ihanet suçlamasına da değinen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  “Laiklik üzerinden laikliği savunanları hain ilan etmek nasıl bir gaflettir anlamak mümkün değil. Her konuşmalarında yerli yersiz, manasız gündemle ilgisi olmayan açıklamalar yapıyorlar. Kendilerini laik olduklarına ikna edemedikleri için, Türkiye’de böyle bir tartışma var sanıyorlar. 81 milyon vatandaşımızın laiklikle ilgili bir sorunu yok ama AKP’nin var gibi gözüküyor. Ülkede din özgürlüğü ve dinin siyasete alet edilmesinin önüne geçildiği tarih 10 Nisan 1928’dir. Bu tarihten tam 80 yıl sonra bunu AKP’nin kendisine mal etmesinin ne mantıkla, ne siyasetle, ne bilimle açıklaması yapılamaz. Bunun tek açıklaması vardır ki o da korku, endişe ve panik haliyle gelen akıl tutulmasıdır. Sayın Erdoğan bu söylemi 2017 referandumunda da kullanmış ve referandumda Hayır oyu verecekleri vatan haini ilan etmişti. Sonra geri adım atmak zorunda kaldı. Bu söylemlerle güzel ve kutsal dinimiz üzerinden, yeniden bir siyasi çıkış arayışında olabilirler ama halkımız bu oyuna bir kez daha gelmez. Bizi de bu oyuna alet etmelerine izin vermeyiz

İZMİR'İN İDEOLOJİSİYLE HALA PROBLEMLERİ VAR
AKP Genel Başkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın İzmir Ticaret Odası Meclis Üyelerine yaptığı konuşmaların, AKP'nin  İzmir'in demokrasi, özgürlük, Atatürkçülük ve barışa dayalı ideolojisini hala içine sindiremediğinin ve anlayamadığının bir göstergesi olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Yücel " İzmir ile aramızdaki perdeleri, zincirleri kaldıracağız deyip, 1 saat sonra İzmirlinin ideolojisine 'saplantılı ideoloji' demek nasıl bir mantığın ürünüdür biz anlayamıyoruz. İzmir'in ideolojisi İzmir'i özgürlüğün ve demokrasinin başkenti yapmıştır. Bu ideoloji Atatürk sevgisi ve onun düşüncelerini baş tacı yapmıştır. AKP'nin rahatsızlığı herhalde buradan kaynaklanıyor

ARTIK TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEDİKLERİ İÇİN…
Kendilerinin AKP’nin ülkede yaratmaya çalıştığı gerginliğe ve kutuplaşmaya alet olmayacaklarını ve 24 Haziran için İzmirlilerle birlikte mücadeleye devam ettiklerini vurgulayan Yücel “AKP’nin ne zaman demokrasiden söz etse, arkasından yeni cezaevleri inşa ediyorlar. OHAL’ in korumasına sığınan bir siyasi partinin demokrasi söylemi, kimseye samimi gelmez. Artık Türkiye’yi yönetemez halde oldukları için erken seçime gitmek zorunda kalanlar, şimdi erken seçimi bizim istediğimiz uydurmasına sarılacak hale geldiler. Bizim bu boş söylemlerle kaybedecek zamanımız yok. İzmirlilerle demokrasinin, adaletin, barışın ve kalkınmanın önündeki AKP engelini kaldıracak 24 Haziran seçimleri için mücadele veriyor, aralıksız çalışıyoruz”

 
MHP İzmir startı Kemalpaşa'dan verdi
 
İzmir'de istifa sonrası Baro Başkanlığı'na ilk aday!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orhan 1 Mayıs 2018 Salı 08:04

Yollarimiz cok kotu be deniz.izmirimize yakismiyor

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli Melek 30 Nisan 2018 Pazartesi 15:57

Ağzına sağlık başkanım valla duygularımıza tercüman olmuşsun. Bunlar demokrasi dedikçe biz korkuyoruz valla. OHAL’e geldik yani. :)

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir startı Kemalpaşa'dan verdi
Milliyetçi Hareket Partisi, 23 Haziran seçim çalışmalarına Kemalpaşa'dan start verdi.
Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder için 5 yıl ceza talebi!
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Milletvekili Sırrı ...
CHP'li Balbay: Üniversitelere kıymayın
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Mesajında, emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, ...
MHP lideri Bahçeli'den Abdullah Gül açıklaması
Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olmayacağına yönelik açıklamalarına ...
AK Partili Kaya: Cumhur İttifakı’nın İzmir’de birinci olacağını düşünüyorum!
İzmir Milletvekili Kaya, 24 Haziran için, “Siyasette rakam vermek doğru ...
 
'Seçimi ikinci turda % 60 ile alırız'
Habertürk gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Bahçeli’nin antika araba sayısı 11’e çıktı!
Nostaljik araçlara olan merakıyla bilinen MHP lideri Devlet Bahçeli son ...
AK Gençliğin eski başkanı genç destekle yola çıktı!
AK Parti İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Adil Yüksel, 24 Haziran seçimleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva