HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2022 Pazar - 22:19

Erdoğan:Teröristleri aklama görevini CHP üstlendi

Pendik--Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, raylı sistemin medeniyet olduğuna dikkat çekerek, "Manifestomuzun adı artık Türkiye Yüzyılı. Artık buna çalışacağız. Türkiye Yüzyılı'nın inşasını da hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi. Mersin'deki terör saldırısına da değinen Erdoğan, "Saldırganları terör örgütüne katılım konusunda himaye ve teşvik eden HDP'dir. Bu teröristleri kamuoyu önünde savunma, teröristleri aklama görevini de CHP üstlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan:Teröristleri aklama görevini CHP üstlendi

Günde 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet vermesi öngörülen Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına metro ile geldi. Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan ve Kadıköy ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki seyahat süresini 50 dakikaya indiren Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının açılışında açıklamalarda bulundu.  

'HATTI İSTANBUL HAVALİMANI'NA KADAR ULAŞTIRACAĞIZ' 
Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Sabiha Gökçen'e Pendik'ten 10 dakikada, Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Önümüzdeki birkaç ay içinde şu an devam eden yatırımlar tamamlandığında bu hattı İstanbul Havalimanı'na kadar ulaştıracağız. Bugünkü açılışta İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunu 270 kilometrenin üzerine çıkarıyoruz. Halen inşası süren projelerle bu rakam 366 kilometreyi geçecek. İstanbul'daki raylı sistem ağının yarısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul'a kazandırılmaktadır" dedi. 

BİRİLERİ BİZİM RAYLI SİSTEMLERİ SAHİPLENMEK İSTİYOR' 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri bizim raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunlara en güzel dersi inşallah haziranda vermeye var mıyız? Gece gündüz çalışmaya var mıyız? Karşımdaki muhteşem katılım zaten bunu ispat ediyor" ifadelerini kullandı. 

'BUNUN ADI YOL MEDENİYETİ' 
Tören alanına metro ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye genelindeki 811 kilometrelik şehir içi raylı sistemin 312 kilometresi de yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca gerçekleştirilmiştir. Şimdi az önce buraya geldik. Yerin altında 32 metre. Ve raylı sistemle geldik ama hiç gürültü, şu bu yok. 6 dakikada, bindiğimiz yerden buradayız. Bunun adı, yol medeniyeti. Raylı sistem medeniyettir. Bu medeniyete bu moderniteye benim vatandaşlarım layıktır. Şu anda da inşası süren 185 kilometrelik raylı sistemle bu rakam daha da artacak. Göründüğü gibi muhalefet inşaatı başlamış metro hatlarına hafriyat dökerken biz bakanlığımız ve belediyelerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızı en hızlı, güvenli, ekonomik ulaşım ağı olan raylı sistemlere kavuşturmaya devam ediyoruz" diye konuştu. 

'BAY KEMAL HARHALDE BURAYI DA SAHİPLENMEZSİN' 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal, herhalde burayı da sahiplenmezsin. Böylesine yoğun insan trafiğinin yaşandığı bir yerde kimi küçük sıkıntılar da ortaya çıkabiliyor. İstanbul'un merkezi konumunun bu şehre ve insanlara sağladığı avantajlar, getirileri, yol açtığı yükün kat be kat üzerindedir. Salgın krizi yaşanıyor. Dünya gözünü ve kalbini bu coğrafyaya çeviriyor. Türkiye neredeyse biz oradayız diyor. Savaş başlıyor. Dünyanın istikameti yine buraya dönüyor. Küresel emtia ve gıda krizi tehditi baş gösteriyor. Yine çare burada aranıyor. Türkiye ve İstanbul sadece kıtaları birleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda düğümleri çözüyor. Atılacak karşılıklı adımları kolaylaştırıyor. Seviyorlar Türkiye'yi, seviyorlar İstanbul'u. Kimseyi herhangi bir sebeple ötekileştirmeden, dışlamadan, her bir insanı kucaklayacağız. Kimseyi dışlamayacağız. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" ifadelerini kullandı.  

'MALUM PARTİ TERÖRDE KADINLARI KULLANIYOR' 

Konuşmasında milleti millet yapanın aile olduğuna da vurgu yapan Erdoğan, "Bu aileye bizden daha iyi sahip çıkacak olan bir parti olamaz. Onun için de ailelerimize sahip çıkacağız. Ailelerimize laf söylettirmeyeceğiz. Gençlerimize sahip çıkacağız" dedi. 

20 yılda birçok hizmet kazandırıldığını belirten Erdoğan, "20 yıl önce 1 numaralı sorun terör diyorlardı. Nerede terör? Kaldı mı? Terörü yerle yeksan ettik. Mersin'deki son saldırı bu sinsi senaryonun en alçak örneklerinden biridir. Malum parti PKK'nın uzantısı, terörde kimleri kullanıyor? Kadınları kullanıyor. Mersin'de bu iki kadın kendilerine bomba bağlıyor ve bu şekilde polis evine saldırıyor. Doğrusu, acımaktan başka elimizden ne gelir. Ben bu iki tane kadın teröriste bir yerde acıyorum. Diyorum ki, bu partinin kadın mensupları hadi bakalım, konuşun. Kandil'de bu kadınları yetiştirenler, terörist olarak yetiştirenler, benim ülkemin kadınlarına bunun hesabını verebilirler mi? Diyarbakır'daki malum partinin önünde aylardır duran Diyarbakır annelerine bunun hesabını verebilirler mi? Onun için çok çalışacağız ama ben burada annelere, hanım kardeşlerime çok güveniyorum" dedi. 

'TERÖRİSTLERİ KAMUOYU ÖNÜNDE AKLAMA GÖREVİNİ CHP ÜSTLENMİŞTİR' 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kale içeriden fethedilir. Yani, kalenin içinde kimler var, anneler var. Bu işin faturasını anneler, siz keseceksiniz. Ana kademe, üzerinizde çok yük var. Çok çalışacağız. Anneler babalar, gençlerimize sahip çıkacağız. PKK'nın Suriye'de, Amerika'nın desteğiyle kontrol ettiği bir yerden bu eğitim yapıldı. Saldırganları terör örgütüne katılım konusunda himaye ve teşvik eden HDP'dir. Bu teröristleri kamuoyu önünde savunma, teröristleri aklama görevini de CHP üstlenmiştir. Bu oyunu görüyorsunuz değil mi? Kimlere bu alçak oyunda hangi rolün verildiğini görüyorsunuz değil mi? Amaç ne? O da Türkiye'nin huzurunu, istikrarını, güvenliğini bozmaktır. Milletimize yeniden eski Türkiye'nin kanlı ve karanlık günlerini hatırlatmanın peşindeler. Böyle bir durumdan kim kazançlı çıkacak? Bu oyunun 81 vilayetiyle Türkiye'ye kazandıracağı bir şey var mı? Bu oyunun tek bir kazananı olacaktır. O da Türkiye düşmanlarıdır. Türk milletinin düşmanlarıdır. Dolayısıyla terör örgütleri üzerinden tezgahlanan bu oyuna destek veren herkes, safını Türkiye düşmanlarından yana belirlemiş demektir. Aklı başında siyasetçinin, gazetecinin, hiçbir sivil toplum temsilcisinin, vatandaşımızın kendini böyle bir duruma düşürmeyeceğine inanıyorum. Maalesef bir türlü terör örgütünün güdümünden kurtulup sivil ve meşru siyaset yapmayı beceremeyen HDP, bu ihanette yine başrolü oynamaya taliptir. Bizim asıl üzüldüğümüz ise lafa geldiğinde cumhuriyetle yaşıt olduğunu, Atatürk'ün partisi olduğunu söyleyen CHP'nin, bölücü terör örgütünün kuklası ve oyuncağı durumuna düşürülmesidir. Benim için Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla 85 milyon biz yaradılanı severiz, yaradandan ötürü anlayışıyla bu yolda yürüyoruz" ifadelerini kullandı.  (DHA)

 
Altınordu evinde darmadağın!
 
Beşiktaş ve Fenerbahçe yenişemedi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
olmaz demeyin, olur! 2 Ekim 2022 Pazar 23:58

bir sonraki aşamada da CHP'yi terör örgütü ilan ederler.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sayın Cumhurbaşkanım' dedi... Böyle karşılık verdi!
ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ordu'da vatandaşların yoğun ilgisiyle ...
Kılıçdaroğlu: ABD'ye icazet almak için gitmiyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalara neden olan ABD gezisine ...
6'lı masa toplandı... Ne karar çıktı?
Altı muhalefet partisinin oluşturduğu 6'lı masa, ikinci tur görüşmelerine ...
 
Ahırda yangın çıktı... 3 can gitti!
Muğla'nın Ula ilçesinde yanan ahırdaki 3 büyükbaş hayvan telef oldu.
AK Partili Sürekli'den 'UNESCO' açıklaması: Karşılaştırma yapmak yerine...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın UNESCO Dünya Mirası 2022 adaylığı için ...
AK Parti grup başkanvekillerinden 'bütçe' öncesi zirve... 'Paraların çarçur edilmesine müsaade etmeyeceğiz'
AK Parti İzmir’de, 2022 Belediye Bütçe görüşmeleri öncesi Grup Başkanvekilleri ...
 
Güvenlik zafiyeti iddiaları meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, terör örgütü PKK’nın Mersin’de polisevine ...
CHP'li Purçu: Darphane mi ranthane mi?
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Sayıştay’ın 2021 Denetim Raporları ...
Altay’dan af açıklaması: Terör suçları asla
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, af tartışmalarına ilişkin mutabakat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva