HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2019 Pazar - 18:58

Erdoğan: Terör örgütü ile değil ABD ile anlaştık!

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile varılan mutabakatı hatırlatarak ''Terör örgütü ile anlaşmadık ABD ile anlaştık. 13 maddelik ortak bildirinin 120 saatlik bir süreci var. Buna uyulduğu takdirde ne ala, uyulmadığı takdirde 120 saat bittiği anda biz tekrar harekatı bırakılan yerden devam ettiririz'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Terör örgütü ile değil ABD ile anlaştık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Rize Dernekler Federasyonunca (RİDEF) Rize Valiliği himayesinde İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 11. Rize Tanıtım Günleri'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasına, Fatih'in emaneti İstanbul'dan Rize'nin yiğit, mert, cömert, vefalı insanlarına selamlarını ileterek başladı. 

Hemşehrileri ile kucaklaşmanın, hasret gidermenin bahtiyarlığı içinde olduğunu belirten Erdoğan, 24 Ağustos'ta Rize'ye gittiğini, Rizeli hemşehrilerine 31 Mart belediye seçimlerinde AK Parti'ye verdikleri rekor destek için teşekkür ettiğini hatırlattı.

Seçimlerde şampiyon olmanın artık bir Rize klasiği haline geldiğini ifade eden Erdoğan, "Daha önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart'ta da Rize yüzde 73 oy oranıyla Türkiye birincisi olarak AK Parti'yi zirveye taşıdı. Bu ziyaretimizde ayrıca toplam yatırım tutarı, 1 milyar 103 milyon lirayı bulan 28 adet projenin de toplu açılış törenini gerçekleştirdik. Açılışını yaptığımız eserler arasında Çaykur'un 633 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği çay paketleme fabrikası da vardı. Aynı ziyarette hemşehrilerimizle hepsi birbirinden önemli pek çok müjdeyi paylaştık. Açılışını yaptığımız eserlerin Rize'mize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"81 VİLAYETİMİZİN HER BİRİ KIYMETLİDİR"
Rize Dernekler Federasyonuna Rize Tanıtım Günleri'ni düzenlemeleri dolayısıyla teşekkür eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Elbette 81 vilayetimizin her biri kıymetlidir. Her biri değerlidir, her biri bir başka güzeldir. Şehit kanlarıyla sulanmış mukaddes vatan toprağının her bir karışının, gönlümüzün başköşesinde yeri vardır. 40 yıllık siyasi hayatımızda asla bölgecilik yapmadık. Ne insanlarımız ne şehirlerimiz arasında hiçbir ayrıma gitmedik. 780 bin kilometrekarenin tamamına aynı nazarla baktık. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden, Türkiye'nin renklerini aynı samimiyetle kucakladık. 82 milyonunun her bir ferdine aynı sevda ile aynı heyecanla hizmet ettik. Çünkü yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. 

Ana yurdum, baba ocağım Rize'nin kalbimizde yeri, tabii ki her zaman farklı oldu. Vefasıyla, desteğiyle, duasıyla Rize bize her zaman yoldaşlık etti. Rizeli hemşehrilerim, siyasi hayatımızın hiçbir döneminde bizi yalnız bırakmadı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda, yanımızda sizler vardınız. 2001 yılında AK Parti'yi kurarken, 2002 senesinde iktidara yürürken, Allah'ın yardımını ve sizlerin desteğini daima üzerimizde hissettik. 17 yıldır, nice başarılara birlikte imza attık. Nice badireleri yine beraber aştık. Hayatımın her safhasında siz hemşehrilerimin dostluğunu, sadakatini, duasını yanımda buldum. Bugün de aynı duygularla dolup taşıyorum. Sizler bizi sevdiniz, bizi hep bağrınıza bastınız. İnşallah bizler de bu can, bu tende olduğu sürece Rize'yi sevmeyi, Rizeli hemşehrilerimizle iftihar etmeyi sürdüreceğiz."

"ÜLKEMİZİ HEDEFLERİ VE HAYALLERİYLE MUHAKKAK BULUŞTURACAĞIZ"
Rize'den aldıkları cesaretle bugüne kadar olduğu gibi 81 şehrin her birine, 82 milyon vatandaşın her bir ferdine hizmet götüreceklerini dile getiren Erdoğan, "Ülkemizi hedefleri ve hayalleriyle muhakkak buluşturacağız. Türkiye'nin ve Türk milletinin başını daima dik tutacağız. Tarihi şanlı zaferlerle dolu bu necip milleti, dünya siyaset sahnesinde asla hayal kırıklığına uğratmayacağız. Rengini şehitlerimizin kanlarından alan al bayrağımızı daha büyük bir gururla dalgalandıracağız. Bağımsızlığımızın timsali olan ezanlarımızı daha gür bir nida ile okuyacağız. Her karışında bir şehidin yattığı vatanımızı daha çok seveceğiz. Kardeşlik türkülerimizi daha büyük bir coşkuyla söyleyeceğiz. İstikbalimizin teminatı olan rabiamıza daha çok sarılacağız. Tek millet diyeceğiz, tek bayrak diyeceğiz, tek vatan diyeceğiz, tek devlet diyeceğiz. 82 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve Türkiye olacağız" diye konuştu.

"SİGARANIN ELEKTRONİĞİ Mİ OLUR?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rizelilerin atmaca gibi atak, Karadeniz gibi kabına sığmayan insanlar olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Benim hemşehrilerim aynı zamanda son derece zeki ve esprilidir. Rize günlerinin bu seneki temasında, Rize'nin o ince zekasına, pratikliğine bir kez daha şahit oluyoruz. 'Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı'. Ama bugün burada bir karar vermemiz lazım. Bu melaneti bırakalım, kendi kendimize zarar veriyoruz. Hem kasaya, hem keseye, hem vücuda. Yazıktır, günahtır. Bu israf. Ben Cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki; inanın bu haramdır. Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi. 'Haramdır' dedi. Niye Kasaya, emanet-i ilahi olan bu vücuda zararı var mı Var. Doktorlar da burada. Öyleyse haram.

''ELEKTRONİK SİGARA İÇİN BİZDEN YER İSTİYORLAR VERMEDİM, VERMEM''
Kimi biz zenginleştiriyoruz? O malumlar var ya. Adamlar geliyorlar bize, yok elektronik sigara... Sigaranın elektroniği mi olurmuş? Bunun için bizden özellikle yer istiyorlar, müsaade istiyorlar. Vermedim, vermem. Marka olarak da söyleyeyim, radyo Philips değil, sigaranın da bir Philips'i var. Bunlar Türkiye'de yatırım yapacakmış. Adını da böyle koyuyorlar. 'Yatırım yapacağız.' O yatırımı gidin siz başka bir yerde yapın. Ama şimdi ne yapıyorlar? Kaçak olarak bunu ülkeme sokuyorlar. Ticaret Bakanıma da söylüyorum, bunları asla ülkemize sokmayacağız. Çünkü bunlar benim vatandaşımı zehirleyerek zengin oluyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, asla müsaade de etmeyeceğiz. Baylar bayanlar ne olur içmeyin bu sigarayı.''

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''TEK TİP PAKET UYGULAMASINA GEÇİYORUZ''
''Şimdi tek tip paket (sigara) uygulamasına geçiyoruz. Duman odaları diye tarif edilen sigara içme ortamlarını biz de devreye alacağız. Devlet ne kadar kararlı olursa olsun, sivil toplumun omuz vermediği bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur. Bizim topraklarımızın mahsulü ve bizim milletimizin alın teri olan ürünler, başkalarının değil ülkemizin zenginleşmesine hizmet etmelidir. Bizim çayımız, artık sadece Rize’yi değil, bütün Türkiye’yi temsil edecek küresel bir markaya dönüşmelidir.

''9 GÜN İÇİNDE 765 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ''
Türkiye artık 17 yılın öncesinin Türkiye'si değildir. Vatanımızın bekası, milletimizin huzuru söz konusu olduğunda kimsenin icazetini arama ihtiyacı hissetmiyoruz. Barış Pınarı Harekatı'yla, Türkiye’nin yumuşak ve sert gücünü, operasyon kabiliyetini, askeri imkân ve yeteneklerini tüm dünyaya gösterdik. Sadece 9 gün içinde bir kısmı üst düzey 765 teröristi etkisiz hale getirerek bin 500 kilometrekarelik alanı örgütün zulmünden kurtardık. Resulayn ve Tel Abyad'ın da içinde olduğu toplam 111 yerleşim birimini kontrol altına aldık. Bu süreçte 5 askerimizi 20 sivil vatandaşımızı 76 Suriye Milli Ordusu'ndan kardeşimizi bu çatışmalarda şehit verdik. 13 maddelik ortak bildirinin 120 saatlik süreci var. Yarıdan fazlası geride kaldı. (120 saat) Buna uyulduğu takdirde ne ala, uyulmadığı takdirde 120 saat bittiği anda tekrar harekatı aynen bırakılan yerden devam ettiririz. Ülkemiz, Barış Pınarı Harekatı'yla Suriye sınırımızda kurulmaya çalışılan terör koridoruna öldürücü darbeyi indirmiştir. Bunun yanında harekat, bölgemize yönelik emperyalist senaryoları da darmadağın etmiştir. Sahadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Dikkat edin terör örgütü ile anlaşmadık Amerika Birleşik Devletleri ile anlaştık. Burada birileri saptırma yapıyor, öyle bir şey yok. Güvenlik bölgesini koruma altına alacağız. Planlarımız tamam adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacak son teröristi de bölgeden temizleyene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu sabah İngiltere Başbakanı ile de bunları konuştuk. Bizi anlayın teröristlerin yanında yer almayın NATO'dan sizlerle beraberiz dedik. Bu terör örgütleri eğer NATO'ya girdiyse ondan haberimiz yok. Amerikalı müttefiklerimizden beklentimiz, Türkiye'ye verdikleri sözlere bu sefer bağlı kalmalarıdır."(NTV-AA)

 
Canan Karatay’dan kış reçetesi
 
Konak Tüneli'nde halay havası: Trafiği felç ettiler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
86 araçlık konvoy Resulayn'dan çıkış yaptı!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Türkiye ...
Netflix, şifrelerini başkalarıyla paylaşanlara kötü haber
Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, şifresini arkadaşları ve ailesiyle ...
Sulama kanalı kenarında ölü bulundu
Antalya'da 16 yaşındaki Osman Copkur'un, sulama kanalı kenarında cesedi ...
 
Evinde başından silahla vurulmuş halde bulundu
Beylikdüzü'nde yakınlarının telefonuna mesaj gönderdikten sonra ulaşılamayan ...
800 yıllık tarihi medrese yazı tahtasına döndü
Sivas'ta bulunan 800 yıllık tarihi medresenin duvarları sprey boya ile ...
Suriye sınırına askeri sevkiyat
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere tank takviyesi yapıldı.
 
Ağrı'da zırhlı araca roketatarlı saldırı: 5 asker yaralı
Ağrı Doğubayazıt'ta, İran sınırında devriye gezen zırhlı araca teröristlerce ...
Terör örgütünün hain planı ortaya çıktı! 6 kamyonla geldi
Barış Pınarı Harekatı ile ağır darbe alan ve ABD’nin girişimiyle tanınan ...
Gelinini döverek hastanelik etti
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, bankada çalışan bir kadın, giyim kuşamına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva