HABERLER>GÜNCEL
26 Kasım 2021 Cuma - 17:10

Erdoğan, Menemen'den net mesaj verdi: Bu faizler düşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Alsancak ile 96 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Menemen'den seslenen Erdoğan, "Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz." dedi.

Erdoğan, Menemen den net mesaj verdi: Bu faizler düşecek!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Günün son programında Menemen'e giderek 96 yatırımın toplu açılış törenini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende vatandaşlara seslendi.

İLGİLİ HABER: DEPREM KONUTLARINDA İLK TESLİM YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş dönemleri hatırlatarak yüklenen Erdoğan, CHP dönemindeki ekonomiyi örnek göstererek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'dürüstlük' üzerinden yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konusuna da değinerek, "Gece gündüz demeden 2023’e hazırlanıp 2023’te de ben sandıkları patlatacağınıza inanıyorum. Bugün güzel İzmir’imizin güzel ilçesi Menemen’de sizlerle birlikte olmaktan memnuiyet duyuyorum. İzmir’de geçtiğimiz yıl yaşadığımız depremin ardından Bayraklı’da yapımını tamamladığımız 596 konut ve 145 dükkanı hak sahiplerine teslim ettik. Bizde laf ola, beri gele yok! Biz sözü verdik mi? Verdik. Süratle de deprem konutlarını bitirip sahiplerine teslim edeceğiz dedik mi? Dedik. Zamanında da teslim ettik. Bayraklı’da konut sayısını 1391'e, dükkân sayısını da 302’ye tamamlayacağız. Bayraklı’daki rezerv alanda 3 bin 649 konut ve 511 dükkan inşa ediyoruz. Bunlardan 397'sini yılbaşına kadar tamlayacağız.

Böylece İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut ve 353 dükkan yaparak teslim etme sözümüzü yerine getirmiş oluyoruz. Toplam yatırım tutarı 2 milyar 250 milyon lirayı bulan bu konut ve dükkânların İzmirimize hayırlı olmasını diliyorum. Bay Kemal’in vurulacak yeri kalmadı. Bitti bitti. Yalandan başka sermayesi yok. Dürüstlük hak getire, yok. Rabbimden ülkemizi her türlü afetten ve musibetten muhafaza eylemesini niyaz ediyorum. Afetlerin önüne geçemeyiz ama devlet olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırma iradesine ve imkanına sahibiz. Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırarak ülkemizi depremlere karşı hazırlama çalışmalarını da sürdürüyoruz. Bayraklı'da vatandaşlarımızı yeni evlerine kavuşturma sevincimiz var" dedi. 

İZMİR MÜCADELEMİZİN SEMBOLÜ OLMUŞTUR
Yapılan toplam yatırımların bedelinin 658 milyon TL'yi bulduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; 
"Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nın açılışını yaptık. Menemen'de hem sizlerle tamamlanan eserlerin resmi açılışlarını yapacak hem de son gelişmeleri konuşacağız. Burada şehrimize kazandırdığımız yatırım bedeli 658  milyon TL'yi  bulan 96 eseri açacağız. Eğitimde çeşitli ilçelerde inşası tamamlanan orta okulların, liselerin resmi açılışlarını buradan yapıyoruz. Ödemiş, Menderes, Torbalı-Ayrancı gençlik merkezlerimizi ve Tire öğrenci yurdumuzu hizmete açıyoruz. Çeşitli kurumlarımıza ait hizmet kurumları ile pek çok restorasyon çalışmamızın açılışını da burada gerçekleştiriyoruz. İzmir Kalkınma Ajansımızın verdiği destek ile hayata geçirilen eserleri de resmen açıyoruz. Düşman, İzmir'e geldiğinde milletçe içimiz kararmış; gidince birlikte bayram yapmıştık. İzmir milli mücadelemizin sembolü olmuştur." 

IMF'Yİ BU ÜLKEDEN BİZ ÇIKARDIK
"Geçmişte yıllarca çok ciddi çileler çekti milletimiz" diyen Erdoğan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
"Büyük atılımımızın rahatsız ettiği malum çevreler rahat durmadı. Partimizi kapatmaya çalışmaktan, sokakları karıştırmaya, ekonomik sabotajlara kadar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bu süreçte çalıştık, çabaladık. Bir şeyi hiç aklımızdan çıkarmadık... Gelişmekte olan ülkelere karşı kullanılan IMF reçetelerini devre dışı bıraktık. IMF'yi bu ülkeden biz çıkardık. CHP'nin parti sözcüsü IMF ile hala kol kola geziyor. 23 milyar Dolar IMF borcunu 2013'te ödedik ve gönderdik. Merkez Bankası'ndaki rezervi 27,5 milyar dolardan 127 milyar dolara çıkardık."

YÜKSEK FAİZE HALKIMIZI EZDİRMEYECEĞİZ
Türkiye'nin ekonomisine yönelik açıklamalarda bulunarak, faizlerin düşmeye devam edeceğini belirten Erdoğan, "Attığımız her adımın ülkemize kazandırdığımız, her eser ve hizmetin gerisinde Türkiye’yi kendi imkan ve gayretleriyle yoluna devam edebilecek bir ülke olma gayreti vardı. Dünya 5’ten büyüktür diyoruz ya işte ekonomide de aynısını söylüyoruz. IMF ve Dünya Bankası üzerinden küresel ekonomiyi haraca bağlayanlara dünya ekonomisi 5’ten büyüktür diyerek karşı çıkıyoruz. Ülkemizdeki mandacı siyasetçiler ise bu kurtuluş mücadelesini tam tersi gibi göstermeye çalışıyorlar. Var güçleriyle üzerimize geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı politikamızdan geri döndüremeyecekler. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Bu faizler düşecek. Ülkemizin ihracatını 36 milyar dolardan aldık, 216 milyar dolara çıkardık. Ülkemizi 2008 ve 2019 krizi yılları dışında hep büyüttük" dedi.

GEÇMİŞTE BAŞKANLARIN ÖNÜNE YAZAR KASA ATILIYORDU
Erdoğan, CHP'nin son günlerde ülke yandı, bitti diyerek ortalığı birbirine kattığını iddia eden Erdoğan, "Bu günlerde CHP ekibi ülke yandı bitti diye ortalığı birbirine katıyor. Bu ülke, onların yönetimde sorumluluk üstlendiği dönemde… CHP'nin iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500'leri bulan faizleri gördü mü?  Bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı, başbakanlığın önüne yazar kasanın atıldığı bu sıkıntılı günleri yaşadı mı?" diye sordu.

CUMHUR İLE CUMHURİYETİ BİR ARAYA GETİRDİK
Türkiye'de büyük demokrasi ve kalkınma modeli ile ortaya konan ruhu yeniden dirilttiklerini vurgulayan Erdoğan, "Milletimizin tüm kesimlerini hak, özgürlük, gelişme, yatırım taleplerini hayata geçirerek hem sosyal barışı sağladık hem ülkemizi büyüttük. Geçmişte yıllarca milletimiz çok ciddi çileler çekti. Cumhuriyetimizin değerlerini çalmaya çalışanların oyunlarını biz bozduk. Cumhuru ve Cumhuriyeti bir araya getirerek tarihimizin en güçlü sinerjisini oluşturduk. Bu büyük atılımımızın rahatsız ettiği malum çevreler boş durmadı. Partimize kapatmaya çalışmaktan sokakları karıştırmaya, darbe girişiminden ekonomik sabotajlara kadar her şeyi yaptılar. Biz bu süreçte verdiğimiz mücadelede her şeye karşı çalıştık, çabaladık. Ama bir şeyi aklımızdan çıkarmadık. Şayet demokraside, özgürlüklerde, diplomaside, siyasette ortaya attığımız atılımları ekonomide de hayata geçiremezsek hizmetlerimizi kalıcı kılamazdık" şeklinde konuştu.

POLİTİKALARIN ALTYAPISINI 19 YILDIR İNŞA EDİYORUZ
"Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı programımızdan geri döndüremeyecekler" diyen Erdoğan, "Yüksek faizler, kuru yükseltmek… Öğrenilmiş bir çaresizliktir. Biz birçok alanda bu öğrenilmiş çaresizliği aştıysak ekonomi politikalarında da aynısını başaracağız. Biz; yatırım, istihdam, üretim ve bu politikaların altyapısını 19 yıldır inşa ediyoruz. Salgınla birlikte ortaya çıkan küresel ekonomik kriz bize bu dönüşümü hızlandırma fırsatı verdi. Yaptığımız bu fırsatı değerlendirmektir. Dün faizleri 7 bin 500’lere çıkartanların ‘Kanun çıkarın faizi yüzde 1’lere indirin’ diyor. Bunu Bay Kemal söylüyor. Bir gün bunu söylüyorsun bir gün de faizlerini yükseltin diyorsun. Yemezler. Bu faizler düşecek. Biz yüksek faize halkımız ezdirmeyeceğiz. Milletimiz büyük bir dönüşümün sancılarını yaşarken kendileriyle dalga geçenlerden bunu hesabını soracaktır" ifadelerini kullandı.

HİÇ ENDİŞE ETMEYİN, DAHA ÇOK KAZANACAĞIZ
2023’te yapılacak olan seçimlere değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlara verilen görev, emperyalistlerin 1923'te bozulan oyununu 2023'te tekrar göreve almaktadır. 1923'de başaramadıkları gibi 2023'te de başaramayacaklar. Biz bu ekonomi politikası aksamadan sabaha düşünerek hayata geçirmedik. Bunun uzun zamandır hazırlıklarını yapıyoruz. 19 yılda bu gayede nasıl bir altyapı kurduğumuzu açıkladık. Şimdi hiç endişe etmeyin, daha çok kazanacağız, çalışanlarımız daha iyi ücret alacak. Esnafımız daha çok kazanacak. Ülkemizdeki vatandaşlarımızın bundan sonraki süreçte eli bolluk içinde olacak. Ben halkıma inanıyorum. Türkiye büyüyecek ve gelişecek. Bunun için 2023 çok önemli. Milletimizin 2023'te tercihini mandacılardan yana değil, büyük ve güçlü Türkiye'den yana kullanacağına inanıyorum. Bay Kemal, mandacı siyaset. Kimlerle yürüyor? Terör örgütünün yandaşları ile yürüyor. Biz milli ve yerliyiz."

 
Silahını temizlerken vurduğu oğlu öldü
 
İstanbul'da taksi teklifi 11. kez reddedildi
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bir 596 konut tesslim ettik diyor sonra da 27 Kasım 2021 Cumartesi 11:25

beşbin yetmiş dört konut teslim ettik diyor.Hangisi doğru?

Yorumu oyla      3      3  
VATANDAŞ ÇOKTAN EZİLDİ 27 Kasım 2021 Cumartesi 10:51

"VATANDAŞI FAİZE EZDİRMEYECEĞİZ" DENİLİYOR AMA VATANDAŞ ÇOKTAN EZİLDİ! MUTFAKTAKİ YANGINI KÖR GÖZLER BİLE GÖRDÜ, İKTİDAR HALA GÖRMEDİ!

Yorumu oyla      3      3  
israr 27 Kasım 2021 Cumartesi 00:39

Bir insan, inanılmadığını bile bile neden yalan söyler? Kaç yüz kere Gördes barajı açıklandı? İzmirlileri ne sanıyorlar acaba?

Yorumu oyla      3      3  
yazık 27 Kasım 2021 Cumartesi 00:04

vatandaşa kredi ile ev yapıyonuz bunun adı hızmetmı oluyo ..geçç...

Yorumu oyla      3      3  
Bazıları maskeli bazıları maskesiz 26 Kasım 2021 Cuma 22:28

Niye bazıları maskesiz ve hepsi iç içe. Covid-19 virüsü onlara uğrmıyor mu? Ne oldu "Maske, Mesafe, Hijyen" söylemi. Sıra AKP şovlarına gelince bu kurallar geçersiz mi?

Yorumu oyla      3      3  
ahmet sami Selçuker 26 Kasım 2021 Cuma 22:01

Bu 96 tesis nerede bir bilen varmı acaba

Yorumu oyla      3      3  
Tahir 26 Kasım 2021 Cuma 19:33

Sağdan soldan insan getirmişler zorlana, İzmir Tayyip ve Partisini sevmez oy da vermez

Yorumu oyla      3      3  
Bay Kemal 26 Kasım 2021 Cuma 18:51

panik yapacak bir şey yok mu? Türkiye'de fiyatlar uçmuş durumda. Daha 2 gün önce benzine bir gecede 1 lira zam geldi, CHP zamanından bahsediliyor. Mitinge gelenlere bakarsak bence zamlar bu millete az bile. Yılbaşından sonra elektrik-doğalgaza artık ne kadar zam gelir kim bilir! İzmir'e milyarlarca yatırım yapıldığından bahsediliyor ama diğer taraftan da şehrin hali perişan deniyor. Ya bu kadar yatırım yapılmadı ya da bu işte bir terslik var.

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 26 Kasım 2021 Cuma 18:44

ABD’de Enflasyon % 6 Dış Ticaret açığı 800 milyar dolar... Dış borcu 19 Trilyon dolar Ama BANKA FAİZİ %0.25 İngiltere Enflasyon % 4.2 Dış Ticaret açığı 219 milyar dolar... Dış borcu 9 Trilyon dolar Ama BANKA FAİZİ %0.1 Almanya Enflasyon % 4.5 Dış Ticaret açığı yok... Dış borcu 5.6 Trilyon dolar Ama BANKA FAİZİ %0 Türkiye Enflasyon % 19 Dış Ticaret açığı 21 milyar dolar... Dış borcu 402 milyar dolar Ama BANKA FAİZİ %16 FAİZ onlarda üvey kardeşken, sadece bizde mi enflasyon, dış borç ve cari açıkla öz be öz kardeş? Yüksek faiz varsa üretim ekonomisine geçiş istenilen seviyede olmaz. Yatırımların önemli bir kısmı, özellikle yabancı şirketler iş gücü, vergi ve hammaddeyi sömürmek ve bunların ucuzluğu ile rekabet avantajı sağlamak için buradalar ve hala yatırım yapmaktalar. Bu tür üretim yatırımları ülkeye ve vatandaşa yaramaz yani işgücü, vergi ve hammadde için gelen üretim yatırımlarında refah asla tabana yayılmaz, ülke zengileşmez.... Bu yüzden faizler mutlaka mümkünse sıfırlanmalı, değilse kademeli olarak hızla sıfıra yakın seviyelere çekilmelidir. .

Yorumu oyla      2      3  
Giritli... 26 Kasım 2021 Cuma 18:27

Hala halkımızı ezdirmeyeceğiz diyo ya, İzmir de bir ekmek iki buçuk tl olmuş, yazık değil mi bu insanlara...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silahını temizlerken vurduğu oğlu öldü
Bolu'da dehşete düşüren bir olay yaşandı. Kentte, Muhammed K., iddiaya ...
Gezi Davası'nda Osman Kavala için karar çıktı
Yargıtay ve İstinaf Mahkemesi tarafından bozulduktan sonra yeniden görülen ...
İZDENİZ: Seferlerde aksamalar yaşanabilir
Olumsuz hava koşulları sebebiyle, İZDENİZ’den yapılan açıklamada deniz ...
 
Ayasofya'daki tarihi sanılan kağıtlar yeni çıktı
Ayasofya Camii'nde cemaat tarafından kırık bir taşın arkasında 5 parça ...
İZDEDA Başkanı Özkan: Cumhurbaşkanı’ndan isteklerimiz…
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan, bugün açılışlar ...
Bakan Akar da İzmir'de teftişte! Ege Ordu Komutanlığı'nda inceleme
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK komuta kademesi ile birlikte Ege ...
 
Seferihisar'daki sorunun temelinde ne var? Servis krizi için ne dediler?
İsmail Yetişkin: Valilik, Kaymakamlık, bir şey yapmadığı için bu hizmet, ...
İzmir'deki 'kürdan' cinayetine tutuklama geldi
İzmir'in Bayraklı ilçesindeki dönerci dükkanında "kürdan isteme" tartışmasıyla ...
Polisi yaraladı kaçtı... 6 bıçakla yakalandı!
İzmir'in Bornova ilçesinde bir polisi memurunu bıçakladıktan sonra kaçmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva