HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2016 Cuma - 19:50

Erdoğan İzmir’de açıkladı: Vatandaşım 2 milyar dolar bozdurdu

SÜTAŞ Tesisleri açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çıktım şunu söyledim, 'Yastığınızın altında ne kadar dolar varsa gelin Türk lirasına çevirin.' Sağ olsunlar şu ana kadar benim vatandaşım, yaklaşık 2 milyar doları liraya çevirdi” dedi.

Erdoğan İzmir’de açıkladı: Vatandaşım 2 milyar dolar bozdurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tire ilçesinde "SÜTAŞ Entegre Tesisleri" açılış töreninde, tesisin İzmir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

BU MİLLET GÜÇLÜ BİR MİLLETTİR, BU MİLLET YÜCE BİR MİLLET
Türkiye'nin asıl gündemi ve meselesinin, yatırım, üretim ve istihdam olduğunu belirten Erdoğan, "Milletimiz, demokrasisine, özgürlüğüne, bayrağına, ezanına, devletine, toprağına göz dikilmesine izin vermeyeceğini, tarihimizin her döneminde olduğu gibi son yıllarda da sayısız kez ortaya koymuştur." dedi.

Güvenlik güçlerinin Suriye'de, terör örgütü PYD ve DEAŞ ile, ülke içinde de PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütleriyle yoğun bir mücadele içinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu mücadelede milletimizin, güvenlik güçlerimize, hükümetimize, devletimize desteğinin tam olduğunu biliyorum, görüyorum. Onun için de diyorum ki bu millet güçlü bir millettir, bu millet yüce bir millettir. Hep şunu söylüyorum, tek millet diyorum. 80 milyon biz tek milletiz. Ayrım yok, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkesi, Gürcüsü, Abazası, Romanı, Arnavudu, Boşnağı... Ayrım yok, tek millet. İki, tek bayrak. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız, şehitlerimizin ta kendisi. Kimse şurada burada paçavraları, bizim bayrağımıza eş bir bayrak olarak karşımıza çıkarmasın. Tek bayrağımız var."

BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİLER, AĞIR ÖDÜYORLAR
Şair Mithat Cemal Kuntay'ın, "On Beş Yılı Karşılarken" adlı şiirinden, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini okuyan Erdoğan, şöyle devam etti: "Çiftçi kardeşlerim gayet iyi bilir, tarla normalde arsa mıdır? Değildir. Ne zamanki imar geçer, imar geçtikten sonra arsaya dönüşür. Bir bayrağın da bayrak olabilmesi için uğrunda kan veren şehitlerinin ve gazilerinin olması gerekir. İşte bizim bayrak, böyle olmuştur. Üçüncüsü, tek vatan... Dedik ya 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Bu toprağın uğrunda biz çok şehitler verdik ve vatan oldu. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Onun için kimse operasyon düşünmesin bu topraklar üzerinde, bedelini ağır öderler. Nitekim ödüyorlar. Dördüncüsü de tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti'nden başka bizim devletimiz yok. Öyle paralel devletmiş, şu devletmiş, bu devletmiş, asla. Böyle bir girişimde bulunanlar da bunun bedelini ağır ödediler, ağır ödüyorlar."

TOPYEKÜN MÜCADELE YÜRÜTÜYORUZ
Türkiye'nin mücadelesinin tek bir alanla sınırlı olmadığını belirten Erdoğan, "Topyekün bir mücadele yürütüyoruz, yürütmek zorundayız. Çünkü ülkemize yönelik saldırılar bu şekilde. Terörden darbe girişimine, ekonomik sabotajdan diplomatik provokasyonlara kadar her yol ve yöntem denenerek Türkiye'nin önü kesilmeye çalışılıyor." diye konuştu.

VATANDAŞIM 2 MİLYAR DOLAR BOZDURDU 
"Ne yaptılar?" diye soran Erdoğan, şunları kaydetti:  "Hemen üzerimize bir ekonomik baskı uyguladılar. Çıktım şunu söyledim, 'Yastığınızın altında ne kadar dolar varsa gelin Türk lirasına çevirin.' Sağ olsunlar şu ana kadar benim vatandaşım, yaklaşık 2 milyar doları liraya çevirdi. Bunun için her birimiz kendi cephemizden, kendi sorumluluk alanımızdan mücadeleye katılmak mecburiyetindeyiz.

İşçi, fabrikasında en iyi üretimi yapacak. Çiftçi tarlasında en iyi ürünü yetiştirecek, esnaf ve sanatkarımız, müşterilerine en iyi hizmeti verecek. İş adamımız, yatırımlarını devam ettirecek, üretimi, istihdamı artıracak. Bankacılarımız, en uygun finansman imkanlarını sağlayacak. Hep diyorum ya düşük faizle işverene, girişimciye kredi sağlayacak. Yoksa yüksek faiz oranlarıyla eğer sen işverenimin karşısına dikilirsen, o zaman yatırımcı nasıl olacak da yatırımda bulunacak. Mümkün değil. İhracatçılarımız sürekli yeni pazarlar bulma, mevcutları güçlendirme peşinde olacak."

Erdoğan, "Bugün karlı dağların sarp tepelerindeki mağaralarda PKK'lı teröristleri arayan, El Bab'ı, DEAŞ'dan kurtarmaya çalışan, Başika'da Ninova Muhafızlarını eğiten, gizli açık tüm yöntemleriyle FETÖ'yü deşifre ve tasfiye için çalışan, Afganistan'da güvenliği ve huzuru temin için görev yapan velhasıl, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında fedakarca mücadele eden güvenlik güçlerimiz bizden dua ile birlikte ülkemizin kalkınması ve büyümesi için çalışmamızı bekliyor." ifadesini kullandı.

Güvenlik güçlerinin vazifelerini tamamlayıp geri döndüklerinde, kendileri ve sevdikleri için güvenli olmasının yanında ekonomik olarak da üretken bir Türkiye bulmak istediklerini anlatan Erdoğan, işte bu sebeple yatırımların, projelerin ertelenmemesi, aksine öne çekilmesi ve artırılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması ve 2023 hedeflerine ulaşılması için adım atan, taş üstüne taş koyan herkesi desteklediğini ve tebrik ettiğini bildirdi.

BİNGÖL'DE İSTİHDAM VE ÜRETİM SAĞLAYACAK
Daha önce yaşanan krizlerin gösterdiği bir hakikat olduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye olarak her alanda kendi kendine yeten, bununla beraber ihracat yapan bir ülke haline gelinmesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin bu konuma geleceğini ve hiç kimsenin de bundan endişe duymaması gerektiğine işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Üretimimizi, kendi tasarımımızı kendimiz yaparak, kendi teknolojimizi kendimiz geliştirerek ileriye taşımadan bu hedefe ulaşamayız. Savunma sanayiden tarıma kadar her alanda bu yaklaşımı hakim kılmak ve gereken alt yapıyı oluşturmak zorundayız. Türkiye gibi bir ülkenin tarım ve hayvancılık ürünleri için dışarıya milyonlarca dolar ödemiş olmasından ben fevkalade rahatsızlık duyuyorum. Biz, kendimizle birlikte bölgemizdeki kardeşlerimizi, dostlarımızı rahatlıkla doyurabilecek potansiyele sahip bir ülkeyiz. Ancak ihracat standartlarını karşılayacak, üretim ve bunların pazarlanması konusunda sıkıntılarımız olduğu anlaşılıyor.

Açılışını yaptığımız bu tesis gibi büyük kapasiteye ve modern alt yapıya sahip üretim merkezlerinin sayısını çoğaltmalıyız. Az önce Bingöl'de böyle bir adım atılması konusunu konuştuk ve inşallah Sayın Başbakan'la da konuşacağız, inşallah o süreci de hızlandırmamız lazım. Ufak tefek şeylere biz takılıp kalmayacağız, madem ki oralar bizim için teşvik bölgesidir, hemen adımı atarak Bingöl gibi bir ilimizde böyle bir entegre tesisin kuruluyor olması şüphesiz ki hem istihdam sağlayacak hem üretim sağlayacak böylece oralar da ayağa kalkacaktır."

DAHA ETKİN KULLANMANIN YOLLARINI ARAMAYI SÜRDÜRMELİYİZ
Anadolu'da hala 5-10 dönümlük tarlalarda üretim yapılmaya çalışılmasının yeterli görülmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, tarımsal üretimin teknolojiyle desteklenmedikçe arzu edilen düzeye ulaşılamayacağını da bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknoloji yatırımının da ancak belirli büyüklüklere ulaşınca verimli hale geldiğini vurgulayarak, "Traktörü yılda bir ay kullanıp, kalan 11 ay bahçede yatırırsanız, üretimi geliştirecek yolu açamazsınız. Bu mantık, mantık değil. Tarlalar boş dururken, hayvan yeminin tamamını dışarıdan almaya kalkarsanız elde ettiğiniz kazançtan memnun olmazsınız." dedi.

Son yıllarda tarım ve hayvancılıkta endüstriyel üretiminin geliştirme doğrultusunda önemli adımların atıldığına işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: "Görünen o ki yapılanlar doğru da olsa yetersiz. Onun için topraklarımızı, meralarımızı, su kaynaklarımızı, denizlerimizi daha etkin kullanmanın yollarını aramayı sürdürmeliyiz. Makineden tarıma, turizmden sağlığa kadar her alanda son yıllardaki kayıplarımızın telafi etmenin ötesinde, daha büyük atılımların çabası içinde olmalıyız. Bu konuda tüm yatırımcılarımıza, üretimcilerimize, vatandaşlarımıza ben güveniyorum, inanıyorum. Yeni Türkiye'nin inşaasını 80 milyon hep birlikte gerçekleştireceğiz." (AA)

 
Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de tarım raporu
 
Bakan Işık'tan kritik 'El Bab' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de tarım raporu
SÜTAŞ Tesislerinin açılış töreninde konuşan Yıldırım, hükümetin tarım ...
CHP'de Murat Hazinedar'a uyarı cezası
Parti kurallarına aykırı hareket ettiği iddiasıyla Yüksek Disiplin Kurulu'na ...
Tire’de miting gibi açılış: Erdoğan ve Yıldırım ne mesaj verdi?
Sütaş’ın dev tesisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katıldığı ...
 
Kılıçdaroğlu hükümete o görüntüleri sordu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İnternette yayınlanan görüntüler ...
CHP'de YDK İzmir'den 3 isim için ne karar verdi?
Yüksek Disiplin Kurulu 3 İzmirli'nin dosyasını görüştü. Alınan karar göre ...
CHP ‘sistem’ zirvesi ve ‘hayır’ kampanyası: Kocaoğlu da imzaladı
Gaziemir İlçe Örgütü’nün düzenlediği panelde sistem değişikliği ve yeni ...
 
AK Parti'den 'başkanlık' kılavuzu
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı, "Cumhurbaşkanlığı sistemi"nin ...
AK Partili Doğan: İzmir'de neden parayla?
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ESHOT'un ...
Kılıçdaroğlu: Geç kalmış bir düzelme!
Suriye konusunda Rusya, Türkiye ve İran arasındaki mutabakatı değerlendiren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva