HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2016 Cumartesi - 21:45

Erdoğan: Geldiğimiz yer meşru müdafaa durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye kendisine yönelik her tehdide ve saldırıya karşı cevabını katbekat fazlasıyla veriyor, vermeye de devam edecektir. Geldiğimiz yer artık bir meşru müdafaa durumudur" dedi.

Erdoğan: Geldiğimiz yer meşru müdafaa durumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "UNESCO Gastronomi Kenti: Gaziantep" programında, "Şundan emin olunuz, Türkiye kendisine yönelik her tehdide ve saldırıya karşı cevabını katbekat fazlasıyla veriyor, vermeye de devam edecek" dedi. Erdoğan, "Geldiğimiz yer artık bir meşru müdafaa durumudur. Hiç kimse Türkiye'nin kendisine yönelik terör eylemleri karşısında meşru müdafaa hakkını sınırlayamaz, bunu kullanmasına da engel olamaz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü, "Bunun, ülkelerinin toprak bütünlüğüne hakim olamayan devletlerin egemenlik haklarıyla bir ilgisi kesinlikle yoktur. Tam tersine bu durum, Türkiye'nin egemenlik haklarına sahip çıkma iradesiyle ilgili bir durumdur. Ülkemizin bu hakkını engellemeye yönelik tavırları, kimden gelirse gelsin doğrudan Türkiye'nin varlığına yönelik bir girişim olarak kabul ediyoruz."

Konuşmasının devamında angajman kurallarının fiili saldırılarla sınırlanmaktan çıkıp terör tehdidine karşı genişleyebileceğini belirten Cumhurbaşkanı, "Türkiye, angajman kurallarını sadece kendisine yönelik fiili saldırılarla sınırlı olmaktan çıkarıp PYD ve DAEŞ başta olmak üzere her türlü terör tehdidini kapsayacak şekilde genişletme hakkını kullanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hiçbir vatandaşının canı, dünyanın herhangi bir bölgesinde yaşayan vatandaşlarının veya insanlarının canlarından daha az değerli değildir. Aynı şekilde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Ukrayna'da ve dünyanın çeşitli bölgelerinde katledilen hiçbir mağdurun, mazlumun canı da Batı ülkelerindeki insanların canından kıymetsiz görülemez" dedi.

'SALDIRILARI GEREKİRSE KAYNAĞINDAN BERTARAF ETMEYE KARARLIYIZ'
"Bu ülkelerin, kendi vatandaşlarına yönelik saldırılar karşısında çok şiddetli tepki verirken, Türkiye'ye sadece sabır ve metanet telkin etmeleri samimiyetsizliktir" diyen Erdoğan, "(Türkiye'nin) Ankara'daki son terör eylemi dahil, topraklarına, vatandaşlarına, birliğine, beraberliğine yönelik tüm saldırıları gerekirse kaynağında bertaraf etmekteki kararlılığını bir kez daha ifade ediyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri ısrarla ülkemizi terörle, terör eylemleriyle, güvenlik sorunlarıyla eş tutmaya, böyle bir algının içine yerleştirmeye çalışıyor. Ülkemizde bu tür sorunlar yok mu? Elbette var ama Batı ülkelerindeki metropoller başta olmak üzere dünyanın her yerinde benzeri sorunlar var. Bu konular gündeme geldiğinde diğerlerini görmezden gelip Türkiye'yi odağa yerleştirmek kesinlikle objektif değildir, doğru değildir. Bugün Türkiye, yanı başında yaşanan savaşlara, küresel terör örgütlerinin doğrudan hedefinde olmasına rağmen açık söylüyorum hala dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir" dedi.

 
Davutoğlu: 'Başkent güvenlik anlayışı' geliyor
 
İzmir'de feci kaza: 2 ölü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: 'Başkent güvenlik anlayışı' geliyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliği'ndeki brifing sonrası açıklama yaptı.
Sözcü Kalın'dan 'kara operasyonu' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon kanalının ...
Akdoğan’dan çok sert ‘Putin’ mesajı!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Putin Stalin’e özendi. Stalin’in ...
 
Dervişoğlu’ndan teşkilat kapatmaya sert tepki!
MHP’nin 4 ilde teşkilatını kapatma kararının ardından sert tepki veren ...
Sertel: Demokrasi ortadan kaldırılmak isteniyor
CHP İzmir Milletvekili, “Türkiye'de laik sistemi ve demokrasiyi kaldırmak ...
MHP'deki kurultay davasında sürpriz gelişme
MHP’deki muhaliflerin tüzük değişikliği gündemli olağanüstü kurultayın ...
 
CHP’de 2 ilçedeki düğümü o isimler çözecek!
Çiğli’de meclis üyelerinin disipline sevki, Karabağlar’da da İlçe Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Sayın Gül aynı kaygıları paylaşıyor
Kılıçdaroğlu, Gül'ün dün cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamayla ilgili ...
Bahçeli’den MHP Denizli’ye tele-atama!
Bahçeli, son iki seçimde milletvekili adayı olan Cafer Birtürk'ü telefonla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva