HABERLER>GÜNCEL
8 Aralık 2021 Çarşamba - 19:28

Erdoğan: Fiyat artışı açgözlülükten kaynaklanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Erdoğan toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında "stokçuların gözünün yaşına bakılmayacak" diyen Erdoğan, "Fiyat artışı sorununun girdi maliyetlerindeki belirsizlik ve açgözlülükten kaynaklandığını biliyor, bunun önlemini de alıyoruz" diye konuştu. Ayrıca çiftçilere kuraklık desteği yapılacağını söyleyen Erdoğan, stopaj indiriminin de Mart sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

Erdoğan: Fiyat artışı açgözlülükten kaynaklanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 16.35'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.  Toplantı 2 saat 15 dakika sürdü.

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

KILIÇDAROĞLU'NUN BÜTÇE KONUŞMASI

Türkiye edepsizlik örneğiyle sarsılmıştır. Milleti kendi yalanlarıyla kandırabileceğini sananların egolarıyla geldikleri nokta burasıdır. Hiç kimsenin partisinde, evinde nasıl davrandığına karışmayız. Ancak herkesi TBMM'nin asaletine, nefasetine, nezahetine, nezaketine, izzetine, bu yüce kurumun faziletine uygun davranışlar sergilemeye davet etmek görevimizdir

Yeni Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati beye bir kez daha başarılar diliyorum. Sayın Nebati bugüne kadar iş dünyasından sivil toplum faaliyetlerine, milletvekilliğinden bakan yardımcılığına kadar farklı alanlarda farklı görevleri başarıyla yapmış bir kardeşimizdir.Katarla bugüne kadar siyasi, askeri, ticari, ekonomik ve kültürel konuları kapsayan toplam 84 mutabakat imzalayarak iş birliğimizi sürekli ileriye taşıdık. 

Türkiye'nin yatırım atağı her anlamda hızla sürmektedir. Ülkemizin dört bir yanında kimi kendi vatandaşlarımız tarafından kimi uluslararası yatırımcılar tarafından sürdürülen yatırımları yakından takip ediyoruz.

"EKONOMİDE NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ"

Türkiye'nin kurtuluşunu küresel çetelerin reçetelerinde değil istihdam ve üretimde görüyoruz. Ekonomide yşaanan büyük değişimi mecrasından saptırmak isteyenler var. Ülkemizi istihdam ve büyümeyle ileriye taşıyacağız.

Büyüme rakamları çift haneye doğru gidiyor. Sanayi kapasitemizi geliştirirken düşük faiz ve dengeli kurla üretimi ileriye taşıyacağız.

Düşük faiz ve dengeli kur ile ülkemizi adım adım daha ileriye taşıyacağız. Daha önce de söylediğim gibi biz  ekonomide ne yaptığımızı biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyoruz. 

İstihdamdaki her artış milli gelirimize de yukarı yönlü katkıda bulunmaktadır. Cari açığımızıda cari fazlaya döndürdüğümüzde gereken kaynak zaten kendiliğinden ortaya çıkacaktır. 

Dar gelirliler, ücretliler, emekliler başta olmak üzere milletimizin her kesiminin üzerine binen yükleri azaltmak için gereken adımları atıyoruz. Asgari ücret düzenlemesinde de aynı anlayışla hareket ediyoruz. Uyguladığımız sosyal devlet ve sosyal yardım politikalarıyla bugüne kadar kimseyi yalnız bırakmadık.

Bugünde salgın döneminde başlattığımız esnaf kredilerinde uygulanan hazine desteğini 2022'de de devam ettireceğiz. 2021 yılında kullanılan 60 milyar liralık esnaf kredisinin 5,2 milyarlık kısmını hazine karşıladı.

ÇİFTÇİYE KURAKLIK DESTEĞİ

Önümüzdeki 3 yıl boyunca hazinenin yapacağız faiz desteği 26 milyon lirayı bulacaktır. Vatandaşlarımıza ayda 1,7 milyar lira stopaj uygulamasını Mart sonuna kadar  sürdürme kararı aldık. 

Ülkemizde bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle, arpa, buğday, mercimek üreticilerimiz büyük zarara uğradı. Çiftçilerimize 2,6 milyar lira kuraklık desteğini Aralık ayında hesaplarına yatıracağız. 

"STOKÇULARIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK"

Fahiş fiyat hakkındaki her şikayeti yakından takip ediyoruz. Stokçuların gözünün yaşına bakılmayacak. Aşırı fiyat yükselterek ve stokçuluk yaparak piyasayı zehirleyenlere karşı sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. Bizim hiç kimsenin kazancında gözümüz yoktur. Bizim karşı olduğumuz tek şey sömürüdür.

Bankada, yastık altında dövizi olanlara çağrı yapmak istiyorum. Döviz kurundaki dalgalanma geçici olacaktır. Üretim modelinin fırsatlarına yatırım yapmalılar.

"FİYAT ARTIŞI AÇGÖZLÜLÜKTEN KAYNAKLANIYOR"

Ülkemizdeki döviz sorununun kurun seviyesiyle ilgili değil istikrarıyla ilgili olduğunu savunuyoruz ve bunu sağlayacak adımları da atıyoruz. 

Fiyat artışı sorununun girdi maliyetlerindeki belirsizlik ve açgözlülükten kaynaklandığını biliyor, bunun önlemini de alıyoruz. 

 
Kazaya müdahale eden polise otomobil çarptı!
 
Son 24 saatte 192 can kaybı 20 bin 874 yeni vaka
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burak 9 Aralık 2021 Perşembe 09:30

sadece açgözlülük mü? bu kadar mı hatasızsınız? ekonomide zorla dayattığınız sistem hiç mi sebep değil? dün benzin aldım, hep 200 TL alırım bu arada! 2 lt az koydular geçen haftaya göre. Burada kim açgözlülük yapıyor? TL çöp olmuş, itibar yerlerde hala haklı gibi konuş..

Yorumu oyla      2      3  
T.C. Vatandaşı 9 Aralık 2021 Perşembe 08:09

Kedidir kedi...

Yorumu oyla      2      3  
9 Aralık 2021 Perşembe 00:32

son 2 yılda elektrik, doğalgaz ve benzin ne kadar zamlandı?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayı ...
Bakan Varank, eşinin doğum haberini TBMM'de aldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe ...
Kabine ekonomi gündemiyle toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
 
E-Devlet şifresi bile istediler... Kız mı alıyor, ev mi kiralıyor?
Torbalı’da her geçen gün kiralık ev bulmak zorlaşırken ev sahiplerinin ...
Sezen'i 16 yerinden bıçaklamıştı... Mahkemede pes dedirten sözler!
İzmir'in Konak ilçesinde birlikte yaşadığı 17 yaşındaki hamile Sezen Ünlü'yü ...
Savunma Başkanı'ndan 'Aselsan' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN'ın yurt ...
 
Körfez'de sıcaklara ve marula veda
İzmir İnciraltı sahilindeki Çakalburnu Lagünü'nün yaklaşık dörtte üçünü, ...
e-Devlet'ten 'borcu yoktur' hizmeti
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Hazine ve ...
Jiletli saldırganın cezası indirildi
İzmir'de doktor Kadir Songür'ü jiletle boğazından yaraladığı gerekçesiyle ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva