HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2015 Pazartesi - 09:43

Erdoğan Eyüp Sultan'da: Tüm dünya saygı duymalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sabah Eyüp Sultan'ı ziyaret etti, çıkışta açıklamalar yaptı.

Erdoğan Eyüp Sultan da: Tüm dünya saygı duymalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kıldı. Namaz çıkışında vatandaşlarla tokalaşıp bir süre sohbet eden Erdoğan, gazetecilerin 1 Kasım seçimleriyle ilgili sorularını yanıtladı.
 
"MİLLİ İRADE İSTİKRARDAN YANA TECELLİ ETTİ"
Erdoğan, "Her şeyden önce 7 Haziran'da başlayan bir süreç burada söz konusuydu. 7 Haziran'da çıkan netice malum çok farklıydı. Oradan bir koalisyon çıkmıştı. Fakat koalisyon görüşmeleri sonuç vermeyince tekrar milli iradeye gitmek durumundaydık. Ve tekrar milli iradeye müracaat ettik. Çünkü siyasi dünyamızda bunun nihai belirleyicisi milli iradedir" dedi.
 
"Milli irade 1 Kasım itibariyle istikrardan yana tecelli etti" diyen Erdoğan, "Kısa süreli gelişmeler milli iradeye 'istikrardan başka çıkış yok' dedi. Böyle bir karar vermeyi ortaya koydu. Ben şu an çıkan neticenin ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.
 
 
"BİR OLALIM, DİRİ OLALIM, KARDEŞ OLALIM..."
"Milletimden de en büyük istirhamım şudur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
 "Bir olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte inşallah Türkiye olalım. Ülkemize en doğudan en batıya, en güneyden en kuzeye sahip olamadığımız sürece üzerimizde çok büyük oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Her zaman bir şey söyledim; tek millet dedim, tek bayrak dedim, tek vatan dedim, tek devlet dedim. Bu 4 tane başlık bizim için olmazsa olmazdır. Biz bu 4 başlığı çok zenginleştirmek, güçlendirmemiz lazım. Ve üzerimizde oynanan oyunlara da buna sahiplenerek cevap vermemiz lazım. Ben tekrar milletime özellikle şükranlarımı ifade ediyorum. Aynı zamanda milletim adıma, şahsım adına da hakikaten dün gece o duyulan coşkuyu, ülke genelinde cereyan eden seçimlerdeki demokratik bir olgunluğun ülkemizde ne noktaya geldiğini göstermesi açısından şükranlarımı ifade ediyorum."
 
"DOLAYISIYLA BUNA DA TÜM DÜNYANIN SAYGI DUYMASI GEREKİR"
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli mücadelede eli daha da güçlendi diyebilir miyiz?" şeklindeki soruya da Erdoğan şöyle yanıt verdi: "Şu anda bunu şahsımla alakalı olarak değerlendirmek doğru olmaz. Ama buradan tabii bir şeyi iyi tespit etmemiz lazım. Acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizde bu denli, bu şekilde ilgilenirken kendi ülkeleriyle ilgilenmiyorlar. Milli iradeye niye saygı duymuyorlar? Ve milli irade burada Erdoğan'ı yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçtiği halde, seçtiği günden bu güne hâlâ saygı duyamadılar. Manidar olan budur. Onlara bu soruyu sormak lazım. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Niçin yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz? Ve şu anda da yaklaşık yüze 50 ile Türkiye'de bir parti iktidar oldu. Kesin rakamlar da Yüksek Seçim Kurulu'nun dün akşamki açıklamalarına göre 10 gün içinde falan açıklanacak. Ama şu anda geçici neticelere baktığımız zaman yüzde 50 gibi rakam gözüküyor. Ve buna yurt dışında kullanılan oylar da neticelendiği zaman zannediyorum ki tamamı kesinleşecek ve YSK neticeyi açıklayacak. Dolayısıyla buna da tüm dünyanın saygı duyması gerekir. Ve tüm dünyada da böyle bir olgunluğu ben görmedim, nadide bazı yerleri kenara koyarsak... Hamdolsun çok olgun bir seçim geçti. Çok kısa zamanda da neticeler saat 12 olmadan biliyorsunuz netleşti. Onun için milletime şükranlarımı ifade ediyorum. Sağolsun, varolsun."
 
Erdoğan daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'na gelerek anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti. Yaklaşık 10 dakika mezarlıkta kalan Erdoğan, Kısıklı'daki evine geçti. (dha)

 
İşte yeni meclis: İl il milletvekili listesi
 
Karabağlar'dan 'Kan Ağlıyor Anadolu'ya tam not
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25dadaş35 2 Kasım 2015 Pazartesi 16:31

Halk neden Cumhurbaşkanını seviyor, neden %52 oyla seçti,bunu Cumhurbaşkanının davetlerine icabet etmeyen liderler anlayamaz....Çünkü %52 yi anlayamamışlar.Halkın profili haberde açık ve net...%52 anlamayan siyasetçilerin sonu hep hüsran olur, bence halka saygı duyup anlamaya çalışsınlar...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte yeni meclis: İl il milletvekili listesi
1 Kasım Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili listeleri de belli oldu.
Sandıkta dengeleri değiştiren 4 ana neden!
Türkiye'nin 5 ay sonra yaşadığı ikinci seçim, tüm dengeleri değiştirdi.
Erdoğan’dan ilk açıklama: 2023 hedeflerine sahip çıkan…
Seçim sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Flaş! Davutoğlu'ndan balkon konuşması: Kazanan...
Konya'dan balkon konuşmasını yapmak üzere AKP Genel Merkezi'ne gelen Davutoğlu ...
Tuğrul Türkeş: Ecdadını tanımayanlar...
MHP'den istifa ederek AKP'ye katılan Tuğrul Türkeş ilk mesajında Devlet ...
MHP’nin ağır topları Meclis’e giremedi
7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili çıkaran MHP'nin, yaşadığı yüzde ...
 
İzmir’den ilçe ilçe sonuçlar: Kim/nerede kazandı/kaybetti?
7 Haziran fotoğrafı sadece 1 ilçede değişirken CHP İzmir’in 27 ilçesinde ...
Sertel vekilliğe sevinemedi: Üzüntüm büyük
İzmir’de 7 Haziran'da milletvekili adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ...
Flaş! Bahçeli’den yazılı açıklama: AKP’nin zaferinden ziyade…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım genel seçimlerin resmi olmayan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva