HABERLER>POLİTİKA
30 Haziran 2012 Cumartesi - 21:26

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘sıçan’ yanıtı

Başbakan Erdoğan, "CHP'nin Genel Başkanı biz söz öğrenmiş, bir haftadır her yerde onu tekrarlıyor. Neymiş, 'sıçan geçer, yol olur.' Sayın Kılıçdaroğlu merak etme, biz sizin gibi fareden korkmayız, fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var, o farelere de, o kemirgenlere de haddini bildirir. Bizim dış politikamızı eleştirecek en son kişi, CHP Genel Başkanı'dır" dedi.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘sıçan’ yanıtı

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen 'AK Parti Ankara İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. Onbinlerce Ankaralının katıldığı kongrede AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan'la birlikte kürsüye gelen Erdoğan, yaptığı konuşmada, "CHP'nin Genel Başkanı, bir haftadır biz söz öğrenmiş, her yerde onu tekrarlıyor. Neymiş, 'sıçan geçer, yol olur.' Sayın Kılıçdaroğlu merak etme biz sizin gibi fareden korkmayız, fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var, o farelere de o kemirgenlere de haddini bildirir. Bizim dış politikamızı eleştirecek en son kişi, CHP Genel Başkanı'dır. CHP yönetimi için dış politika ürkekliktir, CHP yönetimi için dış politika çekingenliktir, CHP yönetimi için dış politika hiçbir şeye karışmadan yerinde oturmaktır. Eğer gerekirse CHP dönemlerinde Türkiye'de nasıl acziyet içinde bir dış politika izlendiğini belgeleriyle ortaya koyarız" diye konuştu.
 
Erdoğan, CHP'nin yıllarca 'yurtta sulh, cihanda sulh' sözünü yanlış anladığını savunarak, CHP'nin bu sözün ardına sığınıp her meseleye mesafeli durduğunu söyledi. Erdoğan, "Yıllarca Türk dünyasına açılamadılar, Ortadoğu ile konuşamadılar, Batı'ya seslerini çıkaramadılar. Korkaklar, zafer abidesi dikemezler. Ürkek dış politikayla ekonomi büyümez, Türkiye büyüyemez. Bugün artık CHP'nin içine kapattığı bir Türkiye yok, CHP'nin içine kapattığı bir Ankara yok" dedi.
 
"ŞU ANDA SAVUNMA SANAYİSİNDE ARTIK ÖNE ÇIKAN BİR TÜRKİYE VAR"
Başbakan Erdoğan, gelecekte terörizmle, teröristlerle mücadeleyi Türkiye'nin kendi helikopterleriyle yapacağına işaret ederek, "Tamamıyla dikey, aynı şekilde tersi sağa sola her türlü hareketi yapabilen ve motoru çok güçlü olan atak helikopterlerimiz ve Göktürk gözlem uydumuzu inceledik. Hemen onların arkasından da Hürkuş uçağımızın tanıtımını yaptık. Vecihi Hürkuş isminde bu uçağımızı da tanıtımını yapmak suretiyle adımını attık. İşte, nerelerden nerelere geldik. Şu anda kendi piyade tüfeğini, kendi gemisini kendi uçağını, topunu helikopterini, roketlerini imal eden bir Türkiye var. Şu anda dünyanın savunma sanayiinden artık öne çıkan ve dikkat çeken iddia sahibi bir Türkiye bir Ankara var" ifadelerini kullandı.
 
"DIŞ POLİTİKASIYLA AKTİF BİR TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ OLANLAR VAR"
"İşte böyle bir Türkiye, böyle bir Ankara hem çevremizde hem dünyada birilerini bazı çevreleri rahatsız ediyor" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Ekonomisiyle, güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar var. Savunma sanayisiyle güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar var. 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyen Türkiye'den rahatsız olanlar var. Dış politikasıyla aktif bir Türkiye'den rahatsız olanlar var. İşte bu rahatsızlıktan dolayı belli ülkeler, belli çevreler terör örgütünü besliyor, büyütüyor ve üzerimize gönderiyor. İşte bu rahatsızlıktan dolayı kukla diktatörleri kışkırtıp üzerimize gönderiyorlar. Biz bunları Allah'ın izniyle aşarız, bunlar problem değil. Bu karanlık senaryoların tamamını aşar geçeriz. Terör örgütlerine de, saldırgan devletlere de, teröre yataklık yapan çevrelere de Türkiye haddini hududunu bildirecek güce sahiptir."
 
"TERÖR ÖRGÜTÜ, BELLİ ÇEVRELERİN ELİNDE BİR MAŞA OLDUĞUNU AÇIKÇA GÖSTERDİ"
Başbakan Erdoğan, terör örgütünün hem Türkiye'ye hem de Kürtlere karşı ihanet içinde olduğunu artık açıkça ispat ettiğini, belli çevrelerin elinde bir maşa ve taşeron olduğunu gösterdiğini ifade etti. Erdoğan, "Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle biz hem bu terör örgütüne hem de onu maşa olarak elinde tutan çevrelere karşı bir tek geri adım atmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu son saldırıların ardından benim Kürt kardeşlerim de terör örgütünün nasıl bir maşa olduğunu gördüler, anladılar. Türkiye düşmanı, millet düşmanı, Kürt kardeşlerimin aleni düşmanı olan bu örgüte de, ona ihale veren çevrelere de, ona göz yuman ona müsamaha gösteren çevrelere de Türkiye gerekeni yapmaya kararlı bir şekilde devam edecektir" dedi.
 
Erdoğan, Ankara için tasarlanan projeler hakkında bilgiler vererek, "Ankara'yı savunma sanayinin merkezi yapıyoruz. Radar tasarım ve üretim merkezini Gölbaşı'nda kuruyoruz. İnşallah, 300 bin metrekare kapalı alana sahip Adalet Projemizle ilgili somut adımları attık. Etlik'te 3 bin 500 yataklı, Bilkent'te de 3 bin 600 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz" diye konuştu. Erdoğan, Başkentin beşinci devlet üniversitesi olan Yıldırım Bayazıt Üniversitesi'ne, Esenboğa'daki 3 bin dönüm arazinin kampüs alanı olarak tahsis edildiğini ifade etti.
 
BAŞKENTE YENİ STAD
Erdoğan, "Bir müjdeyi de sizlere ayrıca vermek istiyorum. O da, artık bu stad Ankara'ya yetmiyor. Dolayısıyla inşallah bu stadın yerine daha öncede söz verdiğimiz gibi çok daha büyüğünü, çok daha modern bir şekilde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na talimatı verdik çalışmaları sürüyor. Onu da inşallah temeli attığımız andan itibaren 2 yılda bitirmek suretiyle Ankaramızı çok daha modern, güzel ve UEFA şartlarına uygun bir stada kavuşturacağız" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, tribünlere seslenerek,"Kayseri'ye bir selam verin buradan" dedi. Tribünler de Başbakan'a "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor" diyerek eşlik etti.
 
Öte yandan, tribünlerdeki bir pankartta Esad'ın fotoğrafının altında yer alan "Sana son uyarı, Oğlum bas git" yazısı dikkat çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖYM’ler kalkıyor: 'Ergenekon'da yeni sayfa!
Hükümet, özel yetkili mahkemelerin yapısını değiştirecek düzenmeyi bugün ...
Erdoğan ve Zana'nın 'iyi ve verimli' zirvesi
Başbakan Erdoğan ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana yaklaşık ...
''Habur benzeri uygulamalar yeniden olabilir''
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Habur konusunda, ''İhtiyaç olması halinde ...
 
CHP’de 11.Kadın Kurultay heyecanı
CHP, 8 yıl aradan sonra yapılacak olan 11. Kadın Kurultayı’na hazırlanıyor. ...
Gül: Büyükşehir davasında bir şey çıkmayacaktır!
Hükümetin ÖYM’leri kaldırmaya yönelik hazırlığına destek veren Cumhurbaşkanı ...
Tartan’dan Engin’e ‘tebrik’ ziyareti
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, meclis üyeleri ile birlikte yeni ...
 
Erdoğan’la görüşme öncesi: Mutlaka barış gelecek
Başbakan Erdoğan’la bugün biraraya gelecek olan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili ...
Arınç: Suriye devletiyle ile kavgamız var
Elazığ'da bazı açılışlar yapan Bülent Arıç, 'Suriye devletiyle kavgamız var' dedi.
Erdoğan: Tribünlerden çektik sahada olmalıyız
Başbakan Erdoğan, dış politikaya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva