HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2019 Pazartesi - 15:26

Erdoğan'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması

Beştepe'deki TÜBİTAK ve TÜBA ödüllerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobile yönelik eleştirilere "Asalak zihniyete teslim olmadık olmayacağız" sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan Kanal İstanbul için ise "İsteseler de istemeseler de yapacağız" dedi.

Erdoğan dan  Kanal İstanbul  açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri törenine katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Bilim insanlarının teşvik edilmesini sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Emin adımlarla 2023 hedefine yürüyoruz. TÜBİTAK 56 yıldır bilim ve teknolojinin izinde ülkemizin kalkınması için adımlar atıyor. TÜBİTAK aracılığıyla dış bağımlılığımızı azaltacak projeler yürütüyoruz.

Bilimin ve mühendisliğin her alanında araştırmacılarımıza önemli imkanlar sunuyoruz. Bilim insanlarımıza 2002'de 150 milyon lira destek sağlanırken bu sene 1.8 milyar liraya ulaştı. Bu destekle üniversitelerin hareket alanı genişledi. Araştırma ve geliştirmenin payı ilk defa yüzde 1'i aştı. Güçlü büyüme rakamlarını yakalayabilmek için yüksek teknolojiye dayalı ürünler ortaya koymamız gerekiyor. 

Geçen cuma iki tarihi anı birlikte yaşadık. Bilişim Vadisi'nin resmi açılışını gerçekleştirdik. Savunma sanayiinde gösterdiğimiz başarıyı sivil alanlarda da göstermek için kolları sıvadık. Yeni teknolojilerin artık sadece pazarı olmayacağız. Bilişim Vadimiz bu noktada kritik bir rol üstlenecek.

Geliştirilen otomobillerin ilk gösterimini de burada yaptık. İnşallah aynı azim ve kararlılıkla devam edilerek belirlenen tarihte üretime geçilecektir. 2020'nin sonunda seri üretim. Bursa'daki fabrika, TSK'ya ait arazinin bir milyon metrekaresini TOGG'a tahsis ettik. Süratle fabrikamızı orada yapacak ve oradan uluslararası sulara açılma imkanımız var. Projenin her aşamasını adım adım takip edip sorunları çözüyoruz.

"DEVRİN OTOMOBİLİNİN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKLER"
Türkiye'nin otomobili sanayimizi geleceğe hazırlama çabamızın örneğidir. Projede görev alan herkes aynı amaç uğruna emek veriyor. Milletimiz Türkiye'nin otomobiline sahip çıkmıştır. Milletimizin projeyi sahiplenmesi, Devrim otomobilinin önünü kestiler ama devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.

Milletimiz, Türkiye'nin otomobiline tüm kalbiyle sahip çıkmıştır, siparişleri almaya başladık. Asalak zihniyete teslim olmadık olmayacağız. Bu hastalıklı zihnin en büyük panzehiri daha büyük projeleri hayata geçirmektir. Türkiye'nin otomobili gibi atılımların en büyük katkısı budur. Bilim ve teknolojide kat edeceğimiz hala çok yol var. Asıl sorumluluk bilim insanlarımızın omzundadır.

"İSTESELER DE İSTEMESELER DE YAPACAĞIZ"
İsteseler de İstemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız. Şu anda dünyada 50'yi aşkın bu şekilde kanal var. Bu kanalalr sadece bir lüks olsun diye yapılmıyopr. İhtiyaç için yapılıyor. Biz Kanal İstanbul'u yaparken iki tane modern akıllı şehiri inşa edeceğiz. İki yol var. YİD veya milli bütçeyle yapacağız. Türkiye bunu yapmaya muktedirdir. Her ikisinde de elimizde imkanlar var." (NTV)

 
Türk gencinin ABD'de şüpheli ölümü!
 
Küçük Yusuf'un tedavisi için sevindiren haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kani Beko'dan asgari ücret tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, asgari ücret zammının yüzde 15 olarak ...
AK Partili Sürekli: İzmir 9 ayda 9 doğurdu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in görevde olduğu sürede sergilediği ...
Çavuşoğlu'dan CHP'ye tezkere ziyareti
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya tezkeresi konusunda bilgi vermek üzere ...
 
CHP İzmir Örgütü'nden 'Kanal İstanbul' itirazı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, ...
Fatih YAPAR yazdı... Siyaset ve ahlak sorunu!
Fatih YAPAR yazdı... Siyaset ve ahlak sorunu!
Sinan Aygün CHP'den istifa etti!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile aralarındaki rüşvet ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bu fotoğraf ne anlatıyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu fotoğraf ne anlatıyor?
Dağ'dan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne isale hattı uyarısı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de geçen hafta 40 saat ...
Erdoğan'la Merkel arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva