HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2023 Cumartesi - 08:16

Erdoğan'dan Gündoğdu'da mesaj seli, Kılıçdaroğlu'na tepki: Sen İzmir'i çöpten, çukurdan çıkaramadın!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Mitingi'nde muhalefete yüklendi. Rakibi Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan " Sen İzmir'i çöpten çukurdan çıkaramadın" dedi. Erdoğan ayrıca TGC Gemisi'nin Alsancak'a demirleyeceğini ve Bayraklı Şehir Hastanesi'nin 1 ay sonra hasta kabulüne başlayacağını duyurdu. Erdoğan ayrıca CHP'nin İzmir Milletvekili listelerini de eleştirerek " Aralarında FETÖ'nün, PKK'nın adayı, Kahraman ordumuza laf edenler var, İzmir’in ilçelerini sayamayacaklar var. Bir tek İzmirlinin adayı yok" dedi.

Erdoğan dan Gündoğdu da mesaj seli, Kılıçdaroğlu na tepki: Sen İzmir i çöpten, çukurdan çıkaramadın!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı.

MİTİNGDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sevgili İzmirliler, başımızın tacı kıymetli hanımefendiler, kıymetli gençler, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. 

Biz 21 yıldır ülkemizi Dadaloğlu'ndan aldığımız ilhamla yürüyerek bu günlere geldik. Vesayetin tehditlerinden korkmadık. Terör örgütünün saldırılarından ürkmedik. Bay bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık. Kandil'in parlamentodaki temsilcileriyle acaba bay bay Kemal ne görüştü. İzmir'e böyle birisi yakışıyor mu ya? Bu seçim, 14 Mayıs bay bay Kemal'i uğurlama seçimi olmalı. Bunu yapmaya hazır mıyız? 

Muhteşem kalabalığı görünce size inanıyorum. İzmir kararını vermiş.

Konuşuyor sürekli bir şey söylüyor. Diyor ki İzmir daha iyisine layık. Öyle demiyor mu? Doğru. Peki, İzmir'in büyükşehir belediyesi sende. Her yağmurda İzmir ne hale geliyor öyle değil mi? Peki İzmir'e AK Parti'nin getirdikleri ortadayken böyle nankörlük olur mu? Biz kaç saatte İzmir'e geliyorduk. 7 buçuk saatte. Şimdi? 3 saat 15 dakikada. Manisa'da o geçitler neydi? Açtık mı yolları. Rahatlıkla İzmir-Manisa arasını açtık mı? Neden? İzmir'e bu yakışırdı da ondan. Bunları yapan biziz. Yolları açan biziz.

SEN İZMİR'İ ÇÖPTEN ÇUKURDAN ÇIKARAMADIN
Geldik dedik ki İzmir'e bu havalimanı olmaz. Menderes Havalimanı'nı İzmir'e kim yaptı? Bay Keml sen neredeydin? İzmir'de stadyumlar noktasında sıkıntılar vardı. Stadyumlar yaptık mı? Gençliği bunlarla hareketlendirdik mi? Yaptık, yapacağız da.

Sağlıkta da yaptık mı? Yaptık. Biz ne gerekirse yaptık Bay Kemal. Sen İzmir'i çöpten çukurdan çıkaramadın. Biz hep çalıştık. Daima yolumuza devam ettik.

TGC ANADOLU, ALSANCAK’A GELİYOR
Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin hanesinde asırlara bedel kalkınmaları kazandırdık. Dün Hasan Tahsin'in yürütttüğü mücadele bugün Kızıl Elma ile Atak ile TGC ile devam ediyor.

Son hafta TGC Anadolu Alsancak'a geliyor. Gezmeyi unutmayın her zaman bu fırsatı yakalayamazsınız. Dedik ki finali burada yapalım.

BENİM İZMİRLİ KARDEŞLERİM KANDİL'E EVET DER Mİ YA?
Belediye başkanları var mı masada? PKK'nın parlamentodaki uzantısı var mı masada? Daha önce de 6 vardı. Yav düşünün bu masadan ne çıkar? Bay Kemal herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti. Böyle ülke yönetilir mi? Bu millet bu muhteşem katılım sana Yürü Kemal demeyecek. Masanın tüm ayakları birbirine dolaşmış durumda. Birinin yücelttiğini öteki yerin dibine sokuyor. Ya böyle masa olur mu? Hangi masadan böyle eğri büğrülük olur. Biri HDP'ye söz verildiğini söylüyor. Kandil ne diyor? Oyumuz Kılıçdaroğlu'na diyor. Kandil nedir? Benim İzmirli kardeşlerim Kandil'e evet der mi ya? Ama bunun en güzel cevabı nasıl verilecek? 14 Mayıs'ta sandıkta verilecek. Çalışıyoruz, durmuyoruz ve 14 Mayıs'ta bunları sandığa gömüyoruz.

Biri tefecilerden 80 milyar dolar bulduk diyor. Bıktık senin yalanlarından. Bulduysan getir al gel. Biz sana neden getirdin mi dedik? Vereceksen Merkez Bankası'na ver, diğer bankalara vereeksen onlara ver. Ama yalan söyleme. Bunlar eroin kaçakçısı. Yalanları söylüyor.

SİZ NE AYAKSINIZ?
Öteki bu para 10 yılda gelir diyor, beriki başka söylüyor. Biri savunma sanayi projelerini askıya alacağım, sınır ötesindeki askerleri çekeceğim diyor, diğer başka diyor. Biri ne diyor? LGBT'NİN başımızın üzerinde yeri var diyor, diğeri olmaz diyor. Kardeşlerim bu ülkenin aile birliği sağlamdır sağlam. Bu ülkeden LGBT çıkmaz. Biz aile birliğimizi kirletmeyiz. Velhasıl her biri ayrı telden çalıyor. Kumar masası dedikleri rulet masası çıktı, ha bire dönüyor nerede duracağı belli değil. Böylesine çarpık çurpuk masa olur mu? Buradan İzmir'den tam anlayacakları dilden soruyorum: Siz ne ayaksınız? Ama milletim 14 Mayıs'ta buna verecek cevabı.

İzmir 14 Mayıs'ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? 14 Mayıs'ta kazanımlarımızı daha da ileri taşıyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın inşası için bismillah diyor muyuz? 14 Mayıs'ta yola devam diyor muyuz? Allah hepinizden razı olsun.

KİMSENİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÇİĞNENMESİNE HAYAT BİÇİMİNE KARIŞILMASINA MÜSAADE ETMEDİK
20 yıldır sadece hizmet siyaseti yaptık. Kimsenin özgürlüğünün çiğnenmesine hayat biçimine karışılmasına müsaade etmedik. Siz bakmayın bugün birilerinin köken istismarı ile Türkiye'yi eskiye döndürme sevdasına. O günler geride kaldı. Böyle bir teşebbüse gençlerimiz asla izin vermez. Bu bugüne kadar hiçbir eser kazandırmamış çapsızların son çırpınışları.

İZMİR'İN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLAYACAK OLAN DA YİNE BİZİZ BİZ
Gerçi haklarını yemeyelim, yalana iftiraya gelince bunların üstüne yok. Belediyeye ulaşımı sütü bedava yapacaklarını söylemişler miydi? Hatta çiftçiye bedava traktör dağıtacaklardı. Verdikleri sözlerden yerine getirdikleri var mı? İzmir her yağmurda sele teslim oluyor mu? Bunların başlayıp bitirdikleri kentsel dönüşüm projeleri var mı? Vardı olduğu gibi kaldı değil mi? Buna karşılık biz söz verdiğimiz sürede teslim ettik mi? 58 bin 722 bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü yaptık mı? İzmir'in kentsel dönüşümünü tamamlayacak olan da yine biziz biz. Bunlara rağmen yapacağız. İzmir'de şehirde hayatı kolaylaştıran adımları biz yaptık mı? Geri kalan sorunları çözmek de bize nasip olacak inşallah. Onlar ne yapar? Sadece konuşur söz verir sonra da şehri sorunları ile başbaşa bırakırlar. Bunlar sadece yıkmak ve kandırmak için söz veriyorlar. Şehrin diğer altyapı sorunlarını çözmek yine bize nasip olacak. Asıl sorumlular ne yapar? Sadece gelip konuşur, gülüşürler, sonra şehri sorunları ile baş başa bırakıp giderler. Bunlar yapmak için değil sadece yıkmak ve kandırmak için söz veriyor.

CHP’YE LİSTE TEPKİSİ
Biz bu güne kadar söylediğimiz her şeyi yaptık. Yapmayacağımız hiçbir şeyi söylemedik. Biz İzmir için geceli gündüzlü çalışırken 7'li masanın adayları tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler. Aralarında FETÖ'nün, PKK'nın adayı, Kahraman ordumuza laf edenler var, İzmir’in ilçelerini sayamayacaklar var. Bir tek İzmirlinin adayı yok.Benim bildiğim İzmirli bu kibir masasını sandıkta darmadağın eder.

BEBEK KATİLİ APO'YU DA CEZAEVİNDEN ÇIKARACAKLARMIŞ
Cudi'de, Tendürek'te bu teröristleri gömdük. Terörden ülkemizi daha da temizleyeceğiz. Bay bay Kemal, Selo'yu cezaevinden çıkaracakmış. Benim 51 tane Kürt kardeşimi Diyarbakır'da oradaki vatandaşları sokağa döküp ölümüne sebep olmuştur. Şimdi Edirne Cezaevi'nde. 6'lı masa gidip ziyaret ediyor. 'Gelince bunları çıkaracağız' diyor. Bebek katili Apo'yu da çıkaracakmış. Bunlara 14 Mayıs'ta gereken dersi vermememiz lazım. 

ŞEHİR HASTANESİ 1 AY SONRA HASTA KABULE BAŞLIYOR
İzmir'e son 21 yılda 223 milyar TL'lik kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 11 bin 400 adet yeni eğitim alanı inşa ettik. 2 si stadyum olmak üzere 115 spor tesisi inşa ettik. Sağlıkta 127 hastane kazandırdık. Bayraklı Şehir Hastanesi’ni inşaatı bitti. 1 ay içinde hasta kabule başlıyoruz. İzmir sağlıkta da çağ atlayacak. 2021 depreminin ardından inşa etmeye başladığımız Buca Eğitim ve Araştırma Hastanesini 1 yıl geçmeden hizmete açtık. TOKİ kanadı ile 10 bin 400 konutu tamamlayıp hak sahiplerine verdik. 4 bin 798 konusun yapımına devam ediyoruz. İzmir'de ilk evim ile 12 bin 400 konut inşa edeceğiz. Ulaştırmada İzmir'in bölünmüş yıl uzunluğunu 984 kilometreye çıkardık. İzmir Ankara YHT hattını 2025 yılında tamamlıyoruz. Halkapınar Otogar hattının yakında ihalesine çıkıyoruz. 37 baraj 130 taşkın koruma tesisi, 8 gölet, 6 yer altı depolama tesisi yaptık. 500 bin dekar araziyi sulamaya açtık. İzmirli çiftçilerimize bugüne kadr 7,5 milyar TL tutarında tarımsal destek verdik. Önümüzdeki dönemde Çeşme ve Karaburun'a da doğalgaz getiriyoruz. Ne kadar özetlersek özetleyelim İzmir'e hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor. Bu yatırımların yarım kalmaması için sizlerden 14 Mayıs'ta kararınızı çok iyi düşünerek vermenizi istiyorum.

-YILDIRIM, İZMİR'DE KONUŞTU: İZMİR’DEN ÖYLE BİR SES VERELİM Kİ KANDİL DUYSUN!

-AK PARTİLİ SAYGILI: BU SEÇİM TÜRKİYE'NİN ÖZ EVLATLARI İLE TÜRKİYE'YE GÖZ KOYANLARIN SEÇİMİ!

-AK PARTİLİ DAĞ MİTİNGDE YEREL YÖNETİMİ VE CHP’Yİ HEDEF ALDI: BU ŞEHİR FETÖ VE PKK'YA YOL VEREMEYECEK!

- AK PARTİLİ İNAN’DAN CHP’LİLERE ÇAĞRI: ŞEHİT AİLESİNİ Mİ SEVİNDİRMEK İSTERSİNİZ YOKSA TERÖR ÖRGÜTÜNÜ MÜ?

- BAKAN KASAPOĞLU: İZMİR’İ KALE OLARAK GÖRENLER DERİN UYKUDAN UYANACAK!

-DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL, İZMİR’DE KONUŞTU: BU SEÇİMLER SAĞ-SOL SEÇİMİ DEĞİL

-BAKAN KOCA'DAN İZMİR'DE MESAJ SELİ: ŞEHİR HASTANESİ TEST AŞAMASINDA!

 
Mehmet KARABEL yazdı... Mazi kalbimde yara
 
Danimarka'da Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATATÜRKÇÜ 30 Nisan 2023 Pazar 12:36

kemalizm ırkçılıktır diyen kişi ile askerimize anarşi diyen kişimi benim güzel izmirimi temsil edecek...ATATÜRK ü sembol olarak kullananlara oy moy yok artık...

Yorumu oyla      2      3  
esnaf 30 Nisan 2023 Pazar 10:32

dün mitingi izledim katılımcıların yüzdedoksanı maddi durumu düşük köylü profili vardı bügün chp mitingi gelir durumu iyi aydın zengin kişiler katılacak kendikendime sordum bu kadar ekonomik bozuk ve alım gücü düşük olduğu halde üstte saydığım vatandaşlar akp partiye oyunu atıyor chp burda yanlış yapıyor izmirde miting yapacağına bu kadar otobüs tutup masrafları iç anadoluda siz de akp gibi erzak dağıtın bü bölgeye enerjinisi verin izmirde miting yapmak gereksiz bu masrafi iç anadolu bölgesinde harcayın

Yorumu oyla      2      3  
zeki 30 Nisan 2023 Pazar 00:25

buırada her donem aynı yorumlar yapılıyor her secım donemi ve bu yaptıgınız dusmanlıkla ak parti izmirde %10lardan %40lara geldi aynen devam ediyorsunuz yakında zmiri de %51le vereceksiniz cunku siz aynı uslupla konustukca oyları hep arttı %20-25 diyen yorumcular boşssunuz bomboş desteklediginiz kemalin bir tane projesi olmadıgı gibi izmir 35 senedir chpli belediyelerle ne kazandı bunu bile goremiyorsunuz ideolojik bataklığa saplanmıssınız

Yorumu oyla      4      5  
İzmirli 29 Nisan 2023 Cumartesi 23:58

Ak parti bu ülkenin şansıdır

Yorumu oyla      4      6  
yazık sana 29 Nisan 2023 Cumartesi 23:11

herşeyi yaptın ama izmiri asla alamazsın bunu bıl hala otogar metro diyorr hastasın zaten ecevıtle dalga geçerken kendın aynı duruma düştün..

Yorumu oyla      3      4  
Sana ne? 29 Nisan 2023 Cumartesi 21:47

CHP listelerinden sana ne. Sen kendi listene bak, Mardinliyi, Ağrılıyı, Siverekliyi, Spor Bakanını kendi listelerine doldurmuşlar, CH'ye laf ediyorlar.

Yorumu oyla      4      4  
Konak 29 Nisan 2023 Cumartesi 19:30

Sayın Erdoğan CHP mv adaylarına kulp takıyor, kendi izmir mv adaylarını bilmiyor herhalde, Eski Mardin millet vekili kaçak akaryakıt tan namlanınca aday gösterilemedi, AKP liler kızını İzmirden aday yaptılar.

Yorumu oyla      3      4  
Ağam bizimle eğleniy 29 Nisan 2023 Cumartesi 18:34

Hem çöp tesisine karşı geliyorlar hem de yapamadı diyorlar. Engel olmalarının tek sebebi bu.

Yorumu oyla      2      4  
Bülent Işık 29 Nisan 2023 Cumartesi 18:27

Konuşma yapilacak platform meydanda niçin bu kadar ileriye kurulmuş,insanlar ileriye doğru uzasın kalabalık görünsün diye mi? Muharrem İnce aday olduğu zaman platformun arkasında bile insanlar vardı.

Yorumu oyla      2      3  
İZMİRLİ 29 Nisan 2023 Cumartesi 18:20

cevap hakkım doğmuş..evet ATAM sağolsun..ülkemi seviyorum ATAMı seviyorum..oyum sayın ERDOĞANa...ülkem için seçimimi yaptım..

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinan Oğan: Sessiz bir dip dalga yarattık
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Bu defa cumhurbaşkanlığında, ...
Flaş! İzmir İktisat Kongresi binası açılışı iptal!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir programı kapsamında açılışını ...
'Savunma sanayisi milli bir meseledir'
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Savunma ...
 
Çavuşoğlu: Sudan’dan bin 834 kişiyi tahliye ettik
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sudan'dan tahliyeler sürüyor. Bin ...
Bakan Nebati'den İzmir'den ekonomi mesajı: Tek tip reçeteleri bir kenara bıraktık
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Modeli ile ilgili bilgi ...
'Çocukları dağa gönderen belediyelere görev verecek'
Gaziosmanpaşa'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Doğu'daki belediyeleri ...
 
'Ramazan Bayramı'nın farkını da ödeyeceğiz'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bundan sonra iki bayramda da ...
Özel'den Soylu'ya: Sen demokrasiden ne anlarsın?
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı ...
'Türkiye'nin geleceğini terör örgütleri tayin edemez'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bu kadar destek açıklamalarının arkasında, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva